Şimdi Ara

FORD MONDEO KULUBÜ (195. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.983
Cevap
52
Favori
697.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Ubeyd*

    10-15 yaş üstü otomatikler baş belası. Daha yeni Vectra otomatik şanzıman yedi, hurda parasına verdim arabayı, otomatik şanzıman servisleri 3.5 dan kapıyı açıyorlar, o da düzen tutacak mı belli değil.



    Karar sizin :) Hakkınızda hayırlısı olsun
    doğru dion, glx de şanzıamn sıfırla değişmiş.
    ghia olan da şu an şanzıman ustasında. dikiş tutarmı dersen, evet tutar. tutmazsa çalışmaz zaten.
    ya olur, ya olmaz. iç takımları türbünler vs. değiştimi mecbur çalışır. yok takılırsa ve sıkıntı olursa ustam anlar zaten.
    motor rektifiye görünce problem olaibliyor. tekliyerek çalışabiliyor. belki şanzımanda öyle olur ama en azından kendini belli eder. sorunsuz çalışırsa sıkıntı yok demektir. Kaldıki dikiş tutmaz dersek şanzıman ustası bigün gelir işsiz kalır. hala işi varsa, sorun gideirliyor demektir..
    düz vites alamam, çünkü eskiden hanımı bahane ediyordum. sonrasında benim sol diz kapağım artık debriyaja basmayı red ediyor. ağrı artmaya başladı..




  • *Ubeyd* kullanıcısına yanıt
    Almayı düşündüğüm mondeoyu yapan sanayiye gittim. şanzıman ustası ile konuştum. düzelmicek gibiyse yenisiyle değiştiririm, düzgün çalıştırmadan vermeyiz zaten dedi.
    tahmn ettiğim gibi, şanzıman yarım yamalak olmuyor. motor belki olur. ama şanzımanı yapıp veriyorlar. adamların işi bu.
    yoksa müşteri kaybederler.
  • İnşaallah dedikleri gibidir ustam



    Dediğim gibi Vectra şanzımanı gitti benim, hurda parasına verdim. Aldığım kişi de yeni yaptırmış idi şanzımanı, 3 4 ay sürmedi komple gitti. Helal süt emmiş ustaya denk gelirseniz mesele yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *Ubeyd* kullanıcısına yanıt
    Valla Bostancı (istanbul) sanayi sitesinin en iyi ustası. konuştum. onarılmıcak gibiyse değiştirirm dio. adam ün yapmış.. riske girceni sanmam.. ama illaki bir risk vardır. zaten almadan önce ustam garanti verion mu die sorarım.
    ama dikkatli kullanırsan uzun süre bişi olmaz dedi. artık güvenecez napalım..
  • Merhabalar temiz bir 2006 model dizel ghia bulduk tavsiye eder misiniz ? Bu araclarin kronik sorunu vs var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende araniza katildim arkadaslar 2017 model 0km Mondeo almis bulunmaktayim.
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *Ubeyd* kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler acaba multimedya ekrani sonradan takabiliyor muyuz? 2017 modellerde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sevgili arkadaşlar,

    Kuzenimin aracı için Mondeo'nun şu difüzörü çok hoşumuza gidiyor, nereden bulabiliriz acaba?



    Yardımcı olabilecek var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harris32

    ben kullanıyorum, 1.5 ecoboost 160 hp lik yeni kasa mevcut, koltuk soğutma hariç her opsiyon bulunuyor...
    Hocam merhaba iyi bayramlar dilerim

    Abim için 1.5 mondeo ecoboost otomatik vites almak istiyoruz. Artıları eksileri nelerdir yardımcı olursanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre__ss kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    araç'da kronik bir soruna rastlamadım. 1.5 yıldır da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
    Ben de elektrikli koltuk hariç her şey bulunuyor. Çoğu araçta bu tür donanımlara denk gelmek biraz zordur.
    Tabii bunları kullanmayı düşünmüyorsanız, daha düşük donanımlar da tercih edilebilir, maliyetiniz de aşağı iner.

    Benim mondeo'da ısıtmalı ön cam, şerit takip sistemi, cruise kontrol (aktif cruise kontrol ben de yok, olursa şehir içinde yararlı olur), hava yastıklı emniyet kemerleri,
    otomatik fren sistemi, 360 derecelik sensör sistemi, 8 farklı şekilde çalışan dynamic led far sistemi, kör nokta uyarısı, sunroof gibi bir takım ekstralar var.

    Motor 1.5 ama bu ağırlığı götürmekte zorlanmıyor. Seri bir araç ve hem ses, hem de konfor anlamında çok rahat, koltuklar yine büyük ve bir çok ayara sahip ama elektrikli değil.
    Eğer elektrikli alırsanız deri koltuk sahibi oluyorsunuz ama deri koltukta bir de koltuk soğutması var. Kumaş koltukta ısıtma var, bu da bir çok araçta olmayan bir özellik.

    İç mekan aydınlatmasının renkleri ayarlanabiliyor. Navigasyon hazırlığı ve navigasyon kartı (SD Kart) ayrı satılıyor. Bu da bir hayli pahalıydı.
    En son 750tl istemişlerdi ve güncelleme için de öyle bedava filan değil, gidip tekrar 750tl vermekten bahsetmişlerdi. Fırçayı çekmiştim.

    Arka yan camları ve arka camı fabrika çıkışı karartmalı, ilk kullanımda gece biraz zorluyor. Yan camlarda (arka camlar) karartma olduğu gibi cam perdeleri de var.
    Bunları da kullanırsanız arkadakilerin kim olduğunu anlamak mümkün değil. Arkada oturma alanı oldukça geniş. Diz mesafesi bir çok aracın ötesinde.
    Sedan kasa kullanıyorum, arka bagaj alanı daha farklı çalışıyor, eğer HB kasa alırsanız cam'da açılacağından biraz daha farklı kullanım alanına sahip olursunuz.
    Ben HB kasa sevmediğim için almadım ama bu arabanın Sedanı ile HB'i çok benzer çizgilere sahip.

    rutin bakımları da diğer markalar kadar ve çok abartılı değil. Tabii servis yerine dışarıda bir başka çözüm üretilerek masraflar azaltılabilir.

    Gelelim olumsuz gördüğüm kısımlara;
    birincisi araç büyük olduğundan boyu da çok uzun, hem yatay hem de dikey otomatik park edebiliyor ama uygun yer bulmak lazım. Bunu da içeriden sizin yerinize bulan bir sistem var.
    ama bunu kullanmazsanız veya illa ki ben park ederim derseniz büyükçe bir park yeri aramanız gerekiyor. Ama park etmek kesinlikle çok kolay, park sensörleri, geri kamerası filan size
    yardımcı oluyor. Ben park için çok sorun yaşamıyorum ama kalabalık sokak aralarında zorlanıyorum...

    Diğer olumsuz kısım ise, yakıt tüketimi olabilir. Fabrika verileri kesinlikle tutmuyor, zaten hiç bir üreticinin yakıt verilerine ulaşmadım. Hepsi sallıyor.
    Bu araba 1500 kg lık bir araç ve içindeki insan yüküyle daha da ağırlaşıyor. Bu faktörlerinde de etkisiyle tüketim 9.5 - 11.5 arasında gidip geliyor.
    Bende daha da çok zira market arabası gibi kullanıyorum ve çok fazla dur kalk var. Tüketimim 12 lt'leri buluyor.
    Ancak bu araba ile şehir dışına, 2 yetişkin ve bavul ağırlıkları ile beraber gittiğimde, tüketim değeri 6.5 lt'lere iniyor. Bunu da defalarca test ettim.
    Bu kadar ağır arabayı bırakın bir çok araba için bile bu değerler zaten elde ediliyordur.

    Bu araç ile aynı sınıfta olan BMW 3 serisi,VW passat ve Skoda Superb'e de almadan araştırdım. Örneğin BMW'de normal seri alırsanız daha düşük beygirli bir araç alıyorsunuz.
    3 serisinde 3.20i ED var, bu araç güzel ama fiyatı anormal. Aynı şekilde Passat'ta daha düşük bir motor hacmine ve gücüne sahip, o da mondeo ikinci elinden 20-30 bin tl daha pahalı.
    Superb de büyük, hatta en büyük bagaja sahip ama tasarımı bana cazip gelmemişti.

    Ben passat'a boşuna bu fiyat farkını vermek yerine aradaki fark ile benzin almayı tercih ettim. Zaten passat'ta öyle az benzin harcamıyor, çoğu forumda bakarsanız 10lt'ler civarında dolaşıyor.
    BMW 3.20i ED (1,6 motor 170 beygir) şehir içinde 13-14 lt'ler yakıyor, bir sürü kişi de bundan şikayetçi, donanım haberde aratırsanız, bulursunuz.


    Sonuç; ben yakıt tüketimi fazla kafaya takmadan aldım, benim için konfor ve rahatlık, dış tasarım önemliydi, bunları da mondeo bana veriyor.
    Ayrıca sık sık araç değiştiren birisi değilim, aldığım zaman 10 yıl üstünde kullanırım. Eğer şehir içinde her gün işe gidip geliyorsanız, yıllık km'niz fazlaysa (ben 3-5 bin km'yi geçmem)
    mondeo yerine başka modele yönelebilirsiniz. Ama mondeo size çekici geliyorsa ve bütçeniz de uygunsa dizel'i de seçilebilir ama onun da fiyatı benzinliden fazladır.

    Yakıt tüketimini çok düşünüyorsanız (bizim memlekette yakıt fiyatı hiç düşmez) yine mondeo alıp varsa LPG sistemi takılabilir. Ben hiç lpg'li araç kullanmadım, güvenilir bulmuyorum.
    Eğer Türkiye'ye Hybrid Mondeo getirirlerse belki o da tercih edilebilir.

    Mondeo güzel araç, dinamik bir görüntüsü var, ben seviyorum, yakıtı da çok önemsemiyorum.
    Seçiminizde başarılar diliyorum.




  • Arkadaşlar merhaba 97 mondeo ghia sahibiyim aracımın yakıtından şikayetim var en son Manisa Alaşehir den Izmir'e gidip geldim 36 litre lpg 305 km de bitti lpg nin litresini 2.98 den almıştım uzun yolda 35 kuruş civarında şehir içi 50 kuruşu geçiyor yakıtı daha yeni baskı balata ve tüm yağ değişimlerini yaptım lpg ayarını yaptırdım ama yakıt bence çok yüksek sizin araçlarınız km de ne kadar yakıyor öğrenebilirmiyim ortalama hızım 110 -120 km civarındaydı saygılarımla....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhami74 İ kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhami74 İ kullanıcısına yanıt
    2000 model Ghia 2.0 var bende. Şehir içi 12-13 lt, şehir dışı 8-9 litre yakıyor. PoGaz alıyorum, Aygaz alınca 25-30 km daha az gidiyor.



    Sizin araç bariz normalden çok yakıyor. Hava filtresi tıkalı olmasın? Lastik havaları 32'de mi ve yaz lastiği mi? 2500-3000 devir arası vites değiştiriyor musunuz yoksa daha yüksek devirlerde mi değiştiriyorsunuz? Bir de hangi gazı kullanıyorsunuz, sabit mi yoksa farklı LPG de alıyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 TDCI Ford mondeo.

    Fiyatlar biraz pahalı gibi geldi.





    https://www.sahibinden.com/#/subcategory?categoryId=237256

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harris32

    merhaba,

    araç'da kronik bir soruna rastlamadım. 1.5 yıldır da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
    Ben de elektrikli koltuk hariç her şey bulunuyor. Çoğu araçta bu tür donanımlara denk gelmek biraz zordur.
    Tabii bunları kullanmayı düşünmüyorsanız, daha düşük donanımlar da tercih edilebilir, maliyetiniz de aşağı iner.

    Benim mondeo'da ısıtmalı ön cam, şerit takip sistemi, cruise kontrol (aktif cruise kontrol ben de yok, olursa şehir içinde yararlı olur), hava yastıklı emniyet kemerleri,
    otomatik fren sistemi, 360 derecelik sensör sistemi, 8 farklı şekilde çalışan dynamic led far sistemi, kör nokta uyarısı, sunroof gibi bir takım ekstralar var.

    Motor 1.5 ama bu ağırlığı götürmekte zorlanmıyor. Seri bir araç ve hem ses, hem de konfor anlamında çok rahat, koltuklar yine büyük ve bir çok ayara sahip ama elektrikli değil.
    Eğer elektrikli alırsanız deri koltuk sahibi oluyorsunuz ama deri koltukta bir de koltuk soğutması var. Kumaş koltukta ısıtma var, bu da bir çok araçta olmayan bir özellik.

    İç mekan aydınlatmasının renkleri ayarlanabiliyor. Navigasyon hazırlığı ve navigasyon kartı (SD Kart) ayrı satılıyor. Bu da bir hayli pahalıydı.
    En son 750tl istemişlerdi ve güncelleme için de öyle bedava filan değil, gidip tekrar 750tl vermekten bahsetmişlerdi. Fırçayı çekmiştim.

    Arka yan camları ve arka camı fabrika çıkışı karartmalı, ilk kullanımda gece biraz zorluyor. Yan camlarda (arka camlar) karartma olduğu gibi cam perdeleri de var.
    Bunları da kullanırsanız arkadakilerin kim olduğunu anlamak mümkün değil. Arkada oturma alanı oldukça geniş. Diz mesafesi bir çok aracın ötesinde.
    Sedan kasa kullanıyorum, arka bagaj alanı daha farklı çalışıyor, eğer HB kasa alırsanız cam'da açılacağından biraz daha farklı kullanım alanına sahip olursunuz.
    Ben HB kasa sevmediğim için almadım ama bu arabanın Sedanı ile HB'i çok benzer çizgilere sahip.

    rutin bakımları da diğer markalar kadar ve çok abartılı değil. Tabii servis yerine dışarıda bir başka çözüm üretilerek masraflar azaltılabilir.

    Gelelim olumsuz gördüğüm kısımlara;
    birincisi araç büyük olduğundan boyu da çok uzun, hem yatay hem de dikey otomatik park edebiliyor ama uygun yer bulmak lazım. Bunu da içeriden sizin yerinize bulan bir sistem var.
    ama bunu kullanmazsanız veya illa ki ben park ederim derseniz büyükçe bir park yeri aramanız gerekiyor. Ama park etmek kesinlikle çok kolay, park sensörleri, geri kamerası filan size
    yardımcı oluyor. Ben park için çok sorun yaşamıyorum ama kalabalık sokak aralarında zorlanıyorum...

    Diğer olumsuz kısım ise, yakıt tüketimi olabilir. Fabrika verileri kesinlikle tutmuyor, zaten hiç bir üreticinin yakıt verilerine ulaşmadım. Hepsi sallıyor.
    Bu araba 1500 kg lık bir araç ve içindeki insan yüküyle daha da ağırlaşıyor. Bu faktörlerinde de etkisiyle tüketim 9.5 - 11.5 arasında gidip geliyor.
    Bende daha da çok zira market arabası gibi kullanıyorum ve çok fazla dur kalk var. Tüketimim 12 lt'leri buluyor.
    Ancak bu araba ile şehir dışına, 2 yetişkin ve bavul ağırlıkları ile beraber gittiğimde, tüketim değeri 6.5 lt'lere iniyor. Bunu da defalarca test ettim.
    Bu kadar ağır arabayı bırakın bir çok araba için bile bu değerler zaten elde ediliyordur.

    Bu araç ile aynı sınıfta olan BMW 3 serisi,VW passat ve Skoda Superb'e de almadan araştırdım. Örneğin BMW'de normal seri alırsanız daha düşük beygirli bir araç alıyorsunuz.
    3 serisinde 3.20i ED var, bu araç güzel ama fiyatı anormal. Aynı şekilde Passat'ta daha düşük bir motor hacmine ve gücüne sahip, o da mondeo ikinci elinden 20-30 bin tl daha pahalı.
    Superb de büyük, hatta en büyük bagaja sahip ama tasarımı bana cazip gelmemişti.

    Ben passat'a boşuna bu fiyat farkını vermek yerine aradaki fark ile benzin almayı tercih ettim. Zaten passat'ta öyle az benzin harcamıyor, çoğu forumda bakarsanız 10lt'ler civarında dolaşıyor.
    BMW 3.20i ED (1,6 motor 170 beygir) şehir içinde 13-14 lt'ler yakıyor, bir sürü kişi de bundan şikayetçi, donanım haberde aratırsanız, bulursunuz.


    Sonuç; ben yakıt tüketimi fazla kafaya takmadan aldım, benim için konfor ve rahatlık, dış tasarım önemliydi, bunları da mondeo bana veriyor.
    Ayrıca sık sık araç değiştiren birisi değilim, aldığım zaman 10 yıl üstünde kullanırım. Eğer şehir içinde her gün işe gidip geliyorsanız, yıllık km'niz fazlaysa (ben 3-5 bin km'yi geçmem)
    mondeo yerine başka modele yönelebilirsiniz. Ama mondeo size çekici geliyorsa ve bütçeniz de uygunsa dizel'i de seçilebilir ama onun da fiyatı benzinliden fazladır.

    Yakıt tüketimini çok düşünüyorsanız (bizim memlekette yakıt fiyatı hiç düşmez) yine mondeo alıp varsa LPG sistemi takılabilir. Ben hiç lpg'li araç kullanmadım, güvenilir bulmuyorum.
    Eğer Türkiye'ye Hybrid Mondeo getirirlerse belki o da tercih edilebilir.

    Mondeo güzel araç, dinamik bir görüntüsü var, ben seviyorum, yakıtı da çok önemsemiyorum.
    Seçiminizde başarılar diliyorum.
    Merhaba,

    Öncelikle değerli bilgiler için teşekkürler.

    Paylaştığınız bilgiler dışında aklıma takılan tek konu aracın yerden yüksekliği, aracın altı kasis vb. yükseltilerde çok fazla sürtmekte mi?

    Şimdiden teşekkürler.




  • 1996 model Mondeo 2.0 GLX MK1 araç almayı düşünüyorum.arac 255000 de 11000 tl sizce bu araç alınır mı hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MONDEO MK2 TR sayfamıza tüm mk2 (97 - 00 model) kullanıcılarını bekleriz. Aktif olan sayfamızda tüm soru ve sorunlarınızın cevabını bulacağınız bir ortam mevcut
    https://www.facebook.com/groups/163820807329712/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmddervis -- 11 Eylül 2018; 14:13:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayfa linki verir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.