Şimdi Ara

FORD MONDEO KULUBÜ (191. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.983
Cevap
52
Favori
697.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar..

    2009 - 2010 - 2011 Mondeo TDCİ 2.0 almayı düşünüyorum , bu araç hakkında bilgim kısıtlı.. 120 bin km de 160 bin km de vede 260 bin km lerde alınırmı ?

    Periyodik bakım masrafları tahmini nasıl ? yakıt tüketimi konusu vede otomatik şanzıman nasıl ? bilgi veren olursa sevinirim.

    Satmak istesem kolay satılırmı..

    Not : Yıllardır benzinli ve LPG li kullanıyorum.. şu an Benzinli otomatik bir arabam var..

    diesel olsun otomatik olsun dedim.. Mondeo TDCİ olacak gibi..

    Teşekkür ederim.
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    aynı sorunu bende yaşıyorum.servis bile çözemedi,camı değişmemiz gerekir dedi.ama senin yazını okuyunca bilgi sahibi oldum.şimdi sorunu çözebilirim inş.tşk
  • merhaba arkadaşlar bende ford mondeo 2005 mondeo ghia x alarak aranıza katıldım.yaklaşık iki ay kadar oldu.Bir kaç soru ile daha önce tecrübeli olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.mondeo da 5.viteste 3000 devir ile 120 hız ancak yapıyorum yani vites aralıkları çok az,araba 120 den sonra 4000 devirlere ve daha fazlasına kadar çıkıyor.öncelikle bu araçlarda bu kadar çabuk devir alması normal mi.120 km hız ile araba 5. viteste 3000 deviri geçiyor ve araba zorlanıyor.Ayrıca bu arabalarda beygir gücü farklılık gösteriyor mu.herkes 145 demiş ancak benim ruhsatta 88.2 kw yazıyor.yani 120 beygir ediyor.ford servisi şasaden bakınca 145 beygir bu araba diyor bende anlamadım bu işi.hem hiç 145 beygire benzemiyor.genel olarak bu yüksek hızda aracın motorunun 5000 devirlere çıkması 160-170 km hızlarda beni rahatsız etti ve araba çok bağırıyor.
  • 2010-2011 120.000 km altı 2.0 dizel mondeo aranıyor
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 4 sene Nissan Almera 1.5 HB kullandıktan sonra segment ve marka değiştirerek 2008 Mondeo 2.0 TDCİ almaya karar verdim. Araba 193.500 km. Expertizini yaptırdığımda motor %81 çıktı. Onun dışında, kullanımı son derece güzeldi. ARacın ağırlığını ve gücünü hissediyorsunuz. Ancak yine de içimde kuşkular da yok değil. Ford kulübü üyeleri olarak değerli yorumlarınızla bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler ve saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fıght4Freedom

    merhaba arkadaşlar bende ford mondeo 2005 mondeo ghia x alarak aranıza katıldım.yaklaşık iki ay kadar oldu.Bir kaç soru ile daha önce tecrübeli olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.mondeo da 5.viteste 3000 devir ile 120 hız ancak yapıyorum yani vites aralıkları çok az,araba 120 den sonra 4000 devirlere ve daha fazlasına kadar çıkıyor.öncelikle bu araçlarda bu kadar çabuk devir alması normal mi.120 km hız ile araba 5. viteste 3000 deviri geçiyor ve araba zorlanıyor.Ayrıca bu arabalarda beygir gücü farklılık gösteriyor mu.herkes 145 demiş ancak benim ruhsatta 88.2 kw yazıyor.yani 120 beygir ediyor.ford servisi şasaden bakınca 145 beygir bu araba diyor bende anlamadım bu işi.hem hiç 145 beygire benzemiyor.genel olarak bu yüksek hızda aracın motorunun 5000 devirlere çıkması 160-170 km hızlarda beni rahatsız etti ve araba çok bağırıyor.

    Araciniz hayırlı olsun öncelikle. Benzinli arac aldınız galiba doğrumu? Eğer benzinliyse ,benimkiler Biraz hantaldir diye biliyorum. Yine de sorun var mı bilemedim açıkçası? Aynı aracın dizel otomatogini 2 ay önce aldım araç otomatik olmasına rağmen canavar resmen. Dağ bayır yokuş dinlemiyor ve çok çabuk hızlanıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar..2002 Mondeo ghia sahibi olarak araniza yeni katıldım.. Birkaç sorum olacak

    1-otomatik katlanabilir aynalarda ayna ayar yerini alta itince aynalar kapaniyormus..Benim otomatik kapanmadigi gibi elle de kapatamiyorum(aşırı zorlamadim ama olmadı) elle kapanmiyor mu ve otomatik katlanır ayna ya çevirmen mümkün mü??

    2-Farlar açıkken motoru stop Edip kapıyı açtığımda far ikazı vermiyor aynı şekilde kapı açıkken orta ışık yanmıyor sorun ne olabilir

    3-arac kapılari giderken otomatik kitlenmiyor ve emniyet kemeri ikazı da almıyorum

    4-jant armalarimin hiçbiri yok nerden bulabilirim

    Ayrıca bu ve benzer incik boncuk işler için uygun fiyatlı parça temin edeceğim bir yer ve telefonu var mı

    Ve bu aracın dilinden anlayan İstanbul da bir usta tavsiyesi verir mısınız

    Çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaslar 2010 fiat linea kullanicisiyim gecen yil 11 ay kadar skoda superb kullandim su siralar ford mondeo arastirmasina girdim 2009 veya 2010 model 2.0 dizel dusunmekteyim. Superb de 100 ve uzerinde yol sesi ruzgar sesi almaktaydim. Linea malum her haliyle şeffaf her sesi almakta. Mondeo nasildir hic binemedim cevremde kimsede yok. Konfor olarak iyi oldugunu okumaktayim her yerde. Ama yol ruzgar motor sesi olarak nasildir. Önerirmisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaZeRiSt kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz araçlardan superb wv'nin yan sanayisi gibi düşünün, görünüş bakımından 10 numara ama pek de görünüşünün arabası değil. Linea zaten arabadan sayılacak bir nesne değil, tamamen şirket arabası. Bisiklet gibi anlık işleri görmek için. Tofaş'da çalışmış biri olarak personel bile alıp binmezdio arabalara. Mondeo derseniz o iki araçla asla kıyaslanamaz bile. Aradaki dağ gibi uçurumu 10 km yol yaparsanız anlarsınız. Her araçta olduğu gibi sadece temizini düzgününü oynanmamışını alın ve işte arabaya biniyoum deyin. 2.0 benzinli de olsa farketmez, lpg ile yakıt çok ekonomik. Binici olarak düşünürseniz 10 numara bir araçtır. Al sat işine pek gelmez. Şehiriçi ebat olarak park yüzünden göz korkutur sadece ama yola çıkınca gerçek bir yol arabasıdır. Tabi beklentiler farklı olabilir, satan birileriyle test amaçlı kullanıp deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar bende 2011 1.6 Selective Mondeo alarak aranıza katıldım. İlk arabam olduğu için sadece diğer kullandığım araçlardaki az olan deneyimlerimden bahsedeceğim. Araç gerçekten insana daha güvenli ve değerli olduğunu hissettiriyor. Süspansiyonları çok konforlu, deri koltuk vs. şık. Ayrıca soğuk iklimde yaşadığım için ön cam rezistans harika.

    Araç için birkaç sorum olacaktı;

    1-) Hız göstergelerinin oradaki menüler çok kullanışsız geldi, çok küçük bir bölümünde araç ile ilgili bilgileri görebiliyoruz. Acaba bunu daha işlevsel hale getirmek mümkün mü? Dinlenilen parçayı görmek filan gibi.

    2-) Benim aracımda dokunmatik Pioneer teyp var. Dokunmatiği çok hantal geldi bana. İlerleyen parçalara geçmek zulüm gibi. Bunun daha kolay bir yolu var mı? (Listede sayfa atlamak gibi)

    3-) Navigasyonu güncel değil gibi geldi acaba güncellemenin yolu var mı?

    4-) İnternetten bazı videolarda anahtarsız giriş olan araçlarda sürücü kapısının yanında kod girmek için bir kısım var. Ben denedim ama olmadı. Acaba bu modellerde yok mu?

    5-) Aracın radyosu çok iyi çekmiyor gibi geldi, bu genel bir durum mu yoksa bu araçlık bir durum mu?

    6-) Daha önceden okumuştum sanırım ama bulamadım, bu araçların ayak kısmında aydınlatma için düzenek var mı?

    7-) Aracı aldığım kişinin aynanın altında HGS çıkartması vardı, sökmeye çalıştı ama çoğu kaldı orada. Onu kazıyarak sökmeye filan çalışsam ön cam rezistansı zarar görür mü?

    8-) Far yükseklik ayarını nereden yapabilirim?

    Bu sorulara cevap verebilecek birileri varsa çok sevinirim.

    Edit: Daha denemedim fakat bluetooth bağlantısı yaptığımızda sadece konuşma için mi kullanabiliyoruz? Müzik dinlenilebiliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cerberus -- 22 Şubat 2017; 1:38:24 >




  • merhabalar nisan ayına kadar bir otomobil almayı düşünüyorum.Şu modeller arasında kaldım
    2012 model mondeo , 2013 octavia hangisini tavsiye edersiniz.her iki otomobilde otomatik vites dizel .biliyorum motor farkı var fakat amortisor, yol tutuş ve motor sesi gibi özellkler konusunda fikir almak için soruyorum.yakıt oranları farklı bu konu problem değil.cevap veren arkadaşlara tesekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanak -- 4 Mart 2017; 23:42:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanak

    merhabalar nisan ayına kadar bir otomobil almayı düşünüyorum.Şu modeller arasında kaldım
    2012 model mondeo , 2013 octavia hangisini tavsiye edersiniz.her iki otomobilde otomatik vites dizel .biliyorum motor farkı var fakat amortisor, yol tutuş ve motor sesi gibi özellkler konusunda fikir almak için soruyorum.yakıt oranları farklı bu konu problem değil.cevap veren arkadaşlara tesekkürler.



    hiç terettütsüz bence Mondeo ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro35 -- 5 Mart 2017; 13:24:1 >
  • 2010 mondeo için iç kapı kollarında krom görünümlü parçalarda soyulma yaşayan oldu mu?
  • Değerli dostlar 2006 mondeo için tavsiye edebileceğiniz mutlimedya sistemi var mı uyumlu olan ? Sony 6 li cd calarda sıkıntı var değiştirip geri görüş kameralı DVD navigasyonlu Bişey taktırmak istiorum. Ses kalitesi iyi olan ve uyumlu olan cihazlar bilen varsa cevaplarsa sevinirim. Ve uyumlu cihazlar Kaç inctir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
    Ford Mondeo 2.0 Ghia 1997 model alacağım siziz fikirleriniz nedir ilerde bir sorunda parçasını bulmak zor olurmu
    burda bir tane var fiyat olarak iyi geldi bu olur başkası olur ama fiyat bu civarlarda anca alabilirim bana fikir verirseniz sevinirim
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-1997-lpg-li-otomotik-sanruflu-motor-sanziman-guzel-firsat-araci-403805669/detay
  • bulent6161 kullanıcısına yanıt
    İmkan varsa 99 model tavsiye ederim, ama temizini bulabilirsen. Zira 97 98 modellerde güzeldir. 99 2000 modeller focusta kullanılan siyah motora sahip. Parça konusuna gelince her eski araçta olduğu gibi iç trimler bulmakta sıkıntı yaratıyor ama illaki bulunuyor. 98 model ghia modeline 10 aydır biniyorum ve inanılmaz zevk alıyorum. İki gün önce uzun yol yaptım, 140 160 km arası hızla bursa ankara arası geldim ve 100 km de 10 lt lpg yaktı. 140 km den aşağı gidersen 8 - 9 lt arası yakıtı var. Şehiriçi çok sıkışık trafikte max 14 lt lpg yakar. 1.6 motorlar şehiriçi 12 13 lt arası, uzun yolda 8 9 lt arası yakar. Arada pek fark yok ve 2.0 motorun zevkini yaşıyorsun. Eğer daha fazla bilgi almak istersen facebook tan Ford Mondeo Mk2 TR grubuna üye olup daha fazla görüş ve düşünce alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2011 sonrası mondeolar 1.6 dizel olanlar 6. Vites 2000 devirde kaç km hız yapar acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokmu bilen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dmddervis

    İmkan varsa 99 model tavsiye ederim, ama temizini bulabilirsen. Zira 97 98 modellerde güzeldir. 99 2000 modeller focusta kullanılan siyah motora sahip. Parça konusuna gelince her eski araçta olduğu gibi iç trimler bulmakta sıkıntı yaratıyor ama illaki bulunuyor. 98 model ghia modeline 10 aydır biniyorum ve inanılmaz zevk alıyorum. İki gün önce uzun yol yaptım, 140 160 km arası hızla bursa ankara arası geldim ve 100 km de 10 lt lpg yaktı. 140 km den aşağı gidersen 8 - 9 lt arası yakıtı var. Şehiriçi çok sıkışık trafikte max 14 lt lpg yakar. 1.6 motorlar şehiriçi 12 13 lt arası, uzun yolda 8 9 lt arası yakar. Arada pek fark yok ve 2.0 motorun zevkini yaşıyorsun. Eğer daha fazla bilgi almak istersen facebook tan Ford Mondeo Mk2 TR grubuna üye olup daha fazla görüş ve düşünce alabilirsin

    Teşekkürler Hocam verdiğiniz bilgilerden dolayı




  • serisonu101 S kullanıcısına yanıt
    110
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.