Şimdi Ara

FORMULA 1 2019 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
704
Cevap
14
Favori
24.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35






    Şimdi sen ciddi ciddi bu iki olay arasında benzerlik mi görüyorsun? Çin'de Verstappen, Vettel virajı dönmeye başladıktan sonra yani iş işten geçtikten sonra Vettel'i geçmeye çalışıyor ve ona çarpıyor. Kazada %100 suçlu Verstappen ve 10 saniyelik cezası da doğru, hatta bence daha ağır bir ceza da gerekebilirdi. Bu temastan önce Vettel podyuma çıkabilecek konumdayken, temasın ardından yarışı sekizinci sırada noktaladı.

    Japonya'da ise Vettel, daha hızlı olmasının ve bir an önce Verstappen'i geçmek isteyip normalde pek atak göremediğimiz bir yerde Verstappen'in kapıyı kapatmamasından da cesaret alarak Verstappen'i geçmek için atak yapıyor. Fakat Verstappen gridin en sert savunma yapan pilotlarından birisi olduğundan ötürü Vettel'e kapıyı çok sert bir şekilde kapatıyor ve temas yaşanıyor. Temastan sonra Verstappen yarışına normal bir şekilde devam ederken, Vettel spin atarak hem pozisyon kaybına hem de zaman kaybına uğruyor. (Belki de Vettel'in geldiğini görmedi, bu konuda emin değilim) Zaten Vettel yaptığı hatanın bedelini ödemişken niye bir kez daha ona ceza verilsin ki?

    Geçen sene Japonya'daki Verstappen-Raikkonen olayı ile Kanada'daki Vettel-Hamilton olayını aynı kefeye koymak doğru değil. Verstappen frenleme noktasını kaçırıp haliyle virajı da kaçırıp kaygan olmayan zeminde otomobilinin kontrolü tamamen kendisindeyken piste dönüp hatta piste döndüğü anda herhangi bir kontra dahi vermeden Raikkonen'in bilerek ve isteyerek önüne kırıyor. Raikkonen bu temastan kaçınmak için çimlere kadar çıkıyor ve bunun sonucunda bir sıra geri düşüyor. Kanada'daki olayda ise Vettel çimlere çıkıp piste döndüğü anda iki kez kontra vermek zorunda kalıyor, Vettel'in o esnada gidebilecek başka bir yeri yok. Sözün özü, bana göre ve pek çok otoriteye göre de ağır denebilecek bir ceza ile galibiyet Vettel'den alınıp Hamilton'a verildi.

    Bu tartışmaların Schumacher ile olan ilgisi nedir? Yani Schumacher'e niye saldırdın durduk yere onu anlamadım. Schumacher'in beş yıl üst üste şampiyon olması onun yetenekleri ve Ferrari'nin ona güçlü bir araç vermesiyle olmuştur.

    Konunun ve bölümün en fanatik fanlarından, pilot sevginin spor sevgisinden önde birisi olan senin, başkalarını fanatik olmakla itham etmen ve eleştirmen de ironinin zirve noktası sanırım.
    Burada en iyi cevaplayan kişi sensin çünkü ben karşıt fikir ortaya koyunca konuyu saptırmıyorsun.
    Öncelikle benim benzer gösterdiğim olaylar geçen yarışta Vettel - Hamilton ve 2018 Japonya Verstappen - Raikkonen. Hatanın kimde olduğunu sormuştum.
    Fanatik fan olabilirim de, pilot sevgisininin benim için en önde olduğunu nasıl anladın? Hamilton'ı savunduğum için mi? Aynısı Bottas'a yapılsa onu da savunurum.
    Schumacher ile ise bilgilendirme yapmak istedim. Onu şampiyon yapan FIA'di.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichaelTownley -- 18 Haziran 2019; 10:54:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi de Verstappen'in sürüşüne laf ediyorlar... Geçen sene Interlagos'ta yaptığı hatadan sonra ben de onu sevmiyorum ama Ferrari veya Mercedes'e geçse şampiyonluk yarışının içinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    ne cezası adamlar mercedes denen hilebaz troll takımını şampiyon yapmak için yine ne saçmalklar uyduryor?
  • @tugares

    Verstappen konusunda haklısın. Red Bull'daki ilk zamanlarındaki sürüş stilinde kural dışına çıktığı oluyordu. Ama son zamanlarda daha olgun ve genelde tartışmalardan uzakta bir sürüş stili benimsedi. Yine savunma yaparken oldukça sert, atak yaparken de oldukça agresif olduğu oluyor ama dediğim gibi Red Bull'daki ilk zamanlarındaki gibi çok fazla değil.

    @MichaelTownley

    2018 Japonya'daki Verstappen-Raikkonen ile 2019 Kanada'daki Vettel-Hamilton olayı birbirleriyle benzer değil, açıkladım bir önceki mesajımda. Vettel çimlere taştıktan sonra piste çıktığı anda otomobilinin kontrolü tamamen kendisinde değilken, Verstappen pist dışına çıktığında da piste döndüğünde de aracın kontrolü tamamen kendisinde.

    "Fanatik fan olabilirim de, pilot sevgisininin benim için en önde olduğunu nasıl anladın? Hamilton'ı savunduğum için mi? Aynısı Bottas'a yapılsa onu da savunurum. " demişsin de görünen köy kılavuz istemez. Yarışlarla alakalı konuya doğru düzgün mesaj atmayıp sadece Hamilton yarış kazandıktan sonra konuya "Hammertime" ve "Get in there Lewis" yazıp gidiyorsun. Hamilton'ın bu sezonla birlikte yaklaşık 6 sezondur sezonu domine eden otomobilde yarışmasının da desteğiyle Schumacher'in rekorlarını egale etmesinin hatta kırmaya yaklaşmasının da etkisiyle son tartışmalarda isminin dahi geçmediği Schumacher'e sallaman da benim daha önce senin için yazdığım "pilot sevgisi, spor sevgisinin önünde" argümanımı destekler nitelikte.

    Schumacher konusunda ise bilgilendirme falan yapmıyor, hem Schumacher'e hem de ona şampiyonluk için yarışabileceği bir otomobil veren Ferrari'nin emeklerine düpedüz saygısızlık yapıyorsun.




  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    +1 ama ben hala savunmada sertlikten ziyade bencil ve yenilgiyi kabullenemeyen bir sürüş yaptığını düşünüyorum. Hız konusunda iyi ama F1 sadece hız demek değil :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Bırak hocam şu fanatiği.
    Schumacher 21 yildir sampiyon olmamış ferrariye geldi, bu takimda 4 yil disini tırnağına takip takimi adam etti, 5. Yilinda ancak şampiyon olabildi.
    Hamilton ise hazir sampiyonluk savasi veren mclarene geldi, sonra yine Schumacher'in adam ettigi mercedes dominasyon sagladiginda mercedese geldi.

    Haa Hamilton williamsa geçer, 3-4 yil yarışır sonra williams ile sampiyonluklar kazanir. Başımızın üstünde yeri var. Ama hamiltonda o takima gidecek göz! yok.

    Kimle kimi kıyaslıyor ya da hangi akilla kiyasliyor belli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 18 Haziran 2019; 18:18:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Öner

    Bırak hocam şu fanatiği.
    Schumacher 21 yildir sampiyon olmamış ferrariye geldi, bu takimda 4 yil disini tırnağına takip takimi adam etti, 5. Yilinda ancak şampiyon olabildi.
    Hamilton ise hazir sampiyonluk savasi veren mclarene geldi, sonra yine Schumacher'in adam ettigi mercedes dominasyon sagladiginda mercedese geldi.

    Haa Hamilton williamsa geçer, 3-4 yil yarışır sonra williams ile sampiyonluklar kazanir. Başımızın üstünde yeri var. Ama hamiltonda o takima gidecek göz! yok.

    Kimle kimi kıyaslıyor ya da hangi akilla kiyasliyor belli değil.
    Hamilton Mercedes'e gittiğinde Mercedes orta seviye takımdı Hamilton sayesinde Mercedes yükseldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Affedersin de, siz her yarış Hamilton'a sallarsanız benim başka yapacağım bir şey yok. Vettel toparladı ve bir daha önüne kırdı. Saygı duyarsın duymazsın ama bu bir görüştür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @MichaelTownley

    Hamilton Mercedes'e 2013 yılında katıldı ve o sezon Red Bull'un sezonu domine ettiği bir sezon izlemiştik. Mercedes de 2013'te orta sınıf bir takım değil, Red Bull'dan sonra sezonun en çok yarış kazanan takımıydı. Mercedes'in yükselmesi Hamilton'ın takıma katılması ile değil, 2014 sezonu itibariyle hayata geçirilen büyük kural değişiklikleri ile birlikte başladı. O sezon Hamilton yerinde başka bir pilot da olsa şampiyonluk mücadelesini Mercedes'in diğer pilotu Nico Rosberg'e karşı verecekti.

    Benim her yarıştan sonra Hamilton'a sallama gibi bir geleneğim yok. Başkaları burada Hamilton'ı eleştiriyor olabilir, sen de fanı olduğun pilotun haksız yere eleştirildiğini düşünüyorsan kendi argümanların ile karşı tarafın argümanlarını çürütmeye çalışırsın, bu argümanları da "Hammertime" ya da "Get in there Lewis" yazarak çürütemezsin.

    Kanada'da Vettel-Hamilton olayında sen Vettel'e ceza verilmesini düşünüyor olabilirsin, buna bir itirazım olmaz, ilk izlediğimde ben de ceza verilmesinin doğru olduğu görüşündeydim, ama daha sonra Vettel'in araç kamerasından olayı izlediğimde verilen cezanın ağır olduğunu gördüm. Yarış esnasında ceza geldiğinde bile Serhan Acar, "Bu karar çok tartışılacak" minvalinde sözler sarf etti. Ceza gelmeseydi de karar yine tartışılacaktı. Neyse zaten Ferrari de yeni kanıtlarla birlikte cezaya itiraz etmiş, top artık başkasında.




    @Öner

    Dediklerine katılıyorum. Schumacher 2000-2004 yılları arasında beş yıl üst üste şampiyon olup kendi adını F1'e altın harflerle yazdırmadan önce Ferrari ile uzunca bir süre kayda değer bir başarı elde edememişti. Yani ilk önce Ferrari'nin cefasını çekti, ardından sefasını sürdü.

    Arkadaş fanatik de olsa, pek çok konuda anlaşamasak da ben F1 konuşmayı/tartışmayı sevdiğimden ötürü benim için sıkıntı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 19 Haziran 2019; 1:27:6 >




  • Mercedes orta seviye takımdı.

    Yahu senin yaşın kaç. Kaç senedir formula 1 izliyorsun ?

    Mercedes arka lastikleri çok aşınıyor ve hemen bitiyor diye kaç yıl itiraz etti. Bunu düzeltemediler uzun süre taki 2014 deki kural değişikliklerine kadar.

    Mercedes takmı yıllarca ağladı. Şuan Pirelli bile Mercedesin aracına uygun lastikler çıkartıyor. Mercedes dışında hemen hemen bütün takımlar bu yılki lastiklerden şikayetçi. Mercedes ile Ferrari arasında bu kadar büyük farkın olmasındaki en önemli sebep lastikler.

    F1 cahili olduğun da hamilton mercedesi geliştirdi demendir.

    Şunu o f1 cahili kafana yaz. Hamilton ve Vettel hiçbir zaman araç geliştirici pilot değillerdi.

    Bak geçen sene ferrari de araç geliştirici pilot raikonen di bu bu yıl ferrari bunu sıkıntısını yaşıyor.

    Redbull zamanında vettelin yanında araç geliştirici webberdi.

    Mercedesin araç geliştirici pilotları sırasıyla schumacher, rosbergdir ve şuan bottas.


    Vettel ve hamilton gibi pilotların altına sadece iyi araç verilir ve yarışılar.


    Nasıl bir kafa yapısına sahipsen şuan fanatizim derecesinde tuttuğun takımın temellerini atan schumacher e bile acayip laflar söylüyorsun saygısız kişilik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dismoor -- 19 Haziran 2019; 10:27:12 >




  • Dismoor kullanıcısına yanıt
    Yahu kardeşim benim kimle konuştuğum belli. Sen neden zıplıyorsun ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Hammertime ve Get in there Lewis yazarak favori takımımı veya pilotumu tebrik ediyorum. Ne oldu sen neden bu kadar bunlara taktın ki ben onu anlamadım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    Ben ne yazıyorum, sen ne anlıyorsun. Neyse belli ki buraya ne yazarsam yazayım sen yazdıklarımı anlamayacak ya da çarpıtacaksın, yazmamak en iyisi bu durumda.
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Bu arada üstteki mesajına yanıt
    Ben de bilgili insanlarla F1 tartışmayı sevdiğimden dolayı benim için de sıkıntı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MichaelTownley

    Bu arada üstteki mesajına yanıt
    Ben de bilgili insanlarla F1 tartışmayı sevdiğimden dolayı benim için de sıkıntı yok.
    Adil bir tartisma olmaz.
    Gördüğüm kadariyla sen silahsızsın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Sosyal medyada gördüğün lafları kullanma
    Zaten bilgili insan dediğim Sercann35'ti. Sizin gibi zırlamıyor adam gibi tartışmasını sürdürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MichaelTownley

    Sosyal medyada gördüğün lafları kullanma
    Zaten bilgili insan dediğim Sercann35'ti. Sizin gibi zırlamıyor adam gibi tartışmasını sürdürüyor.
    Yakinda o da birakir adam gibi tartışmayı.
    Cunku karsisinda adam gibi biri olmadigini farkedecek.



    Biz burda cok fanatik gorduk, artik fanatiklerle cok fazla diyaloga girmiyoruz.
    Sen forumu bilmezken biz bu forumda f1 yarismasi duzenliyorduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Ben forumda yokken sen f1 yarışması yapıyordun bu yüzden benden bilgili mi oluyorsun?
    Konuyu baltalama lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamilton pole, Vettel yedinci sıradan başlayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar türkçe anlatım var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.