Şimdi Ara

FORMULA-1 TARTIŞMALARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En hızlı pilot, en agresif, en talihsiz, en ukala. Görüşlerinizi bekliyorum. Ancak lütfen sadece isim yazmayın, sebeplerini de yazın.

    Bunu aslında konu başlıklarının amaçlarından sapmaması için yaptım. Lütfen
    "Formula-1 2001 Sezonu Haberleri" başlığında tartışma amaçlı cevaplar yazmayalım. Saygılarımı sunarım...

    Astek



  • ben en talihsizi yazayım: hakinen adamın barcelona yarışını nasıl kaybettiğini biliyoruz

    Northerner
    www.northerner.sayfasi.com<img src='http://powerstorm.sitemynet.com/xx.gif' border=0>
  • 2001 seonu için daha güzel bir tespit olamazdı. Bende en playboy olanı yazayım:
    EDDIE IRWINE.
    Ayrıca bu sezon şimdiye kadar gösterdiği performansla en İSTİKRARLI pilot olmayı DAVID COULTHARD hakediyor.

    Birde en çok gelişme gösteren takım var ki, herhalde su götürmez: BMW-WILLIAMS.


    Astek
  • hepiniz haklısınız ama schumacher alıp götürüyor işi
    en hızlısı hakinendir herhalde ama yağmurda en iyi kullanan da schumacher
  • Yağmurda en tecrübeli en hızlı pilotun M. Schumacher olduğuna katılıyorum ancak kuru zeminde Mika Hakkinen daha hızlıdır.
    Bu arada en iyi start yapan Juan Pablo Montoya gibi gözüküyor, hatta iyi değil mükemmel start yapıyor,
    Avustralyada 7. likten 3. sıraya kadar çıkmıştı ancak ilk virajda sıkıştırıldığı için geri kalmıştı, Malezyada birkaç sıra atlamış, Brezilyada 5. sıradan 2. sıraya, San Marinoda 7. sıradan 5. sıraya ve İspanyada 12. sıradan 6. sıraya.
    Bu sene Hakkinen bu tip şansızlıklara maruz kalmaya devam ederse David'in şampiyonluk şansı Mika'nın da desteğiyle oldukça yüksek olur ama ne yazık ki Ferrari'deki takım emirleri burda geçerli değil, belki de yazık dememeliyiz, bu hak olandır bence. Şu gerçek Michael takım emri olmasada Rubens'ten hızlı ancak öyle anlar oluyor ki araçtaki bir arıza yüzünden (2000-Kanada) (1999-Fransa) yavaş olduğu zamanlar takım arkadaşlarının onu geçmesine izin verilmiyor. Avusturyada belirgin bir Mclaren üstünlüğü var, aracın ayarı piste çok uygun, burda aksi bir durum olmadıkça David'in Mika'yı geçmesi mümkün değil, çünkü hızlı bir pist.

    Astek




  • 2001 sezonunun artık TESCİLLİ EN TALİHSİZ PİLOTU = MIKA HAKKINEN.

    Astek
  • Son üç yarıştır gözüm hep j.p. montoyanın üstünde.Bu adam Schumhacher ile baş edebilecek tek adam gibi gözüküyor

    life is worth living
  • Tek adam mı?
    Schumacher'in en zorlu rakibi Mika Hakkinen'dir. Ondan sonra David Coulthard'dır. Montoya da rekabet edebilir ama tek adam değildir kesinlikle.

    Astek
  • WALLAA schumacher i sevmem ama adam harbi en baba o kullanıyo. duyduğuma göre adamın nabzı 300 km hız yaparken normal bir insandan bile düşük çıkmış...(sadece bir duyum)
    bunlardan önemlisi artık sürücülük kalkışta pek etki etmeyecek şu yeni getirdikleri elektronik sistem işi iyice elektronik ve teknolojiye yatırdı yani ne kadar paran varsa okadar avantajlı olacaksın bu durumdan en çok zarar görecek ise yavuzbah ın da belirtiği gibi en iyi start yapan montoya olacak...

    gölge
  • ben ılk once sunu belırtmek ıstıyorum mclarenini bu kadar basarı kazanmasının en buyuk nedenı(tabii pilotlarıda iyi ama) mclarenın mercedesle bırlesmesınden ve bunun sonucu ortaya cıkan guclu makıneden dogdu ancak soyle bı sorun var:
    Mclaren arabaları hız acısında iyi ancak motorları cok dayanmıyo yanı asırı zorlamaya gelmıyor.Ferraride ise bu tam tersı arabaları asırı zrlanmalarda bıle ıyı ancak motoru bır turlu mclaren kadar yapamıyolar bu acıklarını m.schumacher ile kapıyolar.Bnce en talihsiz bu sene mika cunku dunya samp. aday gosterılırken su sıralar ıcler acısı bı halde ayrıca en agresıf pılotuda montoya olarak goruyorum cıkıslarda gozu cok kara ve vırajlardada nerdeyse fren kullanmadan gırıcek en ukala pılot bence villenue cunku ne bıleyım adamın tıpı oyle gelıo ve 1 dunya samp. kazandı dıye kendını bıse zannedıyo.Ve yavuz arkadasımın dedıgı gıbı bmw-williams buyuk ısler basarıyo bı motor sorununu cozseler ıyı olucak benım tuttugum bı takımda jordan takımı ancak onlarda son yarısta daha cıkısta kaldılar.Ayrıca elektronık sıstemlerıde ıstemıyorum herseyı elektronik kontrole bırakıyolar...Sunuda belırtmek ısterım en hızlı pılot shumacher cunku 1 turda farkı 2 sanıye kadar kapatabılıyo ve bu cok ıyı bı olay mclarenlere karsı ozellıkle(bar,bmw fılan dısında)

    KafSinKaf(since 1912)
    [url][/url]www.since1912.org
    [url][/url]www.kafsinkaf.org

    Edited by - FunKsTaR on 22 May 2001 04:43:59




  • Gözlemlediğim kadar Ferrari hız konusunda da Mclaren'in bir adım önüne geçti, ne mümkündü Mika Hakkinen'den pole position almak, şimdi ne mümkün Schumacher'den pole almak. Rubens'e bir bakın, adam ikinci senesinde oldukça fazla gelişme gösterdi bunu neye bağlıyalım şimdi kendisine mi? Aslında hem biraz kendine ama daha çok Ferrari'nin bu sene gösterdiği gelişime, gerçi yarış içinde pek fazla fark yok, Mika ile her zaman Michael'ı karşılaştırmak gerekiyor çünkü hızları birbirine çok yakın. Örneğin İspanya Mika bence öyle hızlıydıki daha çok benzin yüklemesine karşın Michael'ın peşinden ayrılmadı ve ikinci pitstopta bu sayede öne geçti. Ondan zaten sonra olan oldu biliyorsunuz. Şimdi hız kriteri yapabileceğimiz bence en önemli pist Avusturya. Mika'yı göremedik onun için onu dışarda bırakalım.

    Önce Michael, tahminim Montoya ile o mücadeleye girmeseydi muhtemelen birinci olacaktı, yaptığım hesaplara göre de David'in 3 sn önünde yarışı bitirirdi, neden mi bu mücadele ona 5 sn kaybettirdi, bu mücadeleden sonra David'den 5 sn geri kalan Michael bu farkı pitstopu yapana kadar 0,7 sn'ye kadar kapattı, bu ona erken pitstop yapma zorunluluğunu getirdi çünkü aracı zorladı ve haliyle daha fazla yakıt yaktı. Ancak pitstopu David'den yavaştı ve erken girdiği için fazla benzinle tur atmak zorunda kaldı, bu en hızlı olduğu turlara rastgeliyordu ki bunu böylece yapamadı. Tekrarlıyorum bu mücadele olmasaydı Michael muhtemelen kazanırdı.

    David hem Michael hem de Rubens'ten fazla yakıtla başladı ve çok ekonomi kullandı, aracı zorlamadı buna rağmen Rubens'ten kopmadı ve pitstopu daha geç yaparak kendine avantaj sağladı, yarışı izlerken kimse farketmedi aslında televizyonda çok kısa bir süre için gösterdi, Rubens pitteyken David en hızlı tur zamanına imza attı ki bu onun pole derecesine çok yakındı 1.10.675. Burdan David'in sıralama turunda sıkıntı yaşadığını anlayabiliyoruz. Birde Mclaren takımının Ferrari'den 1 sn kadar iyi bir pitstop yaptığını gözlemliyoruz böylece David Rubens'ten 2 sn önde çıkmayı başardı, Rubens David'e 1 sn kadar yaklaşsada geçmesi için ancak David'in hata yapması gerekirdi ve David yapmadı.

    Ve Rubens, belki de bu yarışta ki en şanslı pilottu, Michael'ı malum olaydan önce birkaç kez geçme denemesinde bulundu ancak başaramadı. Aslında Rubens başta oldukça iyi gidiyordu çünkü yarışa kullanılmış ön lastiklerle başladı bu da ona başta bir hız avantajı sağladı çünkü kullanılmış lastik daha çabuk ısındığı için tutuşu daha iyiydi. Ancak bu lastikler yarışın ortalarına doğru işlevini yitirdi ki farkettiğimiz gibi David bu zamanlarda 3 sn'ye kadar çıkan farkı 1 sn'ye kadar indirdi. Rubens gerçekten kendisini geliştirdi bunu inkar edemeyiz ancak kullandığı araç şu an Mclaren'den daha hızlı. Birde şu var Rubens bazı pistlerde iyi gidemiyor mesela Avusturalya, mesela İngiltere mesela İspanya, mesela Fransa. Belki bu onun Ferrari'deki ilk senesi olduğundan benim geçtiğimiz sezonki değerlendirmelerdi.

    Geçen sene İngilterede pole pozisyonundaydı, ancak David'e tutunamadı sonra hidrolik problemi yaşadığı için yarış dışı kalmıştı.
    Fransada startta David'i geçti ancak David kurduğu baskıyla Rubens'i kolayca geçti hatta David Fransada çok iyi süren bir pilot çünkü Michael'ı bile zorlayıp geçti.

    İspanyada yarış dışı kalana kadar Mika ve Michael'dan 15 sn fark yedi. Geçtiğimiz sezon ancak Williams hızında gidebildi, Michael'ın yardımıyla Ralf'i geçebildi.

    Sezonun ilk yarışı Avusturalyada David'e geçildikten sonra 20 turda 35 sn fark yemesi de pek normal değildi.

    Astek




  • dedıgın gıbı ama işte mclarende daha iyi bi motor var bence ve ferrari bu farkı schumacherle kapıo :)

    KafSinKaf(since 1912)
    [url][/url]www.since1912.org
    [url][/url]www.kafsinkaf.org
  • [Deleted by Admins]
  • Funkstar kardeşim bir şeyi unuttum:
    Seninle kesinlikle paylaştığım bir konu var ki ALTINI KARA KAREMLE KARALAMAMIZ LAZIM.
    O da Mclaren'in Mercedes'le entegre çalışması. 1998 yılında Mclaren 1997'ye göre anormal bir şekilde gelişme gösterdi. Bunda bir etkende Renault'un yaşadığı problemler dolayısıyla Williams takımını yalnız bırakmasıydı. Williams'ın 1996-1997 yılında yakaladığı en iyi tur zamanları dereceleri (Jack Villneuve ve H.H. Frentzen) yeni yeni geliştirilebiliyor. Şu an Renault Benetton'a motor veriyor ancak Benetton sahip olduğu anormal şasi yüzünden Minardiyle sıralamalarda kardeş kardeş geçinmek zorunda kalıyor. En üzüldüğüm noktta ise Fisichella gibi bir pilotun bu takımda yarışıyor olması. O bunları hiç haketmiyor.

    Astek
  • bide soyle bı olay var neden bazı f1 otomobıllere bar supertec motor kullanıyo duydugum kadarıyla onlar oncekı senelere aıt ferrarı motorları yada baska motorlar oyle degılmı?Ayrıca fisichella dedıgın gıbı daha ıyı yerlerı hakedıyo walaa ona monacoda sans tanıdım yapabılır

    KafSinKaf(since 1912)
    [url][/url]www.since1912.org
    [url][/url]www.kafsinkaf.org
  • Pegueot, Supertech, Asiatech dünyanın sayılı motor üreticilerinden. Bazen eski motorları revize edip takımlara sunuyorlar bazen kendileri yapıyorlar. Zaten fazla takım kalmadı bu motorları kullanan.
    Benim bildiğim bir Arrows Asiatech kullanıyor, supertec bu alandan çekildi.
    Prost ve Sauber eski Ferrari motoru kullanıyor, Minardi Peugeot. Şu anda kullanılan motorlar şöyle:

    Mclaren - Mercedes
    Ferrari - Ferrari
    Williams - Bmw
    Jordan - Honda
    Bar - Honda
    Jaguar - Ford
    Sauber - Ferrari
    Prost - Ferrari
    Benetton - Renault
    Arrows - Asiatech
    Minardi - Peugeot

    Astek
  • bu arada arrowsun aerodınamıgı ıyı yalnız motoru bozuyo işi...

    KafSinKaf(since 1912)
    [url][/url]www.since1912.org
    [url][/url]www.kafsinkaf.org
  • [Deleted by Admins]
  • bence yetısmelerı zor cunku mclaren ve ferrari su an baya bı onde gıdıyolar onlara yetısmesı zor dıorum

    KafSinKaf(since 1912)
    [url][/url]www.since1912.org
    [url][/url]www.kafsinkaf.org
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.