Şimdi Ara

Format atarken bios bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biosta harddisk ve cdrom 2 farklı boot seçeneği şeklinde gözüküyodu sonra flashımı taktım bikaç kez yeniden başlatsamda flashı en üste almama rağmen flashtan başlatmadı sistemi bende ayarları defaulta alıp tekrar başlattım ardından harddisk ve cdrom gözükmemeye başladı ve ben biosta takılı kaldım bios advanced sata configuration yaptığımda ise harddisk ve cdromun bilgilerini görüyorum ancak bunlara giriş yapamıyorum herhangi bir işlem yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

• Merhaba muhtemelen security boot enable olmuştur. Bu seçeneği bulup pasif hale getirdikten sonra müdahale edilebilir olması lazım.
  • bi değişim olmadı boot menüsünde ilk girdiğimde 3 boot option vardı flash belleğimle beraber ama şimdi flashı çıkardığımda hiçbişey kalmıyo geriye harddiskler orda gözükmüyor ancak advancedda sata configurationda harddiskimin olduğunu gösteriyor ancak boot optionda gözükmüyor ve harddiskten başlayıp windowsu açmıyor bu durumu kendi başıma çözemezmiyim yani illa bilgisayarcı birinin bana 200 tl sokması mı lazım hani tek derdim format atmaktı flash belleği taktım yeniden başlattım olmadığı için ayarları sıfırladım tek yaptığım buydu laptop benim olsa üzülmezdim işin kötü yanı emanet olması ve akrabadan emanet alınmış olması bilirsiniz ki akrabaların çenesi asla durmaz ve ben bu işi batırırsam sülalecek ağzıma sıçarlar net.
  • UEFI mode açık mı kapalı mı bir de tam tersini deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    nerden bakabilirim
  • korunistedigigoz10 K kullanıcısına yanıt

Bios'unuzu bilmediğim için yardımcı olamadım. Birde bu şekilde deneyin fakat olmaz ise Exit kategorisinden Bios'unuzu Default ayarlara yani sıfır şekline getirmeyi deneyin.

şuan zaten bu şekilde ve sorun da zaten biosu default ayarlara getirdiğimde başladı default ayarlara aldım ve bi daha harddisk boot option seçeneklerinde gözükmedi ya da boot override seçeneklerinde ancak dediğim gibi sata configurationda harddiskimi gösteriyo ancak harddiskten başlatmıyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usbden format atarken boot seçimi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Format atarken bios bozulduBirde böyle deneyin.

bu şekilde zaten şuanda bios ilk attığınız resimdeki bios benim kullandığım bios yani fast boot and launch csmin geçtiği bios benim kullandığım
    UEFI'den Legacy veya Vice Versa'ya geçmeyi denediniz mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.