Şimdi Ara

Format ATMAMA rekoru.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
5.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bi de ben iki sene önce günde 3 öğün bazen 5 öğün format atıyodum
  • Valla tebrikler. Bende ancak 2 ay dayanabiliyorum. hatta bu gün 4 kez format atmak zorunda kaldım. Çıldırmak üzereydim.
  • Bişeyi merak etmeye başladım, Format Atma Rekoru kimde acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrSallaso -- 14 Şubat 2006 23:30:34 >
  • bendedir heralde teknik serviste çalışıyodum o zamanlar hergun 5-6 makina geliyodu elime.....
    bide cafelere gidiyoduk arada o zaman daha çok oluyodu....
    ama sonra ghostla kurtulduk butun dertten
  • ben en fazla 14 ay formatlamadım XP"yi
  • titiz olmak, bakımını yapmak, ihtiyaçlarını gidermek xp nin ömrüne ömür katar..
  • Arkadaşlar format atmayan okadar çok yer varki.. Server olarak kullandığınız bilgisayara format atıcak kadar cesaretiniz var mı? :) Yüzlerce binlerce bilgisayarın kayıtlı olduğu DC bir bilgisayara format atıcak delikanlı biri yok bu piyasada :) Yapan gruplar var ayrı mesele ama bir kişi yapamaz yaparsa baya bi süre uğraşır ve başı ağrır ;) (Bence:) )
    Benim gördüğüm en eski Server 2000 kullanan sistemler.. Daha eski kullanan henüz görmedim ama var biliyorum :) yani 6-7 yıl formatsız bilgisayar var ghosttan bahsetmiyorum, bir kere açıyosun restart bile yapmıyorsun 2-3 sene açık kalıyo alet, belkide daha fazla sisteme bağlı...

    Görmek isteyenler çalıştıkları firmaların bilgi işlemdeki elemanlarını kafaya alıp göz atsınlar sizdede mutlaka bir DC vardır ;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: awaonnet

    quote:

    arkadaşlar benle kapışcak varmı,, 2000 yılından beri bilgisayara format atmıyorum ve bilgisayar iddalıyımki şu an forumdaki kullanıcıların %95 inin olduğundan daha stabilize,, bunlara artı firewall ve aktif virüs taramasıda kullanmıyorum,, anca girdiği zaman işte o da 5 yılda bir oluyo,, o zaman damagecleanup la siliyorum.


    Eğer doğruysan helal valla cybermad. Kardeş ama kusura bakma senin rekor kırman biraz zor çünkü bizim iş yerinde 386 makine var windows 3.1 yüklü 500 mb harddiski var. Windows 3.1 bulamadığım için format atmak nasip olmadı benden önce de niyet edenler olmuş ama vazgeçmişler. Eğer makine gümlerse onun rekorunu geçersin belki 94 ten beri aynı yerinde makine hamam böcükleri dolaşıyor üzerinde artık.Karşına çıkacak tek delikanlı o

    ben de windows 3.1 disketleri var duruyo ama çürümüşler midir çürümemişler midir bilmem. şimdi telefonlar ile 386lardan hızlı..




  • bi zahmet uzun ama önemli mesajımı okuyun

    off off uzun zaman uğramamanın cevabını bütün postları okumakla çektim ,,, şimdi hepinize derli toplu bir cevap vermem lazım deneyimlerimi aktarmam lazım böyle hergün format normal kullanıcı işi değil ,, eğer başlangıç kullanıcısıysanız ki ben o evreleri de atlattım şimdiki bilgisayarımla, sık sık format lazım,, ama daha ilerde 500 programda yükleseniz windowsu bildiğiniz sürece programları hiç bir artık bırakmadan silebilirsiniz.

    quote:

    rahat 6 ay gidiyor sistem...antivirus ve firewall olduğu sürece bir şey olmaz...bugüne kadar hiç format atmak zorunda kaldığım bir virusle karşılaşmadım... hatırladığım trojan şu meşhur 60 saniye ....ondan başka hatırlamıyorum...


    hayatımda hiç ghost yada freeze vari program kullanmadım. Norton antivirüs kullanıyordum bi ara (4-5 sene önce ) sildim kurtardım milenyumu. Sonra bir daha AKTIF virüs taraması kullanmadım.

    Aktif derken sürekli aktif , dosyaları tarayan vesayre vesayre. Sadece virüs girdiğinde pccilin in sitesine girer orda damagecleanup diye bi olay war onu indiririm, kurulumsuz ,virüs tarama programı, sadece giren virüsü temizler sonra shift+delete ile damagecleanup programındanda kurtulursun. Virüs tarama olarak bir tek onu kullanıyorum. bilgisayara arada sırada worm bulaşıyor ama onlardan kurtulmak bebek oyuncağı. Birde şu 60 sn muhabbeti bana da girmişti hatırladığım kadarıyla. Ondanda rahatlıkla kurtuldum.

    Heeeeeeee bir de Spyware'lar war, 1-1,5 sene önce anamı ağlatmışlardı , formata ramak kalmıştı ama her türlü spyware in de gerek programıyla, gerek windows bilgisiyle üstünden geldim.

    Şimdi geçenlerde babam gözümün önünde e-mailine gelen eki açtı engel olamadım. Bilgisayar direk kitlenmiş, babam buraya baksana bi dedi bi baktım tam eki açarken donmuş pc. Sonra ctrl+alt+del felan denedim ıvırı zıvırı normal moda dönemedim kitlemiş pc' yi.

    Ama şunca yıl ne öğrendiysem en öenmlisi VIRUS GIREN BILGISAYARA ASLA RESET ATMAYIN. O anın heyecanıyla reset çakarsınız kurtiliyim diye. Sonra bilgisayarı açtığınızda virüs aktif olur özellikle wormlar her tarafa bulaştırır kendini, virüsler msdos tabanlıysa siker atar bilgisayarı. Böyle bir durumda normal bir kulanıcı için önerebileceğim en iyi şey bilgisayarı kapatıp anlayan bir yetkili servise götürmesidir.

    > olayın devamı > Allahtan çift işletim sistemi kullanıyorum (me-xp) . Milenyuma geçtim sildim direk worm'u. Ama her virüs böyle rahat imkan tanımayabilir, iki sistemide kasabilir . Ama pc'ye giren worm'un ne olduğunu az çok tahmin etmiştim.

    Bir ara dialup ta sürekli saldırı oluyodu hattan felan düşüyodum mecbur firewall kullandım, xp geldikten sonra yeltenmedim bile. Şu an koruyucu hiç bi program kullanmıyorum (windows firewall da dahil) . Herbişey kapalı durumda.

    Şimdi size sistemi stabilize tutmakta kullandığım programları yaziyim, kullanımları çok kolay ama risklerini göz önünde bulundurun , programların ayarlarına felan bakın.

    Mesela bir arkadaşa cleanup'ı önermiştim, eleman ayarlarını yapmadan direk çalıştırmış, bu program -aresin'di galiba- sanırım .dat uzantısıyla kaydettiği indirme dosyalarını silmiş. Genelde dat dosyaları boş iş için olur. Ondan programa öyle bi seçenek koymuşlar fakat eleman dikkat etmemiş.

    Sistemimde her türlü shareware ı ıvırız zıvırı denedim binlerce her telden program denemişimdir bilgisayarda,, zamanında pcnet cdlerinde ne var ne yok yüklerdik meraktan. onun için en hayırlı programları çekip elemiş durumdayım. Şu an bilgisayar sıfır hata ve öküz gibi modifikasyon war windowsta (aslında sırf bunun için atmıyorum format ) birde bu programları yanında kullanınca gayet iyi oluyo. Windows SP1 full apdeytli sürümü war şu an bende (sp2 update yok).

    Programlar;

    Spyware & Virus silme; , Scan Spyware , pccilin damage cleanup, Hijack , Kazaabegone merjin.org tayfası her türlü zararlıyı siler windows hatalarını düzelten programlarıda var, ordakilerin hepsini indirin tavsiyem (ama mutlaka açıklamaları okuyun)

    bilgisayar temizlik programları (registry ve temp) ; CrabCleaner ( bu program hem temp siler hemde registry onarımı yapar gereksiz reg girişlerini siler) ,
    cleanup! (bu clean up programı bir arkadaşın bilgisayarından 2 gb sildi, inanmayan için rahatlıkla screenshot koyarım, ama yine söylüyorum, bu program işe yarar yani indirme programlarının gereksiz dosya uzantısıyla sakladığı yarım kalmış indirme dosyalarınıda silebilir, dikkat! , ayarını yapın)

    tweak programları; tweak manager

    sayamadığım bazı programlar olabilir zamanla onlarıda ortaya çıkarırım,, birde şu program isimlerini vermeden geçemiyeceğim,
    quick time ve real player dan kurtulun - direk silin ve bu sitede sol kısımda tools menüsü altında bulunan quicktime ve real alternative codec lerini yükleyin.
    Adobe Acrobat Reader dan da direk kurtulun

    arkadaşlar bu quicktime real ve acrobat reader üçlüsü siker bilgisayarı onun için ram ve stabilize olma açısından en iyisi alternatiflerini kullanmanız. (zaten orjinal programları hiçbi skime yaramıyo kuru gürültü)


    bilmiyorum daha söyliycek çok şey war..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybermad -- 1 Mart 2006; 0:44:01 >




  • up
  • ben en son geçen ay attım.. bakalım ne kadar gidicek, en fazla 6 ay benimki..
  • 5 ay oldu sanırım. sistemim son derece sorunsuz çalışıyor Eskiden zırt pırt format atardım kullanmayı bilmiyordum bilgisayarı vs.. Şimdi ehli olunca insan üşeniyor onca şey yüklüyorsun falan 3-4 saati buluyor benim format atmam we kurmam
  • gün içerisinde en az 1kere format atarım
  • 2 haftada bir muhakkak format atarım

    format atmak bilgisayarı kuvetlendirir fındığın, macunun, yerini tutar :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: denizhan86

    2 haftada bir muhakkak format atarım

    format atmak bilgisayarı kuvetlendirir fındığın, macunun, yerini tutar :D


    SAÇMALIK
  • quote:

    onca şey yüklüyorsun falan 3-4 saati buluyor


    ben 30 dk da her şeyi yüklüyorum sözlükten tut donanım+ en uyduruk şeyine kadar:)


    quote:

    SAÇMALIK



    Niyekine ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: denizhan86

    quote:

    onca şey yüklüyorsun falan 3-4 saati buluyor


    ben 30 dk da her şeyi yüklüyorum sözlükten tut donanım+ en uyduruk şeyine kadar:)


    quote:

    SAÇMALIK



    Niyekine ?


    ghost vb. programları kullanmayı sewmiyorum. formata ihtiyacım yok sistemim son derece iyi çalışıyor. bencde tam tersi sık format atmak hdd için pek iyi değil. bununda bir ömrü war




  • arkadaslar sıkısık ataılan formatlar HDD i bozar ve bizim tabirimizle urale olması kacınılmazdır bazıları buna HDD çizildi der daha bilgi almaz bu arada beyler ben bir PC yi 4 Kişi kulanıyoruz ve bu ev bilgisayarı ama iş bilgisayarından daha çok iş yapılıyor bu PC de beyler ben 1 Yıldan hatta 1.5 Yıldan beri ilk defa babamın isteği uzerine daha doğrusu başımın etini yemesi üzerine bir format attım yani ben 4 kişilk bir PC yi 1.5 yıl boyunca format atmadım bu konuda en iyi ben oluyorum galiba diyorsanız program yüklemiyormusun yükledim programları şimdi size saysam sayfa yetmez oyunmu dersin yazılım aracımı dersin antimi dersin ne ararsan var bende 10 CD program var ve bunların hepsini bu PC de denmedim neyse varsa çok kulanıcılı ve ev bilgisayarı format atma rekorunu elinden ala bilirim ben rahat bırakılsaydım bunu 2 hatta 3 yılda uzata bilirdim ama marifet sık format atmak değil marifet birden fazla kulanıcılı bir PC de 1 hatta daha fazla yıl boyunca format atılmasını sağlamamaktır bence ustalık budur sizleri bilemem neyse herkeze kolay gelsin




  • yaklaşık 18 aydır format atmadım...
  • 95 yılından beri pc kullanıyom sadece 4 kere format(yüksetlme) yaptım

    95>>98
    98>>me
    me>>xp
    xp>>vista
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.