Şimdi Ara

fotoğrafçılığa yeni başlayan biri için makine önerisi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba DH Sakinleri,

    Fotoğrafçılığa yeni başlayacağım aklım 2 makinede kaldı.
    Bunlar;

    *Olympus om-d e-m10 mark IIhttps://www.olympus.com.tr/site/tr/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m10_mark_ii/index.html



    *Sony A6000https://www.sony.com.tr/electronics/degistirilebilir-lensli-fotograf-makineleri/ilce-6000-body-kit

    Hangisini tavsiye edersiniz? veya bildiğiniz başka makinelerden tavsiyelerinizi beklerim.

    Not: 50mm Lens almayı düşünüyorum bunların yanında hangisi daha avantajlı olur?



  • İki makinada gayet güzel. Zaten forumdada bu fiyatlara bu ikisini öneriyor herkes 50mm lens olayinda bence manuel lense yönelebilirsin. İki makinada focus peaking özelliği bulunuyor. Kisaca nereye netlemek istedigini ekranda renk halinde görebiliyorsun, en amatör kullanici icin bile buyuk kolaylik sagliyor. Gidipte 1000 kusur lira vermeni onermem. Hele ki Olympus makinalar m43 sensor oldugu icin taktigin lens 2 ile carpiliyor. (Sony apsc sensor 1.5 ile carpiliyor) Bu odak uzakligiyla ilk baslarda zorlanabilirsim. Tavsiyem dedigim gibi bi kit lens ve manuel portre lensi alip paranin yarisini ilk etapta cepte tutmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaraziVKayra -- 12 Ocak 2019; 19:21:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaraziVKayra kullanıcısına yanıt
    peki siz ikisinden birini seçecek olsanız hangisini seçerdiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arveron

    peki siz ikisinden birini seçecek olsanız hangisini seçerdiniz?
    Yani bilmiyorum zor soru dediğim gibi İki makinadanda ayni kalitede verim alabilirsin önemli olan nokta o. En temel farklari sensörleri diyebilirim. Buyuk sensor daha iyi imaj kalitesi+iso+dinamik aralik sunar. Fakat gunumuzde artik bu fark oldukca daraldi diyebiliriz. Hatta testlerde Omd'nin iso performansi A6000 den daha iyi bile yazilip ciziliyor. Ayrica Omd nin kasasi, retro gorunumu cok şık ve makinada IS bulunuyor. A6000'de lenslerde var bu ozellik.



    Ama ben bu ikisi arasinda kalsaydim ilk mesajdada belirttigim gibi odak uzakligini ölçüt alirdim. Mesela 50mm takacagin bi lensle 75mm gibi mi kullanmak sana esneklik, kolaylik sunar yoksa 100mm mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaraziVKayra kullanıcısına yanıt
    Olympus şuan birinci planda, sanırım onu alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E-M10 Mark 2 daha yetenekli bir gövde.

    Sony a6000'in vizörü karanlık ve elektronik vizör tazeleme hızı da yavaş. Buna karşın -M10 Mark 2'nin hem vizör çözünürlüğü yüksek, hem daha aydınlık ve iyi.
    5 eksenli IS sayesinde tripod olmadan düşük ışıkta net çekim yapabilme imkanınız E-M10 Mark 2'de mümkün.

    Buna karşın, eğer çoğu zaman gündüz, gece ve kapalı mekanlarda tripodlu çekimler yaparım derseniz düşük ISO'larda aynı iso performansını verdiklerini varsayarsak Sony'nin 24mp. çıktı vermesi onu öne çıkartır.

    Kullanımına dair şöyle bir hedefiniz var ise "Çok gezerim, ufak olması ve tripod olmadan günün 24 saati çekim yapabileyim" gibi ise Olympus OM-D E-M10 Mark II

    Ben genelde iş-ev, haftasonu boş vakitlerimde de atlarım arabama gider bir yerlerde foto çekrim (haliyle tripod da alırsınız yanınıza) Sony a6000

    Tabi burada önemli ayrımı göstermek için böyle 2 hayali durumdan bahsettim. Yoksa böyle güneşli yada aydınlık yaz-bahar günlerinde bu 5 eksenli IS'in öyle çok büyük fark yaratacak bir durumu kalmaz. Çünki Sony a6000 ile de Olympus OMDEM 10 Mark 2 ile de elde çekimlerde çoğu durumda 1/200 enstantanelerin üstünde fotoğraf çekersiniz ve titrek fotoğraf çıkmaz.

    Farkı yaratan şey işte akşam üstü olup 18'den sonra falan sokaklarda yürürken foto çekeyim dediğinizde 5 eksenli IS'i olmayanda ISO 800, ISO 1600'e çıkmanız gerekir ki bu da fotoğrafta kumlanma etkisi yapar. 5 eksenli IS'iniz var ise zifiri karanlık olmadıktan sonra iso 400'e çıkarsınız en çok. Bu da OM-D E-M10 Mark II'yi daha taşınabilir ve kullanışlı kılar diye düşünüyorum.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim baya aydınlandım, sanırım şimdi kararımı verdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E-M10 Mark 2 alacaksın tabi. Yanına da olympus 45 mm f1,8 lens aldın mı bir sonraki hedefin sadece Full frame makine olur. Full frame kullanmayan birisi kesinlikle E-M10 Mark 2 kullanmalı.
    Bunu neden diyorum ayrıca. Sony A7ii kullanıcısı olarak yedek makinem E-M10 Mark 2

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • A6000'den M10 mark 2'ye geçmiş biri olarak söylüyorum M10 çok daha iyi bir cihaz.

    1-Dokunmatik ekranı benim için büyük bir artı, işimi çok kolaylaştırıyor
    2-Netlemesi bana daha iyi ve hızlı geldi, dokunmatik ekranla netleme müthiş kolaylık
    3-Live bulb, live time, live composite gibi özellikler büyük artı. Bilhassa live composite ile çok yaratıcı işler elde etmek mümkün, başka makinelerde uğraştıcı fotoğraflar bu özellik sayesinde çok kolaylıkla elde ediliyor.
    4-Daha fazla kontrol tekeri işleri çok kolaylaştırıyor
    5-Gövdede titreşim önleyici işe yarıyor
    6-Tasarım çok çok çok daha iyi. Makine bana göre tasarım harikası.
    7-Elde tutuş hissiyle, menüsüyle, tasarımıyla, verdiği renklerle, ek fotoğrafçılık özellikleri ile beni fotoğraf çekerken keyiflendiriyor.
    8-Sony'de paralı olan ve almak için 40 takla gereken bir uygulama olan timelapse M10 mark 2'de dahili geliyor.

    Fazla taraflı bir yazı gibi oldu, belki de bu hobiye ilk olarak olympus E-Pl3 ile başlamış biri olduğum için Olympus'u daha çok seviyorum ve alışkınım.
    A6000 ile uzunca bir süre geçirdim ve ilk dönemler hariç sonrasında fotoğraf çekmem için beni teşvik eden bir makine değildi ama Epl3 bile o kadar eski olmasına rağmen hala baktığımda elime alıp fotoğraf çekesim gelir. Fuji kullanmadım ama onlara karşı da bu sempatiyi besliyorum.

    Sony kötü mü hayır. Hatta işini iyi yapan bir görev adamı ancak ruhsuz olduğunu düşünüyorum ben kendi adıma.

    A6000'de fazladan Nfc ve Bluetooth bağlantısı var ancak ben bir artısını göremedim.

    A6000'de de M10 mark2'de de pil hızlı tükeniyor. Yedek batarya sabrınız ve vaktiniz yoksa şart. A6000 orda powerbank ile şarj olabilme özelliği ile kolaylık sağlıyor ve bu özelliğinden çok yararlandım ama şarj esnasında kullanım imkanı yok. M10 mark 2'de pili çıkartıp şarj etmek gerekiyor.

    Live composite ile nasıl fotoğraflar elde edilebileceğine dair örnekler:

    fotoğrafçılığa yeni başlayan biri için makine önerisi.

    fotoğrafçılığa yeni başlayan biri için makine önerisi.


    fotoğrafçılığa yeni başlayan biri için makine önerisi.
    fotoğrafçılığa yeni başlayan biri için makine önerisi.

    Bu özelliğin olmadığı makinelerde birden fazla fotoğraf çekip birleştireceksiniz, Nd filtre kullanacaksınız ve fazlaca deneme yanılma yapmanız gerekebilecek. Oysa live composite ile fotoğrafın oluşum aşamasını anlık olarak ekranda görüyorsunuz ve ona göre müdahale edebiliyorsunuz, ışık patlamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca instagramda #livecomposite etiketi ile çekilmiş birçok fotoğrafa bakabilirsiniz. Yine aynı şekilde A6000 ve M10 mark 2 ile çekilmiş fotoğraflara da bakın ve hangi renkler sizi heyecanlandırıyor kararınızı verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Ciddi abi forumda bu iki makine günde 100 tane falan karşılaştırılıyor , bence sen bu menitonu kopyala kenarda dursun. Aynı karşılaştırma gelince lapsss diye yapıştırırsın.
  • A6000 kullanıyorum ama olympus almanı tavsiye ederim lens seçeneğin daha fazla ve iyi olacak bana göre, İmaj kalitesinde A6000 daha iyi olabilir ama bu tamamen kullanan kişi ile alakalı bir durum bence, Sony'nin en büyük avantajı ileride FF makinaya geçmek istersen başlangıçta FE kodlu lensleri alıp kullanabilirsin ileride bir sıkıntı olmadan tam uyumlu olarak kullanırsın tabi lens fiyatlarına bakmanı öneririm ayrı olarak, İki sistem içinde.
  • Kafam iyice karıştı benim :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arveron

    Kafam iyice karıştı benim :(
    Hangi konuda ve ne şekilde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.