Şimdi Ara

FORMULA 1 2019 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
704
Cevap
14
Favori
24.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Vettel sadece bu yıl formsuz değil ki. 2014'den beri formsuz. 2014'de Redbull'a Ricciardo çaylak olarak geldi. İlk yılında sezonu Ricciardo 3. sırada bitirdi. Vettel ise ancak 5. olabildi. Ricciardo çaylak olarak 3 yarış kazanırken Vettel sadece bir yarışta 2. olabildi. Ferrari'deki 5 sezon boyunca da ikinclikten öteye gidemedi. Vettel'e şampiyon olması için çok hızlı bir araba ve vasat bir takım arkadaşı lazım.

    Ferrari'nin, Vettel'e verdiği 45 milyon dolara yazık oluyor doğrusu. Hele ki Leclerc'in 3.5 milyon dolara yarıştığını öğrenince.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Eylül 2019; 17:24:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


  • Forumdaki Vettel fanları için konuşuyorum. Size göre aykırı fikirleri okumak hoşunuza gitmiyorsa yapacağımız birşey yok. Tüm sezona dönün bakın. İyi analiz edin. Bu topikte Vettel'in sürüşlerini övmüş yeri gelmiş gömmüşümdür. Vettel'e özel düşmanlığım yoktur.

    Leclerc'i genç olduğu için bir tık Vettel'e göre daha çok desteklenmesi taraftarıyım. Nihayetinde potansiyeli yüksek ve geleceğin şampiyonu olacak bir pilotun bu tip kararlar ile köreltilmemesi gerekiyor. Ve yıllar sonra ikinci olduğu için içi içine sığmayan ve hemen her yarışta kendini geliştiren genç bir pilotumuz oldu.(Verstappen gibi odunda değil. Şahsi fikrimdir.) Ben bu haykırışlarını, hata yaptığında kendini suçlamasını ve pistteki hırsını izlerken zevk alıyorum. Umarım bu hırsının yok olmasına sebep olmazlar.

    Dünkü yarışta Vettel'in zaten bir kabahati yok adam işini yaptı. Vettel'in tek yapması gereken spin atmamak ve bariyerlere çarpmamaktı ve son zamanlardaki formuna kıyasla şaşırtıcı şekilde güzel sürdü. Tahminim Vettel'e moral olması için pitduvarı Leclerc'i öne taşımadı. Zaten sezon başından beri Leclerc üzerine strateji yürütülseydi. Bugün Leclerc - Hamilton farkı daha az olabilirdi. (Ferrari'yi bu kararında yargılayamam kimse çaylak bir pilot üstüne stratejisini ilk seneden kuramaz hele ki takım arkadaşı Vettel gibi bir yıldızken.)

    quote:

    Vettel: "Bu takımdan daha büyük olduğunuzu düşünüyorsanız kandırıldığınızı düşünüyorum. Herhangi bir kişinin bu takımdan daha büyük olabileceğini sanmıyorum. Telsizden söylediğim ilk şey bu zaferin takım için olduğuydu."


    Vettel karakterli adamdır ama bu demeçle direkt Leclerc'i hedef almış. Bu tip demeçler yönetime şirin gözükme yolu gibi geliyor bana. Ek olarak bende leclerc fanı değilim takımı desteklerim fakat Vettel fanlarının yorumlarını okuya okuya Seb'den soğudum.

    Bu da Leclerc'in açıklamasından bir demeç;

    quote:

    Leclerc:“Tüm takım adına çok mutluyum, Seb için de çok mutluyum. Bunu hak etti ve artık önümüze bakacağız.”






  • Ferrari'nin Vettel'i Verstappen'in olası bir "undercut"unu engellemek için içeri aldığını göremeyenler boşuna F1 izliyoruz demesinler.

    Seb o tur gelmese hemen ardından pite giren Verstappen büyük ihtimalle onu geçecekti. Şansı yaver gitti ve Leclerc yavaş gitmeye devam edince ucu ucuna lider oldu. Kimsenin kimseyi kayırdığı yok, 1 sn daha hızlı gidebilecekken yavaş turlar atmaya devam edip hata yapan bir Leclerc var sadece. Ferrari'nin o pitle Hamilton'ı bile geçebileceklerini düşündüklerini sanmıyorum. Dediğim gibi, Verstappen'e karşı yapılan bir pitti, sonu böyle oldu.
  • Erwin kullanıcısına yanıt
    Anlamıyorlar veya anlamak istemiyorlar. Ferrari,Vettel'i ilk piste çağırarak çok yerinde bir karar verdi. Beğenmeyenler var o zaman keşke yapmasaydıda Verstappen'in birinciliğini(büyük olasılıkla olabilirdi) konuşsaydılar. Vettel ilk Belçika'da Hamilton'ı fazlaca oyaladı bu sayede leclerc birinci bitirdi yarışı. Sonra ki yarış Vettel, leclerc in yaptığı ''ODUN'' luğa yine sesini çıkarmadı.

    Bu yarış Vettel öne geçiyor leclerc'in yapmadığı tavır kalmadı yok böyleymiş şöyleymiş.Tabii ki kendisini savunucak onda sıkıntı yok ama bu itirazı çok fazlaydı yarıştan sonra bunu tartışaçağız falan filan iyi sürücü olabilir eyvallah ama bu adam böyle devam ederse asla takım oyuncusu olamaz. Hırs güzel şey ama fazlası zararlı olabilir. Leclerc’in böyle bir performanstan sonra bu tavırları enterasan. Bundan sonra bütün yarışları kendisi kazanmayı düşünüyor galiba ama Formula 1 böyle bir yer değil, kendisi bunu daha iyi bilmeli.




  • Monzada yağmur duasına çıkmış bir Verstappen fanını, sanırım pilotuna odun sıfatını yüklemem rahatsız etmiş.

    Şimdi ya okumuyorsunuz ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Yarış gününden bu zamana yazılan yorumlardan kaç kişi Vettel'in erken pitinin yanlış olduğunu yazmışta; istemiyorLAR anlamıyorLAR gibi cümleler kuruyorsunuz? Alıntılayın bu çoğunluk kesimi görelim. Hep birlikte aydınlanalım.
  • "Nihayetinde potansiyeli yüksek ve geleceğin şampiyonu olacak bir pilotun bu tip kararlar ile köreltilmemesi gerekiyor." Mesela bu yazdığınızı hangi anlamda nasıl anlamamızı istersin okuyan kişilerin çünkü okuyan herkesin Ferrari'nin yarışta ilk Vettel'i pite çağırması gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burda gerginlik istesem fikrini beğenmediğim kişileri sürekli alıntılayıp yazarım. Amacım bu değil. Vettel'e fazla haksızlık yapıldığını düşünüyorum.Son 2 hafta olanlar ve şimdi leclercin yarışta ki tepkileri yanlış. Sadece siz alınmışsınız yazdıklarımın tamamı size değildi. Verstappen konusuna gelirsek herkesin sevme zorunluluğu yok agresif bir sürücü rakip takım taraftarları tarafından sevilmemesi normaldir. Ben burada 3 saat oncesıne kadar sevmedıgım bir pilot hakkında odun benzeri kelime söylemedim ama demek ki söylemek gerekiyormuş. Son olarak Monza da yağmur duama gelirsek öyle bir pistte kazanmamız zaten çok zor en azından yağmur yağıpta daha iyi puan alma şansımız olurdu olmadı sağlık olsun Leclerc harika savunma yaparak kazandı helal olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wirlebendichh

    Burda gerginlik istesem fikrini beğenmediğim kişileri sürekli alıntılayıp yazarım. Amacım bu değil. Vettel'e fazla haksızlık yapıldığını düşünüyorum.Son 2 hafta olanlar ve şimdi leclercin yarışta ki tepkileri yanlış. Sadece siz alınmışsınız yazdıklarımın tamamı size değildi. Verstappen konusuna gelirsek herkesin sevme zorunluluğu yok agresif bir sürücü rakip takım taraftarları tarafından sevilmemesi normaldir. Ben burada 3 saat oncesıne kadar sevmedıgım bir pilot hakkında odun benzeri kelime söylemedim ama demek ki söylemek gerekiyormuş. Son olarak Monza da yağmur duama gelirsek öyle bir pistte kazanmamız zaten çok zor en azından yağmur yağıpta daha iyi puan alma şansımız olurdu olmadı sağlık olsun Leclerc harika savunma yaparak kazandı helal olsun.
    Vertaopen'in gectigimiz iki sezonda kimlere ne kadar zarar verdigini görmüyor ya da anlamiyorsaniz boşuna F1 izliyorum diye kendinizi kandırmayın.
    Gestigimiz sene ferrariyi sampiyonluktan etti resmen.
    Kac yarış kaza yapti yazar misin?
    Ferrari aracı gorunce kırmızı görmüş boğa gibi saldırıyordu.
    Ama Hamilton ile sadece 1 yarista ufak bir temasi oldu o kadar.
    Maldonado gibi biri icin bile kaza sitesi kurulmamisken bu kisi icin crashtappen.com sitesi actilar.
    Son iki sezonun kaza listesini burada yazarsan odun mu degil mi tekrardan detay inceleriz istersen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öner kullanıcısına yanıt
    Ne yazdığımı anlamamışsınız bile. Benim üzerinde durduğum konu o değildi. Verstappen'i herkes sevmek zorunda değil yazmışım zaten değil mi?

    Verstappen durup dururken kinlenmedi bu kadar Ferrari'ye, bunun nedenini görmek istiyorsanız 2017 Singapur açıp bakabilirsiniz sizinkilerde sütten çıkmış ak değil yani.

    Yazdığımı anlamayıp üstüne "kendinizi F1 izliyorum diye kandırmayın" diye saldırmak daha komik. Sizinle aynı fikirde olmayan kişilere böyle saldırıcaksanız bu forumun sadece bu konusunda Twitter ve İnstagram'da ki tartışmalardan farkı kalmıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millet sallamış. Vay efendim, Leclerc'in kendi hatasıymış, yavaş gitmeseymiş falan filan. Yavaş gitmesi takım emirleri ve takım stratejisi doğrultusunda oldu. Sorun Leclerc yavaş giderken Leclerc'e haber vermeden Vettel'in pite alınması.

    Leclerc Ferrari'nin takım stratejisi gereği yavaş turlar atıyordu. Leclerc'e Vettel'in pite girdiği ve 1 tur sonra da kendisinin pite gireceği bilgisi verilmedi. Verilseydi 1 tur boyunca hızlı bir tur atıp farkın kapanmasına izin vermezdi. Problem de buradan çıkıyor. Ferrari takımı kendi sürücüsünün arkasından iş çevirmiş oldu. Pit oyunlarıyla Vettel'i öne geçirdiler.

    Bu şekilde davranılmasının 2 sebebi olabilir:

    1) Leclerc'e 3.5 milyon dolar verilip 3 galibiyet alınırken, Vettel'e verilen 45 milyon dolar karşılığında hiç galibiyetinin olmamasının hesabını verecek olan takım patronunun hiç değilse 1 galibiyet alsın da kendi koltuğumu koruyayım gayeti olabilir.

    veya

    2) Leclerc üst üste 3 galibiyet alırsa Vettel'in morali tamamen sıfırlanır, sezon sonuna kadar takıma katkısı da fazla olmaz, üstüne verdiğimiz 45 milyon dolar da heba olmuş olur hesabı olabilir.

    Not: Leclerc'e Vettel'in pite gireceği bilgisinin verilmemesi hakkında kaynak da bu site. İngilizcesi olanlar okuyabilir:

    https://www.racefans.net/2019/09/23/ferrari-didnt-warn-leclerc-they-had-pitted-vettel/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 24 Eylül 2019; 10:47:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wirlebendichh

    Ne yazdığımı anlamamışsınız bile. Benim üzerinde durduğum konu o değildi. Verstappen'i herkes sevmek zorunda değil yazmışım zaten değil mi?

    Verstappen durup dururken kinlenmedi bu kadar Ferrari'ye, bunun nedenini görmek istiyorsanız 2017 Singapur açıp bakabilirsiniz sizinkilerde sütten çıkmış ak değil yani.

    Yazdığımı anlamayıp üstüne "kendinizi F1 izliyorum diye kandırmayın" diye saldırmak daha komik. Sizinle aynı fikirde olmayan kişilere böyle saldırıcaksanız bu forumun sadece bu konusunda Twitter ve İnstagram'da ki tartışmalardan farkı kalmıyor.
    Aynen dediğin gibi, "ne yazdığımı anlamamışsın"

    Bene tekrar oku.
    Verstappen 2017 singapurda ferrariye bilendi diye 2018 de sampiyonluktan etmesini hakli mi kılıyor?

    Sen hele kaç kez ferrariye çarpmış bir liste getir de cidden odun mu degil mi tartisalim.
    Bu listeyi getirmedigin surece "herkes verstappene gicik olmak zorunda degil seveni de olacaktir" diye dusunuruz. Sen de onu "odun" olarak dusunenler olabilecegini varsayip yorumlari sineye çek. Ve evet..

    Bana gore de odun. Hem de yontulmamış. birkac sezon yukselip de kaybedecek birseyleri oldugunda baskalarinin elinden neleri aldığıni anladiginda odun olmaktan kurtulacak.
    Anlamazsa hala odun olarak kalmaya devam edecektir.

    İki sezondur kaybedecek birseyim yok deyip Allah ne verdiyse gazliyor. Boyle suruculer benim gözümde odundur. Nitekim baskalarinin gozunde de odunlar.

    Biraz tecrube kazansin, kazmaliklarina devam edip etmeyecegine gore yorumlarimiz degisicektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Verstappen in bilerek Ferrari'lere çarptığını düşünmüyorum. Verstappen in tarzında sorun var. Aceleci olduğu için çok kaza yapıyor. Kazaları da kime yakınsa onlarla yapıyor. Redbull un dişine göre rakibi de Ferrari. Mercedes lere fazla yaklaşamayınca mecburen Ferrari'lere çarpıyor. Benzer sürüş stili Hamilton un gencliginde de vardı. Acele edip bodoslama dalıp çok kaza yapıyordu. Zamanla tecrübe kazandı ve acele etmiyor eskisi kadar. Verstappen de zamanla tecrübe kazanır umarım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 24 Eylül 2019; 12:4:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wirlebendichh

    "Nihayetinde potansiyeli yüksek ve geleceğin şampiyonu olacak bir pilotun bu tip kararlar ile köreltilmemesi gerekiyor." Mesela bu yazdığınızı hangi anlamda nasıl anlamamızı istersin okuyan kişilerin çünkü okuyan herkesin Ferrari'nin yarışta ilk Vettel'i pite çağırması gelir.
    quote:

    Vettel bugün iyi sürdü kusursuzdu. Tamam Vettel'in Verstappen'in arkasına düşmemesi için erken pitstop yapması doğru bir karardı.


    İlk mesajımda gayet net olarak belirtmişim. Yanlış düşünmüşsün, yukarıdaki alıntıladığın bölümü ise sezon geneli için yazdım. O yüzden yazdığımı anlamadığını düşündüm ki yanılmamışım.




  • İkinizde haklısınız çarpma konusunda bunu inkar edemem. İkinizinde söylediği gibi zaman göstericek Verstappen'in olumlu veya olumsuz gelişimini ben son zamanlarda artık yavaş yavaş dikkatli olmaya başladığını düşünüyorum umarım kendisini daha da geliştirirde ilerde şampiyon olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lyrazed kullanıcısına yanıt
    Amacım sizi kırmak veya tartışmak değildi. Sadece sevdiğim birisi olan Vettel'i savundum,Leclerc in yaptıklarıda ağır geldi bunu savunmak istedim herhangi bir kötü niyetim yok. İyi yandan bakmak gerekirse konunun aktifliği arttı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wirlebendichh kullanıcısına yanıt
    Leclerc ne yaptı da ağır geldi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Yarıştan sonra ki yorumlarımın çoğunda belirttim,Singapur'dan önce son 2 yarışta olanlar ortada birinde Vettel,Hamilton'a çok fazla zaman kaybettirdi Leclerc'e yarışı kazandırdı büyük ihtimal 1 tur daha olsa Hamilton geçicekti. Diğerinde ise Leclerc,Vettel'e hava koridorunu vermedi. Vettel'in gıkı çıkmadı buna da. Buna rağmen Leclerc'in bu yarışta tavırları fazlaydı bunu yarış sonrası tartışacağız falan. Ayrıca Twitter'dan Onur Tezoğlu'nun yazdıklarını okumanı isterim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wirlebendichh kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim Ferrari 5 yıl sonra ilk defa eski havasına kavuştu. Son 3 yarışta 3 pole pozisyonu 3 galibiyet. Leclerc takımda olmasaydı bunlar olabilir miydi acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wirlebendichh

    Amacım sizi kırmak veya tartışmak değildi. Sadece sevdiğim birisi olan Vettel'i savundum,Leclerc in yaptıklarıda ağır geldi bunu savunmak istedim herhangi bir kötü niyetim yok. İyi yandan bakmak gerekirse konunun aktifliği arttı.
    Yok hocam ben böyle şeylere kırılmam. Zaten burada bir avuç insanız, o yüzden buradakileri twitter vb. tayfalardan farklı tutarım. Ben kırdıysam kusuruma bakma.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.