Şimdi Ara

Fotoğraf makinası almak istiyorum. Yardım ederseniz sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Şu anda profesyonel makina sahibi değilim. Elimde Kodak easyshare z990 var.. Profesyonel makina almak istiyorum ama bazı konularda bilgi sahibi değilim..Sormak istediklerim:

    1-Profesyonel makina merakım internette Pentax k-3 görmemle başladı. Profesyonele geçiş için biraz abartılı bir makina mı bilmiyorum..
    2-Her markanın iso ayarı denk midir??? Ya da şöyle sorayım isoyu yükselttiğimizde her makinadaki kumlanma miktarı aynı mıdır?? iso 6400 yeterli bir değer mi, yoksa Pentax daki gibi çok yüksek bir iso değeri verimli mi çalışır??
    3-Bazı makinaların ilanlarında maximum iso değerinin yanında bir de iso boost değeri yazıyor.. İso boost aslında makinada olmayan hassasiyetin yazılım vs.. ile makyajlanması mıdır??
    4-Pentax k-3, Nikon d5200, Canon 700d şu anda ilanlarına baktığım cihazlar.. Nikon da af motoru yokmuş sanırım, ileride bu konuyla alakalı ne kadar sıkıntı yaşarım??
    5-Lens bulunabilirliği olarak bu üç cihazda fiyatı da işin içine katarsak ne gibi dezavantajlar yaşarım??
    6-18-55 mm lens ile 50-135 mm 2 lens kullanmak yerine, tek bir tane 18-135 mm lens kullanmak (pentax gibi) birbirinin aynısı mıdır??
    7- Pentax şu anda ülkemizde pek bulunmuyor sanırım.. Yurtdışından getirtsek aylarca beklemeye değer mi??
    8- Bunların haricinde önerebileceğiniz bir cihaz var mıdır??







  • O kadar net ve ne istediğini bilen sorular sormuşsunuz ki, fikirlerimi yazmak zorunda hissettim.

    1-Pentax insanı çeker. Ona yapacak bişey yok :)

    2- Güncel makinelerin iso ayarı denk diyebiliriz. Ama sizin kullanacağınız max. iso 3200 olur ki 3200 de yeterli kalite sunan herhangi bir makineyi alabilirsiniz.

    3-iso boost bilinçsiz vatandaşı kandırmaya dönük işe yaramaz bir özellik. En son bakılacak şey.

    4-Pentax k-3 diğer yazdığınız cihazların yanında üst sınıf bir makine. Nikon da AF motoru olmayan modellerden alırsanı ( d5xxx) uyumlu lensleri daha pahalıya almak zorunda kalırsınız.

    5- Lens çeşitliliği canon ve nikonda daha fazla ancak farklı denebilrcek lensler o kadar pahalı ki çeşitliliğin bir anlamı kalmıyor. Yine benzer lensleri kullanmak zorunda kalırsınız. Bulunabilirlik açısından pentax dezevantajlı denir ama açıkçası ben 6 yıldır bir sıkıntı yaşamadım. Kaldı ki nikon ve canonda lens bulunabilmesi kolay olsada fiyatlardan yanına yaklaşılmıyor üstelik yok motorlu motorsuz, yok titreşim engellemeli-engellemesiz ikilemlerinden bıkmıştım.

    6- 18-135mm geniş açı ve zoom açısından aynı işi görür ancak kalite açısından görmez. 50-135mm sabit açıklığa sahip olduğu için daha kaliteli fotoğraf verir.

    7- k-3 ülkemizde halen garantili olarak satılmıyor ancak yurtdışından getiren arkadaşlar 1900 civarı bir rakama satıyorlar.

    Bunların haricinde k-3 ile aynı ayarda nikon d7100 ve canon 70d önerilebilir. Ama bu iş bütçe ve çeşitli detaylar meselesi. Sonuçta daha alt sınıf olan pentax k-30, nikon d520, canon 700d de insanın işini fazlasıyla görür.




  • Verdiğin bilgileri için teşekkür ederim.. Pentax için 1900 demişsin.. Türk lirası olarak anladım(anlamak istedim). .. Başka makina alırsam galiba Pentax içimde kalacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alevka

    Verdiğin bilgileri için teşekkür ederim.. Pentax için 1900 demişsin.. Türk lirası olarak anladım(anlamak istedim). .. Başka makina alırsam galiba Pentax içimde kalacak...

    Merhaba. Fiyatı yanlış yazmışım maalesef. Ben k-5 2s ile ilgilendiğimden onun fiyatını yazmışım. K-3 2500 civarıymış. Özür.

    Pentax almak istemek tarz meselesi. Sonuçta canon yada nikonun makinelerinden daha iyi diyemeyiz ama dediğim gibi istem dışı tarz meselesi.

    Benim kullandığım araba, makine,telefon, gözlük vs. piyasadan farklı olunca kendimi mutlu hissediyorum. Bilinçli yapılan bir hareket değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.