Şimdi Ara

Forumun Sinema Kalitesi Çok Düşük - YAZIK!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir konuda çok iyi bilgilere,kültüre sahip olmak mütevazi olmayı gerektirir. Bu bölümün adı sinema olabilir fakat herkesin sinema hakkında bilgi sahibi olması gereklimi? bence hayır. Kendimden örnek vereyim çok fazla sinemaya giden biriyim fakat sizin bahsettiğiniz düzeyde sinema bilgim ve kültürüm yok. O kadar ilgimi çekmiyor gerek duymuyorum. Ne yapıcaz asalım keselimmi birbirimizi.
  • Ayrıca şöyle bir yanılgıya düşmüşsünüz.. Forumun kalitesi düştü her yerde kahraman filmleri.. Dünya bu filmleri konusuyor , dünyanın sinema tarihindeki en önemli film olarak gösteriliyor , dünya da 2 gün içinde fragmanı 100 milyonu aşkın izleniyor ve sinemacıların konuşması gereken film evet şuanda bu. Bütçesiyle , oyuncu kadrosu ile yapımı ile... Tüm dünyanın sinema kalitesi düştü sanırım ?
  • Dün konuyu görünce 2. bir sekme açıp sinema bölümüne girdim. Yukarıdaki film konularının %70-80'inin çizgiroman filmlerinden oluştuğunu görünce hak verdim. Gerçi bu sadece bu yıl olan bir şey değil. Son birkaç yıldır böyle. Geçen sene de böyleydi, ondan önceki sene de böyleydi. Bu daha önce de dile getirilmişti. Bölüm çizgiroman filmlerinden geçilmiyor. Şahsım adına konuşayım eskiden şikayet ederdim de şimdi konuyu görünce teyit etmeden rahatsızlığını hissetmemiştim. Yani ne yazık ki buna alışmışız, alışmışım.

    Bazıları herkes filmlere sanatsal açıdan bakmıyor demiş. Yahu tamam da zaten çizgiroman filmlerinin dışındaki her filme sanatsal açıdan mı bakılıyordu? Tabi ki hayır. Burada vurgulanan şey koskoca sinema evreninin sadece belli başlı çizgiroman filmlerine sıkıştırılmış olması, buralara hapsolması, başka hiçbir filmin konuşulmaması, diğer filmlerin üvey evlat muamelesi görmesi. Eskiden de çizgiroman filmleri olurdu ama bu kadar alan işgal etmezdi. Tobey'li Spiderman'ler veya Nolan'ın Batman serisi zamanları bu bölüm bu kadar çizgiroman filmleri işgali altında değildi. Yüksek ilgi görseler de yine de diğer yapımlara da ilgi olurdu, konuşulurdu.

    Konuyu açan arkadaşım, keşke bu konuyu açmasaydın. Ne güzel bölümün bu sıkıcı ve keyifsiz hâline alışmıştık yine uyandırdın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Aralık 2017; 2:28:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare


    quote:

    Orijinalden alıntı: pukiman

    Ayrıca şöyle bir yanılgıya düşmüşsünüz.. Forumun kalitesi düştü her yerde kahraman filmleri.. Dünya bu filmleri konusuyor , dünyanın sinema tarihindeki en önemli film olarak gösteriliyor , dünya da 2 gün içinde fragmanı 100 milyonu aşkın izleniyor ve sinemacıların konuşması gereken film evet şuanda bu. Bütçesiyle , oyuncu kadrosu ile yapımı ile... Tüm dünyanın sinema kalitesi düştü sanırım ?

    Hekesin konuşması onu iyi yapmaz,burada zaten popüler kültür elestiriliyor,şimdiki neslin entellektüel anlamda hicbir beklentisi olmadığı icin prodüktörlerde buna göre hiçbir oyunculuk kalitesi,senaryosu,sanatsal degeri olmayan sadece görsel efektlere dayalı fimlere yöneliyor kısayoldan para kazanma yolunu seçiyorlar yani,amerikada süper kahraman filmleri türkiyede sacma sapan komedi filmleri seklinde.

    quote:

    @Kartal Göz Dün konuyu görünce 2. bir sekme açıp sinema bölümüne girdim. Yukarıdaki film konularının %70-80'inin çizgiroman filmlerinden oluştuğunu görünce hak verdim. Gerçi bu sadece bu yıl olan bşr şey değil. Son birkaç yıldır böyle. Geçen sene de böyleydi, ondan önceki sene de böyleydi. Bu daha önce de dile getirilmişti. Bölüm çizgiroman filmlerinden geçilmiyor. Şahsım adına konuşayım eskiden şikayet ederdim de şimdi konuyu görünce teyit etmeden rahatsızlığını hissetmemiştim. Yani ne yazık ki buna alışmışız, alışmışım.

    Bazıları herkes filmlere sanatsal açıdan bakmıyor demiş. Yahu tamam da zaten çizgiroman filmlerinin dışındaki her filme sanatsal açıdan mı bakılıyordu? Tabi ki hayır. Burada vurgulanan şey koskoca sinema evreninin sadece belli başlı çizgiroman filmlerine sıkıştıtılmış olması, buralara hapsolması, başka hiçbir filmin konuşulmaması, diğer filmlerin üvey evlat muamelesi görmesi. Eskiden de çizgiroman filmleri olurdu ama bu kadar alan işgal etmezdi. Tobey'li Spiderman'ler veya Nolan'ın Batman serisi zamanları bu bölüm bu kadar çizgiroman filmleri işgali altında değildi. Yüksek ilgi görseler de yine de diğer yapımlara da ilgi olurdu, konuşulurdu.

    Konuyu açan arkadaşım, keşke bu konuyu açmasaydın. Ne güzel bölümün bu sıkıcı ve keyifsiz hâline alışmıştık yine uyandırdın.


    Ne demek istediğimi anladınız sanırım.




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman beş yılda üç spiderman filmi çıktı, Nolan uc filmi yedi yılda çekti. Şu an Marvel yılda 2-3 film çıkarıyor, DC keza öyle. 1 sene sonra çıkacak filmin fragmanı çıkıyor. Onlara ek olarak X-Men çıkıyor Deadpool çıkıyor. Diğer filmlere zaman ayıran kalmıyor bile.



    "Burada vurgulanan şey koskoca sinema evreninin sadece belli başlı çizgiroman filmlerine sıkıştıtılmış olması, buralara hapsolması, başka hiçbir filmin konuşulmaması, diğer filmlerin üvey evlat muamelesi görmesi." şu kisma sonuna kadar katılıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı forumlarda böyle.
    Ben bizde buysa Dünya çapında ne diye bakarım çoğu zaman.

    Büyük forumlar blockbuster/çizgi roman/popüler film konularıyla dolu ancak çok az forum var ki sıradan gözüken filmlere yönelik onların da kullanıcı yoğunluğu da az.

    Bende isterim güzel konular olsun sürekliliği olmuyor eskisi gibi.
    Eski konulara baktığınızda göreceksiniz ki güzel konular var.

    Açıkçası Hollywood bu sene can çekişiyor
    Büyük fiyaskolar oldu onun dışında Hasılatta Disney hariç çok büyük karlar yok.

    Bu tip filmler olmalı büyük toplulukları çeken filmler hep küçük filmlerin yapılmasına katkı sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 2 Aralık 2017; 22:33:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pukiman

    Ayrıca şöyle bir yanılgıya düşmüşsünüz.. Forumun kalitesi düştü her yerde kahraman filmleri.. Dünya bu filmleri konusuyor , dünyanın sinema tarihindeki en önemli film olarak gösteriliyor , dünya da 2 gün içinde fragmanı 100 milyonu aşkın izleniyor ve sinemacıların konuşması gereken film evet şuanda bu. Bütçesiyle , oyuncu kadrosu ile yapımı ile... Tüm dünyanın sinema kalitesi düştü sanırım ?

    Evet düştü, bunu bilmeyen mi var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Don Atari kullanıcısına yanıt
    Kalıtesi daha yuksek forumlarda takıl o zaman...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Yoo hayır yine bu forumda takılıyorum ancak sinemayı çok sevmeme rağmen forumun SİNEMA başlığı altında takılmıyorum.
  • Bir kere deadpool u izledim son çıkanlar arasında dahada izlemem o tarz heral

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum bazında değil, global durumun genel çehresi zaten şu an süper kahraman üzerine oynuyor. İzle geç filmleri olduğunu düşünüyorum. Benim anlamlandıramadığım şey insanların şirketlerin fan boyluğunu yapıp, karakter tartışmasına girişmesi. Böyle böyle konular üst sıralarda kalıyor.

    Ancak dediğim gibi sadece film gözüyle bakarım böyle yapımlara, sinema başka bir şeydir. Sinema kalitesi kişisel hayatta değerlendirilecek ayrı bir durum açıkçası. Forumun değil ülkenin sinema kalitesine bakılırsa zaten olayların kaynağı daha kolay anlaşılır.

    Sinema bazısı için aksiyondan, efektten ibarettir; bazısı için sanat üzerine hareketli fotoğrafların anlamlandırılması gereken biçimi. Bakış açısıyla alakalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Don Atari

    Yoo hayır yine bu forumda takılıyorum ancak sinemayı çok sevmeme rağmen forumun SİNEMA başlığı altında takılmıyorum.

    Bence yanlış yaparsın. Takılmalısın ... Az da olsa mevcut olan ilgi alanındaki konulara katkıda bulunabilirsin . Konusu olmayan bir film için başlık açabilsin. 3-5 mesaj yazılmış bir konunun , yıllar sonra uplanıp birkaç sayfaya ulaştığı da vakidir forumda. Belki bu konuyu görmemiş birilerinin haberdar olmasını sağlar ve sevaba girersin Uzar gider böyle ...
  • Don Atari kullanıcısına yanıt
    Dediklerine (%95) katılıyorum dostum


    Ayrıca bu isimleri de es geçmek ayıp olur


    Kuzuların Sessizliği filmin başyapıt yönetmeni Jonathan Demme


    The Matrix başyapıt efsanesinin (tuhaf kişilikli) dahi yönetmenleri Wachowski (kız) kardeşler


    No Country for Old Men, Fargo ve Miller's Crossing filmlerin başarılı yönetmenleri Coen kardeşler


    Şu koleksiyonuma göz at bakim kaç adet başyapıt varmış (senin zevkine göre seç bilgi ver)


    [simage]
    Forumun Sinema Kalitesi Çok Düşük - YAZIK!!!!
    [/simage]


    DVD filmler :

    Ben Robot (2004)

    Yarının Sınırında (2014)

    Çelik Adam (2013)

    Karayip Korsanları (2003)

    Karayip Korsanları 2 (2006)

    Karayip Korsanları 3 DVD + Bonus Disc (2007)

    Büyük Hazine (2004)

    Casino Royale (2006)

    Quantum of Solace (2008)

    Skyfall (2012)

    Spectre (2015)

    Zor Ölüm (1988)

    Zor Ölüm 4 (2007)

    Çılgın Max Öfkeli Yollar (2015)

    Taşıyıcı 2 (2005)

    Terminator 2: Judgment Day + Bonus Disc (1991)

    Scarface (1983)

    Büyük Hesaplaşma (1995)

    Halk Düşmanları (2009)

    Black Mass (2015)

    Miller's Crossing (1990)

    Tanrı Kent (2002)

    No Country for Old Men (2007)

    Taxi Driver (1976)

    Madagaskar (2005)

    Madagaskar 2 (2008)

    Madagaskar 3 (2012)

    Aman Tanrım (2003)

    Altın Şans (2008)

    Kuş Kafesi (1996)

    Çöküş (2004)

    Apocalypse Now DVD + Bonus Disc (1979)

    2001: Bir Uzay Destanı (1968)

    Gravity (2013)

    Contact (1997)

    Acımasız Hayat (2005)

    Güneşin Karanlığında (2011)

    Cast Away (2000)

    Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi (2008)

    Joe Black (1998)

    Aliens / Sinema Versiyonu + Uzun Versiyon (1986)

    Alien 3 / Sinema Versiyonu + Uzun Versiyon (1992)

    Kuzuların Sessizliği (1991)

    Yedi (1995)

    Gazap Ateşi (2004)

    Leon / Yönetmenin Kurgusu DVD + Bonus Disc metal kutulu (1994)

    Da Vinci Şifresi (2006)

    Prestij (2006)

    Batman Başlıyor DVD + Bonus Disc (2005)

    Matrix Reloaded DVD + Bonus Disc (2003)

    Matrix Revolution (2003)

    The Time Machine (2002)

    National Security (2003)

    Get on Up (2014)

    Lethal Weapon (1987)

    Bad Boys (1995)

    Bitirim İkili 3 (2007)

    Thelma & Louise (1991)

    Top Gun (1986)

    Vay Anam Vay 2 (2006)

    Nothing to Lose (1997)

    The Thing (1982)

    Yarından Sonra (2004)

    Mission to Mars (2000)

    X-Men 3 (2006)

    Kanlı Elmas (2006)

    Ocean's Eleven (2001)

    Poseidon DVD + Bonus Disc (2006)

    Showtime (2002)


    Blu ray filmler :

    X-Men (2000)

    X-Men Origins Wolverine (2009)

    The Wolverine (2013)

    Yenilmezler (2012)

    Galaksinin Koruyucuları (2014)

    İnanılmaz Örümcek Adam 2 Blu ray 2D Mastered in 4K + 3D (2014)

    Örümcek Adam 2 (2004)

    Ninja Kaplumbağalar (2014)

    Ninja Kaplumbağalar Gölgelerin İçinden (2016)

    Star Trek (2009)

    Star Trek Into Darkness (2013)

    Alien (1979)

    Interstellar Blu ray + Bonus Disc (2014)

    2012 (2009)

    John Wick (2014)

    RoboCop (2014)

    Pacific Rim Blu ray + Bonus Disc (2013)

    Kara Şövalye (2008) korsan

    Kara Şövalye Yukseliyor Blu ray + Bonus Disc (2012)

    Matrix (1999) korsan

    Terminator Salvation (2009) korsan

    Avatar (2009) korsan

    Apocalypto (2006) korsan

    Her Şeyin Teorisi (2014)

    Spotlight (2015)

    Piyanist (2002)

    Son Dalga Tahiti Blu ray 2D + 3D (2009)

    Fantastic Mr. Fox (2009)

    The Pirates! Band of Misfits Blu ray 2D + 3D (2012)

    Çizmeli Kedi (2011)

    Rio (2011)

    Köfte Yağmuru 2 Blu ray 2D + 3D (2013)


    Şüper kahraman filmlerini saymasan da olur. Favoriler listesinde yer almıyorlar



    Edit: MERNEPTAH kardeşim uyarı yapmana gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 3 Aralık 2017; 14:59:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Liste var mı acaba diye merak etmiştim ... varmış
    ( MERNEPTAH yerine )
  • Ne yapalım tarkovski,kurosawa,kubrick filmleri mi izleyelim? Bırakın şu hippi,hipster filmlerini.

    Bir filmde CGI yoksa o film izlenmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Prestige


    quote:

    Orijinalden alıntı: pukiman

    Ayrıca şöyle bir yanılgıya düşmüşsünüz.. Forumun kalitesi düştü her yerde kahraman filmleri.. Dünya bu filmleri konusuyor , dünyanın sinema tarihindeki en önemli film olarak gösteriliyor , dünya da 2 gün içinde fragmanı 100 milyonu aşkın izleniyor ve sinemacıların konuşması gereken film evet şuanda bu. Bütçesiyle , oyuncu kadrosu ile yapımı ile... Tüm dünyanın sinema kalitesi düştü sanırım ?

    Evet düştü, bunu bilmeyen mi var?

    Nasıl düşmüş acaba ben anlamıyorum ve bu meslekte olan sinemacı ve tiyatrocu olan insanlarda anlamıyor ama forumdaki eleştirmenler anlıyor.. Aslında düşmekten ziyade arttı. Çeşit seçenek bollaştı , bütçeler ve izlenme oranları da arttı. Bilinçlenmek işte tüm mesele burada.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: obili

    Liste var mı acaba diye merak etmiştim ... varmış
    ( MERNEPTAH yerine )

    Forumun Sinema Kalitesi Çok Düşük - YAZIK!!!!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Intruder kullanıcısına yanıt
    Güzel bir mesaj olmuş. Valla nerde o eski film konuları nerede şimdiki konuları. Eskiden farklı farklı yapımlar hakkında çok güzel sinema sohbetleri ve tartışmaları olurdu. Şimdilerde yerini koca koca adamların çizgiroman kahramanları için yaptıkları fanatizmleriyle doldu ortalık. Hani çocuk yapsa bunu çocuk dersin ama 30+ yaş adamların bu tip seviyelerde muhabbetler yapmaları hakikaten komik ve absürd duruyor. Dünya seviye kaybının misli misli Türkiye'de yaşanıyor sanırım. Eskiden sinemasına gidilecek filmler için para ve zaman yetiştiremezdik şimdi evde bile izlenecek bir yapım bulamıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • süper kahraman filmleri sinema açısından özel filmlerdir sanatsal veya üstün sinema öğeleri içermez ama çok geniş kitleye hitap eder.kökeninden çizgi romandan okuyan kitle büyüsede izlemeye takip etmeye devam eder,yeni yaş gurubunu yakalamasıda çok kolay süper kaharaan filmerinin.en kolay fanboy(müşteri) edinme yolu
    özel yapan ne peki bu filmleri. bu filmlerin arkasında inanılmaz bir ekonomik yapı var sadece sinema gişesinden ve tv gelirlerinden bahsetmiyorum.oyuncaktan, oyun sektörüne,giyim,yiyecek,kırtasiye ürünlerine,yediğin hamburgerin yanındaki oyuncağa kadar uzanan, vb...geniş bir ticari yapının lokomotofi olucak bu filmler.ısıtılması,şişirilmesi,konuşulması çok normal çünkü arkasında inanılmaz parasal yapı var.ne kadar çok kişiye ulaşırsa geri dünüşüde okadar büyük olucak.
    bu gibi filmler reklamlar,algı yönetimi,beklenti yaratma gibi farkında olmasak da tartışılıp konuşulacak. şimdi bile farkında olmadan reklam yapıyoruz.ticari yapı işini şansa bırakmaz bu filmlerin trend olması sanıldığı kadar basit değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasaell

    süper kahraman filmleri sinema açısından özel filmlerdir sanatsal veya üstün sinema öğeleri içermez ama çok geniş kitleye hitap eder.kökeninden çizgi romandan okuyan kitle büyüsede izlemeye takip etmeye devam eder,yeni yaş gurubunu yakalamasıda çok kolay süper kaharaan filmerinin.en kolay fanboy(müşteri) edinme yolu
    özel yapan ne peki bu filmleri. bu filmlerin arkasında inanılmaz bir ekonomik yapı var sadece sinema gişesinden ve tv gelirlerinden bahsetmiyorum.oyuncaktan, oyun sektörüne,giyim,yiyecek,kırtasiye ürünlerine,yediğin hamburgerin yanındaki oyuncağa kadar uzanan, vb...geniş bir ticari yapının lokomotofi olucak bu filmler.ısıtılması,şişirilmesi,konuşulması çok normal çünkü arkasında inanılmaz parasal yapı var.ne kadar çok kişiye ulaşırsa geri dünüşüde okadar büyük olucak.
    bu gibi filmler reklamlar,algı yönetimi,beklenti yaratma gibi farkında olmasak da tartışılıp konuşulacak. şimdi bile farkında olmadan reklam yapıyoruz.ticari yapı işini şansa bırakmaz bu filmlerin trend olması sanıldığı kadar basit değil.

    Bu sadece kapitalizmin gençleri (oyalama) soyma taktikleridir. Oyuna gelmeyin sakın onlar kaybetsin biz kazanalım. Olması gereken de bu değil mi zaten


    Ve son olarak


    Milli olmayan bir hükumet milleti her vasıta ile felakete götürdüğü zaman, bu milletin her ferdinin milli duygulara kapılarak isyan etmesi hak değil milli bir görev olur.

    Adolf Hitler 😎😎😎



    Aşacağımız son kapitalist muhtemelen bize asma halatını satan kişi olacaktır.

    Karl Marx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 4 Aralık 2017; 11:27:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.