Şimdi Ara

FORMAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar benim eski bi bilgisayarim var format atmak istiyom bunun icin bir suru sitelere baktim ama orda yapilanlari yapiyom ama cdyi gormeden direk vindowsa geciyo yardim edin napicam format atmak istiyommm lutfen yardim

• biostan boot ayarlarına gir first device kısmını cdrom olarak ayarla
  • ne yuklu arkadasım ılkı 98 se ve sen xp kurmaya calısıosan olmaz ewela baska pc altında hdd nı yapılandır yane sil ondan sonra bıostan cd rom ıle baslat at
  • harddiskte ne kurulu olduğu birşeyi değiştirirmi yaw... bios açılış la hdd nin ne alakası var anlayamadım doğrusu...

biosun biraz eski sanırım (makinam eski dediğine göre) ayarlarda doğrudan cd den açılış yapamıyorsan yada yaptığın halde yinede cd den açmıyorsa bios ayarları ile biraz uğraşman gerekecek demektir..

öncelikle boot kısmından ilk açılış için cd yi gzöter.. açılışı dene eğer yine hdd den açıorsa bukez biostan mastıer slave falan yazan kısım var oradan cdyi göstermen gerekiyor... (alakayı ben pek anlamadım ama benim makina ancak ozaman cd den açılış yapıyor) tek ayar yeterli olmıyor her ikisindede cd belirtmek gerekiyor...
  • bence CD yi tak bilgisayari yeniden ac bilesenleri denetleme yazisi gelince hemen bu tuslardan birine basili tut F1.F2.F3 F4 F5 F6 F7 F8 F9 F10 F11 F12 (hangi tus oldugunu burdan soylemek guc ama hepsini teker teker dene ve ekrana cikan yazida: makinayi ne ile acmak istedigini sorar, ve sen cd yi taktigin surucuyu sec .olay bu kadar.
  • Eğer kullandığın CD bootable bir CD değilse (Bazıları var öyle ) BIOS'ten gerekli boot sırası ayarlamasını yapsan bile yine CD'yi görmeyecektir.
  • bence eger sorun dedikleri gibi degilse sunuda dene cdyi koy siyah ekran cikacak sonra altta uzun bir yazi orda 4 saniye icinde hemen bi klavyeden bi tusa tikla sora cikar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.