Şimdi Ara

Fotoğraf makinesi seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar.
    Akvaryum hobisiyle ilgileniyorum ve bununla ilgili resimler çekmek istiyorum. Akvaryum canlıları-bitkileri ve günlük hayatta kullanabileceğim bir marka-model söylermisiniz.
    Daha önce hiç fotoğraf makinesi kullanmadım. Acemiyim yani :).
    Makul fiyatlar olsun lütfen. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krizagold -- 24 Aralık 2020; 22:18:5 >



  • krizagold kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf makinesiyle ilgilenen pek kimse yok sanırım. Neyse ben başka bir yol bulayım.
  • Belki de "makul fiyatlar" kümesi boş kümedir.


    Akvaryum kısmından bağımsız olarak yeni başlayacaklar için Olympus OM-D veya PEN serilerini tavsiye edebilirim. Genel olarak gelişmeye açık, kullanıcısına güven verecek makinalar bence. Gövdede görüntü sabitleyicisi var, bu fiyat seviyesinde başka bir makinada rastlamadım. Objektif seçenekleri fazla ve Olympus'un yetenekli objektifleri var. Zuiko-Olympus eskiden beri renk geçirgenliği yüksek ojektiflerdir ki su altı veya su canlılarında fark yaratabilir. Olympus OM-D için izolasyonlu su altı kutular da var.


    Alternatif olarak Canon EOS M200, M100 veya M50 düşünebilirsiniz. Türkiye de her modeli pek yok sanıırım ama denk gelirseniz Pentax da kullanımı zevkli bir makinadır.


    Daha da pratik ve ucuz, objektifleri değiştirilmeyen Panasonic Lumix DMC TZ81, TZ90, TZ100, veya Canon PowerShot SX730 HS tavsiye edebilirim. Bunarın obejektifleri değişemeyecği için geliştirilme imkanları azdır. Yine de 18-20 Mp civarı, manuel modları vardır ve fotograf çekmenin nasıl bir şey olduğu konusunda fikir verirler. Bunlardan bir tane eskiten bence en pahalı modellerin de ne yapacağını anlar. Objektiften ne bekliyorsunuz, hangi açıları daha çok kullanıyorsunuz belli olur ve ilerde pahalı hatalar yapmazsınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.