Şimdi Ara

fotoğraf makinesi arayışım. tavsiye istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi ben bir makine almaya karar verdim, milyonlarca dakika inceleme izledim makale okudum kullanma kılavuzu hatmettim sonunda vardığım sonuç, fiyat performans konusunda olympus e-pl5 rakiplerinin canına okuyor (türkiyedeki fiyata göre)

    ancak şöyle bir sıkıntı çıktı, en iyi makina yanında olan makinadır. bu m4/3 küçük aps-c lere kıyasla çok küçük samsunglardan bile küçük ama yinede büyük örneğin kampüse falan götüremem sonra baktım ki kompakt makineler kalite olarak kötü değiller sonuç olarak kompakt makinelere bakmaya başladım

    şimdi ise yine olympus un xz-2 adlı cihazı gözüme çarptı, değişebilir lens yok 1/1.7 f1,8 manuel kontrolleri tam istediğim gibi kot cebi olmasa da kargo pantolon cebine sığar, üstelik ne hikmetse yurt dışında aynı fiyata satıldığı lumix lx7 fuji x20 gibi rakiplerine kıyasla yarı yarıya daha ucuz 850tl ye satılıyor.

    ayrıca çoğu m4/3 lerde (epl5 dahil) olmayan usb den şarj olma gibi bir özelliği ile acayip sempatik bir hale geldi. dokunmatik ekranıda var (sene olmuş 2015 hala dokunmatik ekranı olmayan kameralar satılıyor kınıyorum hepsini)

    şimdi hiç kimse ile karşılıklı feedback yapmadan aylardan beri bu konu üzerine araştırma yapıyorum bu noktaya geldim, aylardır şu hiç mi dikkatini çekmedi cahil al al şuna bak olympus neymiş falan diye sitemlere açık bir şekilde önerileri bekliyorum.

    şimdi siz yinede yazın bu başlığı belki görüp fikir edinmek için okuyanlar olacaktır (ben böyle tonla konu okudum mesela)
    ancak benim için belirteyim, fuji makinalar seçenek olarak söz konusu değil, cihazlar güzel foto kaliteleri iyi ama shutter speed öyle 30 saniyeyle falan kısıtlanmamalı benim için, en zevk alarak yaptığım şey telefonumla 4 saniye uzun pozlamalar çekmek, makine olsa da 5dk çeksem diye bekliyorum. dolayısı ile sony rx100 ü de böylece eledim.

    tavsiyeyi sadece kompaktlar üzerinden beklemiyorum (eğer yurt dışındaki gibi 700 doalra satılsa lumix fz1000 i listemin başına yazacaktım), m43 ler apsc ler büyük kompaktlar olabilir eğer taşımaya değecek özellikleri olacaksa.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.