Şimdi Ara

FORMULA 1 2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
7
Favori
18.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ferrari fanıyım ve benim şahsi düşüncem bugün ferrari duvarının iyi iş çıkardığı yönünde, neden diye sorarsanız son 25 tur ve şampiyona lideri pilotunuzun aracında sorun var ve arkasında takkm arkadaşı ve şampiyonada iddiası olmayan ama liderden de hızlı olan bi pilotunuz var ne yaparsınız? lütfen kimsenin fanı olmadan sakin bi şekilde düşünün. bugün kimi vetteli geçseydi olacakları bence hepimiz biliyoruz kimi belki 1. olacaktı fakat vettel 4. lüğe kadar düşecekti ki bence takımlar şampiyonasında şansı bulunmayan ferrari en azından pilotlar şampiyonasında vetteli en tepede görmek uğruna yaptığı riskli ama doğru bi tercihti. kimi bugün mükemmel bi yarış çıkardı ve vettel kiminin sayesinde kazandı ama sonuçta bu bi takım mücadelesi ve bottasın hame yerini verdiğini de biliyoruz roller tam ters olup kimi lider olsaydı gene aynı fikirde olurdum ki bu sene tüm yarışları izleyenler bilir kimi bence bu sene bu yarışa kadar takıma çok zarar verdi aksini savunan kişilerde kimi fanı olduğuna inanırım, iyi geceler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dünkü Ferrari pit stratejisi savunulamaz çünkü Monako'da Vettel daha hızlı diye öne aldılar, dün de daha hızlı olan pilota savunma yaptırttılar. Schumacher-Barrichello ikilisinden bahsetmiyoruz burada. Ferrari'nin son dünya şampiyonu pilotundan bahsediyoruz. Eleştirilmeye başlandığında üst üste 2 podyum çıkaran bir pilottan.
    Bir de pilotlar şampiyonası diyip aklamaya çalışmayalım. Ferrari kendi eliyle Kimi'den 14 puan alıp Vettel'in verdi. Bottas'ın cezasız kalan Kimi'yi biçmeleri olmasa belki şampiyonluk yarışında Bottas'ın konumunda Kimi olacaktı.
    Dün yapılan şey mantıklı bir yönetim değil, saygısızlıktır. Aynı şeyi geçen sene Mercedes Hamilton-Rosberg ikilisine yapsa yer yerinden oynardı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şampiyonluk mücadelesi şu tarafta dursun, Di Resta ve Alonso dün mükemmel iş çıkardılar. Hani hızlı otomobil onlarda olsa vs dümbük düşüncelere dalmayacağım, işini keyifle yapan tüm pilotların başımın üstünde yeri var. Di Resta 'nın dün anlaşıldığı üzere aşırı şekilde pistlere geri dönmesinden yanayım. Sağda solda yarışmayan bir çok deneyimli pilot varken Formula 1 padoğunun kreşe dönmesi yarışların keyfini kaçırmaya başladı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ñolofinwë kullanıcısına yanıt
    bence olaya yanlış taraftan bakıyosunuz, evet bu olay rosberg-hamiltonın başına gelse kesinlikle dünkü gibi olmaz çünkü pilotlar şampiyonası için gerekirse son düzlükte birbiriyle çarpışabilecek kadar hırslı iki pilottan bahsediyoruz, acı ama gerçek bi şey varsa daha önce de yazdığım gibi bu yarışa gelene kadar kimi takıma ve kendine çok zarar verdi. diyorsunuz ki bu adam ferrarinin son şampiyonu evet doğrudur fakat bu ona sonsuz kredi veremez diğer bahsettiğimiz adamda sebastian vettel anlatmaya başlasak sabaha kadar konuşuruz. bi de şu taraftan bakın kimi ile yollar ayrıldı ferrari tarafından, rekabetçi olabilecek hangi takıma gidebilecek? şu an ferrari kimiye değil, kimi ferrariye muhtaç...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35


    quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35

    Sene başında ben de Bottas'ın takımda bariz bir şekilde ikinci pilot olacağını düşünmüştüm. Sezonun ilk yarışları bu şekilde geçse de daha sonra Bottas'ın yükselen performansı ile takım içi dengeler değişti. Bottas'ın istikrarlı ve başarılı sürüşünü pilotlar şampiyonasında da görüyoruz. Lewis Hamilton'a karşı 4'e 2 galibiyetlerde geride olmasına karşın puan tablosunda fark tek galibiyetten bile az.

    2007 yılında McLaren takımında birinci ve ikinci pilot uygulaması olması imkansızdı. Sonuçta o sezon hem Alonso hem de çaylak sezonu olmasına rağmen tüm beklentileri aşan Lewis Hamilton şampiyonluk mücadelesi veriyordu. İki pilotunuzun da şampiyonluk mücadelesi verdiği bir ortamda, pilotlarınızdan birine "Sen ikinci pilotumuzsun, takım arkadaşına şampiyonluk yolunda yardım et" diyemezsiniz. Zaten sezonu Kimi 110, Alonso ve Hamilton 109'ar puan ile bitirmişti. Yanlış hatırlamıyorsam Kimi, son iki yarışa Hamilton'ın 17 puan gerisinde çıkmıştı. Kimi son iki yarışı kazanarak elinden geleni yapmıştı fakat Hamilton'ın Brezilya'da sorun yaşayıp gerilere düşmesi ve yarıştan sadece 2 puan alabilmesi ile şampiyonluk Kimi'ye gelmişti. Hamilton o yarış sorun yaşamasa en kötü ihtimalle yarıştan 4 puan alabilse zaten çaylak sezonunda şampiyon olacaktı. Kısaca 2007'nin son yarışı olan Brezilya'da şans Kimi ve Ferrari'nin yanındaydı, zaten o günden sonra şans bir daha Kimi'nin yanında olmadı.

    Günümüze dönersek, Bottas'ın da şampiyonluk mücadelesine katılması Vettel için iyi haber olur. İki takım arkadaşı Hamilton ve Bottas birbirlerinden puan çalıp Vettel'e istemeden de olsa yarım edebilirler ve 2007 yılına benzer bir senaryo görebiliriz.

    ne zaman f 1 izlemeye başladığınızı bilmiyorum yalnız 2007 yılını seyrettiğinize eminmisiniz.

    birde yukarıda balon üye diye bir kavramdan bahsetmişsiniz..

    nedir balon üye biraz açıklarmısınız veya siz nasıl bir üyesiniz.

    2007 yılından böyle polyanna bir biçimde bahsederken..

    2007 de ne olmuştu..bir ferrari çalışanı setuplarla mclarene gelmiş ve aracı setuplamışlardı.
    hamilton u manevi oğlu kadar seven ve ideolojik anlamda sadece ona odaklanan bir Ron dennis ten bahsediyoruz..

    biz hem Fernando Alonso ile hemde diğerleri ile yarışıyoruz deme basiretsizliğine ulaşbilecek sığlıkta açıklama yapan biri idi kendisi..
    şimdi nerede takımda bile değil.
    o sezonu eline yüzüne bulaştıran kişi ve şampiyonluğu ferrariye hediye eden şahıştır tarih kitaplarında.
    belkide ilahi adalet ti çünkü çalıntı setuplarla seneyi götüren bir mclaren var ortada.

    yani dennisin 1.pilotu belliydi.

    konular da balon olmasın.

    F1'i öncesi de olmakla birlikte 2007'den beri düzenli olarak izliyorum. Ama neden bu soruyu sorduğunuzu anlayamadım. 2007'nin son iki yarışında olanları yazmışım, yazdıklarımda yanlış olan nedir?

    Bu konuda sizi ilk kez görüyorum, haliyle "balon üye" tabiri size yazılmamışken neden buna alındığınızı anlayamadım. Kaldı ki bu tabiri, tartıştığım birine asla kullanmam. Bunları yazacağınıza konuda 1-2 sayfa geri gitseydiniz, kullandığım tabirin aslında kime ait olduğunuzu anlardınız.

    Yazdığım mesajda "2007 Casusluk Skandalını" tartışıyor olsaydık, ya da ben "2007'de casusluk yapılmadı, hepsi Ferrari'nin uydurmasıydı" desem yazdıklarınızın bir anlamı olabilirdi. Zaten bildiğim bir konuyu tekrar yazarak boşa zaman kaybetmişsiniz. Yalnızca 2007'de son iki yarışta neler olduğundan ve o anki haliyle McLaren'de birinci-ikinci pilot uygulanmasının imkansız olduğundan bahsetmişken konuyu "Casusluk Skandalı"na kadar götürmenize gerek yoktu. Sonuçta tartıştığımız konu o değildi.

    donanım haber e 2009 da katıldım.
    2005 yılından beridir de hiç bir yarışı kaçırmaksızın izlemekteyim.
    1:18 hem f 1 diecast ve model kolleksiyonum var.
    forum olarak buraya yazmamış olabilirim.
    tabiri bana kullandığınız için değil neden bir sebebi mi var diye sormuştum.
    bir kinaye statü vb gibi bir sebebi mi var cinsinden.
    ayrıca 2009 yılından beridir nick ismimdeki modelin konu başlığına kuruculuk ve ön ayak olarak kulanıcılarla sohbet ve bilgi paylaşımlarında bulunuyoruz yaklaşık 400 civarı üyemiz var.

    artık buralardayım sormamın sebebi 2007 yılını farklı bir formatta anlatmışsınız halbuki sizin anlattığını gibi değildi.


    Farklı bir format derken neyi kast ettiniz? Anlattıklarımın hepsi doğru olduğu gibi ben anlattıklarım konusunda yorum bile yapmadım, sadece olanları yazdım.




  • Ferrari'nin Vettel'in yarış kazanması için Kimi'yi bir nevi kalkan olarak kullanması hoş olmadı. Ferrari yönetimi bu sezon önce Monaco GP'sinde yarış galibiyetini Kimi'den alıp Vettel'e verdi, ardından burada Kimi'nin kazanacağı yarışı yine Vettel'e kazandırma yoluna gittiler. Kimse bu yapılanları "Kimi şampiyonluk mücadelesinde değil" argümanınıyla savunmaya çalışmasın. Sonuçta Kimi, Ferrari'de Vettel'e yarış kazandırmak için yarışmıyor. Kimi'nin pilotlar şampiyonasında geride kalması bu yapılanları haklı çıkarmaz. Kaldı ki sezon sonu şampiyonluk hesaplaması yapmak için henüz çok erken, daha önümüzde 9 yarış, alınabilecek maksimum 225 puan var.

    Yarışta en sevindiğim olay Verstappen'in Ricciardo'ya çarpıp onu yarış dışı bırakması oldu. Bu sevincim, Ricciardo'dan ötürü değil, Verstappen'in yaptıklarının farkına varılması için. Geçen sene hatırlayanlar vardır, yine Macaristan'da Kimi ile mücadelesinde "savunma ayağına" yapmadığı saçmalık kalmamıştı, hatta yasak olmasına rağmen frenleme noktasına yön değiştirip Kimi'nin ön kanadının kırılmasına neden olmuştu. Daha sonra Spa'da yaşananlar da herkesin malumu. Düzlükte her ikisi de tam gaz giderken Kimi'nin önüne kırmıştı. O olaydan korkunç bir kaza çıkabilirdi. (Webber'in 2010 sezonu Valencia'dakine benzer bir kazadan bahsediyorum.) Bu yaşananlarda bırakın cezayı Verstappen'e inceleme bile gelmedi. Bu mücadelelerde diğer aktör Kimi olduğu için fazla dikkat çekmemişti. Red Bull yönetimi de Verstappen'in kulağını çekeceğine tüm bu olanlarda Verstappen'in yanında yer almıştı. Ama şimdi gelinen noktayı görüyoruz. Verstappen, sert savunma yapıyorum ayağına Ricciardo'nun yarışını mahvetti. Umarım artık Red Bull gridin tamamının iyiliği için gerekeni yapar.

    Yarışta Hamilton'un sözünü tutmasını da kutlamak gerek. Ferrari'nin yaptığı gibi puan hesaplamasına girmeyip sözünü tutma pahasına 3 puan az almaya razı oldu. Açıkçası ben farkın 5 saniye civarına çıktıktan sonra Hamilton'ın podyumda olacağını düşünmüştüm ama verdiği sözü tutup üçüncülüğü Bottas'a bıraktı.




    @dexp

    "Kimi bu yarışa gelene kadar takımına ve kendine çok zarar verdi" derken neyi kast ettiniz? Bir pilot takımına nasıl zarar verebilir. Burada vurgulamaya çalıştığınız Kimi'nin beklentilerin altında kaldığı ise doğrudur. Ancak bu takıma zarar vermek değildir.

    "Kimi ile yolar ayrıldı Ferrari tarafından" demişsiniz de henüz resmi bir açıklama bile olmamasına rağmen nasıl bu kadar emin konuştunuz. En son çıkan haberlere göre Ferrari'nin 2018'de de Vettel-Kimi ikilisi ile yarışacağı söyleniyor. Bu gerçekleşmeyebilir de ama henüz resmi açıklama gelmeden kesin konuşmaktan kaçınmak lazım.

    "Şu an Ferrari Kimi'ye değil, Kimi Ferrari'ye muhtaç" demişsiniz de herhalde en çok güldüğüm de bu oldu. Kimi, 2009 yılı sonunda yani daha 30 yaşındayken F1'i bırakıp, Dünya Ralli Şampiyonasında yarışmaya gitti. 30 yaşında belki de kariyerinin zirve noktasında böyle bir karar vermiş biri, 37 yaşında neden bir takıma ihtiyaç duysun? Ferrari, sözleşmesini uzatmaz ise takımdan ayrılır, belki farklı bir seride yarışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 31 Temmuz 2017; 16:36:48 >




  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    öncelikle yarışın adını hatırlamıyorum ama vettel ve ricin tekerlek tekerleğe gitti ve ricin sol ön lastik renginin çıktığı yarışta vettelin alabilecek puanlarını yemişti yanlış hatırlamıyosam ve geriye dönüp detaylı incelersem böyle 2-3 olay daha rahatlıkla bulabilirim bu sezonda. takıma zarar verdi dememin sebebi budur. f1in en sevdiğim yanı aynı anda hem kendiniz için hemde takımınız için bir şey yapıyor oluşunuz ve ikiside ayrı klasmanlarda şampiyonluk kazandırıyor.



    "kimi ile yollar ayrıldı" lafını misal vermek için kullandım ve bence hala haklıyım, evet kimi çok özel bir pilottu, çok iyi bir pilottu ama jenerasyon her zaman değişecek ve onun süresinin dolduğunu düşünüyorum bunları söylerken ferrari ve kimiyi çok sevdiğimi de bilmenizi istiyorum. ferrari bence gelecekteki sene hali hazırda F1 de yarışan haas ya da perez ve oconun adı geçiyor birini alıp giovinazzi ve leclerci haas ya da saubere yerleştirmesi fikrini savunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dexp

    öncelikle yarışın adını hatırlamıyorum ama vettel ve ricin tekerlek tekerleğe gitti ve ricin sol ön lastik renginin çıktığı yarışta vettelin alabilecek puanlarını yemişti yanlış hatırlamıyosam ve geriye dönüp detaylı incelersem böyle 2-3 olay daha rahatlıkla bulabilirim bu sezonda. takıma zarar verdi dememin sebebi budur. f1in en sevdiğim yanı aynı anda hem kendiniz için hemde takımınız için bir şey yapıyor oluşunuz ve ikiside ayrı klasmanlarda şampiyonluk kazandırıyor.



    "kimi ile yollar ayrıldı" lafını misal vermek için kullandım ve bence hala haklıyım, evet kimi çok özel bir pilottu, çok iyi bir pilottu ama jenerasyon her zaman değişecek ve onun süresinin dolduğunu düşünüyorum bunları söylerken ferrari ve kimiyi çok sevdiğimi de bilmenizi istiyorum. ferrari bence gelecekteki sene hali hazırda F1 de yarışan haas ya da perez ve oconun adı geçiyor birini alıp giovinazzi ve leclerci haas ya da saubere yerleştirmesi fikrini savunuyorum.

    jenerasyon olarak kiminin artık zamanının dolduğunu ve hatta geç bile kalındığını düşünüyorum.

    bunu takım arkadaşlarına bakarakta anlayabilirsiniz

    hep geride kalmakta.

    nadir iyi olduğu zamanlar oluyor bozuk saat misali..

    ondada ferrari kenar yönetimi bırakmıyor.

    yerine gelecek pilot konusunda ocon iyi bir yetenek bence ama perez için aynı fikirde değilim..

    bu sene bile ocon a yapılmadık mobing uyguluması bırakmadı resmen yok dikkat etmeliymiş yol vermeliymiş

    para getiren sponsor pilotu diye buda resmen haksızlık..

    ki ortada bir yetenek yok sauberde lastik saklayan araçla bir podyum mclarenden kovulma..

    ricardo.max deseniz olurdu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

    Dünkü Ferrari pit stratejisi savunulamaz çünkü Monako'da Vettel daha hızlı diye öne aldılar, dün de daha hızlı olan pilota savunma yaptırttılar. Schumacher-Barrichello ikilisinden bahsetmiyoruz burada. Ferrari'nin son dünya şampiyonu pilotundan bahsediyoruz. Eleştirilmeye başlandığında üst üste 2 podyum çıkaran bir pilottan.
    Bir de pilotlar şampiyonası diyip aklamaya çalışmayalım. Ferrari kendi eliyle Kimi'den 14 puan alıp Vettel'in verdi. Bottas'ın cezasız kalan Kimi'yi biçmeleri olmasa belki şampiyonluk yarışında Bottas'ın konumunda Kimi olacaktı.
    Dün yapılan şey mantıklı bir yönetim değil, saygısızlıktır. Aynı şeyi geçen sene Mercedes Hamilton-Rosberg ikilisine yapsa yer yerinden oynardı.

    ferrari benim takip ettiğim yıllar boyunca 2005 te başladım.

    hep böyle yapmakta 1 tanesine odaklanıp diğerini denek olarak harcamak..

    bu şumi zamanında da

    Alonso zamanındaa

    parmak çocuk zamanında..

    gidr..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dexp

    ferrari fanıyım ve benim şahsi düşüncem bugün ferrari duvarının iyi iş çıkardığı yönünde, neden diye sorarsanız son 25 tur ve şampiyona lideri pilotunuzun aracında sorun var ve arkasında takkm arkadaşı ve şampiyonada iddiası olmayan ama liderden de hızlı olan bi pilotunuz var ne yaparsınız? lütfen kimsenin fanı olmadan sakin bi şekilde düşünün. bugün kimi vetteli geçseydi olacakları bence hepimiz biliyoruz kimi belki 1. olacaktı fakat vettel 4. lüğe kadar düşecekti ki bence takımlar şampiyonasında şansı bulunmayan ferrari en azından pilotlar şampiyonasında vetteli en tepede görmek uğruna yaptığı riskli ama doğru bi tercihti. kimi bugün mükemmel bi yarış çıkardı ve vettel kiminin sayesinde kazandı ama sonuçta bu bi takım mücadelesi ve bottasın hame yerini verdiğini de biliyoruz roller tam ters olup kimi lider olsaydı gene aynı fikirde olurdum ki bu sene tüm yarışları izleyenler bilir kimi bence bu sene bu yarışa kadar takıma çok zarar verdi aksini savunan kişilerde kimi fanı olduğuna inanırım, iyi geceler..

    ben hiç bir takımı desteklemiyorum sadece biraz adrenalin heyecan olsun diye takip edenlerdenim..
    pistde güzel bir yarış olmadıktan sonra kimin neyi yaptığının bir önemi yok..

    şumi öndedir arkadakileri massa bloklar..

    pozisyonumuzu korumamız lazım derler marka meşrubat takımından krısçın bey..

    yada multi 21 denen değiştirme vakası yada ön kanatlarını değiştirirler hatta..

    dünkü olayda da parmak çocuğa liderlik vermek için kimiyi harcarlar..

    tamam takım kazansında bu futbol mu arkadaş..

    nerede kaldı bizim seyir zevki..

    artık olay yarış değil takım a puan olmuş çıkmış
    zaten v8 motoru bitirip yakıt akış sınırı getirince

    süpürge sesli 1.6 motor 6 silindirli elektronik oyuncak gibi..

    formula e yakın bir seri oldu şimdi birde üstüne halo yu koydularmı alın size lemans aracı.

    ben ve diğer yarış izlemek isteyen seyircinin ferrari gibi takımların yaptığına tepkimiz fazlaca...

    ortada işin özü kalmıyor çünkü.

    taraftar olmanız ayrı bir durum tabi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _fisico_

    Şampiyonluk mücadelesi şu tarafta dursun, Di Resta ve Alonso dün mükemmel iş çıkardılar. Hani hızlı otomobil onlarda olsa vs dümbük düşüncelere dalmayacağım, işini keyifle yapan tüm pilotların başımın üstünde yeri var. Di Resta 'nın dün anlaşıldığı üzere aşırı şekilde pistlere geri dönmesinden yanayım. Sağda solda yarışmayan bir çok deneyimli pilot varken Formula 1 padoğunun kreşe dönmesi yarışların keyfini kaçırmaya başladı.

    haklısınız özellikle 2 side güzeldi.
    kreş derken
    heyecanını kaybeden bir seri yi canlandırmak için fia nın
    kolladığı ve etrafı karıştırmasını istediği şahıstan bahsediyoruz geneli onun vukatları..
    nadir kvyt sahne alıyor.
    virajlarda yön değiştirmeler vs.
    en son kendi takım arkadaşına bile gayet sade bir şekilde dışarı bıraktı o denli..
    krisçın bey ne dedi sakinleştiler..
    yok artık..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK


    quote:

    Orijinalden alıntı: _fisico_

    Şampiyonluk mücadelesi şu tarafta dursun, Di Resta ve Alonso dün mükemmel iş çıkardılar. Hani hızlı otomobil onlarda olsa vs dümbük düşüncelere dalmayacağım, işini keyifle yapan tüm pilotların başımın üstünde yeri var. Di Resta 'nın dün anlaşıldığı üzere aşırı şekilde pistlere geri dönmesinden yanayım. Sağda solda yarışmayan bir çok deneyimli pilot varken Formula 1 padoğunun kreşe dönmesi yarışların keyfini kaçırmaya başladı.

    haklısınız özellikle 2 side güzeldi.
    kreş derken
    heyecanını kaybeden bir seri yi canlandırmak için fia nın
    kolladığı ve etrafı karıştırmasını istediği şahıstan bahsediyoruz geneli onun vukatları..
    nadir kvyt sahne alıyor.
    virajlarda yön değiştirmeler vs.
    en son kendi takım arkadaşına bile gayet sade bir şekilde dışarı bıraktı o denli..
    krisçın bey ne dedi sakinleştiler..
    yok artık..

    FIA zaten şu son 10 sene içindeki kural değişiklikleri ile iyice bezdirdi bizleri de, bu sene otomobiller gerçekten iyi. Otomobiller slick lastik geldiğinden beri ilk defa bu sene hakkını verecek şekilde sinirli karaktere oturdu.

    Diğer taraftan kreşten kastım F1 in yaş ortalamasının belirgin düşmüş olması. Neredeyse Formula 1 yerine süper karting izleyeceğiz. Daha attığı adımı göremeden Schumacher in çocuğundan F1 'e ne zaman gelir şeklinde bahsediyoruz vs. Mesela Max, Schumacher'in sansasyonel şekilde puanlarının silindiği sene dünyaya gelmiş Mika Hakkinen McLaren ile şampiyon olduğunda 1 yaşındaymış :) Sainz bir nebze, 22 yaşında. Ocon da 20 yaşında fakat gençler arasında en dikkat çekici bana Ocon geliyor. Stroll ise 18 yaşında, Bu çocuk nerde okuyor? Pascal da 22 yaşındaymış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • FORMULA 1 2017 -- 12.yarış BELÇİKA GP

    -- Belçika ----- Stevelot ----- SPA ---


    FORMULA 1  2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan

    tur sayısı ---------- 44 tur
    1 tur uzunluğu ---- 7.004 km
    toplam uzunluğu -- 308.052 km

    en hızlı tur ---- 1.47.263 -- Sebastian Vettel Redbull 2009

    hafta sonu yarış programı

    25 ağustos cuma -- 1. antrenman -- saat 11.00 12.30 --- 2.antrenman -- saat 15.00 16.30
    26 ağustos cumartesi -- 3. antrenman ---- saat 12.00 13.00
    26 ağustos cumartesi -- sıralama turları -- saat 15.00
    27 ağustos pazar --------- büyük yarış ----- saat 15.00

    BELÇİKA GP S SPORT kanalından canlı yayınlanacak
    S SPORT kanalını DSMART 87 , DİGİTÜRK 78 . TÜRKCELL tv 77. kanaldan abone olarak izleyebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 22 Ağustos 2017; 15:14:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • F1 2017 12. yarış belçikanın SPA pistindeki sıralama turlarında 1. bölümün en hızlısı , mercedes pilotu lewis hamilton 1.44.184 ile oldu
    2.liği ise vettel 0.091 farkla aldı .

    1. bölümde ferrari ve mercedes pilotları kırmızı renkli süper yumuşak lastiklerle çıkarken ,
    diğer takımlar mor renkli ultra yumuşak lastiklerle çıktılar

    1. bölümde elenen pilotlar

    16 felipe massa ---------- 1.639
    17 daniil kvyatt ----------- 1.844
    18 lance stroll ------------ 2.731
    19 marcuss ericcson -- 3.030
    20 pascal wehrlein ----- 3.495

    sıralama turlarının 2. bölümün , en hızlı pilotu 1.42.927 lik derecesiyle yine mercedes pilotu lewis hamilton oldu ..
    2. bölümde tüm pilotlar mor renkli ultra yumaşak lastiklerle tur attılar ..

    2. bölümde elenen pilotlar

    11 fernando alonso ----- 2.163
    12 romain grosjean ---- 2.206
    13 kevin magnusson -- 2.473
    14 carlos sainz --------- 2.512
    15 stoffel vandoorne --- -----

    F1 2017 12. yarış belçikadaki sıralama turlarında pol pozisyonunu 1.42.553 lik derecesiyle mercedes pilotu lewis hamilton kazandı ..
    hamilton bu sezon 7. kariyerindede 68. pol pozisyonunu kazanırken , efsane pilot michael schumachere ait olan 68 pol pozisyonu kazanma rekoruna ortak oldu .

    sıralama turlarında , 2. 0.242 farkla ferrari pilotu sebastian vettel olurken , 3. bottas 4. raikkonen 5. ve 6. redbull pilotları oldular

    F1 2017 12. yarış Belçika Spa sıralama turları sonuçları


    FORMULA 1  2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan

    1 lewis hamilton ---- 1.42.553
    2 sebastian vettel -- 0.242
    3 valtteri bottas ----- 0.541
    4 kimi raikkonen --- 0.717
    5 max verstappen -- 0.827
    6 daniel ricciardo -- 0.880
    7 nico hulkenberg --- 2.429
    8 sergio perez ------- 2.691
    9 esteban ocon ------ 2.816
    10 jolyon palmer ----- -------
    ----
    11 fernando alonso --- 1.45.050
    12 romain grosjean --- 1.45.133
    13 kevin magnussen -- 1.45.400
    14 carlos sainz --------- 1.45.439
    15 stoffel vandoorne ---- --------
    ----
    16 felipe massa ------- 1.45.823
    17 daniil kvyat --------- 1.46.028
    18 lance stroll ---------- 1.46.915
    19 marcus ericcson -- 1.47.214
    20 pascal wehrlein ---- 1.47.679

    F1 2017 12. yarış , Belçikanın SPA pistindeki büyük yarış 27 ağustos pazar günü saat 15.00 de başlayacak
    türkiyede S SPORT kanalından canlı yayınlanacak ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 26 Ağustos 2017; 16:34:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • iyiki giripte bölüme bakmışım, yarışın bu hafta sonu olduğunu unutup en sevdiğim pistteki yarışı kaçıracaktım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • spa dan sonra da 17:20 de motogp var.

    bugun yaris dolu bir gun.



    bu arada dun bisiklet turu yaparken Kenan'ın pistine gittim, ayak ustu iki muhabbet ettik, fazla vakti yoktu cok konusamadik.

    Almanya'daki yarış birinciliginin elinden nasil alindigini konustuk.

    17 Eylülde Portekizde Allah'ın izniyle öcünü alicaz dedi.

    FORMULA 1  2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 27 Ağustos 2017; 11:4:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • spa da hava bulutlu yağmur yok
    sıralamada jolyon palmer vites kutusu değiştirmesi sonucu 5 sıra geriye düştü
    aynı zamanda son sıralarda yarışan pilotlar aldıkları çeşitli cezalar sonucu yerleri değişti ..

    30. turda 2 force india pilotlarının mücadelesinde , ocon perezi geçmeye çalışırken perez oconu duvara sıkıştırınca perezin arka lastiği patladı pist üzerinde parçalar düştü ve güvenlik aracı piste girdi ..

    sıralama 33 .tur

    1 hamilton
    2 vettel
    3 bottas
    4 ricciardo
    5 raikkonen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 27 Ağustos 2017; 16:8:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah Force India pilotlarından razı olsun, yarışa heyecan getirdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spa standartlarında sıkıcı bir yarış oldu. İlk tur ve SC'nin çıktığı turdaki Vettel'in liderlik için yaptığı ataklar yarışa biraz heyecan kattı. Bottas'ın aynı anda hem Ricciardo'ya hem de Kimi'ye geçildiği anlar da yarışın heyecanlı anları oldu diyebiliriz.



    Vettel'in SC'den sonra yaptığı atakta Ferrari'nin düzlük hızı bir tık daha iyi olsa belki de yarışı Vettel kazanacaktı. Aynı atağı Hamilton, Vettel'e yapmış olsa eminim Hamilton, Vettel'in yanından çok rahat geçip giderdi.



    Önümüzdeki hafta Monza var, ben orada da Hamilton'u favori olarak görüyorum. Ferrari'nin pistinde, tifosilerin önünde Hamilton pilotlar şampiyonası liderliğini Vettel'den alabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F1 2017 12. yarış belçika nın SPA pistindeki büyük yarışı Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı

    Hamilton bu sezon 5. kariyerinde 58. yarışını kazandı ..

    yarışa pol pozisyonunda başlayan hamilton startta vettele geçilmedi , ikili arasında fark yarış boyunca 2 saniyenin üstüne çıkmadı , hamilton vettel ile yarış boyunca girdiği mücadeleden galip çıkarak spa yarışını kazandı ..

    yarışa 10. sırada başlayan alonso çok iyi start alarak 3 sıra birden yükseldi ve 7. liğe kadar çıktı
    ancak alonsonın aracı iyi olmadığı için daha sonra gerilere düştü ve 27. turda yarışdan çekildi ..

    bunun dışında starttda ön tarafda sıralamada değişiklik olmadı .

    8. turda redbull pilotu max verstappen yine aracı arıza yapması sonucu yarış dışı kaldı ... ve sarı bayraklar çıktı .
    8. turda ferrari pilotu raikkonen sarı bayraklar altında hızını düşürmediği için 10 saniye dur kalk cezası aldı ..
    13. turda ilk olarak hamilton pite girdi ve sarı renkli yumuşak lastikleri takarak pitten raikkonenin arkasında , ricciardonun önünde 4. sırada çıktı ..
    15. turda vettel pite girdi vettel de sarı renkli yumuşak lastiklerle yarışa hamilktonun arkasında çıktı
    15. turda hamilton raikkoneni pist üzerinde geçerek yarışda yeniden liderliğe yükseldi ..
    18. turda pite giren raikkonen , verstappenin yarış dışı kalması sonucu sarı bayraklar altında hızını düşürmediği için 10 saniye dur kalk cezasını çekti ve raikkonen pitten oconun arkasında 7. olarak çıktı ..
    24. tura kadar harika yarış çıkaran renault pilotu nico hulkenberg 5. olarak yarışa devam etti .
    27. turda alonso aracı kötü olması sonucu yarışdan çekildi...
    30. turda 2 force india pilotunun start düzlüğünden itibaren mücadelesinde , ocon perezi geçerken , perez oconu pit çıkışının olduğu bölümde duvara sıkıştırınca birbirleriyle temas ettiler , bu temas sonucu perezin arka lastiği patladı oconun ise ön kanadı kırıldı .
    bu temasdan sonra pist üzerinde parçalar düşmesi sonucu güvenlik aracı piste girdi ..
    güvenlik aracı piste çıkınca tüm pilotlar pite girdiler

    1. hamilton sarı renkli yumuşak lastiği taktı ,
    2.vettel mor renkli ultra yumuşak lastiği taktı
    3. bottas sarı renkli yumuşak lastiği taktı
    4. ricciardo mor renkli ultra yumuşak lastiği taktı .
    5. raikkonen mor renkli ultra yumuşak lastiği taktı

    34. turda güvenlik aracı pisten çıkınca yarış yeniden başladı , önde starttan itibaren büyük mücadele başladı ..

    2. vettel 1 . hamiltonu starttan itibaren atak yaparak hemen geçmeye çalıştı ancak başaramadı .
    4. sıradaki ricciardo bottası düzlüğün sonunda geçti 3. lüğe çıktı ve hemen ardından 5. sıradaki raikkonnen , bottasın pistın dışına çıkması sonucu geçti
    3. sıradaki bottas bi anda 5. liğe düşmüş oldu ..
    35. turdan sonra hamilton vettel mücadelesinden hamilton galip gelerek bu sezon 5. kariyerindede 58. galibiyetini kazandı ve vettel ile puan farkını 7 ye indirdi .

    belçika yarışında en hızlı tur : ferrari pilotu sebastian vettel 1.46.577

    F1 2017 Belçika yarış sonuçları


    FORMULA 1  2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan

    1 lewis hamilton ----- 1.24.42.820
    2 sebastian vettel ---- 2.358
    3 daniel ricciardo --- 10.791
    4 kimi raikkonen ---- 14.471
    5 valtteri bottas ----- 16.456
    6 nico hulkenberg --- 28.087
    7 romain grosjean --- 31.553
    8 felipe massa -------- 36.649
    9 esteban ocon ------ 38.154
    10 carlos sainz ------ 39.447
    ---------------------------
    11 lance stroll ------- 48.999
    12 daniil kvyatt ----- 49.940
    13 jolyon palmer --- 53.239
    14 stoffel vandoorne -- 57.078
    15 kevin magnussen -- 1.07.262
    16 marcus ericcson -- 1.09.711
    17 segio perez ------- 2 tur
    18 fernando alonso -- 17 tur
    19 max verstappen -- 36 tur
    20 pascal wehrlein -- 41 tur

    F1 2017 12. hafta puan durumu pilotlar

    1 sebastian vettel ----- 220
    2 lewis hamilton ------- 213
    3 valtteri bottas -------- 179
    4 daniel ricciardo ----- 132
    5 kimi raikkonen ------ 128
    6 max verstappen ---- 67
    7 sergio perez -------- 56
    8 esteban ocon ------- 47
    9 carlos sainz --------- 36
    10 nico hulkenberg --- 34
    11 felipe massa ------- 27
    12 romain grosjean --- 24
    13 lance stroll ---------- 18
    14 kevin magnussen -- 11
    15 fernando alonso --- 10
    16 pascal wehrlein ----- 5
    17 daniil kvyat ----------- 4
    18 stoffel vandoorne -- 1
    -------------------------------------
    19 jolyon palmer ------- 0
    20 marcuss ericcson -- 0
    21 antonio giovinazzi -- 0
    22 paul di resta ---------- 0
    23 jenson button -------- 0

    F1 2017 12. hafta puan durumu takımlar

    1 mercedes ------ 392
    2 ferrari ------------ 348
    3 redbull ---------- 199
    4 force india ---- 103
    5 williams -------- 45
    6 toro rosso ---- 40
    7 haas ------------ 35
    8 renault --------- 34
    9 mc laren ------ 11
    10 sauber ------- 5

    F1 2017 13. yarış 2 - 3 eylül günlerinde italya nın monza pistinde yapılacak ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 27 Ağustos 2017; 18:34:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.