Şimdi Ara

FORMULA 1 2019 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
704
Cevap
14
Favori
24.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Vettel’de artık konsantrasyon kalmadı. Bir şampiyonun sahip olduğu sonuna kadar savaşma ve limitte olma özelliklerini kaybetti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarış öncesi canlı yayına denk geldim, eski model üstü açık arabalarla sürücüleri pistte dolaştırıyorlar, seyircileri falan selamlıyorlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=3VS0PpWIyJs

    Tuhaf ama hoşuma gitti.
  • Ferrari yaz arasını iyi değerlendirmiş bu çok bariz. Singapur'da SF90 ile Mercedes'in önünde pole almak büyük başarı oldu. Toto ve Hamilton bile hayretler içerisindeydi dün. Ama hâlâ yarış temposunda eksikler. Lastikleri eskisine göre çok daha iyi kullanıyorlar ama yetmez. Merc'ler bu konuda çok üstün. Spa'da 1 tur daha olsa Hamilton almıştı yarışı. Monza zaten Ferrari'nin en güçlü olduğu pistti. Lastikler bitse bile düzlük hızları inanılmaz olduğu için kazanmayı bildiler. Ama Ferrari hakikaten boş durmamış. İlk defa getirdiği güncellemeler müthiş iş çıkardı. Yarışta neler olacak bakalım.
  • Çok ilginç bir yarış oluyor.
    Ferrari'den böyle sıradışı bir strateji beklemiyordum.
    Acaba strateji ekibini falan mı değiştirdiler ne yaptılar?
  • Sokayım böyle piste. En ufacık kazada safety car giriyor yarışın içine ediyor. Böyle pistler olmamalı F1 de. Yarışçılar içinde riskli pistler ayrıca.
  • Vettel'in yaptığını yanlış buluyorum. Erken pit ile Leclerc'i bilerek geçmesi saçma. Bırak işte çocuk üst üste 3'ncü zaferini alsın. Tam bir ego bence bu.
  • Uzuuun bir süreden sonra Ferrari 1-2. Vettel'in de inanılmaz ihtiyacı vardı bu galibiyete, umarım gelecek yarışlarda moral olur kendisine. Pit stoplarda ise ilginç bir yol izleyip Leclerc'i geri çekti Ferrari fakat Vettel'in kazanmasına da çok sevindim açıkçası.
  • Ferrari yine Vettel den yana kullandı tercih hakkını. Ferrari Leclerc i sezon başından beri frenliyor. Frenlemeseydi belki de şampiyonluk şansı olabilirdi. Ferrari'nin saçma tercihleri sonucu ikincilik için mücadele edecek Leclerc.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 22 Eylül 2019; 17:22:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferrari beklenilen aksine Singapur'da çok güçlü bir görüntü çizdi. Brezilya ve Sochi SF90'a uyan pistler. Ama eğer Meksika ve ABD gibi hem düzlük hem de viraj hızının önemli olduğu pistlerde Singapur'daki gibi bir araçla giderlerse puan farkını eritebilirler. Elbette çok zor. Hamilton neredeyse 90-100 puan önde şu an ama neler olacağı belli olmaz gibi. Daha 6 yarış daha var.
  • Duble Ferrari için çok iyi bir sonuç oldu. Vettel bugün iyi sürdü kusursuzdu. Ama gerçek şu ki Leclerc'e karşı yanlış yapıldı. Bazılarınız Leclerc'in isyanını fazla bulabilir ama bu çocuk tüm haftasonu istenen herşeyi tam anlamıyla yerine getirdi. Ferrari'nin yavaşlatma stratejisini çok iyi uyguladı. Tamam Vettel'in Verstappen'in arkasına düşmemesi için erken pitstop yapması doğru bir karardı. Vettel'in piti sonrası Leclerc'in gazlaması gerekiyordu lakin Serhan Acar'ında o sırada söylediği gibi Leclerc temposunu düşürmüştür. Bu açıkça takımın Leclerc'den istediği birşeydi. Amaç Hamilton'a karşı Vettel'in avantaj sağlaması olabilir. Ki başarılıda olmuştur.

    Ferrari pit duvarı öne geçirmek istediği pilotu bu tip stratejilerle daha öncede sessiz ve usulca öne geçirmiştir. 2017 Monaco çok uzağa gitmeye gerek yok. Kimi, çok iyi bir turla Vettel'in ellerinden polü hakederek almıştı. Yine cadde pistlerinde sıkça görülen yavaşlatma stratejisini ve uyması gereken temposu kendisine söylenmiş ve bunu başarıyla yerine getirmişti. Ama pitduvarı Kimi'yi tempoyu artırıp tur bindirme seansına yakınken pite alacağı yerde Kimi aynı tempoda devam ederek pite girmiş sonrasında 1-2 tur sonra temposunu artırarak pite giren Vettel Raikkonen'in önünde pitten çıkmıştır. O gün Kimi'de fena bozuk atmıştı.

    Şimdi spa'da Vettel Leclerc'in galibiyetinde büyük rol oynamıştır evet. Fakat bu yıl ki Kanada Gp de bu yarıştaki strateji Leclerc için uygulanmamıştı. Leclerc yarış sonunda Vettel'in cezası olduğunu bana söylemediler demişti. Binotto'da yarış sonrasında hatasını kabul etmişti. Sene başından beri bariz şekilde Vettel'den hızlı olan bir pilot her türlü haksızlığa rağmen Vettel'in üzerinde.

    Barnak çocuk umarım bu zaferle moral bulurda, Leclerc ile rekabet edebilecek bir duruma gelir ya da gördüğü 1.pilotluk muamelesini tekrar hakeder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 22 Eylül 2019; 19:46:50 >




  • Çok haklısınız hocam millet ya görmek istemiyor yada vettel fanatikliginden görmüyor bu çocuk geldi geleli açık ve net şuan vettel den çok daha iyi ve daha istikrarlı vettelden daha hızlı olmasına rağmen hala saçma sapan yorumlar görüyorum bu çocuk hakkında, birincilik kesinlikle leclerc in hakkıydı ama bir yandan seb in kazanması iyi oldu son yarışlar gerçekten çok kötü gidiyordu onun için, seb umarım bundan sonra kendini toplar ve gerçek bir şampiyon gibi rekabete başlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kajmeran89 kullanıcısına yanıt
    Vettel fazlaca abartılmış bir sürücü. 4 kez şampiyon olması Redbull un 4 sezon boyunca en iyi arabaya sahip olması ve o 4 yıl boyunca takım arkadaşının Mark Webber gibi sıradan bir pilot olması sebebiyledir. Ricciardo, Redbull a geldiği ilk yıl Vettel i açık farkla geride bırakmıştı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vettel'in kazanması iyi oldu 1 yıldır bekledi çoğunluk. Ayrıca Vettel haterları çok artmış burada. Düşene tekme vurmaya başlamış bazıları öyle bir yorumlar var ki 2 kez okudum acaba yanlış mı okudum diye. Sanki leclerc, Hamilton ile şampiyonlukta kafa kafaya yarışıyorda Vettel kazanmasına izin vermedi. Vettel erken girmeseydi Verstappen birinciliği konuşurdunuz şuanda en iyi ihtimalle 1-2 gelmezdi ha sizin için birisinin kazanması takımdan daha önemliyse bilemem. Zaten leclerc piste girerken 2.5 saniye öndeydi hatta pit stopu 0.6 saniye daha hızlı. 3.1 saniyede ne yaptıysa kendisi yapmıştır.

    Lec böyle yaparsa kendisi zararlı çıkar. Bu bir takım oyunu ve çoğumuz pilot değil takım destekliyoruz. Son 2 yarışta Vettel elinden geleni yaptı birinde yastık oldu diğerinde lec'in yaptığına ağzını açmadı.Ha ben Red Bull'u desteliyorum ama bu adamı kolay kolay yedirmem doğal olarak.

    🗣️Vettel: "Bu takımdan daha büyük olduğunuzu düşünüyorsanız kandırıldığınızı düşünüyorum. Herhangi bir kişinin bu takımdan daha büyük olabileceğini sanmıyorum. Telsizden söylediğim ilk şey bu zaferin takım için olduğuydu."

    Son olarakta umarım artık aşağıya atıcağım şeyi okuyup Vettel'e suç atmassınız.

    "We could not have stopped Charles at that stage because if you are leading the race you will not stop first. It was simply the proper window for Seb.
    - Mattia Binotto




  • Vettel düşmanlığı yeni moda oldu... anlamsız haraketler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün yarıştaydım lütfen sallama falan demeyin instagram dan gösterebilirim videoları :) genel olarak sıkıcı bir yarıştı ama bir ferrari fanatigi olarak double yapmak harikaydı. Belçika pisti itibariyle yeni gelen motor seti farkini gosteriyor. Motora singapurda sans verilmiyordu redbul ve mercedesin gerisinde kalir deniliyordu ama gorduk ki 3 kez guvenlik araci girdigi halde ferrari her seferinde arayi tekrar acti. Yeni motor arayi kapatip one bile gecmis diyebiliriz. Vettele yaris icinde resmen bisey oldu leclerc in onunde cikmasi ve leclerc den once pite girip yine de onunde cikmasi efsaneydi. Suan icin ferrari motoru mercedesleri gecmis gorunuyor ve geri kalan yarislarda da mercedesin onunde olabilir. Eger boyle devam ederse markalarda ferrari arayi hizla kapaticaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferrari 2017 yılından sonra ilk defa duble yaptı.

    Vay be, o kadar beklemişiz demek ki.
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Ortada Vettel düşmanlığı falan yok. Gerçekler var. Vettel takım arkadaşından destek almadan yarış kazanamıyor. Leclerc ise Monza'da tek başına her iki Mercedes sürücüsünü de perişan etti. Bu yarışa gelirsek Leclerc'in hakkı fazlasıyla yendi. Leclerc olmasaydı yarışa pole pozisyonunda Hamilton başlayacaktı, ikinci sırada Vettel olacaktı. Hamilton arayı açacak ve sonuç geçen yılki Singapur'dan farksız olacaktı. Bu yarışta Ferrari'nin Leclerc'in yavaş gitme stratejisi sayesinde Hamilton geride tutuldu ve Vettel'in ön gruba yakın olması sağlandı. Bu güzel stratejiyle Vettel önce pite girdi ve Ferrari'nin 1-2 olması sağlandı. Bunda sorun yok. Önce Leclerc girseydi muhtemelen Leclerc yarışı kazanacaktı ama Vettel 3. veya 4. olacaktı. Sonuç Ferrari için 1-2 yerine 1-3 veya 1-4 olacaktı. 1-2 olması tabii ki Ferrari için mantıklı olan.

    Ama yanlış yapılan ise şuydu. Bu yarış tümüyle Leclerc sayesinde kazanıldı ve yarış da Leclerc'e verilmeliydi. Ferrari 1-2'yi garantiledikten sonra Vettel 1. sırayı Leclerc'e vermesi lazımdı. Ama Ferrari muhtemelen Vettel'in moralini düzeltmek için veya hala Vettel'i 1. numaralı pilot olarak gördüğü için yarışı Vettel'e hediye etti. Ferrari sezon başından beri Leclerc'e Vettel'in koltuk değneği muamelesi yapıyor. Bu yüzden Leclerc sadece 200 puan toplayabildi. Geçtiğimiz 4 sezon boyunca da Raikkonen'e Vettel'in koltuk değneği muamelesi yapıldı. Sonuç Vettel hep Raikonnen'in önünde kaldı ama Hamilton karşısında da nal topladı.

    Ferrari, Vettel'e 1. pilot muamelesi yaptığı sürece şampiyon olamaz. Çünkü Vettel baskı altında çok fazla hata yapan bir pilot. Bunu geçtiğimiz yıllar ve bu yıl çokça gördük.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ROUGE44 R kullanıcısına yanıt
    Ferrari motor gücü olarak sezon başından beri mercedesin önündeydi. Özellikle düzlükte. En büyük sıkıntı downforce ve viraj çıkışlarında hızlanma problemiydi. Bunları çözmüşler gibi görünüyor. Mercedes ve Hamilton da puan farkından dolayı bir rahatlama var.
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Vettel fazlaca abartılmış bir sürücü değil. 2010-2013 yılları arasında her sene açık ara farkla şampiyon da olmadı. 2010 ve 2012 yılı oldukça çekişmeli geçti. 2010 yılında son yarış olan Abu Dabi'ye, Alonso pilotlar şampiyonası lideri olarak gelmişti. Son yarışta Ferrari'nin strateji hatası vs. derken Vettel yarışı kazanıp şampiyon olmuştu. Keza 2012 sezonunda da şampiyon olan Vettel ile ikinci olan Alonso arasındaki puan farkı yalnızca üçtü. 2011 ve 2013 yıllarında ise Red Bull rakipsizdi. Vettel-Red Bull birlikteliği o iki sezonu domine etmişti. Kısacası Vettel'in uzun süredir formsuz olması, üst üste hatalar yapması onun geçmişte başardıklarını anlamsız kılmaz.

    Bu sezon Vettel'in kötü, Hamilton'ın iyi görünmesinin en büyük etkenlerinden birisi de takım arkadaşlarıdır. Bottas sezona galibiyet ile başlasa da her zamanki haline dönünce Hamilton'ın daha iyi gözükmesine sebep oldu. Leclerc'i anlatmaya bile gerek yok, harika bir kumaşı olduğu doğru bir otomobil ile şampiyon olabilecek kalitesini gösterdi. Vettel de ekstra formsuz olunca böyle bir görüntü ortaya çıktı.




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.