Şimdi Ara

FORM OLUŞTURMA ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , office yada başka bir program üzerinden bir form oluşturup yanına boşlukları koyup tablo şeklinde sadece belirli yerleri doldurtabileceğimiz bir yöntem bir düzen varmı acaba ? mesela office üzerinden girdiginde kişi hazır şablon tablo ortaya çıkıcak o sadece gerekli yerleri doldurup kaydedip çıkıcak yada çıktı alıcak onun gibi ama diğer yerlere dokunamıcak bunun bir yöntemi varmı çok acil lazım ?



  • Office Access Kullanabilirsin aslında. Bir tablo ve form oluşturacaksın. Form tabloyu doldurmaya yarayacak. Yanlış mıyım?
    Eğer böyle ise Access kullanabilirsin
  • Excel'de yapabilirsin bunu. Dokunmasını istemediğin alanları kilitlersin, yazılabilecek alanların kilidini kaldırırsın. Sonra sayfayı koruma altına alınca, sadece belirlediğin yerler yazılabilir duruma gelir.

    Korumak istediğin hücreleri seç, sağ tıkla => Hücreleri biçimlendir => Koruma => Kilitli aktif olsun. Yazılabilir alanları seçip, aynı yere gelip, kilitli tikini kaldır.

    Sayfayı korumak için : ofis versiyonuna göre değişir yeri, ezberimde de değil. üstteki menülerden bak işte. Sayfayı koru diye seçenek var. Ayrıca şifre koyarsan, kimse korumayı kaldıramaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.