Şimdi Ara

Fotoğraf Yazıcı Tavsiye (L800 Alındı - Sorularınızı Sorabilirsiniz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
5
Favori
6.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Çıkarılmayı bekleyen 1.000 tane fotoğrafım var. Bunları fotoğrafçıya versem 0,40 kuruştan 400 TL para isteyecek benden. (Fiyat bilgim yok. Attım)

    Hal böyle olunca ben de dedim ki alayım bir fotoğraf yazıcısı kendim çıkartayım. Yani burada önceliğim ekonomik oluşu. İkinci planda da istediğim zaman istediğim fotoğrafı çıkartabilecek olmamın rahatlığı var.

    Şimdi fotoğraf yazıcılarından hiç anlamayan birisi olarak aklıma takılan bazı sorular var. Yardımcı olursanız sevinirim.

    1- Epson mu? Canon mu? Diğeri mi?
    2- Lazer mi? Püskürtmeli mi? Hangisi makine anlamında + mürekkep ve kağıt anlamında daha ekonomik? (Hızı önemli değil)
    3- Epson için düşünecek olursak L800 var L355 ve L300 var. Bunların aralarındaki fark nedir? L355'te istediğim verimi alamaz mıyım? Niye 2 katı fazla parayla L800 alayım?
    4- Bitmeyen kartuş ile dolan kartuş arasındaki fark nedir? İkisi de aynı şey değil mi?
    5- Epson ve Canon fotoğraf yazıcılarının hepsi bitmeyen kartuşu kullanıyor mu?
    6- Bitmeyen kartuş mu yoksa dolan kartuş mu daha hesaplı ve kaliteli?
    7- Fotoğraf yazıcılarının hepsi birkaç çeşit kalınlıktaki kağıtları kullanabiliyor mu? Yani bir yazıcı aldığımda yazıcı sadece A4 kağıdının kalınlığında kağıt kullanacaksa hiçbir anlamı kalmıyor bu işin. Ölçüsü uygun olan koyduğum her kağıda basabiliyorlar mı?
    8- Hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?
    9- Sizce fotoğrafçıya vermeyeceğim kaçıncı fotoğrafta makinem kendini amorti etmiş olur?

    Çok soru sordum kusura bakmayın. Ama sanırım sorularım herkesin kafasını kurcalayan sorular. Evde bir tane yazıcım var. Ama hiç kullanmadım gibi bir şey. Yeni alacağım yazıcıya da çok para verdikten sonra kullanmamak çok kötü olur.

    Yardımlarınızı bekliyorum.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 17 Nisan 2014; 8:53:26 >







  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    1- epson ( başka bir deyişle piyasada bulabileceğiniz tek epson foto yazıcısı olan L800)

    2- lazerle foto basamazsınız foto için tek seçenek mürekkep püskürtmeli

    3- hem kullandığı mürekkep türü, hem baskı hızı, hem renk adedi (L800 6 renk diğerleri 4 renk) püskürtme nozüllerinin çapı (L800 1.5 PL diğerleri 3 ve üstü) gibi nedenlerden ötürü yazıcı almakta tek amaç foto basmaksa L800 diğer L serisi epsonlardan çok daha üstün bir cihaz.

    4- bitmeyen kartuş yazıcı dışındaki mürekkep tanklarının yazıcıdaki kartuşu yada baskı kafasını beslemesi mantığıyla çalışan bir sistem epson L serisi orjinal epson fabrika çıkışı tanklıdır. diğer bütün marka ve modeller modifiye edilerek sonradan takılan sistemlerdir.
    dolan kartuş orjinal kartuş ebatlarında olan dolum için üretilen devamlı doldurarak kullanabileeğiniz genelde şaffaf yapıları ve tıpalı oluşlarından ötürü kolaylıkla doldurabileceğiniz sistemlerdir.

    5- fotoğraf kağıtları hem gramajları hemde kalınklıkları hemde yüzeyleri özel kağıtlardır piyasada bildiğim en kalın ve ağır kağıtlar 300 gr ben bunlara sıkıntısız baskı aldım çok çeşitli yazıcılarla problem yok bu konuda.

    6- bütçeye uyarsa en güzeli epson L800 elbette ama bir ev kullanıcısının 1000 küsür lira bir yazıcıya vermesinin çokda mantığı yok L800 ile yapabileceğiniz herşeyi yapan artı wifisi olan l800'den bir tık aşağıda foto baskısı veren dolan kartuşlarla sorunsuz kullanabileceğiniz canon pixma ip7250 bence en iyi tercih olacaktır. eğer bunun çok fonksiyonlusunu isterseniz canon mg5450 + extra gri renk için kartuş olanını isterseniz mg6350 veya mg7150 alınabilir. 6450 ve 5550 bunlardan sonra tercih edilmeli

    7- L800 ilk alımda 2000 civarı 10x15 baskı verir. diğerleri yazıcı parası + dolan kartuş ve mürekkep masrafı olarak hesap etmeli. adı geçen canonların dolan kartuşları 110-130 civarında 100'er gram mürekkebide 60-70 tl tutsa 200 tl'ye neredeyse L800 kadar baskı alınabilir. tabii foto baskısında fotoğraf kağıdıda önemli bir gider kalemi bu hesabı hangi kağıtları kullanacağınızıda hesaba katarak sizin yapmanız gerek.

    işim gücüm yoktu oturdum sorularını cevapladım yardımcı olmuştur umarım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chungkingexpress -- 10 Nisan 2014; 19:52:41 >




  • canon ip7250 al derim. baskı konusunda sıkıntısız. ben dolan kartuş ve mürekkebide cescesordan aldım. kartuş konusunda biraz sıkıntı yaşadım 2-3 defa gönderdim geldi falan. fakat 1700 civarı fotoğraf çıkardım yazıcı konusunda sıkıntı yok. dolan kartuşu farklı firmadan bulabilirsen benim gibi belki sıkıntı yaşamazsın. benim hala bazı fotoğraflarda çizgi çizgi çıkarma durumu oluyor bir türlü kartuş sorununu çözemedim. fakat sıkıntısız yazdığı zaman çok mükemmel çıktılar alıyorum.
    yazıcı: 200 tl
    kartuş: 99 tl
    mürekkep: 55 tl
    bana maliyetide.

    kağıt olarakta hafta sonları vatanda hp advantage giriyor indirime 13 tl ye. ben ondan aldım 2000 tane kağıt maliyeti de uygun geldi bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinefun01 -- 11 Nisan 2014; 8:28:30 >
  • chungkingexpress

    Cevaplarınızın her biri için teşekkürler. Okudukça ve araştırdıkça dolan kartuştan uzaklaşıyorum. Sanırım bitmeyen kartuş benim için hem daha pratik hem de daha ekonomik olacak gibi görünüyor.
    Epson L serisinin hepsi bitmeyen kartuşa uyumlu demişsiniz. Bu da L serisini Canon'un yanında daha cazip kılıyor gibi. Ama 1.100 TL civarı bir parayı ödemek de insanı düşündürüyor. Aklım yine L355 ve L300 'e gidiyor. Ama siz Epson'un tek foto baskı makinesi L800 demişsiniz. Ama sitelerde diğer iki ürün de foto baskı makinesi olarak tanıtılıyor?

    Şimdi bitmeyen kartuşun daha pratik ve ekonomik olduğu konusunda hemfikir isek bitmeyenkartus.com.tr sitesinde de direk bu kartuşa uyumlu hale getirilerek satılan ürünler var. L300 de bunlardan birisi sanırım. Bu L800'ün yanına yaklaşamaz mı diyorsunuz? Benim amacım fotoğrafçıya çıkarttırmak için verdiğim fotoğraflarla aynı kaliteyi yakalamak. Fotoğrafçılar hangi makineyi ya da yöntemi kullanıyor bilemiyorum. Bu kaliteyi canon ip7250'de yakalayabilir miyim?

    sinefun01

    Cevabınız için teşekkürler.
    Sizin yaşadığınız sorunlar biraz düşündürücü. Bir de kartuşu her seferinde doldurmak için tak çıkar yapılıyor. Bu tak çıkarlarda da makineye zarar verme durumu söz konusu sanırım.

    Kağıt kalitesini aynı kabul edersek dolan kartuş ve bitmeyen kartuşun maliyetleri bire bir aynı mıdır?




  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    sürekli besleme sistemli bir 7250 al pişman olmazsın. Önümde test için kullanmakta olduğum bir tane var, isterseniz onu uygun fiyattan verebilirim.
  • Forumda 7250 'yi araştırıyordum baya bi satan var. Bu kadar çok satışa sunulmuş 7250'yi görünce insanların memnun olmadıkları gibi bir izlenime kapılıyor insan.
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    rica ederim
    bir yanlış anlaşılma var epson L serisi bitmeyen kartuşa uyumlu demedim epson L serisi hali hazırda epson fabrikalarında bitmeyen kartuşlu olarak üretiliyor zaten yani yanında mürekkep tankı var bu cihazların her biri 70'er gr mürekkep alan 4-6 adet bu tanka mürekkep doldururak kullanıyorsunuz. epson L serisi dışında bütün marka ve modeller sonradan takılan sistemlerdir sadece epson L serisi orjinal fabrika çıkışı tanklıdır. L355 yada L300 hatta 80 liraya satılan herhangi bir mürekkep püskürtmeli yazıcı farketmez hepsi fotoğraf kağıdına baskı yapar. L800 yada önceki mesajda bahsi geçen yazıcılar daha kaliteli fotoğraf basar ama L355'te L300'de fotoğraf basar buna şüphe yok. bitmeyen kartuş daha pratik ve ekonomik olduğu konusunda belki L800 ve diğer L serisi epsonlar için böyle ama kartuşlu modellerde bence dolan kartuş daha stabil çalışan sistemler. L300'ün foto baskısını ne kadar tatminkar bulacağınız tamamen size kalan bir durum bir L800 değil ama orası muhakkak. L800 ile fotoğrafçıdaki kaliteyi yakalarsınız zaten pek çoğu artık L800 ile basıyor. L300ün foto baskısı ne kadar tatmin eder sizi baskı sonucunu görüp karar vermeniz lazım bahsi geçen canonlar ise ikisinin arası foto kalitesine sahip denebilir.




  • sürekli besleme sistemli yazıcılarda borularda hava mürekkebin gelmemesi gibi sorunlarla karşılaşanları duydum bu nedenle kolay dolan kartuş aldım. ama cescesor ile ilgilimi ne ile ilgili bir türlü anlamadım şu an bazı resimlerde çizgi çizgi çıkmalar alıyor mürekkeptenmi kartuştan mı anlamadım. fakat normal kartuşu ile veya dolan kartuş ile sorunsuz aldığım çıktılarda en ufak bir sorun yok. 1600 civarı fotoğraf çıkardım işte herkes gayet memnun.
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    Pro fotoğraf baskılarında giriş seviyesinde en uygun model 7250 dir.

    adresinizi pm atın size test baskıları göndereyim öyle karar verin.
  • Bir web sitesi olmalı fotoğraf yazıcılarından alınan çıktıları görebileceğimiz.
    Yok mudur öyle bir site?
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    Bir ara 7250 ile basıp paylaştığı foto çıktıları var ama tarayıcının vasatlığı yanıltıcı olabiliyor.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=88281400
  • Teşekkürler.

    En uygun fotoğraf kağıdı adı, ölçüsü ve alınabilecek site adresi nedir? Siz genelde hangisini kullanıyorsunuz?

    Epson L800 için her mürekkebi kabul etmiyor programla kırma işlemi yapmak gerek falan diyorlar. Ne dandik işler. Sırf bitmeyen kartuştan dolayı kafam L800'e gidiyor. Ama fiyatı geçen sene 500 iken şimdilerde 1000'i geçmiş durumda.
  • Canon'da cep telefonundaki fotoğrafı kablosuz olarak çıkartabiliyorken L800'de bu pek mümkün değil herhalde? O kadar para farkına rağmen bu özelliğin olmaması kötü.
  • fotoğraf kağıdı olarak hafta sonları vatan da hp advantage indirime giriyor ve çok kaliteli ben 2000 adet aldım sıkıntısız.
  • 100 tanesi 19 TL
    1000 tanesi 190 TL
    2000 tanesi 380 TL

    indirimli hali de 300 falandır sanırım?

    http://www.vatanbilgisayar.com/q2510a-gundelik-fotograf-kagidi-parlak-200gra4100-adet.html
  • Canon ip7250 mi?
    Epson P50 mi? (STYLUS PHOTO P50 Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı)
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/p50-c11ca45303-epson-murekkep-puskurtmeli-yazici-en-ucuz-fiyatlari,37843.html

    EDİT: bir de yukarıdaki 2 tanesine aşağıdakini ekleyim:

    Canon ip7250 Bitmeyen kartuşlu sistem.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/canon-ip7250-bitmeyen-kartus-sistemi-fotograf-107663846



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 11 Nisan 2014; 23:13:52 >




  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    hocam p50 bulursan hemen banada haber ver 10 tane falan alırım. L800 bu cihazın fabrika çıkışı tanklısı P50'nin kartuşlu olması dışında hiçbir farkı yok. benim için efsane bir yazıcıdır ama bulamazsın artık boşuna yorma kendini.
  • Peki yukarıda verdiğim iki farklı Canon ip7250'den hangisini almak daha mantıklı?

    Bir de L800 diğerlerininin 2-3 katı pahalı. Bu pahalılığa değer mi değmez mi?
    Şu da var.. Fotoğraf bu. Uzun yıllar saklanacak.. Çocuklar, torunlar vs. görecek. Bu sebeple canon ile L800 arasında çok fark varsa direk L800 ü mü alsam diye düşünceler yumağı yuvarlanıyor beynimin bir köşesinde :))

    EDİT: Tam L800 ü alayım kartuş konusunda daha pratik derken aklıma bir anda android telefondan ya da kablosuz bilgisayardan çıktı alamayacağım aklıma geliyor ve bir anda soğuyorum. L800 ve canon ip7250 arası başka bir model yok mu? wifi si olan bitmeyen kartuşu olan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 12 Nisan 2014; 11:06:12 >
  • orjinal sistemli olan yok bildiğim kadarıyla. ip7250 de wifi var ben direk cepten çıktı falan gönderiyorum.
  • Orjinalliği bozulan sıfır makinelerde bir dezavantaj var mıdır acaba? ip7250nin orjinali bozulmuş olanı da var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.