Şimdi Ara

Ford Mondeo 1.6 titanyum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
78.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2008 1.6 titanium manuel lpg var babamda. bende çokça kullandım ve uzun yola çıktım. yarın bu mesaja editlerim kendi görüşlerimi.
  • Teşekkürler halil2202, şahsen çok yararlı oldu benin için.. zaten bende buna benzer yorumlar duymuştum ama kullanıcısından duymak daha iyi oldu..

  • 2010 Mondeo Titanium kullandım 1 sene kadar. Araç gerçekten çok konforlu öncelikle bunu belirteyim. Kullandığım en konforlu ve rahat araç diyebilirim. Özellikle arka koltukları daha geniş bir d sınıfı araç bilmiyorum. Kullanırken çok güven veriyor, tank sürüyormuş izlenimi almanız doğal. Virajlara çok süratli girdiğiniz halde çizgisinden ayrılmıyor., yol tutuş kalitesi zaten bir ford klasiğidir Mondeo için durum farklı değil. Araçla ufak bir kazam oldu sol önden önüme fırlayan bir araca çarptım, hiç sarsılmadım bile diyebilirim. İç mekan kalitesi yüksek; yumuşak plastik kaplamalar, sony ses sistemi oldukça zengin bir araç. Fiyatına göre alınabilecek en iyi araçlardandır.

    Eksi yönlerine gelecek olursak ben tipini önden beğensem de arka ve yan duruşunu o kadar sevemedim. Türkiye'de tutulmasa da ben sedan modeli yerine hatchback modelini daha güzel buluyorum. Boyutları yüzünden park etme olayı biraz sıkıntılı, ayrıca elbette performans beklentisi içinde olmamak gerekiyor. Yinede ben sakin kullanımla 8.4 civarı ortalama yakıt değeri elde ettim.

    Ayrıca LPG konusunda zamanında yaptığım uzun araştırmaların sonucu Mondeo benzinli motorlarda silindirlerin püskürtme zamanlarının değişken olarak farklı bir ECU ile ayarlandığı oldu. Yani araç sizin performans yada sakin kullanım tarzınıza uygun olarak püskürtme zamanlamalarına müdahale ediyor. Bu durum yakıtı düşürürken LPG konusunda sıkıntı yaratıyor, çünkü LPG beyni araca ayak uyduramayınca bazı silindirlerde yakıt az bazılarında çok oluyor. Buda uzun vadede aşırı sıcaklık artışına bağlı piston erimesi ile sonuçlanabiliyor. Ben güvenip LPG taktıramamıştım, ancak taktıran ve sorunsuz kullanan arkadaşlar mevcut. Ayrıca üstte bir arkadaşın bahsettiği gibi bende klimasını zayıf buluyordum, sebebini bilmiyorum.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • Şu an 2010 model 110 Ps Glx Ford Tourneo Connect imiz var. Performansından gayet memnunuz ama yakıt tüketimi biraz fazla. ford mondeo 1.6 tdci lerin connect den daha az yaktığı gibi bir duyum aldım. Ayrıca mondeoların performansıda çok konuşuluyor. 1.6 tdci mondeoların yakıt tüketimi nasıl connectden inip ona bindiğimizde yadırgarmıyız aracı ?
  • Hocam bende citröen c5 SX PK 2010 model 50.000 km var ben bir adam la anlaştım ford mondeo 1.6. titanium 2011 model 18.000 km de
    ford aracının ilan no su : 120772228
    benim aracım citröen c5 2010 model SX PK ilan no su :121082033
    arkadaş ben bu araçla takas yapıyım mı yapmayım mı ? diye kararsız kaldım bir cevap verirsen çok sevinirim. @
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eytenes

    Hocam bende citröen c5 SX PK 2010 model 50.000 km var ben bir adam la anlaştım ford mondeo 1.6. titanium 2011 model 18.000 km de
    ford aracının ilan no su : 120772228
    benim aracım citröen c5 2010 model SX PK ilan no su :121082033
    arkadaş ben bu araçla takas yapıyım mı yapmayım mı ? diye kararsız kaldım bir cevap verirsen çok sevinirim. @

    Ayrı bir konuda yardım istesen sanırım daha çok cevap gelirdi.
    Takasa gelince aracınızı neden değiştirmek istediğinize neler beklediğinize bağlı olarak değişir.
    Ayrıca şuanki aracımı almadan önce 2008 mondeo 1.6 titanium düşünüyordum ve bir tanıdığımızın arabasını sürdüm 2010 ya da 2011 idi onunki ve içeri motor sesini çok aldığını düşünüyorum. Bir de şu var 2008 olanları 32-35 arasıydı makyajda ne değişti ki bu kadar fiyat artmış 3 yaş için 15 bin lira.




  • abicim adam zaten vaz geçti adam çok pahalı yazmıssın diyor ben arabanın makul fiyatını yazdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil2202

    passat kullanmadım bu konuda karşılaştırma yapamayacağım. Ama ben passat ve mondeo ikisinide kullanmış birine danıştığımda bana kesinlikle mondeo daha konforlu demişti..
    benim kullandığım en iyi araba idi mondeo. arabalarım sırasıyla renault clio-fiat stilo- ford mondeo- ford mondeo- ford fiesta oldu.
    bunların arasında elbetteki mondeo d sınıfı olması itibariyle kıyaslanamaz bile. uçak gibiydi ve sınıf farkını çok çok fazlasıyla hissetirdiğini söylemeliyim.
    Yol sesi ve rüzgar sesini içeriyi alma başarısı muazzamdı. ve bozuk yollarda dahi konforu harika idi...
    Daha önce passatı olan bi arkadaşım arabaya bindiğinde bi kasis vardı yolda ordan hızlı geçtiğimde çok şaşırdığını aynı kasisten passat ile geçtiğinde küt diye vurduğunu söylemişti. Mondeo o kasisten sert geçtiğinde bile çok toktu...

    Kesinlikle,haklisiniz bende mondeo kullanicisi olarak dedikletinize katiliyorum,,eskimeyen bi araba ben vaz gecemiyorum hala




  • Konu hort manyağı olmuş
  • Seneye tekrar hortlatmak dileği ile :))
  • Tekrardan bi hortlatayım istedim. 2010 model titanyum mondeomuz var eski aracımız lacetti kıyaslamıyorum yanlış anlamayın:) Mondeo ciddi manada hakkını veren bir araç 125 bg yeterince kafi çok performans aramıyosanız özellikle 1.viteste atılganlığı gayet başarılı az yaksın devirsiz kullanayım derseniz o sıkıntı işte 2 ve 3. viteste biraz tepkisiz kalabilir.Yakıt gerçekten memnun etti beni lacettiden sonra.Halk arasında bir tabir vardır vapur gibi araba aynen öylede ferah konforlu geniş.Klimadan memnun olmayan arkadaşlar olmuş o konudada gayet hoşnutum Ankara'lıyız orda yeterince tatmin ediyor.Trafikte saygı mevcut ekranın tam önümde olması mükemmel bir keyif, ses sistemi gayet başarılı biraz ayardan sonra tam efekti alabiliyoruz, bu da sony farkı bence.Döşeme ve plastik kaliteli konsol yumuşak materyal kaliteyi hissettiriyor.Hmmm :) Bu arada baküde bir çok araç kullanma şansım oldu Türkiyede pek kullanılmıyanlar özellikle.Kıyasladığım zaman Her kuruşunu hak eden insana d segmentinin ayrıcalığını yaşattıran bir araç.Passatta kullandım CC haricinde o tadı alamadım gerçekten boşuna koruma aracı yapılmıyor o araçlar gayet başarılı.




  • Merhaba arkadaşlar 2015 in hort unu da ben yapayım bakalım faydalı olacak mı

    benim şu anda 2010 model mondeo aracım var benzinli aracımın herşeyinden çok memnunum yalnız tek bir problemim var yakıt sorunum aracım benzinli hala daha gaz taktırmadım gaz taktırmakta da kuşkulu olduğum için sizin yardımlarınızı rica ediyorum.
    aracım şu an da km de yaklaşık 45 kuruş yakıyor bu da beni oldukça zorluyor ve etkiliyor gaz taktırsam ne kadar yakar benzinde bu kadar yakması normalmi
  • şu anda şehir içi ortalama tüketim 11 litre civarı gösteriyor yol bilgisayarı.
    lpg de yaklaşık 33 -34 kr yapıyor km de.
    fakat lpg taktırırsanız 4000 devirin üzerine çıkmamaya özen gösterin. tehlikeli.yüksek devirlerde kullanacaksanız benzinde kullanmanız gerekiyor.
  • 2017 nin hortu benden olsun ben de bu araçtan almayı düşünüyorum 2011 veya 2012 modelini lpg ve performans konusunda kafama takılan sorular vardı onların cevabını aldım hepinize teşekkürler inşallah Mondeo alacam hepinize kazasız belasız sürüşler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mauselaus -- 13 Ocak 2017; 20:25:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk defa uzun yol gittim yaklasık 2000 km yol yaptim.2008 mondeo titanium sahibiyim. arac beklentilerimin üstünde performans verdi.150- 200 arası hız ile yol almama ragmen aracın kmde yaktiği ortalama 24 kuruş.
    virajlarda savrumluyor, güven veriyor, tavsiye ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dancru

    ilk defa uzun yol gittim yaklasık 2000 km yol yaptim.2008 mondeo titanium sahibiyim. arac beklentilerimin üstünde performans verdi.150- 200 arası hız ile yol almama ragmen aracın kmde yaktiği ortalama 24 kuruş.
    virajlarda savrumluyor, güven veriyor, tavsiye ediyorum.

    Hadi bir de ben hortlatıyım. Bahsettiğiniz tüketim lpg tüketime mi ait ?

    Bir de ben de 2008 titanium lpg mondeo almayı düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir ?



    Aslında iki seçeneğim var

    1. 2009 trend 160.000 km Lpg

    2. 2008 titanium 190.000 km Lpg



    Km si fazla olmasına rağmen gönlüm titaniumdan yana. Bu arada ilk aracın kiti landirenzo. İkincisini bilmiyorum.

    Lpg hakkında da yorumlarınızı/tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • koraynba kullanıcısına yanıt
    Bi abimde Mondeo var ben çok seyahat ettim araçta 125 lik motor var titanyum donanım

    42 ye almıştı 45 bin km'de

    Ben görsel olarak hoşuma gitmiyor ama gidişi yolda güven veriyor lpg taktırdı benim megane 2 ile arasında pek bir fark yoktu az yakıyor yani

    Bu adam gaza pek basmaz ama sonuç itibariyle parasını hakeden bir araç bence bagajı hb ama geniş

    Önemli bir sorun ilede hiç karşılaşmadı 3 yıldır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7dreaMSoLdier_ -- 27 Temmuz 2017; 2:0:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up up up

    165.000 km 2008 titanium buldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018'in hortu da benden olsun.

    2008 model 1.6 almayı düşünüyorum ama lpg sıkıntısından söz etmişler. Uzun lpg kullanım deneyimlerinizi paylaşırsanız iyi olur. Mesela lpg markası önemli midir?

    Not: bugün 23 nisan, Gerçek dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygıyla anıyoruz.
  • Hortlatayım konuyu.
    1.6 ecoboost nasıldır? Kullanan ve tavsiye verebilecek olan varsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.