Şimdi Ara

FORUMDA EN YÜKSEK 3DMARK PUANI KİMİN? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
2.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bak interyasin sana cevap yazma gereğini görmüyorum ama milletin kafasınıda karıştırmaman için yazıyorum.bir kere her kart yada işlemci aynı derecede o/c olur diye bir kural yok.kısaca benim kartım senin kartın 315/625 de kaldı diye ona uymak zorunda değil.senin kartının o/c kapasitesinin nispeten düşük olması benim kartımın kabahati değil.PC Labs daki incelemesinide doğru düzgün okusaydın böyle boş ve lüzumsuz konuşmazdın.adam orada diyorki bu kartı test ederken coolbits ile o/c ettim,başak bir programa gerek görmedim.çünkü zaten çoğu kart coolbitsin son rakamları olan 315/625 e dahi gelemiyor o yüzden buda gelemez diyerek gerek görülmemiş.ama gel görki testteki bu kart coolbits sonuna kadar dayalı olduğu halde,yani senin tıkanıp kaldığın rakamlarda saatlerce ve defalarca teste maruz kalmış ve en ufak bir problem dahi çıkarmamış
    FORUMDA EN YÜKSEK 3DMARK PUANI KİMİN?

    Ayrıntılı linkide bu
    http://www.pclabs.gen.tr/reviews/VGA/ABIT/ti4200/page_1.htm
    belki üşenir yada kompleks yapar okumazsın diye bir kaç cümlede alıntı yapayım

    <b>"Aslında 4 ns'lik bir bellek için 580 MHz iyi bir hız. 600 MHz üzerine çıkmak 4 ns'lik bellekler için biraz zor gözüküyor teorikte. Çünkü bu belleklerin resmi çalışma hızı 500 MHz. 501 MHz bile 4 ns'lk bellek için overclock sayılır.

    ABIT Siluro Ti4200'de de 4 ns'lik Hynix marka bellekler var. "Ancak referans kart kadar overclock olabilir" diye düşünüyordum. Denemelere başladığımda epey şaşırdım.

    Çünkü bu bellekler ile 625 MHz'e kadar çıkabilmiştim. Bu 4 ns'lik bellek için inanılmaz bir değer. Çekirdek hızını da 315 MHz'e kadar çıkardım. Artifact Tester sorun olmadığını söylüyordu. Hatta biraz daha overclock ediver diye de ekledi. Fakat, nVidia tabanlı ekran kartları overclock etmek için kullandığım Coolbits'in sunduğu maksimum hızlara çıkmıştım zaten.Bu hızların stabil olup olmadığını denemek için 3D Mark2001'i çalıştırdım. Sorun gözükmüyordu. SpecviewPERF ile devam ettim testlere. Yine sorun yoktu. Emin olmak için 3D Mark 2001'i sürekli çalışması için ayarladım ve yaklaşık 8 saat boyunca sistem çalıştı. Herhangi bir sorun yoktu. Demek ki bu hızlarda bir sorun yok. Bu arada, ekran kartının bellekleri üzerine sürekli hava üflendiğini söylemeliyim. Böyle yüksek hızlara çıkınca tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Sonuçta test için gelen ver geri iade edilecek bir ürüne dikkatli bakmak gerekiyor."</b>

    Evet interyasin durum bu kadar açık seçik iken testte gördüğün kartta senin ıkına sıkına çıktığın rakamda hiç tınmazken sen nasıl oluyorda aynı kartın 330/650 yapmasına imkansız demekte hala ısrar ediyorsun?
    Bunun mantıklı bir açıklaması varmı?Neden kompleks yapıyorsun?Ne gerek var buna?Bendeki radeon ile ben Police'in çıktığı değerlere kesinlikle çıkamıyordum ve bunuda hep söyleyegeldim hiç gocunmadım.o/c değerim daha az olmasına rağmen sistemim sebebiyle puanım oldukça yüksekti.o zaman burada da sallama(!)yapabilirdim pekala değilmi? 320/640 yaptım falan diye..nasılsa gören yok değilmi?puanda yüksek kimse şüphelenmezdi..senin mantığına göre böyle yani.
    interyasin bu kuru iddialarından vazgeç tamam sende istersin tabiki benim gibi 330/650 gibi değerlere çıkmayı anlıyorum ama olmuyor işte ne edersin..her kart yada işlemci hep aynı değerde o/c olmuyor işte bu alemde ne yapalım.senin elindeki kartta gayet başarılı aslında.o değerlerde her kartın çıkabileceği değerler değil.kartını güle güle kullan ama artık itham etmektende vazgeç.Beni bu forummda şahsen tanıyan bir çok insan var.En azından onlara karşı komik duruma düşüyorsun.




  • cadde ve ali_sami konudaki atışmaları mesajlarınız silinmiştir nereye gitti demeyin
  • - İmzanda 315/650 yazıyor. Her ekran kartı, her işlemci birbirinin aynı overclock limitlerine sahip değildir. Kimi Abit TI4200 315'te kalır kimi 330'a çıkar. El elden üstündür.

    - 1800+ ile P4 3 GHz arasında özellikle oyunlarda 2 kat performans farkı doğal olarak yoktur ama "bunlar birbirine benzer" demek de lamerlıktır.
  • Police yanlış yazmışım o aslında 625 olucak 325 değil. Ayrıca civil böyle sinirleniceksen mesaj atmayalımsana ben sana yazarken şu lafı ''biraz heyecanlanıp bol atm..sın''elim bile varmadı bunu yazamaya(bana biraz abartılı geldi h/s'si olanlar bile bu değere zor çıkıyor çünkÜ) ama sanada beni çok seven var gibi laflar yakışmıyor komik duruma ben değil sen düşüyorsun seni seven var diye senin her dediğinide savunmak zorunda değilim.BEN COOLBİTS PROGRAMINI KULLANIYORUM ZATEN EN FAZLA BU DEĞERLERE KADAR ÇIKABİLİYORUM BU ŞEKİLDE BİLE GÖRÜNTÜDE BOZULMALAR OLUYOR.Sen hangi programla o/c yaptın peki.Birde biz deniyelim belki senin yazılımda bir şeyler var.Powersprit mi yoksa.
  • Anlamıyorsun. Bir ekran kartı 330'a çıktı diye aynı marka/model tüm ekran kartları 330'a çıkabilecek diye bir yargı yok. Kimi 300'de tıkanır kimi belki 350'ye de çıkar. Aynı olay cpularda da geçerli, bir önceki işlemci 1876 MHz'e çıkabiliyordu, şimdiki aynı model aynı steppingli işlemcim 1780 MHz'de bitiyor. Napayım şimdi AMD'ye mi başvurayım?
  • Tamam anlaşıldı bende yazılımı kullanıyim bari ne kullanıyorsa.Birde kasası açıkmıydı kartın üzerine fan koydumu.Policre sen bana önceden paunın biraz düşük demişsin peki şimdi 150 fsb ve 315@625 de nasıl.Ayrıca civil hep o/c konusuna değinmişim ama 3dmark sonuçun iiyi bir puan şu 330@650 hala inanamıyorum.
  • - 1725 MHz 2100+ default hızından az, 2200+ 1800 MHz'dir.
    - Puanın normal.
  • Budur işte arkadaşım.
    Konu şimdi sertlikden yumuşamaya doğru yol aldı.zaten gereksiz bir tersleşmeydi.Burada hep deneyim ve bildiklerimizi paylaşmak vede bilmediklerimizide tüm arkadaşlarımızdan öğrenmek için olduk ve hep olacağız inşallah.
    O/C yaparken coolbits 315/625 değerinde tükenince vede baktım kartın daha iştahı var,riva tunere başvurdum.riva tuner ile o değerlere çıktım.Test yaparken kasam açık olur.zaten kasamda 2 fan vardı birde ben koydum 3 oldu.bunlar yeterli.bu rakamlarda tabiki ekran kartım çok rahat değil uç düzeyde o/c lu çünkü çok fazla aynı hızda kullanılmaz zararlı olabilir.ama günlük kullanımda sürekli 310/620 gibi kullanıyorum.Şu madonion birde ekran kartı hızını gösteren bir program yapsa çok iyi olacak,demekki başka türlü ispat edemeyeceğiz.Başka ne yapayım tek tek bütün forumu evime davet edip benchmark yapamamki:))

    not:ramlerin üzerine heatsink ayarlayıp biraz daha ileriye gitmeyi de düşünüyorum.




  • rame heatsink eklemek fazla fark ettirmiyor daha güçlü soğutma lazım (su-peltier gibi)
  • Arkadaşlar bende PoL kardeşim sayesinde gördüğüm pc3200'den bende sebeplendim... KAZA GELİYORUM DER!!! İmzama bakın bu daha başlangıç diyorum, haberiniz ola....Eski Radeonun üzerine kurduğum bir kaç detonator bir arada karışık bir şekilde ve yüksek oda sıcaklığında (annem sağolsun) aldım bu sonucu...Valla bilmem geliyooooom...
  • kesker'cim tacımı geri alayım bi zahmet:)
    14268 puan
    http://service.madonion.com/compare?2k1=5060417
  • ben sabit kaldım arada.

    ya civil hayrına şu rami bana yollada bi 15k ya yaklaşalım. öle bi ram olsa 2.9 stabil çalıştırırım işlemciyi ama yokki
  • işlemci 2568 olunca puan da yükselmiş :)))
  • vid pin trick
  • Civil biraz daha zorlarsan 15k yı görecen ama işllemciyi uçurma anakartınıda ben bundan 3-4 ay önce millete tavsiye etmiştim anakartta çok önemli tabii.
    Bu arada işlemcisi benden 100mhz daha düşük olmasına karşın aynı sistemde veri yolu hızından dolayı beni 100 k ile geçenler ver.
  • yok daha zorlamam bundan fazla.alacağım zaten aşağıya biraz.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by java</i>
    <br />Arkadaşlar bende PoL kardeşim sayesinde gördüğüm pc3200'den bende sebeplendim... KAZA GELİYORUM DER!!! İmzama bakın bu daha başlangıç diyorum, haberiniz ola....Eski Radeonun üzerine kurduğum bir kaç detonator bir arada karışık bir şekilde ve yüksek oda sıcaklığında (annem sağolsun) aldım bu sonucu...Valla bilmem geliyooooom...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Woheu hayırlı olsun, güzel skor. Canım çekti bir iki benchmark da ben alayım.




  • hakikaten iyi baya java
  • Şu ekran kartının arkasına fan koysam acaba işe yararmı daha yüksek o/c değeri için yarın bi deniyim.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PoLicE</i>

    Woheu hayırlı olsun, güzel skor. Canım çekti bir iki benchmark da ben alayım.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    hadi al gel bakalım bekliyoruz:))
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.