Şimdi Ara

Fotoğraf makinesi tavsiyesi 1000 TL civarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 9 aylık kızımın fotoğraflarını çekmek için fotoğraf makinesi arıyorum. fotoğrafçılık konusunda hiç bilgim yok. kızımın güzel fotoğraflarını çekebilmek için biraz internetten bişeyler öğreneyim dedim fakat elimdeki eski makine ile çok bişey yapamayacağımı anladım.
    Dediğim gibi fotoğrafçılık konusunda çok bilgim yok, çok fazla ilgim de yok. o nedenle otomatik ayarında güzel fotoğraflar çekebileceğim bir makine olsun istiyorum. ama vaktim olunca araştırarak-deneyerek bişeyler öğrenip güzel kareler çekebilmeme izin verecek manuel ayarlara da izin vermeli.
    konu olarak daha çok kızımın fotoğraflarını çekeceğim. onun dışında eş-dost toplantılarında ve tatile geziye vs gittiğimde hatıra fotoğrafları çekebilirim.
    bide video çekimi mutlaka olmalı. çok kaliteli, hd vs.. video çekmesine gerek yok. hatıra amaçlı oturup izlenebilecek kadar olsa yeter.

    Araştırmalarım sonunda Canon G12 almaya karar vermiştim. fakat dün ankaradaki bütün alışveriş merkezlerini gezmeme rağmen g12 bulamadım.
    benzer özelliklere sahip S95 düşündüğüm diğer bir modeldi. fotoğrafçılık konusunda bilgim olmadığı için SLR makineleri çok araştırmadım. doğrusu okuduğum birkaç incelemeden de çok birşey anlamadım. %90 otomatik modda çekim yapacağım için SLR almak mantıklı olurmu bilmiyorum. bir de 1000 TL bütçeyle (maksimum 1500) giriş seviyesi SLR makineler ile acaba üst seviye kompakt makineler arasında hangisini seçmek mantıklıdır. sonradan "bu paraya aldığın SLR makine bu kadar çeker, daha güzel istiyosan kaliteli lens almalısın" gibi bir durum olur mu? Eğer beni pişman etmeyecek 1000-1500 tl arasında bulabileceğim SLR makine öneriniz varsa kompaktlara (S95-G12) olan üstünlüklri-dezavantajları ile önerebilirseniz sevinirim.
    NOT: İkinci el kesinlikle düşünmüyorum. Piyasada bulabileceğim, garantili, sıfır cihaz arıyorum.







  • Pentax K-r.
  • Eski model ama imdirimle 1000 liranınaltına düştü . Canon eos 1000. 900 civarı
  • Okuduklarımdan anladıklarım siz anı fotoğraflamak istiyorsunuz.Yani gece çıkıp 5 dk pozlamak için bir tepede 1-2 saat durmayacaksınız.Siz bence bu fiyatlar arasında bir kompak makina düşünmelisiniz.Zaten sıfır bir DSLR 1000Tl ye çok az.Dolayısıyla Size önerilebilecek çok kaliteli kompaklar olacaktır.Benim düşüncem bu.
  • Ankarada G12 bulabileceğim bir yer bilen var mı? yarın gidip alabileceğim.
  • Nikon p7100 bir inceleyin derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.