Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.733
Cevap
21
Favori
1.196.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ocean

    arkadaşlar 200 ytl ye bi digital fotoğraf makinesi alabilirmiyim eğer alabilirsem markası ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.



    arkadaşlar herhalde görmediniz o yüzden büyük yazıyorum kusura bakmayın
  • Aynı yerdeyiz .Hangisine karar verdin ? Bende ağırlık 5900. Selamlar
  • slm arkadaşlar biz üç arkadaş fotoğraf makinesi almayı düşünüyoruz. fiyatı uygun olduğu için hp r707 almak istedik ama kalitesi hakkında bir fikir sahibi olmadığımız için tereddütlerimiz var. 400-600 ytl aralığında farklı alternatiflerin olduğunu gördük. bize karanlıkta da iyi sonuç verebilen fotoğraf makineleri önerebilirmisiniz. 5 Mp. bir makine tercihimizdir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederiz.
  • Sevgili @coleerkan,
    Dijital fotoğraf makineleri, hafıza kartlarının bir kısmını kendi çalışması için gerekli ayar dosyaları ve benzerlerini kayıt etmek için kullanır. Bu sebeple hafıza kartında ya da fotoğraf makinesinde bir problem olacağını sanmıyorum.

    ---------

    Sevgili Arkadaşlar,
    Fotoğraf makinesi almaya karar vermeden önce, hem zevkinize hem de kesenize uygun bir kaç model belirleyerek bir seçim listesi oluşturursanız, ben ya da forum arkadaşlarım çok daha kolay yardımcı olabiliriz.
  • hp r707,powersho a95, nikon coolpix, 5200,5600,casio qv r51, olimpus c-5000, casio exilim ex-z50,casio exilim z57 gibi geniş bir yelpaze var biz 3 arkadaş yeni olmamızdan dolayı sizlerden yardım bekliyoruz farklı markalar da olabilir. fiyat ve kalite (performans)oranı bizim için önemli... zaten çok araştırma yaptık internette bilgi eksikliğinden dolayı da kafamız karıştı biraz ve ne aradığımızıda tam olarak bilmediğimizi farkettik doğru tercihin ne olduğuna karar veremedik. uzman yardımına ihtiyaç duymaktayız. aklıma gelen bir kaç özellik yazacak olursam net görüntü, kırmızı göz olmasın genelde karanlık (gece) çekimi güzel olsun gibi bir çok özelliği bir arada istememizden dolayı ve fotoğraf makinelerinin de hepsinin birbirinden iyi farklı özelliğinin olmasından dolayı kafamız karıtı tabiiki. benim sizden ricam bana bir kaç alternatifli bir sıralama yapabilirseniz mutlu olur belki bir fotoğraf makinesi sahibi olmamı sağlarsınız. şimdiden teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı...




  • Sevgili @bonanza75,

    Seçim listeniz çok geniş olduğu için, ben aralarından dört makine seçtim, şimdi bunları kendi aralarında kısaca kıyaslamaya çalışalım;

    Canon PowerShot A95'in artıları: Daha büyük sensör boyutu, daha fazla zoom kapasitesi (C-5000 ile aynı), daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı, daha hızlı max diyafram hızı (ex-z50 ile aynı), PASM çekim modlarına sahip olması ile full manuel kontroller (c-5000 ile aynı) dönebilir LCD ekran ve kalem pil ile çalışıyor olması.

    Casio Exilim EX-Z50'nin artıları: Daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı, daha hızlı max diyafram hızı (a95 ile aynı), biraz daha iyi diyafram açıklığı, daha büyük LCD (ama çözünürlüğü düşük)

    Nikon Coolpix 5600'ün artıları: Biraz daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif, daha iyi macro odak mesafesi (C-5000 ile aynı), daha iyi normal odak mesafesi, 2XAA kalem pil ile çalışabilmesi.

    Olympus C-5000 Zoom'un artıları: Daha büyük sensör boyutu, daha fazla zoom kapasitesi (A-95 ile aynı), daha iyi macro odak mesafesi (Nikon 5600 ile aynı) A95'e göre 1sn fark ile daha iyi min. perde hızı, TIFF desteği bulunması, PASM çekim modlarına sahip olması ile full manuel kontroller (A-95 ile aynı)

    Buna göre benim oyum Canon A95'den yana, ayrıca siz de bu fotoğraf makineler ile çekilmiş örnek fotoğrafları incelerseniz seçim yapmanız daha da kolaylaşır.





  • arkadaşlar ben yeni bir fotograf makinesi almak istiyorum 1 aydır araştırmaktayım bu siteyi daha yeni bulabildim ve bana yardımcı olabileceğinizi umuyorum kendime 450ytl bir bütçe ayırdım iki makina var aklımda birisi nikon clpx4300 bir diğeri canon a510 bana tavsiyeleriniz neler bunlardan başka önerebileceğiniz bu fiyatlarda başka makina varmı bir amatör için 3.2pixel yeterlimi yardımcı olan herkese şimdıden çok teşekkürler
  • arkadaşlar hepinize selamlar.
    forumdaki bu bölümün 4 sayfasını okudum acemi olunca kafam çok karıştı.digital fotoğraf makinası almak istiyorum.ama aldığım makinanın tüm isteklerime karşılık vermesini istiyorum.
    1-nikon coolpix 5600
    2-nikon coolpix 5200
    3-nikon collpix 5900-s
    4-canon ixus i5
    5-canon ixus 30,40,50
    6-casio exilim z750
    7-bide sonyler var dsc-st80 dsc-w5 dsc-v7 dsc-s80 dsc-t3

    istediğim özellikler:
    1-EBATLARININ MÜMKÜN OLDUĞUNCA KÜÇÜK OLMASI
    2-600-800 YTL.ARASINDA OLMASI
    3-ŞİMDİLİK AİLE FOTOĞRAFLARI ÇEKECEĞİM AMA İLERİYE DÖNÜK Bİ ŞEYLER(yani hemen isteklerimi karşılamayacak hale gelmemeli)
    4-optik zoomunun olması
    5-arka tft ekranının büyük olması
    6-benim gibi bir amatörü zorlamayacak hemen kaliteli çekim yapabilecek ve manuel ayarlarıda olmalı(ilerisi için)
    7-kısaca verdiğim paraya değsin istiyorum.
    burdan araştırdığım kadarıyla yukardaki makinelerden hangisini tercih etmeliyim MERTKAN hocamın yardımlarını beklerim.işlerinizde kolaylıklar dilerim




  • Sevgili @camgöz48,
    Nikon 4300 benim daha önceden kullandığım makineler arasındadır, Full manuel özelliklere sahiptir. Canaon A510 da gayet iyi bir fotoğraf makinesidir. Sonuç olarak ikisinden birini seçmek hata olmaz, ancak kalem pil kullanması açısından benim oyum A510'a. Fakat 4300 için extra bir Lith. ion pil daha tedarik edebilirsen A510'dan daha iyi özelliklere sahip olan 4300'ü satın alabilirsin. Ayrıca büyük baskılar alınmayacaksa 3,1MP yeterli olacaktır.

    ----------------------------------

    Sevgili @kartall1,
    Seçim listende 13 fotoğraf makinesi var. Bu listeyi 2 ya da en fazla 3 makineye düşürebilirsen yardımcı olmam daha kolay olacaktır.
  • sevgili albay

    benim bütce olarak fazla para ayırmam mümkün değil şu an ekonomik bir makine aramaktayım internetten bakmak durumundayım casio qv-r51 fiyat olarak çok uygun görünüyor yeni başlayan birisi için ne dersiniz...gerçi çok seçenek düşünüyorum ama araba taksitleri epey tutuyor... malesef bütce önemli bu durumda:( bana yardımcı olursanız çok memnun olurum daha önce söylediğim gibi benim gibi iki arkadaşta aynı makineyi alacak şimdiden teşekkür ederim albay... farklı alternatiflere açığım...
  • Sevgili @bonanza75,

    Yukarıda senin seçim listende bulunan makinelerden bazılarını seçerek kıyaslamaya çalışmıştım ve oyumu Canon A95'den yana kullanmıştım. Canon A95 ile Casio QV-R51'i kıyasladığımızda yine Canon a95'in lider durumda olduğunuı görüyoruz. Yinde de Casio QV-R51'in artılarını ve eksilereini yazacak olursam.

    Casio QV-R51'in artıları:
    Güzel fotoğraf kalitesi
    Küçük ve bir çok yerinde metal kullanılmış kasa.
    Büyük LCD ekran (Ama çözünürlüğü çok düşük)
    İyi performans (Özellikle açılışta)
    Manuel Beyaz dengesi ve Manuel Focus olanağı.
    Bir çok kullanışlı ön tanımlı sahne modları.
    Kalem pil kullanması ve şarj edilebilir pillerin kutu içeriğine dahil edilmesi. (2100 mAh Sanyo 2XAA)

    Casio QV-R51'in Eksileri:
    AF Asistan ışığının olmaması
    Yüksek Kırmızı Göz Problemi
    Ağır çalışan zoom ve scroll özellikleri
    Çok düşük internal hafıza kapasitesi
    Video Out özelliğinin bulunmaması (TV'ye bağlanamaz)
    Kullanım klavuzunun CD'de bulunması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 25 Mayıs 2005, 22:11:54 >




  • sevgili mertkan hocam.
    yukarıdada bahsettiğim gibi ilk defa fotoğraf makinesi alacağım,bu kadar tereddütte kalma sebebimde bu.siz benim için yukarda bahsetmiş olduğum istediğim özelliklere göre(özelliklere bir madde daha ekleyeyim sınırsız kart boyutu kadar kaliteli video çekimi yapabilmesi) bu 13 makineyi 3 makineye eleyerek içlerinden sizce hangisi uygun onu belirtebilirseniz çok memnun olacağım.şimdiden teşekkür ederim.
  • Sevgili albayım artık karar vereceğim ne olursa olsun fiyat probleminden bahsetmiştim zaten bana üç makineyi kıyasla ve mümkünse fiyat olarak yeni başlayan birinede hangisini önerirsin.. o nuda söylersen şöyle söyleyeyim canon a95 ile nikon 5900 arasındaki 70 ytl bile benim için önemli zaten bu makineleri düşünerek bile sıkıntoya giriyorum... :) Canon A95, Nikon 5900,5600 de olabilir. Birde CASIO QVR-61 bu makineleri kıyaslarsan sevinirim resimlerinin nasıl olduğu hakkındada fikrini belirtirsen sevinirim...

    Şimdiden çok teşekkür ederim sabır gösterdin bana... :)
  • a510 webcam olarakta kullan1labiliyormu, 30 snden fazla video kayd1 yap1yormu, en fazla kaç MB haf1za kart1 tak1labilir.
  • Herkese selamlar.Sayın mtkn3 yakın zamanda bir fotograf makinası almak istiyorum.Aklımda 2 model var.Biri Konica minolta Z3 diğeri Minolta 5.Bu iki makinayı kıyaslayabilirseniz ve seçiminizi hangisinden yana kullanacağınızı belirtirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.Herkese iyi çalışmalar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sarcophagus

    Herkese selamlar.Sayın mtkn3 yakın zamanda bir fotograf makinası almak istiyorum.Aklımda 2 model var.Biri Konica minolta Z3 diğeri Minolta 5.Bu iki makinayı kıyaslayabilirseniz ve seçiminizi hangisinden yana kullanacağınızı belirtirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.Herkese iyi çalışmalar.



    arkadaşım buraya bak
    http://forum.donanimhaber.com/m_2171867/mpage_3/key_/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meto -- 26 Mayıs 2005, 18:59:15 >
  • Arkadaşım verdiğin linke zaten önceden bakmıştım ama Minolta 5 ile ilgili bir bilgi göremedim sanırım sen Konica Minolta Z5 ile karıştırdın.Benim öğrenmek istediğim Minolta 5 ve Konica Minolta Z3 karşılaştırması.Yine de ilgin için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarcophagus -- 26 Mayıs 2005, 19:29:45 >
  • Sevgili @kartall1
    Tekrar yazmak gerekirse seçim listen çok geniş, bunu en fazla 2-3 makineye düşürmeni rica ediyorum. Ayrıca ben fotoğraf makinelerini kıyaslarken hiç bir zaman video çekim kalitelerine ya da sürelerine dikkat etmiyorum. Çünkü onlar bir fotoğraf makinesi.

    ------------------------------------------------------

    Sevgili @bonanza75,
    Özellikle Türkiye fiyatları hakkında malesef bir bilgiye sahip değilim, çünkü Türkiye'de yaşamıyorum. Ancak son seçim listene göre benim oyum yine Canon A95'e. Fakat manuel çekim özellikleri, dönebilir LCD (çok işe yarıyor) ve kalem pil ile çalışabilme senin için önemli değilse
    Nikon 5900 de satın alabilirsin.

    ------------------------------------------------------

    Sevgili Mehmet,
    Canon A510'u webcam olarak kullanmak yerine 10-15 dolarlık bir webcam satın almanı öneriyorum. Video kayıt süresi şu anda uzatılamıyor ama ileride bunun için bir firmware update çıkar mı bilemem. Kart konusunda ise, yanlış hatırlamıyorsam A510 ile 1GB kart kullananlar var.

    ------------------------------------------------------

    Sevgili Ceyhun,
    Sanırım bir karışıklık olmuş, ben seçmiş olduğun her iki makineyi genel özelliklerine göre kısaca kıyaslamaya çalışayım.

    Minolta DiMAGE 5'in artıları: Daha büyük sensör boyutu, daha geniş ISO yelpazesi, daha iyi normal odak mesafesi, daha hızlı max perde hızı, Tıme Laps Rec özelliği ile belirlenen zaman dilimleri içerisinde peş peşe fotoğraf çekebilme (bir çiçeğin açmasını ya da güneşin doğmasını kare kare yakalamak gibi), RAW ve TIFF formatlarını desteklemesi, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran, ayrıca ikinci bir LCD ekrana sahip olması.

    Konica Minolta DiMAGE Z3'ün artılar: Daha düşük ISO değerine inebilmesi, biraz daha iyi diyafram açıklığı, çok daha fazla zoom mesafesi, çok daha iyi macro odak mesafesi, daha iyi min. perde hızı.

    Sonuç olarak; bu seçimde macro fotoğraflar ve zoom daha önemli ise Konica Minolta DiMAGE Z3, aksi taktirde Minolta DiMAGE 5 satın alınabilir. Bu arada Minolta DiMAGE 7Hi de incelemeni öneriyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 26 Mayıs 2005, 23:30:14 >




  • Çok saol albay ben de internetten fiyatlar hakkında bilgi alıyorum geneldewww.hepsiburda.com sayfasından bakıyorum sizlerden yardım bekleyen benim gibi arkadaşların bir kısmıda fiyat ve kalite kıyaslamasını yaptıkları için kararsız kalıyorlar tahminimce yorumlarınızda bunuda göz önüne alırsanız arkadaşlara daha çok yardımcı olabilirsiniz diye düşünmekteyim. naçizane fikrim... benim iki arkadaşımda fotoğraf makinesi almayı düşünüyor ama çok pahalı olmasını istemiyorlar maksimum 400 ytl civarı ne marka ne de model hakkında fikirleri yok aile fotoğrafı çekmek için... bu konuda yardım bakliyorlar ben yardımcı olamıyorum çünkü benimde bir fikrim yok bu fiyata nasıl bir makine alınabilir... karar versek alacaklar.... tekrar teşekkür ederim.




  • merhaba,
    öncelikle kıstaslarımı belirledim:
    1. öncelikle sürekli yanımda taşıyabileceğim küçük ve hafif bir makine almak istiyorum.
    2. aniden elektrik prizine ihtiyaç duymamak için AA veya AAA pil kullanması işime gelir.
    3. notebook'um SD kart okuyabildiği için SD kart kullanmali.
    4. en az 3x mümkünse daha fazla zoom olmalı.
    5. otomatik çekimin yanında manuel ayarları da olursa ne şahane olur :)

    sonra inceleyip alternatifleri 3'e indirdim:
    1. Canon 520A: pil, zoom ve manuel ayarlar cazip. ancak biraz büyükçe.
    2. Nikon 5600: pil ve çözünürlük cazip. bu da biraz büyükçe.
    3. Canon 500 veya 700: çözünürlük ve özellikle de minik boyutları cazip. ancak pil handikap. (manuel ayarları var mı anlayamadım. Eger varsa pil problemine ragmen tercih edebilirim)

    Ve Albayim, en son bir de size danışmak istedim.
    Bir hafta içinde bir şeye karar verip alacağım.
    Şimdiden teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.