Şimdi Ara

Fotoğraf Makinesinde 2xAA Kalem Pil Yerine 1xLi-ion Pil Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Canon SX 150 IS fotoğraf makinesi kullanıyorum. Makine 2 adet AA kalem pille çalışıyor ve ben şarjlı pil kullanıyorum. Ama maalesef elimdeki şarjlı pillerin gücü düştüğü için yeni şarj olduklarında bile makine kabul etmiyor. Bu sebeple aklıma bir şey geldi. 14500 diye geçen AA pil boyutunda lityum ion piller satılıyor. Ben bunlardan bir tane alıp, makinenin pil yuvasının birine koyup, diğer tarafına da devrenin tamamlanması için AA pil boyutunda bir iletken koyarak makineyi tek bir li-ion pille çalıştırmak istiyorum. Ama li-ion pillerden bir tanesi bile iki tane AA alkalin pilin seri bağlı halinden daha fazla voltaja sahip. Bu durumda 3 volt ile çalışan devreyi 4.2 ile 3.6 volt arasında gerilimle çalıştırmaya çalışmış oluyorum. Böyle yapmak makinenin arızalanmasına sebep olur mu? Bir de bozulma ihtimalini düşürmek için 4.2 volt gerilimi nasıl 3 volt’a çekebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 28 Ocak 2017; 14:5:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben Canon A570 de 18650 kullanıyorum. Yan tarafta DC 3.15V girişi var oraya giren uygun bir kablo bulup direk dolu olan 18650 ye bağladım. İlk başlarda LCD ekranda ölü pixel gibi bir kaç nokta oldu fazladan 1.1V olduğu için sanırım. sonrasında pilin seviyesi düştükçe düzeldi. Makineyi nadiren kullanıyorum aylardır şarj etmedim halen pil uyarısı yok. Voltajı düşürmek için pile seri bir diyot eklerseniz 0.7V civarı düşer.


    Fotoğraf Makinesinde 2xAA Kalem Pil Yerine 1xLi-ion Pil Kullanmak

    Fotoğraf Makinesinde 2xAA Kalem Pil Yerine 1xLi-ion Pil Kullanmak




  • ASiL35 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Tahminim böyle çalışıyorsa 14500 denen pillerden alıp içine koysanız da çalışacaktır. Dediğiniz diyot olayını denemeyi düşünüyorum. Geçen Philips marka 1-2 yıldır açılmadan kenarda bekleyen pilleri fark ettim. Şarj edip makineye taktım. 25-30 poz civarı bir kez pil uyarısı görüntülendi nedense ama pilleri çıkarıp takınca geçti. Ondan sonra kaç tane çekecek diye bir deneyim dedim ve flaşlı 550 çekimi devirmesine rağmen hala uyarı gelmedi. Ben de sürekli çekim yapmaktan usanıp vazgeçtim. 2000 Mah pille bu kadar çekim yapabilmesine çok şaşırdım.
  • Canon un kompakt makinelerindeki pil sorunu yıllarca sürmüş anlaşılan. Modifiye edilmiş firmware bile denemiştim. Aslında AA boyutunda 1.5V veren li-on pil var. kendi içindeki voltaj regülatörü ile sabit 1.5V verebiliyor ama şarj aleti ve kendisi pek ucuz değil.
    http://www.unbatteries.com/

    Yüksek kapasiteli 14500 boyutunda bir pil bulabilirseniz bence sorunsuz çalışacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 2 Şubat 2017; 0:7:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.