Şimdi Ara

FORD MONDEO KULUBÜ (198. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.983
Cevap
52
Favori
697.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, hayatımda ilk defa araba alacağım.Doğru dürüst bilgi sahibi değilim, youtube videolarına baka baka markalar hakkında fikir edinmeye çalıştım.

    2001 Ford Mondeo 2.0i ghia lp model araç beğendim.Fakat bu araçla ilgili hiçbir yerde bilgi bulamadım.İyi midir kötü müdür bilmiyorum.Rize de kullanacağım aracı, parça bulabilir miyim bulamaz mıyım bilmiyorum.Bulsam da uygun olur mu olmaz mı bilmiyorum.Forumda bu aracı kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar bana fikir verirlerse içim rahatlayacak.Yoksa aracı almaktan vazgeçicem
  • beyhan08 kullanıcısına yanıt
    hayirlisi olsun ama ilk araba olarak mondeo hele ki 20 yasinda bi mondeo cok iddiali. 2010 model civarlari bi polo fiesta vs veya focus vs ile baslamani tavsiye ederim.
    cok problem cikarir parca bulamazsin.problem olarak illa motor arizasi anlama. cam calismaz kapi bagaj kilitli kalir bir suru incik boncuk hata cikarir o yasta araba. parca bulamakta zorlanirsin.

    edit: baktim rizede satilik 2001 2.0 mondeo yok. sence neden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 14 Ocak 2020; 22:5:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arac alinirmi arkadaslar???

    https://www.facebook.com/marketplace/item/163650781569060/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 bin civarı 2. El araba bakıyorum ama o aralıkta güncel kasa ne cla var ne 316 hiç aklımda yokken 2015 mondeo bu fiyat aralığında olduğunu gördüm nasildir tavsiye eder misiniz ? Otomatik istiyorum 1.5 çok yakıyor deniyor dizel mi almalı. Gerçi çok fazla km yapan biri değilim çokta önemli değil . Şimdiden yorumlariniz için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar 2009 model 2.0 otomatik mondeom var. 70-80 km hızla giderken 3 4 kez vuruntu yapıyor (benzini biten araba bikaç saniye tık tık tık kafa atar sonra stop eder onun gibi bişiy) sadece düşük devirde yapıyor bunu gaza güklenip hız 90 a falan çıktıgında yada manuele aldıgımda hangi devirde olursa olsun bu sorun yok. şanzumanı söküp içindeki her parçaya baktılar hiçbi sorun yok vites dişlileri piston ve balatalar saglam iç beyinde sorun oldugunu söylediler iç beyin fiyatı yaklaşık 5 6 bin. ki onu değiştirincede sorun çözülmesse sıfır şanzuman 15 bin :( bunun çözümü yada tamiri mevcutmu bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler.
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-dizel-otomatik-alman-tanki-ghia-819453714/detay
    Arkadaşlar bu araçlar nasıldır
    Kronik sorunu olur mu
    Yakıtı çok mudur
    Almayı düşünüyorum ama kararsızım
    Bilgi verebilirseniz sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kahraman84 K kullanıcısına yanıt
    Bu arabanın manueli ile iligli biraz bilgi sahibiyim. Km haliyle yüksek ancak daha da yüksek olabilir km yazıldığından, özellikle enjektörlere çok dikkat edin derim. Genel olarak kronik sorun olarak elektrikli şoför koltuğu bozulabiliyor ve klasik dönem Ford'larının ortak sorunu olan ön can su fıskiyeleri tıkanabiliyor. Koltuk büyük sorun değil çözülebiliyor ama nerede, nasıl, kim yapar bilmiyorum. Su fıskiyeleri için de silecek suyunu çeşmeden zinhar doldurmayın, mümkün mertebe antifrizli cam suları kullanırsanız rahat çalışır.
    Otomatik şanzımanları sanırım Jatco ama işin doğrusu hiç bilgim yok. Açıkcası bu yaşta bir arabada da otomatik vitesten ben çekinirdim hem de 4 vites sanırım bu otomatik olanlar. Eğer elzem değilse manuel alın derim, 6 vitestir.

    Yakıt tabii eski bir motor olması sebebiyle biraz fazla, şehir içinde 7,5-8lt gibi gezersiniz tahmin ediyorum. Ancak torku yüksek, performasnlı, rolantide gürültülü ancak ısındığında oldukça sessiz bir motordur. Motor sanırım ya Euro3 ya da Euro4 normlarında olması lazım bu sebeple emisyon düşürücü cihazlarla derdiniz, sorununuz olmaz.

    Ayrıca araçta ön cam rezistansı olması lazım, sorun teşkil eder mi bilmiyorum ama HGS etiketi eğer rezistansların üzerine yapıştırıldı ise rezistansı kontrol edin derim, sökecekseniz de çok dikkatli olun yoksa onarımı maliyetli olabilir.




  • Arkadaşlar 2012 trend paket 2.0 dizel otomatik. Bu araç için bilgi verebilecek varmı sıkıntıları vs?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam 2.el mondeo 1.5 ecoboost alma niyetim var; güzel bir araç buldum ancak araç yazılımlı..

    Ve 200 beygir yapılmış..

    acaba fabrika yazılımına geri dönüş yapılır mı?

    yada bu şekilde kullanılsa bir sorun-sıkıntı yaşatır mı?

    çok hız-performans merakım yok.. kendi orijinal gücü bana yeterli..
  • Arkadaşlar merhaba, bu aralar otomatik bı araç bakıyorum, ilk aracım olacak ve şoförlüğüm pek yok, değişik alternatiflere bakarken bir arkadaşımda 180bin km'de, 2005 model benzinli mondeo trend var 40bin TL'ye onu alayım dedim ama aracın kronik sorunları olduğu söyleniyor, hatta elinde kalir, kardeş olursun gibi yorumlar aldım. Bu konuda bilgisi ve fikri olan arkadaslardan yardım bekliyorum.Almalimiyim? Alırsam ne yapmalıyım? Tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mondeonun 1.5 Ecoboost 2020 makyajlısından, liftback olandan almak gibi bir niyetim var. Kullananlar biraz bahsedebilir mi arabadan?
  • Arkadaslar benim bir sorunum var 2001 model mondeom var arabamı seviyorum ama hortum şişmesini bir türlü bulamadık, artık araçtan soğumaya başladım... Conta yapıldı, termostat değişti, radyatör değişti hatta radyotere giden hortuma ısı müşürü takıldı...yalnız soyle bır durum var fan dusuk hızda calısmıyor, hızlı da calısıyor 20 saniye falan sonra kapanıyor aradan 10 dakıka sonra bır daha calısıp kapanıyor... Ama dusuk hızda calısmıyor sebebi bu olabılır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba bende Mondeo 1997 otomatik araç aldım.Arabamda lpg de ve benzinde trafikteyken özellikle rolanti dalgalanmasiyla baslayan stop etme sorunu var klima acikken daha fazla.Rolantiyi yukselttik bogazi temizlettik enjektor degisti ancak sorun devam ediyor bu konuyu çozmeme yardimci olacak biri var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayhan3541

    Arkadaşlar merhaba bende Mondeo 1997 otomatik araç aldım.Arabamda lpg de ve benzinde trafikteyken özellikle rolanti dalgalanmasiyla baslayan stop etme sorunu var klima acikken daha fazla.Rolantiyi yukselttik bogazi temizlettik enjektor degisti ancak sorun devam ediyor bu konuyu çozmeme yardimci olacak biri var mi?
    maf sensörü temizliğini deneyin çok basittir. Maf sensörü temizleme ürünü diye yazın internette bulursunuz caldini var liqui moly var. Alın biri iyice sensörün tellerine sıkın kutunun yarısına yakınını kullanın. 10 15 dk kurumasını bekleyin iyice kuruduğuna emin olunca yerine takın.

    hava filitresinin hemen çıkışında kablolu bir soket göreceksiniz özel vidaları vardır onları sökün. Çok kolay bir işlemdir.

    Tellere dokunmayın yada silmeyin. Hava tutmayın. Temizleyici sprey ne kadar temizlerse o kadar.

    Ustalar genelde balata spreyi ile temizliyor ne kadar doğru bilmiyorum aynı araçtan var bende daha yeni yaptım kendim çok basittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkbskc -- 17 Temmuz 2020; 11:6:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: usmanoguz

    Mondeonun 1.5 Ecoboost 2020 makyajlısından, liftback olandan almak gibi bir niyetim var. Kullananlar biraz bahsedebilir mi arabadan?
    Merhaba. Bayilerde bulabildiniz mi ford mondeo liftback i ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler. 1 hafta önce ben de mondeo sahibi oldum. Aracım 2005 model 2.0 tdci

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mondeo_MK4

    42.000 TL'ye aldım. Aracım 250.000 km.'de. Ekspertizde motor %83 çıktı. Alınca trigeri, bujileri, yağını değiştirdim. Şu ana kadar 4.000 km. yol yaptım. Yakıtıda gayet uygun. 100 TL. gaz ile 310-325 km. yol gidiyor. Sadece direksiyon pompasından ilk çalıştırdığımda hafif ses geliyor. Onun haricinde bir sorun yaşamadım. Bu fiyatlara binilecek en güzel arabadır. Alın pişman olmazsınız.

    40 bin lira mı  FORD MONDEO KULUBÜ  Hey maşallah. Şimdi 120 bin lira. Ne hale geldi piyasa. Nasıl memnunmusun kronik sorun falan çıktımı?

  • Merhabalar değerli üyeler ;

    Benim 2011 1.6 benzin ecobost titanium aracım var. Aracım silgileri çalışıp ortada veya herhangi biyerde kalıyor. Tekrarladığımda hiç çalışmıyor. Biraz bekledikten sonra tekrar çalışıyor. Yanlız bikaç gündür farlar ve silgiler kontağı kapattıktan sonra kendi kendine yanıp sönüyor. İşin içinden çıkamıyorum yardımcı olabilicek veya başına gelen önerileri olan üyelerin yardımlarını bekliyorum. Hayırlı geceler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar değerli üyeler ;
    Benim 2011 1.6 benzin ecobost titanium aracım var. Aracım silgileri çalışıp ortada veya herhangi biyerde kalıyor. Tekrarladığımda hiç çalışmıyor. Biraz bekledikten sonra tekrar çalışıyor. Yanlız bikaç gündür farlar ve silgiler kontağı kapattıktan sonra kendi kendine yanıp sönüyor. İşin içinden çıkamıyorum yardımcı olabilicek veya başına gelen önerileri olan üyelerin yardımlarını bekliyorum. Hayırlı geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, 2004 Mondeo mk3 trend donanım paketli araç aldım, araçta torpidoda aux girişi mevcut merak ettiğim bu araçta Bluetooth bağlantısı var mı
    Nedeni ise araçta 6000cd sistem var, aracımda sunroof düğmesi olan yerde mikrofon var ben de bu özellik olabileceği hissi oluştu cevaplarsanız sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.