Şimdi Ara

FORMULA 1 2018 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
702
Cevap
7
Favori
35.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün izlediğim bu yarış, uzun zamandır izlediğim en heyecanlı yarış oldu.
    Kazanamadık ama beklediğimizden çok fazlasını aldık.
  • Bugunku yarıs gercekten güzeldi 👍🏻

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugünkü yarış gerçekten çok iyiydi. FORZA FERRARI!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son birkaç yarışın aksine heyecanlı ve güzel bir yarış oldu. Yalnız yayıncı kuruluş S Sport'un voleybol maçının F1'e sarkacağını tahmin etmeyip buna önlem almaması inanılır gibi değil. Yarışların en heyecanlı ve aksiyonu bol bölümü olan start anını ufacık bir karede izlemek zorunda kaldık. Umarım bundan sonra bu konuda daha dikkatli olurlar.

    Sıralama turlarından sonra bugün Mercedesler'in duble yapacağını herkes gibi ben de düşünüyordum. Ancak mekanik sorunlar Mercedes'i bırakmadı ve Mercedes muhtemel 43 puan ve dubleden olup yarışta sıfır çekmek zorunda kaldı.

    Yarışı kazanan Verstappen'in ilk turda Raikkonen'e temas edip geçmesine pek değinilmedi ama oradan Verstappen'e kesinlikle ceza çıkmalıydı. Sonuçta viraja girerken Verstappen olmaması gereken yerde olup Raikkonen'e temas etti bu da Raikkonen'in virajda kontra yapmasına ve haliyle zaman kaybetmesine ve geçilmesine neden oldu. Bazen temaslara/kazalara yarış kazası ya da teması denip ceza verilmez ama burada bariz bir şekilde Verstappen'in pozisyon kazanmasıyla sonuçlanan bir temasa ceza vermemek saçmalığın daniskasıydı. Gerçi birkaç sezondur süregelen Verstappen'in illegal hareketlerine göz yumanların yine onun tarafını tutması şaşırtmadı. Raikkonen yerinde Vettel, Hamilton ya da Verstappen'in kendisi olsa yer yerinden oynardı.

    Vettel de bana göre dünkü haksız cezanın ardından podyumu tamamlayan isim oldu. Hamilton'u geçişi yarışın en iyi hareketiydi, belki de sezonun en iyi geçişlerinden biri olabilir.

    Kaçıranlar için dünkü Vettel-Sainz olayı:https://streamable.com/washr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 1 Temmuz 2018; 22:58:9 >
  • FORMULA 1 2018 - 10. yarış 8 temmuz pazar BRİTANYA GP -- saat 16.10

    https://www.formula1.com/

    sıralama turları -- 7 temmuz cumartesi -- saat 16.00
    büyük yarış ------- 8 temmuz pazar ----- saat 16.10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 6 Temmuz 2018; 9:39:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katiliyorum kimi ne yapti oyle ama o kucuk kare olayi sacmalik tamamen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarınki yarış çok güzel geçeceğe benziyor...
    0.044 ve 0.098 fark.
    Çok çok yakınlar.
  • Kimi birinci ve üçüncü sektörlerde en hızlı zamanı yapmış ama ikinci sektörde 0.2 geride kalmış. Bence Ferrari bu sene Mercedes'in evinde güçlü görünerek şampiyonluğun favorisi olduğunu kanıtlamıştır. Araç lastiklere çok iyi davranıyor, virajlarda ve düzlüklerde de çok akıcı. Yalnız Mercedes'in tek avantajı hızlı ve kıvrak virajlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Off offf ne yarış oluyor. Özlemişiz bu heyecanı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pist üstünde çok güzel kapışmalar gördük. Vettel'in galibiyeti getiren atağı çok başarılıydı özellikle.

    Yalnız hakemlerin Raikkönen'e verdiği 10 saniye ceza Hamilton'a dokunduğu içinmiş gibi geldi bana. Kimi'nin Lewis'e dokunuşu bu yarış 10 saniye. Hamilton'ın aracında bir zarar olduğunu söyleyen başka hiçbir belirti yok. Bir önceki yarışta, Avusturya'da Vettel Bottas'a çarpıp Bottas'a gerçekten zarar verdiğinde 5 saniye ceza almıştı. Gene aynı Avusturya yarışında Verstappen Raikkönen'e dokundurup sıra kazanıyor, hakemler incelemedi bile durumu. Çok gıcık olmuş durumdayım bu duruma.
    Kimi'nin yaptığı cezasız kalmalıydı demiyorum ama istikrar yok ve Hamilton-Vettel şampiyona kapışmasına doğrudan bir etkisi var bunun ve bir taraf bariz kazanç sağlıyor.
    Hamilton da en geriden 2.liğe başarılı yükseldi ama günün sürücüsü ödülü Vettel'e gitmeli bence. Muhteşem kalktı, çok iyi kontrol etti yarışı ve galibiyeti getiren muhteşem bir atak yaptı. Bence Raikkönen'in performansı da en az Hamilton'ınki kadar iyiydi. İlk 6 içinde pist üstü pozisyonu kaybedip 6. sıraya düşmesine sebep oldu o ceza. Mercedes gibi bir araçla Hamilton'ın ilk 6ya, hatta ilk 4e geri dönememesi sürpriz olurdu.
  • Çok zevkli bir yaristi

    Kimi Hamilton u geçse süper olacakti ama



    Hamilton da muhtesem yaristi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamilton cok ıyı iş cıkardı yarıs süperdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vettel-Bottas ve Max-Kimi kapışmaları çok iyiydi. Vettel hak ettiği galibiyeti müthiş bir atakla elde etti.



    Hamilton bugün pek ağlamadı ama suratından belliydi üzüntüsü. Hiç sevmiyorum şu adamı. Neymar'ı hatırlatıyor bana. Zaten yakın arkadaşlar herhalde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son iki yarış çok zevkliydi, ikinci güvenlik aracı olmasa Vettel ve Raikonen 1-2 bitereceklerdi. Sezon arasına girmeden son iki yarışta Vettel farkı mümkün olabildiğince açmalı.
  • yarış tahmin ettiğimden de heyecanli gecti.

    anlamadığım iki nokta var:



    1. gecen hafta Vers Raikkonene vurup kendisi sira kazanırken Rainin sira kaybetmesine sebep oldular. Redbull avursturya takimi ve yaris avusturyada oldugu icin ceza cikmadi.

    bu yarış rai viraja icerden girmis, hatta carpmamak icin blokaj bile yapmis, ama Hamilton a carpinca 10 sn ceza...

    yarış ingilterede, sira kaybeden pilit ingiliz....

    sizce bu kadar tesadüf arka arkaya gelir mi?





    2. ilk kaza sonrasi arac pistten 100 mt uzakta kenarda duruyor, yarisa etkisi yok, pistte kirik parca yok. yarisi tehdit edecek hicbirsey yok. neden guvenlik araci girdi?

    acaba hamiltonun 26 saniye geride olmasinin bir etkisi olabilir mi? bir sekilde bu farkin kapanmasi lazim, cunku ingilteredeyiz ve ingiliz pilot 26 sn geride...







    vetteli tebrik ediuorum, bottastan hizli oldugunu bildigi icin her firsati denedi ama kimi hamilonu gecmek icin bu cabanin yaeisini gostermedi.

    vettel bottasi gecmeden dedim, kimi hamiltonu gecmek zorunda yoksa iki mercedes yer degistirecek diye 1 tur sonra dedigim oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 8 Temmuz 2018; 18:37:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Hocam 1. Sorunuz için F1’de ciddi anlamda cezalarda tutarsızlık ve adaletsizlik var . Geçen hafta Vers hatalıydı ama ceza gelmedi , bu hafta Raikkonen hatalıydı cezayı aldı hak olan ikisinin de ceza alması ama vers bence korunuyor üstüne Ferrariye yükleniliyor. Egzoz çıkışı ve ayna mevzusunu gördük .



    2 . Soru için 2014te Jules Bianchi kazasından sonra Formula 1 bu konularda çok hassas davranıyor ve direk güvenlik aracını sokuyorlar , diğer araçlarda fırlayıp o araca ve pilota zarar vermesin diye sokulabiliyor söylediğinize katılmıyorum İngiliz pilot ve Silverstone olması bişey değiştirmiyor Nascar da vs direk güvenlik aracı sokulabiliyor normal yarışta bile sokuyorlar onlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamilton’ın kötü startı, Raikkonen-Hamilton teması, Hamilton’ın yükselme çabası, Raikkonen’e gelen ceza sonrası onun da yükselme çabası, giren güvenlik araçları ardından Raikkonen-Verstappen kapışması son olarak da yarış galibiyeti için Vettel-Bottas kapışması derken harika bir yarışı geride bıraktık.



    Raikkonen’e gelen ceza kesinlikle doğru, kaldı ki kendisi de “benim hatamdı, ceza doğruydu” diyerek olgunluk gösterip hatasını kabul etti. Ancak Fransa’da Vettel-Bottas temasında Vettel’e 5 sn, Avusturya’da Verstappen’in Raikkonen’e temas edip onu geçmesine ceza bile çıkmadı. Bu cezaları dikkate aldığımızda Raikkonen’in suçu Hamilton’a çarpmış olmak mı? Cezalar konusunda otorite ben olsam Vettel ve Raikkonen’e 10 sn, Verstappen’e de 5 sn ceza verirdim. Ama yarış komiserleri bu cezalar konusunda bir türlü standardı getiremedi ya da pilota göre muamele yapıyorlar.



    Geçen yarış sonucunda buraya yazdım, Raikkonen’e Verstappen tarafından yapılan Hamilton, Vettel ya da Verstappen’in kendisine yapılsa yer yerinden oynar diye. Nitekim bu yarış sonucunda Mercedes cephesinden ve Hamilton’dan gelen saçma sapan açıklamalar benim geçen yarış söylediklerimi doğrular nitelikte. Nerdeyse Mercedes cephesi, “Raikkonen Hamilton’a bilerek çarptı” demeye getiriyor. Raikkonen’in kendisi bile hata ben de deyip verilen cezayı kabul ettiği halde Mercedes cephesinin bu tarz demeçlerine anlam vermek zor. Bunun altında Ferrari’nin güçlü performansı ve Mercedes’in bu sezon, son sezonlarda alıştığı gibi elini kolunu sallayarak şampiyon olamayacağını anlaması da etkili bana kalırsa.



    Günün pilotunun Hamilton olması konusuna gelirsek, tam anlamıyla saçmalık. Berbat bir start alan ardından Raikkonen temasıyla son sıraya düşen ve diğer pilotlarla olan hız farkından ötürü diğerlerine tur bindirircesine atak yapıp çok hızlı yükselen Hamilton’un yerine yarış galibiyeti için Bottas gibi çok iyi savunma yapan bir pilota harika bir atak yapıp yarışı kazanan Vettel olmalıydı. Gerçi günü pilotu uygulaması taraaftarlardan gelen oylarla olduğu için çok fazla kaale almamak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Ben açıkça bazı pilotların kollandığını düşünüyorum. Özellikle Verstappen, Ferrari'den Kimi'ye ne yaparsa yapsın ceza almıyor. Geçen sene ABD GP'sinde Kimi'yi pist sınırları dışında geçmesi karşılığında aldığı haklı ceza da bile Verstappen ve babası çirkefleşmekten kaçınmamıştı. Zaten başka da cezsa almamıştı sanırım. Sezon başında Vettel'e yaptığı atakta da Vettel'in yarışını mahvetmişti. Ona da ceza gelmedi yanlış hatırlamıyorsam. Verstappen'in böyle cezasız geçiştirilen pek çok olayı var, bunların çoğu da Ferrari pilotları ile ne yazık ki...

    Güvenlik aracının piste girmesi konusunda, Ericsson'ın kaza yaptığı viraj pistin en hızlı yerlerinden birisi. O virajı pilotlar gaz kesmeden dönüyorlar. SC girmese ve Ericsson'ın aracına müdahale edilirken bir başka pilot benzer bir hatayı yapıp müdahale edenlere çarpsa bu sefer farklı şeyleri konuşuyor olurduk. Güvenlik aracının piste girmesi doğru bir karardı. Unutmayalım, güvenlik her şeyden önemli.

    Vettel'in Bottas'a yakın olması normal çünkü Bottas düzlüklerde DRS kullanamazken Vettel kullanabiliyordu. Keza Hamilton'da Vettel'e yakın olması bakımında düzlüklerde DRS açabiliyordu. Raikkonen'in Hamilton'a yaklaşamamasının nedeni Kimi'nin çaba göstermemesi değil, Hamilton'ın da tıpkı Vettel ve Raikkonen gibi düzlüklerde DRS kullanabilmesiydi. DRS avantajına karşın Vettel'in Bottas'ı geçmesinin ne kadar zor olduğunu görmüşken Raikkonen'den, DRS kullanan Hamilton'ı geçmesini beklemek pek mantıklı değil. Ayrıca lastik kullanımını da hesaba katmayı unutmayalım. Bottas'ın lastikleri Hamilton'dan çok daha eskiydi. Öndeki dörtlüden lastik dezavantajı olan tek isim Bottas'tı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 8 Temmuz 2018; 22:59:39 >
  • Raikkonen'e verilen 10 saniye ceza skandal bir karardır. Blokajı kameralardan görüyorlar, kasıtlı bir hareket yok. Aynı şeyi Verstappen yapsa bırakın cezayı ödül verirler. Hamilton yapsa geçiştirirler. Ne diyelim yazıklar olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    Raikkonen'e verilen 10 saniye ceza skandal bir karardır. Blokajı kameralardan görüyorlar, kasıtlı bir hareket yok. Aynı şeyi Verstappen yapsa bırakın cezayı ödül verirler. Hamilton yapsa geçiştirirler. Ne diyelim yazıklar olsun.
    Raikkonen'e ceza verilmeliydi, sadece cezanın büyüklüğü tartışılır. Blokaj yapması ceza almamasına engel değil. Raikkonen blokajı yaptığında Hamilton virajı dönmeye başlamıştı. Fazla iyimser bir ataktı bana kalırsa. Yarışlarda olabilecek ama "yarış kazası ya da teması" olarak nitelendirilemeyecek bir temastı. Verstappen'in her ne kadar korunduğunu düşünsem de Raikkonen yerine Verstappen olsa ona da ceza gelirdi.

    Daha önce de yazdığım gibi normal koşullar altında Raikkonen'e verilen 10 sn'lik cezayı doğru buluyorum. Cezanın neden 5 sn değil de 10 sn olması konusunu anlamaya çalışmak gerekirse, bence hakemler, Raikkonen temastan sonra yarışa beşinci olarak devam ettiği için (2-3 viraj sonra Ricciardo'yu geçip dördüncülüğü almıştı) ve temasın diğer tarafı olan Hamilton da son sıraya düştüğü için 10 sn'lik bir ceza yaptırımına gittiler. Fransa'da Vettel-Bottas temasında Bottas son sıraya, Vettel de Bottas'ın önünde yarışa dönebilmişti. (İlk turda yaptıkları pitlerden sonra) Yani hakemler Fransa'da Vettel'i hatalı bulup zaten son sıraya düştüğü için daha ağır bir cezaya gerek görmemiş olabilirler. Vettel orada yarışa normal bir şekilde dönse belki orada da 10 sn'lik bir ceza çıkabilirdi.

    Bunları tamamen hemen hemen aynı tip kazalardan farklı cezaların neden çıktığını anlamaya çalıştığım için yazdım, belki de hakemler başka nedenlerden ötürü farklı cezalar verdiler. Daha önce de yazdığım gibi ben olsam Vettel ve Raikkonen'e 10 sn, Verstappen'e de 5 sn zaman cezası verirdim. Vettel yine de Fransa'da yaptıklarından sonra cezalandırılmış olsa da Verstappen'in temasının cezasız kalması tam anlamıyla saçmalıktı.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.