Şimdi Ara

Foruma göre geleceği olan bölümler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • gtü ybs + udemy ceng tıp falan dinlemez kardeşim aklın yolu bir bi daha da böyle konu görmiyim
  • Jeffrey Dahmer kullanıcısına yanıt
    90k maaş alıyorum yoluma bakıyorum.
  • Sosyal ,girişken ve ağzı laf yapan. İyi ingilizce bilen biri bu ülkede gayet iyi kazanır. Hem de her meslekte. Tabi ben aptal bir asosyal olduğum için tıp istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceng ehm ve turevleri kalan çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bafanu

    Cengçiler tıpı da bitiriyor lütfen ama, doktorların işini robotlar yapacak
    Bi tıpçı olarak insallah diyorum.insan cani makinaya emanet edilemeyeceginden başında yatarız😂😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bişey B kullanıcısına yanıt
    Hocam özellikle övdüğümüz falan yok, ama şu son zamanlardaki açılan CENG'le dalga başlıkları o kadar fazla ki, kim övüyor göremiyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geleceği olan bölümler boştur ister inanın ister inanmayın. Büyüklerimize sorun bundan 10 sene önce elektrik geleceğin mesleği olacak deniyordu şuan her mahallede 10 tane elektrikçi var. Bundan 10 sene sonrasını da öngörmemiz mümkün değil teknoloji çok değişiyor 10 sene sonra uçan araba teknisyenliği konuşulacak belki forumda bunu bilemeyiz
  • Bence birçok mühendislik,tıp,İİBF bölümleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ösymdekituvaletpompası

    Geleceği olan bölümler boştur ister inanın ister inanmayın. Büyüklerimize sorun bundan 10 sene önce elektrik geleceğin mesleği olacak deniyordu şuan her mahallede 10 tane elektrikçi var. Bundan 10 sene sonrasını da öngörmemiz mümkün değil teknoloji çok değişiyor 10 sene sonra uçan araba teknisyenliği konuşulacak belki forumda bunu bilemeyiz
    O elektrik o elektrik değil. Elektrik elektronik mühendisliği’nin önü açık.
  • Ben onu örnek olarak dedim hocam. Her mesleğin önü açık zaten %90 ama sence geleceğin mesleği oldumu ee asıl demek istediğim bu. Sıradan bir meslek şahsen günümüzde bir ayırt ediciliği dahi yok. Belirli ünilerden mezun olanlar hariç tabiki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ösymdekituvaletpompası

    Ben onu örnek olarak dedim hocam. Her mesleğin önü açık zaten %90 ama sence geleceğin mesleği oldumu ee asıl demek istediğim bu. Sıradan bir meslek şahsen günümüzde bir ayırt ediciliği dahi yok. Belirli ünilerden mezun olanlar hariç tabiki.
    Bence var. Güzel ünilerden mezun olan ee mühendisleri gelecekte de çok rahat iş bulabilirler ama yapay zeka ile birlikte ben birçok mesleğin kalkacağını düşünüyorum. Mesela bekçilik,polislik,hakim ve savcılık,denizcilik elemanları... Doktorluk bile bundan etkilenebilir. Polisin yerine sokaklarda düzeni robotlar sağlayabilir. Yeni kolluk kuvveti: Robotlar. Hiç de bilimkurguvari durmuyor bence. Mevzuatı robota yükle hakim ve savcılığın yaptığı birçok şeyi yapar. Hakim kararı gibi öznel durumlar da ortadan kalkmış olur.




  • Böyle düşüneceksek bilgisayar mühendisi robotlar da olur.
    Yani üniversite eğitiminden ne anladığınıza bağlı bence. Üniversiteden mezun olduktan sonra işin hazır diye bir şey yok bunu biliyoruz. Tıp hariç (en azından uzun bir süredir böyle)
    Ama şöyle bir şey var: cmpe'de ee'de kimyada daha öğrenciyken çalışan, teklif alan... bir sürü insan var.
    Bilgisayar bilimlerinin önü evet çok açık,çok da popüler fakat buna aldanılmamalı bence: boğaziçi cmpe'de dahi ctrl+alt+del ne iş yarar bilmeyen sadece üni sınavında başarılı olmuş arkadaşım var. İnanmamış olabilirsiniz ama var.
    ama kodlama bilen tıpçı ve inşaat mühendisliği okuyan arkadaşlarım da var.
    Bu arkadaşlar gelecekte ne yaparlar bilmiyorum onu zaman gösterecek.
    hiçbir bölümün gömülmeyi hak ettiğini düşünmüyorum.
    Bu arada mezun olduğu bölümle alakalı iş yapmayan insanlar var ve bu alanlarda başarılılar.
    Bakın mesela Nuri Bilge Ceylan, Mabel Matiz, Ahmet Çakar, Ferhat Göçer... (hekimliklerini sürdürenler var sanırım) bunlar bilindik kimseler
    Bir de çevrenize bakın. Mutlaka örnekler göreceksinizdir.
    Umarım huzurlu olduğunuz işler yaparsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDiyardanYemekler

    Sosyal ,girişken ve ağzı laf yapan. İyi ingilizce bilen biri bu ülkede gayet iyi kazanır. Hem de her meslekte. Tabi ben aptal bir asosyal olduğum için tıp istiyorum.

     

  • geleceği olan bölüm yoktur geleceği şekillendiren insan ihtiyaçları ve insanlar vardır telefon denen şey eskiden ihtiyaç değildi şimdi büyük şirketler sayesinde ihtiyaç haline geldi ve kullanılıyor her bölümün kendine göre özellikleri , güzellikleri ve kötülükleri var ben de diyorum ki geleceği en parlak bölümler (ceng ve yazılım dışı) maden müh , malzeme bilimci ve malzeme mühendisi

  • Cok kafa yormaya gerek yok. İdealindeki meslek baska bir ulkede yasasan cok el ustunde tutuluyor ve itibarlı olabilir. Ama burası Turkiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.