Şimdi Ara

FORUM AHALİSİ YÜZÜNDEN RED DEAD REDEMPTION 2 PROJESİ IPTAL ETİLDİ (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
214 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

    Oyun alınmıyor demedim, ilk çıkan oyunları alabiliyorsan söyle bende alayım diğer türlü boş yapma lütfen.
    Yurt dışından legal yollarla vergini de ödeyerek ikinci el veya sıfır alabilirsin. Bu senin dediğin bahane değil...
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    Beni katmanı gerekecek bir durum yok aga , mesaj düzeltilmeden önce sadece ben geçtiğim için öyle dedim ayrıca

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jem991

    Ağır veya hafif sadece düşüncelerimi ifade ediyorum dediğim gibi 2008 yılından beri gönüllü olarak çeviri yapıyorum bu işten cebibe giren 1 lira dahi olmadı. Gönüllü olduğun işten para bekliyorsan yaptığın ve söylediğin tüm eylemler birer yalandan ibarettir
    Şimdi gönüllü yapıp, bedava olacak diyip, sonra para istemek başka bir şey tabi ancak 2 milyon kelimeden bahsediliyor burada. Oyunu alan parasıyla alıyor zaten. Hayır oyun bedava olsa ve üzerine para istense başka.
  • myfranco kullanıcısına yanıt
    Firmanın eula sı yani son kullanıcı sözleşmesi var bu oyun içindeki ve dışındaki bu oyun için olan hiç bir içerik kar amacı ile bizim bilgimiz dışında satılamaz diyor. Oyunu para ile almış bile olsan fikri mülkiyet hakkı denilen haklar üreten firmadadır. Bir oyunun ücretli olması o oyun için hazırladığın içeriği oyunu yapan firmaya pay vermeden satabileceğin anlamına gelmez. Eğer üreten geliştiren kişiye pay vermiyorsan yaptığı hırsızlık olarak nitelendilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seninle sivil hayatta tanışmak isterdim çok değişik bi kafa yapın var üstad ya... iyi ya da kötü anlamda demiyorum değişik birisin şikayet sebeplerin neyi neden yapıyorsun anlamadkim. Seni de buradaki red konularından tanıyorum o kadar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hay sizin fikri mülkiyetinize, hak ihlalinize, illegalliğinize başlıcam şimdi.............

    o kadar parayla satılan yamalar içinden gidip de en kaliteli oyun rdr2 'yi mi buldunuz duyar kasacak?

    diyecek çok şey var da laf anlatmaya değmezsiniz.
  • başka konuya şöyle yazmıştım burayada ekleyeyim.

    rockstar gibi bir firma yapmak isterse parayı basar, gerekirse yeminli tercümanlara çeviriyi yaptırır. böyle 20-30 üniversite öğrencisinin '' türkçe yapa yapalımda köşeyi dönelim '' dediği yamayı ne diye eklesinler? yamanın güvenilir olduğu şüpheli. bilinmeyen bir gruba rockstar neden destek çıksın? witcher örneğini yazacaklar için not düşeyim niyeyse yama konularında hep örnek oluyor, witcher zaten bilinmeyen bir oyundu ve firmada bilinmiyordu, ne kadar oyuncu çeksek kardır dedikleri için türkçe yamayı eklediler yoksa onlarında umrunda değildi.
    bu olay bile insanların ne kadar kolay galeyana geldiğini gösteriyor. keşke bu çeviriyi yapan fırsatçılar için harcadığınız çabaları, zamanında ps ve xbox başta olmak üzere ( sony ve microsoft ) oyunların türkçe gelmesi için destekleseydiniz. konuyu açan zaten çeviri yapanlardan biri yazılarından belli, birkaç cevap yazanda gizli çevirmen olarak takılıyor. sadece bu fırsatçıların işi görülmesin. tepki gösterecekseniz x oyunu ( burdaki rd2 ) filan olmasın. kültür ve turizm, ticaret, sanayi ve teknoloji bakanlarına mail atın ya da ne bileyim twitter zımbırtısı kullanıyorsanız orada başlık açın, vergisi alınarak satışı yapılan oyunlara türkçe dili zorunluluğunu isteyin. türkiyeden daha az oyuncusu olan ülkelerin neden dilleri oyunlara ekleniyor bir çoğunuz bilmiyorsunuz. o ülkeler diyorki oyun firmalarına '' satış yapmak istiyorsan bizim dilimizde ürün sunacaksın '', oyunda dilimiz yoksa satışı unutun. türkçe içinde aynı durum zorunlu olursa o zaman oyunlarda yavaş yavaş türkçe gelmeye başlayacaktır. sony ve microsoft son zamanlarda oyunlara türkçe dublaj ya da altyazı ekledi.

    bu mesajı okuyan okudu, yoksa sabaha kalmaz buranın yöneticisi bu mesajı gördüğünde silecektir. kendisi için zaten bu rd2 çeviriyi yapanların savunucusu filan yazmıştılar önceki konularda. hangi mesajların silindiğini görünce bende inanmaya başladım. böyle taraflı bir yönetim dh'ye yakışmıyor. 10 yıldır üyeyim, en taraflı yöneticiyi bu çeviri bölümünde gördüm. futbol bölümündeki yöneticiler rakip takımlara ceva verirdi ama bu bölüm onuda geçti. bu mesajı ilk şikayet edene, çeviri satılırsa 1 adet hediye edicem.
  • "Sonrada biz şakşakçı yalaka oluyoruz."

    Peki değilseniz söyleyin bize;
    Oyununun yapımcısı sizsiniz. Sizin haberiniz olmadan sizin üzerinizden para kazanılıyor, bu durumda ne yapardınız? Şikayet edene teşekkür edip gereğini mi yapardınız yoksa görmezden mi gelirdiniz? Sadece buna cevap verin. Türkçe dil eklerdim falan filan bunu geçiniz. Çünkü o firma Türkçe dil seçeneğini ekleyecek olsalar eklerlerdi, biz de bu tür tartışmalar içine girmemiş olurduk.

    Öte yandan bu saatten sonra Türkçe oyun çevirisi yapılıp parayla satılsın bakalım. Oyun çeviri işi gönül işidir, firmadan izinsiz şekilde yama satamazsınız. RDR2 çevirisini öğrenene kadar parayla çeviri yaması satıldığını görmemiştim. İlgili oyunun çevirisi var mı yok mu diye bakıyorum, varsa teşekkür edip indirip oynuyordum. O zaman "nexusmods" sitesindeki mod/yama yapımcıları enayi mi?

    RDR2 çeviri konusu milat oldu. Bundan sonra herkes daha aydınlanmış şekilde hareket eder düşünür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternal soul -- 18 Temmuz 2020; 0:31:24 >
  • O kadar sorun varken onca tepkisiz kanılan konu varken yamacılara savaş açmak şikayet etmek birden bu kadar duyar kasmak nerden çıktı? Almıyosan alma adam hazırı alıp komisyon koyarak mı satıyor öyle ya da böyle bir şeyler yapıyor oyun firmaları sana ve bu ülkeye zaten dünya kadar haksızlık yapmıyor mu!? Çok ilginciz ya ne yapılsa bize yeridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eerdaalll0001. kullanıcısına yanıt
    istanbuldaysan kahve ısmarlayayım. açıkladım hepsini mesajlarımda görebilirsin tekrar tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum sonra ortalığı karıştırıyor oluyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keptuwaitinghuh

    Yurt dışından legal yollarla vergini de ödeyerek ikinci el veya sıfır alabilirsin. Bu senin dediğin bahane değil...

    Alıntıları Göster
    yok maalesef. ebay, amazon baktım hepsine, belki satın almadım ama oynamak için microsoft'a para veriyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jem991

    Çeviri para ile satılmaya çalışıldı diğer dil çevirileri ücretsizdi ücretsiz olana kimse dokunmuyor
    Bu kişi bu grafik yamasını patreondan satıyor. Bedava indiremiyorsun 3-5 bişeyler atıp yamayı alman gerek. Reddit'de konusu youtubede videosu ve daha bir çok büyük forum ve mod sitelerinde mevcut hiç mi kimse şikayet etmedi? Hiç mi yetkililer görmedi? Bu neden kaldırılmadı da söz de 3-5 çakalın şikayetiyle Take2 Anonymus'u buldu? Hiç inandırıcı gelmiyor yamanın şikayet sebebi ile çıkmaması. Tamamen ekibin aralarında konuşarak, şunları az süründürelim diyerek çıkmadığını düşünüyorum. Yoksa walküre'nin dediği gibi burda açıklarsam firmayı kötülemekten ceza alırım falan bunlar hikaye. Firmayı ve markayı kötülemen için ciddi şekilde kötülemen ürünlerini kötülemen algı oluşturman gerek. Böyle bir şey yapmayacağı içinde ve yazılı bir sözleşme olmadığı içinde markayı kötüleyici cümleler kurmadan yama şu sebebten ötürü çıkmamıştır şeklinde bir yazıya kimse dava açamaz. Dava açsada sonuçsuz kalır deliller ortada kanıtlar ortada açıklama ortada...

    Kısaca şikayet değil de arkasında başka bir çapanoğlu var yamanın çıkmamasının...

    Yukarıda bahsettiğim video; NaturalVision Evolved -https://www.youtube.com/watch?v=-S24gQntcWg
  • azor ahaii kullanıcısına yanıt
    şöyle bir açıklama var inglizcenin yetmemesine veriyorum anlamamış olmanı

    About the new version of the mod (called "NaturalVision Evolved"), it will be released once the development finishes for free on 5Mods. Meanwhile, you can go to Patreon and support the author (Razed) and get early access to his work that is continuously being improved by joining the main/basic 10$ tier (Gold) or 15$ (Platinum) for extra features.

    türkçe çevirisi senin için

    Bu modun yeni versiyonu hakkında ("naturalvision evolved" olarak adlandırılıyor.) geliştirilme süreci bittiğinde 5mods üzerinden bedava olarak yayınlanacaktır. bu arada, razed ın patreon sayfasından destek vererek ön gösterim sürümüne ulaşabilirsiniz. genel/basit sürüm 10 dolar veya 15 dolar ile platinum sürümünü extra içeriklerle alabilirsiniz.

    bariz biz şekilde bu mod ücretsiz olacak ama eğer geliştirme aşamasındaki halini denemek isterseniz patreondan bana katılarak hem geliştirme sürecine hemde bana katkıda bulunabilirsiniz diyor adam içeriği satmıyor.

    ben çeviri yapan ekibin çeviri sırasında veya sonrasında destek bulmak ve bu işi daha düzgün ve detaylı olarak devam ettirebilmek için bağış veya kaynak toplamalarına karşı değilim ben içeriğin satılmasına karşıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jem991 -- 18 Temmuz 2020; 0:49:57 >
  • Buradaki sorun yamanın parayla satılması falan değil bence. Gta da o kadar paralı mod satılıyor. Tool bildiğim kadarıyla sadece bu ekipte var. Tool oyundaki çeşitli açıklarla dosyalara erişip değiştirebiliyor. RdR2 de hala cracklenmediği için bunu engellemeye çalışıyor. Şahsen benim fikrim bu. Şu yamayı 5000 kişi alsa 30 lira desen 150 bin yapar dolara çevirsen 20 bin dolar civarı tutar onu da 86 kişiye bölsen kişi başı 2000 düşmez.Koskaca şirket de onun derdine düşmez.Her yerde Adidas Nike çakması ürünler var. Apple ın Samsun’un birebir çakması telefonlar var.kaldı ki bunların bulmak daha kolay ama uğraşmıyorlar. Koskoca fabrikayı saklayacak halleri yok. Buradaki olayın tool olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jem991

    Firmanın eula sı yani son kullanıcı sözleşmesi var bu oyun içindeki ve dışındaki bu oyun için olan hiç bir içerik kar amacı ile bizim bilgimiz dışında satılamaz diyor. Oyunu para ile almış bile olsan fikri mülkiyet hakkı denilen haklar üreten firmadadır. Bir oyunun ücretli olması o oyun için hazırladığın içeriği oyunu yapan firmaya pay vermeden satabileceğin anlamına gelmez. Eğer üreten geliştiren kişiye pay vermiyorsan yaptığı hırsızlık olarak nitelendilir.
    Eğer o şekil bakarsak doğru
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jem991

    şöyle bir açıklama var inglizcenin yetmemesine veriyorum anlamamış olmanı

    About the new version of the mod (called "NaturalVision Evolved"), it will be released once the development finishes for free on 5Mods. Meanwhile, you can go to Patreon and support the author (Razed) and get early access to his work that is continuously being improved by joining the main/basic 10$ tier (Gold) or 15$ (Platinum) for extra features.

    türkçe çevirisi senin için

    Bu modun yeni versiyonu hakkında ("naturalvision evolved" olarak adlandırılıyor.) geliştirilme süreci bittiğinde 5mods üzerinden bedava olarak yayınlanacaktır. bu arada, razed ın patreon sayfasından destek vererek ön gösterim sürümüne ulaşabilirsiniz. genel/basit sürüm 10 dolar veya 15 dolar ile platinum sürümünü extra içeriklerle alabilirsiniz.

    bariz biz şekilde bu mod ücretsiz olacak ama eğer geliştirme aşamasındaki halini denemek isterseniz patreondan bana katılarak hem geliştirme sürecine hemde bana katkıda bulunabilirsiniz diyor adam içeriği satmıyor.

    ben çeviri yapan ekibin çeviri sırasında veya sonrasında destek bulmak ve bu işi daha düzgün ve detaylı olarak devam ettirebilmek için bağış veya kaynak toplamalarına karşı değilim ben içeriğin satılmasına karşıyım.
    ingilizcesi olmadığı için boş keseden sallıyor işte bunların çoğunluğu böyle. keşke çevirisini parayla yapsaydın daha mutlu olurlardı
  • Para ile satılmasını destekleyen hemen herkesin o ekibin bir parçası olduğuna oldukça eminim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kitle yama falan haketmiyor. Çeviri gruplarının yerinde olsam tek bir kelime bile çevirmem. Bu arkadaşlar bir taraflarını devirip yatacaklar ve hizmetkarları onlar için bedavaya aylarca oyun çevirecek, amcamlar da keyifle oynayacaklar. şu yamaların ücretsiz olması gerektiğini savunanların neden bir tanesi bile taşın altına elini koymaz hiç? bu beleşçi, asalak tayfa yüzünden güzelim projeler yalan oldu, üzüldüm vallahi. Benim ingilizcem gayet yeterli ama kendi dilimde oynamak daha keyifli olurdu, napalım nasip değilmiş.
  • jem991 kullanıcısına yanıt
    İngilizcem yok açıkcası altyazıyı da okumadım ya da çevirerek okumadım. Yalnız şöyle bir durum var bu yama 2019 şubat ayından beri geliştirilme aşamasında. Youtube'a yüklenen 2.nci videosu bu. Bizzat kendimde kullandığım bir mod. Ayrıca yamayı denersen hiç beta olmadığını görürsün. Yalan yok düzenli güncelleme geliyor halen daha oynadığımda kullanıyorum. Neyse, 1,5 senedir yama geliştirilmedi ama her yerde reklamı yapılmaya devam ediyor ve patreondan 'satılmaya' devam ediyor. Halk arasında biz buna 'Köprüyü geçene kadar ayı'ya dayı de" diyoruz ya da 'Göz boyama'. Sen ne isim verirsen ver... Ben içeriğin satılmasına da bağış yapılmasınada karşı değilim. İsteyen translate yamaları bile satsın beni zerre ilgilendirmez. Alıcısı varsa yapıştırsınlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jem991

    Para ile satılmasını destekleyen hemen herkesin o ekibin bir parçası olduğuna oldukça eminim
    dostum bak sana tavsiye, burada boş yapıp zaman kaybetme, git bedavaya oyun çevir de oynayalım hadi. artık işinden, okulundan mı zaman ayırırsın nabarsın bilmem, inandığın gibi bedavaya bana oyun çevir de oynayayım hadi.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.