Şimdi Ara

FORMULA 1 2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
7
Favori
18.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her takımın 1. ve 2. pilotu var

    Aynı zamanda her takımın test pilotu var ..

    Sauber giovinazzi ile 2 yarışa çıkarken , Mclaren buttonla 1 yarışa çıktı ...

    takımların 1. ve 2. pilotlarında herhangi bi problem yaşanırsa işte o zaman test pilotu veya herhangi bi pilotla anlaşarak yarışlara çıkıyor ..

    Sauberdeki giovinazzi ferrarinin test pilotu olmasına rağmen sauber ile anlaşarak 2 yarışa çıktı .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere GP'si Ferrari açısından iyi gitmedi. Evde olmadığımdan ötürü yarışı telefondan izlemek zorunda kaldım ve yarışın son 5 turunu Bottas'ın Kimi'yi yakalayamayacağını düşünerek izlemedim. Ama benim izlemediğim kısımda Ferrarilerin lastik sorunu yaşadığını sonradan öğrendim. Hamilton, yarışı baştan sona kontrol ederek haklı bir galibiyet aldı, Kimi de ikincliği hak etmişti ama sol ön lastiğin patlaması onu ikincilikten etti, ama yine de podyuma çıkmayı bildi. Lastik sorunu Vettel'i daha kötü etkiledi, pilotlar şampiyonasındaki fark bir anda 1 puana düşmüş oldu. Bundan sonra daha heyecanlı bir şampiyona izleyeceğiz demek isterdim ama Ferrari'nin Mercedes'i yakalayabileceğinden şüpheliyim açıkçası.




    Alonso'nun Ferrari'de yarıştığı zamanlar otomobilin tek tur performansı kötü olmasına rağmen, yarış performansı gayet iyi olan, pistine göre galibiyet mücadelesi verebilen bir otomobil vardı. Bu yüzden sıralama turlarında geride kalırken yarış performansı sayesinde galibiyet savaşları/podyum mücadeleleri görebiliyorduk. Kaldı ki puanlar cumartesi günü dağıtılmıyor. İstediğiniz kadar pole pozisyonunun sahibi olun, yarış performansınız iyi değilse pole pozisyonlarının bir anlamı olmaz. Bir de Ferrari'nin o yıllardaki dayanıklılığını da insanlar gözden kaçıyor. Ferrari'nin Alonso döneminde mekanik bir arızadan ötürü yarışı tamamlayamaması bir elin parmaklarını geçmez. Ama o dönemdeki Red Bull ve McLaren hızlı olmalarına rağmen Ferrari kadar dayanıklı değillerdi. (2010 ve 2012 sezonlarını baz alırsak)


    2012 sezonunda McLaren'in rekabetçiliğinden bahsedilmiş doğrudur, sezonda 7 galibiyet almış bir otomobil için rekabetçi değil diyemeyiz zaten ama gözden kaçırılan daha doğrusu bazılarının işine gelmeyen nokta o otomobilin 10 kez yarışı tamamlayamamış olması. (Button 4, Hamilton 6 kez) Neyse fazla uzatmayacağım, en azından bazılarına Ferrari'nin 2010 yılında rekabetçi bir otomobil olduğunu kabul ettirebildik. Ben Ferrari'nin 2012 yılında da rekabetçi olduğunu düşünüyorum, herkesin bu fikri benimsemesini de beklemiyorum. Sonuçta 2012 sezonunda şampiyon olan Vettel'den sadece 3 puan az almış Alonso için rekabetçi değil demek bana saçma geliyor.




    Bu konuya son yorumumu attığımdan beri, konuya "balon" üyeler gelmiş. Umarım bu üyeler bir daha bu konuyu kirletmezler de onların sığ ve hiçbir dayanağı olmayan yorumlarını görmek zorunda kalmayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 17 Temmuz 2017; 16:50:33 >




  • Sanki McLaren yıl sonuna doğru redbull ile mücadele edebilecek kadar hızlanacakmış gibi hissediyorum :D Olur mu? tabiki de olmaz ama 2001 de Benetton takımı sezona çok kötü başlamış ve sezon sonunda neredeyse McLaren'a kafa tutmuştu (2001 spa) Aynısını McLaren bu sene Redbull'a karşı yapsa Alonso'ya ya güzel bir jübile ya da seneye de devam motivasyonu olur :) Tabi sonuçta benimkisi sadece bir iyi niyet.

    ________

    Yukardaki webber yorumunu şimdi gördüm. Onun Minardi ile ilk F1 yarışında 5. olması "Minardi" göz önüne alınınca harikaydı. Daha sonrasındaki yanlış tercihler vs Redbull onu eski hızına kavuşturdu. Lakin Webber bir Vettel değil tabiki de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _fisico_ -- 17 Temmuz 2017; 17:45:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 yılındaki Ferrari rekabetçi bir araçtı fakat Redbulldan ve McLaren'den yavaş bir araç olduğunun aksi söylenemez. Yani Alonsodan hızlı dört tane araç vardı. Rakipleri de Hamilton, Vettel ve Button gibi üst düzey pilotlardı.

    2012 yılında Ferrari, Redbull ve McLaren'den yavaş olmayı geçin rekabetçi bile denilemezdi. O sezon Alonso kusursuza yakın sürmüştür. Alonso zaten o yıllarda takım patronları ve griddeki herkes tarafından en iyi pilot olarak kabul görüyordu. Şampiyonluk, yarış zaferi Lewis ve Sebastian'dan az da olsa Fernando Schumi sonrası döneminin en iyisidir.
  • formula 1 kullanıcısına yanıt
    peki hocam çok sağ olun son bir soru jenson button emekliye mi ayrıldı
  • Evet, Button geçen sene sonunda emekli oldu. Fakat bu sezon Monaco GP'sinin olduğu gün Alonso başka bir organizasyon olan IndyCar'da yarışınca Jenson Button da Alonso'nun yerine McLaren ile yarışmıştı.
  • Ferrari'ye bir şey olduğu yok. Silverstone'da hız olarak mesela Mercedes'ten 10km/h daha hızlılardı.

    Ama pist olarak Silverstone hiçbir zaman Ferrari arabalarının karakteristiğine uymuyor zaten. O yüzden yavaş kaldılar.

    Avusturya'da daha iyiydiler mesela hatta Vettel son anda Bottas'ı geçecekti 2-3 tur daha olsa.

    Macaristan-Singapur falan Ferrari'ye daha uygun pistler.

    Şampiyonluk ortada, kapanın elinde kalacak. Bottas'ın bile bana göre şansı yüksek.

    Sezonu belirleyecek yarış aradan sonra gelecek Spa ve Monza yarışları olur. Oralarda dananın kuyruğu kopacak bence. Macaristan'ı büyük ihtimalle Vettel kazanacaktır.
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şampiyonluk yarışı Hamilton Vettel arasında geçiyor gibi gösterilse de gizliden Bottas'ta son yarışlarla birlikte mücadelenin içine girdi. Bana göre sene başı ikinci pilot algısı ve takımında bu yöndeki çabalarına karşın ikinci pilot rolünden kurtuldu. Eğer Bottas'a takım Lewis'le eşit muammele gösterirse şampiyonluk şansı artacağı gibi Vettel'in şampiyonluk şansı de artar.

    2007 yılını hatırlayın Alonso veya Lewis'ten biri ikinci pilot olsa Kimi Raikkonen yerine şampiyon McLaren'den çıkardı. Vettel'in de önünde böyle büyük bir şans var. Ayrıca Bottas'a da helal olsun sene başı Vettel Mercedes'e geçene kadar idare eder sonra tekrar Williams'a gider muhabbeti varken şimdi Mercedes gönderse bile Ferrari kapar.
  • Sene başında ben de Bottas'ın takımda bariz bir şekilde ikinci pilot olacağını düşünmüştüm. Sezonun ilk yarışları bu şekilde geçse de daha sonra Bottas'ın yükselen performansı ile takım içi dengeler değişti. Bottas'ın istikrarlı ve başarılı sürüşünü pilotlar şampiyonasında da görüyoruz. Lewis Hamilton'a karşı 4'e 2 galibiyetlerde geride olmasına karşın puan tablosunda fark tek galibiyetten bile az.

    2007 yılında McLaren takımında birinci ve ikinci pilot uygulaması olması imkansızdı. Sonuçta o sezon hem Alonso hem de çaylak sezonu olmasına rağmen tüm beklentileri aşan Lewis Hamilton şampiyonluk mücadelesi veriyordu. İki pilotunuzun da şampiyonluk mücadelesi verdiği bir ortamda, pilotlarınızdan birine "Sen ikinci pilotumuzsun, takım arkadaşına şampiyonluk yolunda yardım et" diyemezsiniz. Zaten sezonu Kimi 110, Alonso ve Hamilton 109'ar puan ile bitirmişti. Yanlış hatırlamıyorsam Kimi, son iki yarışa Hamilton'ın 17 puan gerisinde çıkmıştı. Kimi son iki yarışı kazanarak elinden geleni yapmıştı fakat Hamilton'ın Brezilya'da sorun yaşayıp gerilere düşmesi ve yarıştan sadece 2 puan alabilmesi ile şampiyonluk Kimi'ye gelmişti. Hamilton o yarış sorun yaşamasa en kötü ihtimalle yarıştan 4 puan alabilse zaten çaylak sezonunda şampiyon olacaktı. Kısaca 2007'nin son yarışı olan Brezilya'da şans Kimi ve Ferrari'nin yanındaydı, zaten o günden sonra şans bir daha Kimi'nin yanında olmadı.

    Günümüze dönersek, Bottas'ın da şampiyonluk mücadelesine katılması Vettel için iyi haber olur. İki takım arkadaşı Hamilton ve Bottas birbirlerinden puan çalıp Vettel'e istemeden de olsa yarım edebilirler ve 2007 yılına benzer bir senaryo görebiliriz.




  • 2010 daki şampiyonluk mücadelesi harikaydı. Ben hala Alonso'nun 2010 Abu Dabi'yi hatırladıkça deliye döndüğüne inanıyorum :) Ama bu sezon nasıl olur beraber göreceğiz. Bottas şaka maka derken ciddi adımlar atıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _fisico_ -- 19 Temmuz 2017; 14:22:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hafta ara verildi sanırım ne kadar verilen ara bilginiz var mı
  • Kadirdalgic kullanıcısına yanıt
    30 Temmuzda Macaristan GP'si var. Ondan sonra F1 yaz arasına giriyor ve birkaç hafta yarış olmayacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35

    30 Temmuzda Macaristan GP'si var. Ondan sonra F1 yaz arasına giriyor ve birkaç hafta yarış olmayacak.

    Hocam gecen hafta sonu yarış var mıydı digiturk de bir türlü bulamadım yarisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kadirdalgic


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35

    30 Temmuzda Macaristan GP'si var. Ondan sonra F1 yaz arasına giriyor ve birkaç hafta yarış olmayacak.

    Hocam gecen hafta sonu yarış var mıydı digiturk de bir türlü bulamadım yarisi

    En son İngiltere'de yapıldı yarış o da 16 Temmuz tarihindeydi. Bundan sonraki yarışların tarihleri ve saatleri ise şöyle;

    30 Temmuz - Macaristan - 15:00
    27 Ağustos - Belçika - 15:00
    3 Eylül - İtalya - 15:00
    17 Eylül - Singapur - 15:00
    1 Ekim - Malezya - 10:00
    8 Ekim - Japonya - 08:00
    22 Ekim - Amerika - 22:00
    28 Ekim - Meksika - 22:00
    12 Kasım - Brezilya - 19:00
    26 Kasım - Abu Dhabi - 16:00

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dsmart spor veya digiturk beinspor kanalından , kaçırdığınız yarışların tamamını defalarla tekrarını izleyebilirsiniz

    1. mesajımda F1 2017 takvimi , pilotlar ve takımlar puan durumu ve yarış sonuçlarını görebilirsiniz ..

    F1 2017 hafta sonu yarış programını , her salı veya çarşamba günlerinden itibaren 1. mesajımda veya buradan takip edebilirsiniz..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kadirdalgic


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35

    30 Temmuzda Macaristan GP'si var. Ondan sonra F1 yaz arasına giriyor ve birkaç hafta yarış olmayacak.

    Hocam gecen hafta sonu yarış var mıydı digiturk de bir türlü bulamadım yarisi

    En son İngiltere'de yapıldı yarış o da 16 Temmuz tarihindeydi. Bundan sonraki yarışların tarihleri ve saatleri ise şöyle;

    30 Temmuz - Macaristan - 15:00
    27 Ağustos - Belçika - 15:00
    3 Eylül - İtalya - 15:00
    17 Eylül - Singapur - 15:00
    1 Ekim - Malezya - 10:00
    8 Ekim - Japonya - 08:00
    22 Ekim - Amerika - 22:00
    28 Ekim - Meksika - 22:00
    12 Kasım - Brezilya - 19:00
    26 Kasım - Abu Dhabi - 16:00

    Cok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: formula 1

    Dsmart spor veya digiturk beinspor kanalından , kaçırdığınız yarışların tamamını defalarla tekrarını izleyebilirsiniz

    1. mesajımda F1 2017 takvimi , pilotlar ve takımlar puan durumu ve yarış sonuçlarını görebilirsiniz ..

    F1 2017 hafta sonu yarış programını , her salı veya çarşamba günlerinden itibaren 1. mesajımda veya buradan takip edebilirsiniz..

    Cok teşekkür ederim hocam cok sagol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • --------- F1 2017 -- 11. yarış --------- Macaristan ---- Budapeşte Hungaroring -----


    FORMULA 1  2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan

    tur sayısı ---------- 70 tur
    1 tur uzunluğu ---- 4.381 km
    toplam uzunluğu -- 306.063 km

    en hızlı tur ---- 1.19.071 -- Michael Schumacher Ferrari

    hafta sonu yarış programı

    28 temmuz cuma -- 1. antrenman saat 11.00 - 12.30 ------ 2. antrenman saat 15.00 - 16.30
    28 temmuz cumartesi -- 3. antrenman saat 12.00 - 13.00

    29 temmuz cumartesi -- sıralama turları --- saat 15.00

    30 temmuz pazar -- büyük yarış ----------- saat 15.00

    F1 Macaristan yarışı Türkiyede S SPORT kanalından canlı yayınlanacak
    S SPORT kanalını dsmart 87 - digitürk 78 ve türkcell tv 77. kanaldan abone olarak izleyebilirsiniz ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 25 Temmuz 2017; 13:52:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: formula 1

    --------- F1 2017 -- 11. yarış --------- Macaristan ---- Budapeşte Hungaroring -----


    FORMULA 1  2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan

    tur sayısı ---------- 70 tur
    1 tur uzunluğu ---- 4.381 km
    toplam uzunluğu -- 306.063 km

    en hızlı tur ---- 1.19.071 -- Michael Schumacher Ferrari

    hafta sonu yarış programı

    28 temmuz cuma -- 1. antrenman saat 11.00 - 12.30 ------ 2. antrenman saat 15.00 - 16.30
    28 temmuz cumartesi -- 3. antrenman saat 12.00 - 13.00

    29 temmuz cumartesi -- sıralama turları --- saat 15.00

    30 temmuz pazar -- büyük yarış ----------- saat 15.00

    F1 Macaristan yarışı Türkiyede S SPORT kanalından canlı yayınlanacak
    S SPORT kanalını dsmart 87 - digitürk 78 ve türkcell tv 77. kanaldan abone olarak izleyebilirsiniz ..

    bunu diğer yarışlarda da yaptınız mı bilmiyorum çok faydalı olmuş teşekkürler




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.