Bunu fark ettiniz mi bilmiyorum forum yıllar önceye göre daha sessiz. Esprili csb konular ürün inceleme konuları hele o dönem yaz ayları sıcak samimi ortam vardı. Zeytinin konservesinden çanak antenden wifi menzil artırıcı yapan vardı paylaşımlar aktiflik fazlaydı. Anlamadığım şimdi insan sayısı daha fazla ama internet kullanımının en yüksek olduğu dönem olduğu halde herkes nerde ne yapıyor? Eski nesil çoluk çocuğa karıştı forumu bıraktı o neyse yeni nesil forumda olmadığına göre nerdeler film dizi oyun takılıp kendi kendilerine mi internet kullanıyor? |
Forumun uzun zamandır sessiz sakin olması

-
-
Forum bitti hayat bitti..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Ben 32 yaşındayım, 14 yaşından beri foruma üyeyim. İşim gereği de son 8-10 yıldır sosyal medya kullanımını yakından takip ediyorum.
Benim gördüğüm ilk değişim, insanların sosyal medya kullanım alışkanlıkları oldu. Eskiden yoğun kullanılan yazılı iletişim ve fotoğraflar, yerini önce video içeriğe bıraktı. Hızlı tüketim içerik, instagram gibi sürekli yaygın olsa da, her gelen yenilikle biraz daha hızlı tüketilir hale geldi. Fotoğraflar önce günlük tüketilen hikayeler haline geldi. Video içerik de 30 saniyede tüketilen tiktok/reels. Forumu kullanan grup da büyüyüp hayata karışınca, yerini alacak pek kimse de kalmadı. Yerini alan 20'lerin başındaki grup ise bırak eskisi gibi paylaşım yapmayı, daha iki cümleyi bir araya getirip bir paragraf yazamıyor. Yazabilen de reddit gibi daha büyük forumlara kayıyor.
Bunların üstüne bir de forumdaki yönetici sıkıntı var. Eski üyelerin çoğu saçma sapan sebepler yüzünden banlanmış durumda. Yoğun paylaşım yaptığım dönemde ben de sürekli ceza alıyordum, bırakıp gittim bir yerden sonra. Foruma dönüşüm 3-5 ay önce oldu, baktım hiçbir şey değişmemiş. Yöneticilerden konu dışındaki bir mesajına, haklı sebeplerle karşı çıktığım için önce cevap veremeyeyim diye beni engellemiş, sonra da kendisini haksız çıkardığımı anlattığım mesajlarımı silmiş. Bu durum 5 sene önce de böyleydi, 10 sene önce de... Fakat eskiden giden üyelerin yerini bir şekilde dolduracak yeni üye geliyordu, şimdi o da yok. Sonuç da ortada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 31 Aralık 2023; 18:6:34 >
-
Katılıyorum hocam bir daha o eski samimiyet gelmeyecek bir yandan üzülüyorum bimden ucuz gofret çerez alıp uzun uzun inceleme yazarlardı dandik konu yok muydu vardı ama kaliteli konular onları kapatırdı. Csb ustaları vardı şimdi yeni nesle yaz desek yazamazlar nallart vardı kışın herkes yolunu beklerdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
incel maymunlar bitirdi konu dışı forumu.
her gün buraya uğrardım artık asla uğramıyorum. twitter ekşi youtube reddit yeterli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 31 Aralık 2023; 18:29:17 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizde yapıyoruz ama konulara yazmıyorsunuz ki gidip karı kızdan Ret yiyen adamların açtığı konulara yazıyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yabancı forum kullanımının artması önemli bir faktör muhtemelen. Teknik problemleri oralardan çözüyorlar. Sohbet kısmını ise sosyal medya ele geçirdi.
-
Forum devri bitti artık burası yine iyi dayanıyor diğer forumlar hayalet şehre dönmüş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X