Şimdi Ara

forumda MIT de okuyan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evet soylediyin sekilde aktivitelerini cogaltmaya calis kardesim.Bilim dalinda olimpiyat veya bu turde seylere katilmaya calis.Yalniz bilim diil huzur evlerini,oksuzler evinide ziyaret etmekte bir aktivite ve MIT tarafindan takdir alan bir is.Bunu kanitlaman icin bol bol resimler cektir.Isterlerse verebilirsin.Tabiiki huzur evini ziyatret ettiyin icin bir belge verecek diiler Ama fotograflar bir delil olabilir.Kisacasi her turlu basara bildiyin kadar bilim ve sosyal aktivitelere katilman bir arti basvuruda.Bide SAT sonuclarinda sat 1 ve sat 2 nin matlarini fullemen cok gerekli bir sey.Diyerlerinide 700 uzeri yapman faydana.Evet dogru ama sunu unutmaki itu odtu icin onemli kriter lys.MIT icin sinavla beraber dier bahsedilen aktiviteler.Ne yazik ki robert de olan aktiviteler bir duz lisede bulunmayabilir.Ve her lisenin robert kadar yurtdisi baglantisida olmayabilir.Tabi Robert bir ornek.Bide su var ki duz lise bitiren bir basarili ogrenci MIT de okuyamaz diyede bir kaide yok.Elbette MIT ogrencisi veya mezunu duz lise mezunlari vardir.Kisacasi SAT sinavina cok dikkat et ve yapabildiyin kadar aktiviteler yap.
    Edit:Mention

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mete -- 18 Aralık 2013; 16:46:23 >

• igetsky kullanıcısına yanıt
    tübitak fizik olimpiyatlarına katılamazsın bikere üniversiteye gelmişsin tübitak fizik olimpiyatına 9-10-11 . sınıf lise öğrencileri girebiliyor.bir de benim araştırdığımda gördüğüm artık sen üniversitede okuduğun için sat skoruyla kabul alman zormuş sana artık lise mezunu olarak değil transfer öğrencisi olarak bakıyorlarmış. moralini bozmak gibi olmasın ama zaten bu iş bu kadar kolay olsa odtü boğaziçi itüye giden adamlar direk gider oraya ingilizceside var toeflda alırlar sat ıda yaparlar. istediğin kadar iyi yap bence yine mit almaz seni çünkü öyle yok voleybol takımındaydım dersen olmaz o iş oraya ülkesinin milli takımında oynayan adamlar başvuruyo başka türlü şeyler olması lazım avrupa birliği öğrenci konseyi başkanlığı falan filan böyle şeyler olması lazım ayrıca zaten tanınmamış bi liseden mezunsan şahsi fikrim oradan 1.likle mezun olmuş olman lazım. ama kısacası üniversitede okuyan adama bu lise mezunu diye bakmaz adamlar üniversite hayatına bakarlar makale yayınlamış mı hangi uluslararası projeye katkı sağlamış hangi yarışmalarda ne derecesi var vs.. bence emeklerin boşa gidebilir

• ulan bu okul işi hep sıkıntı Avrupa'da lisans tamamlayanların şansı nedir yüksek lisanas için ( elektrik elektronik mühendisliği ) ?
  • Mr.Mete kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam, ben özel bir fen lisesinde, lise 1.sınıf öğrencisiyim. %100 burslu okuyorum. karne not ortalamam iyi (96-97 arası 100 üzerinden) ingilizcem de fena değil altyazısız bi filmin %75-80 ini anlarım.
    mit, stanford, harvard, princeton gibi üniversiteler de (ingiltere de olur) BURSLU bir şekilde okumak için neler yapmalıyım. daha lise1.sınıfım ama. şimdiden çalışmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum sen şimdilik okul derslerine çalışmaya devam et.İngilizceni de Advanced seviyeye çıkarmaya çalış.4 yılda halledersin çok rahat.Zaten temelin iyi yazdıklarına göre.Lise 3 veya 4'te SAT sınavına giriceksin.Bu okulların istedikleri ortalama puanı küçük bir araştırmayla bulabilirsin.Burslu bir şekilde okumak istiyormuşsun ki bu zor bir şey.Fakat imkansız değil.Lise boyunca projelere,sosyal kuruluşların aktivitelerine ve sevdiğin bir dersin olimpiyatlarına katılıp oradan derece falan elde edersen bu senin kabul oranını arttıracaktır.Ama o kadar kişi arasından burslu alınman için ciddi derecede iyi olmalısın.Çalışmalarında başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: nancilin

Dostum sen şimdilik okul derslerine çalışmaya devam et.İngilizceni de Advanced seviyeye çıkarmaya çalış.4 yılda halledersin çok rahat.Zaten temelin iyi yazdıklarına göre.Lise 3 veya 4'te SAT sınavına giriceksin.Bu okulların istedikleri ortalama puanı küçük bir araştırmayla bulabilirsin.Burslu bir şekilde okumak istiyormuşsun ki bu zor bir şey.Fakat imkansız değil.Lise boyunca projelere,sosyal kuruluşların aktivitelerine ve sevdiğin bir dersin olimpiyatlarına katılıp oradan derece falan elde edersen bu senin kabul oranını arttıracaktır.Ama o kadar kişi arasından burslu alınman için ciddi derecede iyi olmalısın.Çalışmalarında başarılar

hocam mesela MIT geri ödemeli burs veriyormuş. o da olur. yani mezun olup çalışırken de ödeyebilirim ancak okurken ailemin yılda 60k yollaması imkansız ne yazık ki. dersler konusunda sıkıntı yok. akut'a üye olacağım10 gün sonra. hayvan barınaklarında gönüllü çalışacağım fatih'te. google science fair, inepo, tübitak proje yarışması, mef proje yarışması gibi şeylere katılacağım kazanamasam bile. bu arada java ve integral vs öğrenip ap testleri vermeyi düşünüyorum. bir de yüzme ve gitar dallarında eğitime devam ediyorum; yüzme de yakında lisans alıp yarışmalara katılacağım.

sizin başka önereceğiniz şeyler var mı sosyal sorumluluk olsun katılabileceğim şeyler olsun.. yani neler olabilir başka?

• quote:

Orijinalden alıntı: Väinämöinen

quote:

Orijinalden alıntı: nancilin

Dostum sen şimdilik okul derslerine çalışmaya devam et.İngilizceni de Advanced seviyeye çıkarmaya çalış.4 yılda halledersin çok rahat.Zaten temelin iyi yazdıklarına göre.Lise 3 veya 4'te SAT sınavına giriceksin.Bu okulların istedikleri ortalama puanı küçük bir araştırmayla bulabilirsin.Burslu bir şekilde okumak istiyormuşsun ki bu zor bir şey.Fakat imkansız değil.Lise boyunca projelere,sosyal kuruluşların aktivitelerine ve sevdiğin bir dersin olimpiyatlarına katılıp oradan derece falan elde edersen bu senin kabul oranını arttıracaktır.Ama o kadar kişi arasından burslu alınman için ciddi derecede iyi olmalısın.Çalışmalarında başarılar

hocam mesela MIT geri ödemeli burs veriyormuş. o da olur. yani mezun olup çalışırken de ödeyebilirim ancak okurken ailemin yılda 60k yollaması imkansız ne yazık ki. dersler konusunda sıkıntı yok. akut'a üye olacağım10 gün sonra. hayvan barınaklarında gönüllü çalışacağım fatih'te. google science fair, inepo, tübitak proje yarışması, mef proje yarışması gibi şeylere katılacağım kazanamasam bile. bu arada java ve integral vs öğrenip ap testleri vermeyi düşünüyorum. bir de yüzme ve gitar dallarında eğitime devam ediyorum; yüzme de yakında lisans alıp yarışmalara katılacağım.

sizin başka önereceğiniz şeyler var mı sosyal sorumluluk olsun katılabileceğim şeyler olsun.. yani neler olabilir başka?

Bu dediklerini yapar düzgün bir ortalama getirir yarışmalarda başarı sağlarsan üstüne para alarak bile okuyabilirsin ille de mit diye ısrar etme. Mesela yanlış hatırlamıyorsam rice üniversitesi (100. Sırada) tam bursun yanında konaklama ve yıllık 10 bin burs veriyor geri ödemesiz. Böyle başka yerlerde vardır. Sen bu dediklerini yapabilecek kadar azimliysen zaten master için garanti kabul alırsın mit ten bence 10 sene borç ödemeye heveslenme. Bostonun soğuğu ve pahalılığı da dillere destandır bunu unutma. Yok benim hayalim ille diye tuturursan felaketini getirebilirsin. Amerikada yaşamak esneklik gerektirir. Mesela birçok amerikalı parayı denkleştirebilecek olmasına ramen önce 2 yyılllık college okur sonra o okulun anlaşması olan üniye devam eder.... Felaket habercisi olmak amerikayı karalamak niyetinde değilim ama oyunu kuralına göre oynamazsan yok olursun. Düşünsene birkaç dersi geçemeyim mezun olamadığını ne olacak?????

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla yazdığın şeyler yeterli bence.Zaten yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi ille de orada lisans okumana gerek yok.Daha aşağı seviyede olan bir üniversiteyi bitirip yüksek lisansa geçebilirsin.Hatta şöyle söyleyeyim; burada Bilkent,Boğaziçi,Odtü,İtü gibi yerlerden mezun olup da yüksek lisansa Stanford,MIT,Harvard,UCLA gibi ünilere giden tanıyorum.
  • ortalama sorun değil de proje işi zor ya. baya zor kazanmak cidden

• Bı STANFORD UNIVERSITY etmez...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.