Şimdi Ara

formattan sonra ntfs.sys hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • format attıkdan sonra windows yüklenirken mavi ekran çıkıyor diyorki bir sorun algılandı sistem zrar görmesin diye windows kapatılıyor diyor ne yapmam lazım acil yardım ?

• Windows yüklenirken neyi kastediyorsun?
    Yani format işlemi tam anlamıyla bitti artık masaüstün açılacak windows yazısının olduğu pencere geldi yazının altında ilerleyen bir bar var
    tam bu sırada mavi ekran çıkarıp mı reset atıyor yoksa daha ilk başlarda diski formatlıyor sonra kur dosyaları kopyalıyor ekranında mı bu dosyada hata veriyor?
  • kur dosyalarını yüklerken %5 oluyor küt diye gidiyor.
  • Bu sorunun 2 büyük suçlusu var.
    Birincisi xp cd nin bozuk olmadığından emin olmalısın cd den yapabilir.
    Ya da cd ya da dvd rom un iyi okuyamıyor olabilir.
    Kablolarını da kontrol et.
    Olmazsa cdyi başka pc de dene
    Olmazsa başka bir pcden cdrom takıp dene
    Olmazsa bağlantı kablolarını değiştir
    O da olmazsa yüzde 99 ram den kaynaklanıyor problemin.
    Aynı özelliklerde bir ram bul kasana tak ama sağlam olduğundan emin olduğun bir ram olsun
    yüzde 99 düzelecektir
  • çok teşekkür ederim.
  • cd rom denedim yine aynı hatayı verdi xp cdsinde bir sorun yok ram de bulamadım maalesef ??
  • cd de sorun olabilir veya HD de. Baska cd veya HD le dene dicem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iddia ediyorum cdrom ya da cd de sorun yoksa yüzde 99 raminde sorun var dostum.Ram denemeni şiddetle öneririm.
  • Sorun cd'den olabilir,
    Ram'lerden olabilir,
    İDE kablosundan olabilir,

Elinde ram yoksa ide kablolarını değiştirip dene,
    2 tane ram varsa teker teker dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAG

Sorun cd'den olabilir,
    Ram'lerden olabilir,
    İDE kablosundan olabilir,

Elinde ram yoksa ide kablolarını değiştirip dene,
    2 tane ram varsa teker teker dene.

Sorun CD'den değil. Aynı sorun benim makinelerden birinde de çıktı. Windows kur dosyalarını yükledi tekrar başlarken kuruluma ntfs.sys hatası veriyor veyahut siyah ekranda kalıyor. Aynı şekilde tekrar formatlamak için windows kur desteği ile başlama isteğinde de 0 hatası veriyor d:/xp.... diye bir folderdaki c. gibi bir dosyanın hata verdiğini söylüyor. Bana bu hata HDD hatası gibi gözüktü. Ancak HDD'yi boot menüde disable ederek windows kur başlatmayı denedim ancak bootable olmamasına rağmen kur başlayamıyor d:/.... hatasını veriyor.

Üşenmdim kasayı açtım ramlerden birini çıkardım düzeldi. Kurulum kaldığı yerden devam etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 29 Haziran 2009; 3:51:51 >

• Arkadaşlar Bu Sorun üstüne MASTER yapmış bir kişi olarak size Çözümü Anlatacağım..

Tam 2 Haftadır bu sorun ile boğuşuyorum yeni aldığım PC pencereden atmak üzere iken sorunu Çözdüm ben ve PC 'im çok mutluyuz.. ) İşin Latifesini bırakalım çözüme gelelim..

NTFS.SYS hatası Donanımsal bir Hatadır. iki Çeşit oluyor 1. Harici Ekran kartınız varsa onu iptal edin ve Dahiliden Kur işlemini Yapın ( xp - Win 7 ) Eğer Aynı Sorun Devam ediyorsa RAM'leri değiştiin ve kur işlemini Tekrar yapın ( Xp - Win 7 )...

Sorun çözülmüş olacaktır..

Saygılarımla...
  • Merhaba!
    Dostum,bak Adı üstünde ''NTFS.SYS''!
    Bu Sorun 80% HDD ndir,Harddisk olur,Sata Kablosu, Ya da ide kablosu sağlıklı değil!
    Tabbi ki 20% belki format atarken Cd sen NTFS.sys veri kopyalanmamış olabilir!
    Bu kesinlikle Ramle Alakalı bir Şey Değil!Rami Sil Kafandan!
    İyi Günler Dilerim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: albancomputer35

Merhaba!
    Dostum,bak Adı üstünde ''NTFS.SYS''!
    Bu Sorun 80% HDD ndir,Harddisk olur,Sata Kablosu, Ya da ide kablosu sağlıklı değil!
    Tabbi ki 20% belki format atarken Cd sen NTFS.sys veri kopyalanmamış olabilir!
    Bu kesinlikle Ramle Alakalı bir Şey Değil!Rami Sil Kafandan!
    İyi Günler Dilerim!

yukarıda sorunu ram ile çözen birsürü insan var,sen hala ne sayıklıyorsun?okuman yazman yok mu?
    ben bundan 4 sene önceki yorumumda yazmışım ramden olur büyük ihtimal diye,kaç kişi ram ile halletmiş problemi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.