Şimdi Ara

Fossil akıllı saat teknolojilerini Google satın alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Akıllı saat pazarında tatmin edici bir pay elde edemese de Google ısrarla yatırım yapmaya devam ediyor. Bir yandan Wear OS platformunu geliştirirken bir yandan da donanım tarafında referans olmaya çalışıyor. Şimdi önemli bir satın alım gündemde.


     


    Satın alım ekip odaklı


     


    Gelen bilgilere göre Google, üretici ortağı Fossil’in akıllı saat teknolojilerini satın almak istiyor. Görüşmeler kapsamında Fossil’in Ar-Ge ekibinin önemli bir bölümü Google çatısı altına giriyor.


     


    Ayrıca Bkz.770 milyon email adresi internete sızdırıldı

    Yaklaşık 40 milyon dolar bedeli olacak satın alma kapsamında dikkat çekici Fossil akıllı saatlerini geliştiren ekip gündemde. Oldukça kalabalık bir mühendis ekibine sahip olan Fossil bunun önemli bir kısmını Google’a devredecek.


     


    Bununla birlikte geriye Fossil’in yaklaşık 200 kişilik bir Ar-Ge ekibi kalacak. Firma yine akıllı saat pazarında teknolojiler geliştirmeye devam edecek. Ayrıca artık Google’ın da yardımının olacağı ifade ediliyor.


     


    Google ay sonuna kadar satın alım işlemlerini tamamlamayı planlıyor. Sonrasında Wear OS platformunun geliştirilmesine ağırlık verilecek ve ekosistemin bundan faydalanması sağlanacak. Google’ın doğrudan üretim işine girmek yerine LG ve Fossil gibi ortaklarına daha fazla destek olacağı tahmin ediliyor.


     







  • Elin atına binen, tez iner.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fossil sevilen bir markaydı. Google aldığına göre kalitesiz ve pahalı saatleri görürüz artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herşeyi alıyorlar...

  • Fossil zaten kalitesiz ve pahalı bir marka. Kaliteyi arayan Seiko, Citizen, Casio veya Orient alır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei Watch gt fiyatı çok uygun alınabilir.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    fossil f/p ürünleri yapan bir aksesuar markasıydı..

    kaliteyi arayan patek philippe,rolex,tag heuer,audemars piguet vb markalara bakar ...

  • Seiko’nun kalitesiz olduğunu söylemek bu işlerden anlamamak için yeterlidir. Fossil’in saatlerinde 5-10 dolarlık fabrikasyon Çin mekanizmaları kullandığını ve bunları 1000+ üzeri fiyatlara sattığını biliyorsundur sanırım. Seiko ve Orient mekanizmaları in-house yapımdır. Yani fabrikasyon değil her detay bir saat ustası tarafından elle monte edilir ve kontrol edilir. Kalite olarak orta seviye İsviçre markalarıyla yarışacak kapasitededirler. Orta seviye İsviçreliler bile küçük bir servet değerinde. Hatta konu eğer Spring Drive ise en baba İsviçreli bile zaman tutma konusunda Seiko ile aşık atamaz. Spring Drive mekanik saatlerin nirvanasıdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    her zaman daha iyisi kalitelisi vardır demeye çalışıyorum.

    fossil bulunduğu konum bakımından daha erişilebilir bir marka.

    seikonun her modeli el yapımı gibi anlatmanız marka fanı olduğunuz izlenimini yaratıyor bende.

    seikonun kalitesi tabiki tartışılmaz ama ne kadar ekmek o kadar köfte..

    kaldıki saat bir aksesuardır seikonun mekanizma ve malzeme kalitesi iyi olabilir ama fossil ile aynı fiyat olan modellerinin tasarımları çöp.

    saati aksesuar değil hobi olarak görenler fossil i tartışmıyor bile.
  • Çin’den akıllı saat almak zorunda kalıyoruz. Fossil ile Google fiyatı birleşsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seiko fanı değilim. Fakat Fossil, Diesel, Armani ve daha niceleri moda markalarıdır. Kalite konusunda kesinlikle bahsettiğim markalar ile kıyaslanamazlar. Tasarım göreceli bir kavram. Siz beğenmezsiniz bir başkası beğenir. Fossil ve Diesel gibi markalar gösterişli tasarımları olan markalar. İnsanlar da o yüzden ilgi gösteriyor. Şahsen tasarıma bu kadar önem veren biri için tavsiyem bir Casio Edifice serisidir. Hem kaliteli hem de üst seviyedir. Ben pilli bir saate 300’den fazla vermem. Gider bir Japon/İsviçre otomatik alırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • <alıntı>
    Firma yine akıllı saat pazarında teknolojiler geliştirmeye devam edecek.
    </alıntı>

    Bu cümleyi okuyunca merak ettim, Fossil hangi teknolojiyi geliştirmiş ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Seiko fanı değilim. Fakat Fossil, Diesel, Armani ve daha niceleri moda markalarıdır. Kalite konusunda kesinlikle bahsettiğim markalar ile kıyaslanamazlar. Tasarım göreceli bir kavram. Siz beğenmezsiniz bir başkası beğenir. Fossil ve Diesel gibi markalar gösterişli tasarımları olan markalar. İnsanlar da o yüzden ilgi gösteriyor. Şahsen tasarıma bu kadar önem veren biri için tavsiyem bir Casio Edifice serisidir. Hem kaliteli hem de üst seviyedir. Ben pilli bir saate 300’den fazla vermem. Gider bir Japon/İsviçre otomatik alırım.
    saat japon olunca ne oluyor? Ya da senede 1 kere pil değiştirince ne oluyor?
  • Size tuhaf gelecektir ama gerçek bir saat tutkunu mekanik saatleri daha çok sever. Japon olup olmaması önemli değil. Mekanik olması önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Size tuhaf gelecektir ama gerçek bir saat tutkunu mekanik saatleri daha çok sever. Japon olup olmaması önemli değil. Mekanik olması önemli.
    Biliyorum. Onu merak ediyorum işte hocam. Saat mekanik olunca ne oluyor pilli yerine?
  • Bunu anlatmak çok zor. Hiçbir elektronik aksam olmadan sadece içinde dönen çarklarla ne bir eksik ne bir fazla olmayacak şekilde kusursuz bir denge yaratıp zamanı gösterebilmek size “gerçek bir saat” kullandığınızı hissettiriyor. Ben de pilli saatleri kullanırdım ama saatlere ilgi duymaya başlayınca mekanik saatleri keşfettim ve pilli saatlerin bunların yanında ne kadar değersiz ve basit olduğunu gördüm. Dahası onlar da tıpkı bizim gibi bir canlı. Sıcaktan ve soğuktan etkilenip hasta olabiliyorlar. Velhasıl değişik bir tutku. Kullanmayan bilemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    saat?

  • renega kullanıcısına yanıt
    Hımm. Saatin hangi teknolojisini geliştirmiş peki? Yani daha önce başkalarının yapmayıp da Fossil'in saatlerinde yaptığı ne?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.