Şimdi Ara

FORD MONDEO KULUBÜ (196. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.983
Cevap
52
Favori
697.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.facebook.com/groups/163820807329712/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: papasmurf

    Merhaba,

    Öncelikle değerli bilgiler için teşekkürler.

    Paylaştığınız bilgiler dışında aklıma takılan tek konu aracın yerden yüksekliği, aracın altı kasis vb. yükseltilerde çok fazla sürtmekte mi?

    Şimdiden teşekkürler.

    Alıntıları Göster
    benim aracımda 17 inch'lik standart jantlar bulunuyor, bunlar yerden yüksek, aracın tamponları ve zemini hiç bir şekilde
    yere sürtmüyor. Bulunduğum yerde devasa hız kesiciler bulunuyor, bunlardan da sıkıntısız geçiyorum.
    Ancak bazı kullanıcılar kısa yay'larla yere yaklaştıyor ama bu hiç konforlu olmadığı gibi aracın dinamiklerini de bozuyor.

    Kısacası kasislerde hiç bir sorun yaşamadım. Kaldırımlarda ise yine çok abartılı olmadığı sürece dikine park ediyorsunuz.
    Ama eski aracım olan ilk kasa ford focus'un tampon altlarında, yumuşak plastik bir eklenti vardı,
    bunu mondeo'ya koysalar hatta bir çok araca ekleseler faydalı olurdu.

    Bunun haricinde eğer 19 luk jantlar seçerseniz lastik yanakları biraz ufalıyor ve dışarıdan araç sanki yere sürtecek izlenimi veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harris32 -- 16 Eylül 2018; 23:53:43 >




  • Mondeo mk2 araçta hararet göstergesi hep sola daha yakın, göstergenin ortasına bile gelmedi hiç. Sizlerde de böyle mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1999 Mondeo Ghia Sedan orjinal Km 129289 otomatik granit grisi 130hp piyasası nesir almayı düşünüyorum lpg deymemiş araca 4 adrt kış lastiği lazım alınacak, kiimada birwz sorun var bir de sag arka tamponda bir küçük 6 cm lik yırtılma var bir de muayenentarihi bitmiş muayeneye girecek. Bu araç içğn kaç liraya alabilirim. Uzman mondeocu arkadaşların yardımınınrica ediyorum. Eğer olursa ilk kez Mondeo kullanacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakgulsen -- 29 Ekim 2018; 21:8:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar.. mondeo mk 4 2011 sahibiyim.direksiyonda bulunan ışıklar yanmıyor ve hız sabitleyici çaılşmıyor. yardımcı olabilen arkadaşlara teşekkür ederim. Hayırlı günler.
  • Bir sorum olacak bende 2008 2.0tdci 140hp manuel 135.000km S-Max var. Mondeo ile aynı motor.

    Uzun yolda 61lt ile 118km ortalama CC kullanılarak tek kontak 779km yaptı araç boş tek kişi. Bana göre çok yaktığını düşünüyorum. Otomatikler bundan az yakıyor. Size göre nasıl degerler 70lt ile uzun yolda 1200km yapanlar var sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 2006 model mondeo dizel otomatik sahibi olarak aranıza katıldım. Araç bir tanıdığımın. Geçici olarak kullanacağım. Bir yıldır çok az kullanılmış ve bakımsız. Bakım için özel servis mi yetkili servis mi önerirsiniz? Gebze de oturuyorum.

    Motor çekişi biraz düşük geldi bana. Filtreler ve turbo hortumunu kontrol ettireceğim. Motor ve enjektörleri temizlemek adına bor katkılı sıvılardan kullanmayı düşünüyorum. Motor sesine faydası olur mu?

    Torpido mandalı bozuldu ilk günden. İlk elimi attığımda normal açıldı. İkinci defa ise kırıldı sanırım açılmıyor. Mandal boşa dönüyor. Açmak için önerisi olan var mı?

    Koltuklar ve direksiyon çok kirli. Kılıf almayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir renk yakışır.

    Araç 250 bin km’de. Şehiriçi Yakıt ortalama 7,2 lt civarı.

    Klimayı açınca çok pis kokuyor. Klimayı ve araç içi kokuyu gidermek için kimyasal ürün önerecek olan ve kullanan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akadircivas -- 16 Aralık 2018; 10:37:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mlbozkurt

    Bir sorum olacak bende 2008 2.0tdci 140hp manuel 135.000km S-Max var. Mondeo ile aynı motor.

    Uzun yolda 61lt ile 118km ortalama CC kullanılarak tek kontak 779km yaptı araç boş tek kişi. Bana göre çok yaktığını düşünüyorum. Otomatikler bundan az yakıyor. Size göre nasıl degerler 70lt ile uzun yolda 1200km yapanlar var sanırım
    Hemde çoook yakmış. 60 litre 120 ile 1000km rahat yapmalı 100 ile 1200km yapmalı
  • hocam ne yapmak lazim benzinli araç olsa bir sürü varyasyon var fakat dizelde seçenek nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mlbozkurt

    hocam ne yapmak lazim benzinli araç olsa bir sürü varyasyon var fakat dizelde seçenek nedir
    valla dizel araç öncelikle çok pahalı. yani yılda 20binden az km yapiyorsan valla gereksiz. ayrıca dizel motorlar artık yavaş yavaş yasaklanacak. avrupada bile çok tutulmuyor emisyondan sebep. bende su an araç yok ama alacak olsam benzinli ve ayrıca tüplü olan tercih ederim. sizin kullanım ihtiyaciniza bağlı. sizinki bence sorunlu olduğundan çok yakıyor yoksa mondeolarda yorumdan da göreceğiniz üzere pek sorun çıkmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mlbozkurt M kullanıcısına yanıt
    Aracın enjektörlerinde problem olabilir. Bence motor ustasına gösterin. Bu kadar yakması bir sorun olduğunu gösterir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir arakdaş mazot ayarı yapıldı düzeldi demiş, smax için sanırım pompa avans ayarını kastediyor. Başka seçenek olurak dediğiniz gibi enjektör ve maf, lambda sensörü kalıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koruma37 K kullanıcısına yanıt
    Benim 2000 model ghia da hep soğuk tarafa daha yakın hararet ibresi, yaz kış tam ortaya bile gelmedi, hep daha soğuk tarafında. Hele şimdi kış ayı, havalar iyice soğuk, harareti çok dert etmeyin, daha önce opel vardı bende, hararet yapıp duruyordu, az biraz bayır çıkınca hararet kırmızıya dayanıyordu, öyle şeylerle uğraşmak yerine varsın az soğuk olsun diyorum :) antifriz de mutlaka ölçtürün bu arada, o çok önemli

    Rölanti konusunu da büyütmeyin gözünüzde, kelebek boğazı temizlenir, güzel bir LPG gaz ayarı yaptırırsınız olur.

    Araç manuel mi otomatik mi? Bir de kaç binde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Ubeyd* -- 28 Aralık 2018; 7:44:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, mondeo 2010-2012 arası 2.0 TDCİ almayı düşünüyorum. Her yönüyle artısı eksisini anlatabilir misiniz? Şu an 2008 titanyum focus kullanıyorum lpgli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.6 dizel 2013 var bende 1.6 motor ufak geliyor bence araca hantal kaliyor benimde onceki aracim yine dizel.focustu, ondan oncede passat kullandim focusla mondeo arasinda ozellikle konfor ve yol tutus olarak buyuk fark var mondeo o konuda gercekten cok iyi ama dedigim gibi 2.0 olacak bu arac , passatla kiyaslarsak passat 1.8 t idi haliyle performans daha iyiydi ama yol tutus konfor ic hacim ve saglamlik olarak mondeo derim trde pek kiymeti bilinmedi bu araclarin tabi burda fordun mondeo 1.6 seceneginde otomatik vites koymamasida etkili oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar fokus 1.6 dci kullanıcısıyım 2011 mondeo dci almaya niyetlendim ve expere soktum araçta şu hatalar söz konusu oldu motorda çekişte herhangibir sıkıntı sezilmedi ama enjektörler ve klima şu hatayı verdi

    Enjektör hataları P02D3-P02CF-P02CD-P02D1
    Klima hataları B10B9-U2101-U-3006-B1A69
    Araçı alıp almamakta çok karasız kaldım sizinde başınıza böyle hata geldimi kalıcımı gecicimi acaba tekleme farklı duman atma gibi bi durum yok araçta exper testinde 172 km hıza çıkıldı herhangibir sıkıntı gözükmedi sadece bu hata kotları var ustalar yardım ve tecrübenize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markoz -- 10 Şubat 2019; 12:29:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mondeo kullanıcılarına bir sorum var 1.5 motor 2018 mondeom var. Arabayı düşük devirli kaldırmam lazım garaj yokuşunda patiye kalıyor. Direksiyondaki Kulakçıklardan kabul etmiyor o kadar düşük hızda neredeyse dururken alamıyorum 2’ye. Mecburen geri geri çıkıyorum o zaman patiye kalmıyor ama zor ve anlamsız bir iş oluyor. Kar falan da yok ama herhalde düz beton yaptıkları için tozdan falan sabun etkisi yapıyor. Manuel vites olsa 2’de rahat rahat çıkacağım. Önü de boş olmadığından yani dönerek yokuşa girildiğinden hız alıp gelmek de mümkün değil. Yarın öbürgün bu duruma benzer bir ihtiyaç karlı rampada da olabilir. Akıl ve çare önerebilir misiniz? Otomatikte benim bilgim eksik değilse iki seçeneği yok bunda. P-R-N-D ve S dışında bir seçenek yok sanki.

    Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benide ekleyin.

    1997 Ghai var. Manuel 2000 motor.
  • Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 2008 1.6 125 PS titanium Mondeo (LPG) sahibiyim. Aracımı yeni aldım. 250.000 km.'de Triger ve yağ değişimi yaptırdım. bu arada bujileride değiştirdim. Orjinal buji taktırdım (Fomoco). Tüm bunları yaptırdıktan sonra sanki aracımın çekişinde bir düşüş oldu. Ustaya söylediğimde buji değişiminden olabileceğini söyledi. Eski bujileri atmadıysan geri getir onları takalım dedi. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu aranızda, paylaşırsanız sevinirim. Selamlar, saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.