Şimdi Ara

FORD KUGA POWERSHIFT (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.123
Cevap
22
Favori
260.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ford kuga 2008 2011 sürekli 4x4 diGer 4 çekelerin aksine 4 teker bagımsız döner duruma göre dümdüz sıkntısız bi durumda önler %40 40 arklar %10 10 buda virajlarda çok daha iyi girip çıkmanızı saglar bakımları her 15 bin kmde 500 tl kimi servis 600 700 dio kimiisi 45o 5oo saniyede yaptırırsanız orjinal parçalar ile 250 300 max kronik sorunu yok yol tutuşu bi çok normal arabadan iyi çok iddali bi yol tutusu var çamur arazi su testlerinde çok başarılı gaza verdigi tepki çok iyi max hızı 180 gibi bisi yazıyo ama 205 görüyor düz yolda yakıt tüketimi çok degişik lik gösteren bir mevzu uzun yolda ortalama 90 100 ü geçmessem ekenomi modu ful ynai 5.9 yakalyıorum basarsanız 140 150 7 gibi yakıyor. şehir içinde antalya için söylüorum 7.8 8 max düzgün kullanırsanz biraz inebilr basarsan dib gaz 10 12
  • Ford 2.0 darbesi boyasız kuga arıyorum para nakit !!!
    Ilgilenenler kısa mesaj atabilir özelden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bistroman -- 7 Mart 2015; 6:38:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I_tech I kullanıcısına yanıt
    hocam araç hep 4x4 hiç 4x2 olmuyor ki:)

    sadece normalde %90 % 10 dur,
    ihtiyaç halinde haldex akıllı sistem %50 %50 ye kadar arttırır çekişi
  • arkadaşlar merhaba
    kısmetse yakın zamanda aranıza katılmayı planlıyorum. 2015 model 1.5 ecoboost otomatik titanyum+cam tavan için 87.000 TL fiyat aldım bayiden. sizce nasıl. bana makul geldi sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun bu bölümünde pek hareket olmuyor ama ben bir güncel mesaj atayım bari.
    2-3 günlük bir tatil yaptık ailecek. Tatilden önce aracın 120 bin km bakımını yaptırmıştım. Triger, diğer kayışlar, yağlar, filtreler vs değişti.
    Araçta ben, eşim ve 6 yaşında çocuk vardı. Bagaj tabii ki doluydu.
    Dönüşte Gelibolu'dan Selimpaşa'ya kadar ortalama yakıtı sıfırladım (Selimpaşa'da kaza olduğu için yol kapatılmıştı).
    Oraya kadar yol açıktı ve çoğunlukla bölünmüş yol olduğu için 110-120 km arasında seyrettim. Altına düşmedim. Cruise control kullanmadım.
    Bu yol boyunca ortalama yakıt 6.8lt/100km oldu.
    1.6 Ecoboost forumunu takip ediyorum ve 10-12 lt yakıt tüketimlerini görünce şaşırıyorum. Daha da ilginci arkadaşlar bu tüketimi kanıksamış durumda.
    2.0TDCI motorlu 4X4 aracımdan kilometresi 123 bin olmasına rağmen son derece memnunum. Bu yakıt tüketimi varken neden değiştireyim ki?
    Yenisini almaya kalksan 140 bin tl vermem gerekecek. Şaka gibi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noplaceforchance -- 29 Nisan 2015; 21:56:38 >




  • Merhaba 2010 2011 bmw 3 20d x3d x1d
    Ford kuga sportage arasi kararsız kaldim daha once qaqashqai dizel kullandim. Yakit bir parca makul olmali aylik ortalama 2000 km yol yapıyorum simdiden cevaplariniz icin Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .mats . kullanıcısına yanıt
    hocam ne amaçla kullanıcağınza bağlı otobanda 3.20d ile kıyaslayamassın yüksek araç seviyorum diyorsanız x3 yada kuga derim x3 2013 üstü ise x3 değil ise kuga
  • Her türlü yedek parça ihtiyacınızı bize başvurarak giderebilirsiniz.

    Fiat ve Ford Orjinal yedek parçalarını bizde bulabilirsiniz.

    E-Ticaret ile işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Mail : oktayce@birmot.com.tr

    No : 4443300

    Dahili : 3

    Link :https://www.birmot.com.tr/Sayfalar/118/Birmot/TYP-Lokasyonlari.aspx

    Otokoç Otomotiv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otokoçoto -- 22 Ekim 2015; 10:44:01 >




  • arkadaşlar powershift sanzıman yağ değişimi yaptıran oldu mu yaklaşık kaç litre yağ konuluyor. bilgisi olan varmı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • filtiarn kullanıcısına yanıt
    8 Ay önce değiştirmiştim, kaç litre yağ kullanıldı bilmiyorum ama yaklaşık 600 TL maliyeti olmuştu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simsek07

    8 Ay önce değiştirmiştim, kaç litre yağ kullanıldı bilmiyorum ama yaklaşık 600 TL maliyeti olmuştu.

    hocam şanzıman yağı için değişimde kilometre önemli mi? neye göre değişim yaptınız?
  • I_tech I kullanıcısına yanıt
    45.000 Km'de yapılması gerekiyormuş. Yetkili servisin söylediği bu. Yağ değişimi yapılmadığı takdirde ilerleyen zamanlarda şanzıman arızası yapabilirmiş.
  • Bende ford kuga 2015 ecoboost 2.0 benzinli var şimdi anlatıcagım olay üstünden 1 saat bile geçmedi.Denize gitmek için evden çıktım araba 70 binde ve servis yaklaşık bi 5 bin kilometre ile geçmişti.Yolda gidiyorum aracın en güzel özelligi herşeyi ibre ekranında bildirmesi.Gidiyorum işte araç bi anda devir düşürdüm 50-60 ile giderken otomatik olarak 10-15 hızlarına düştü.Ekranda bi baktım yüksek ısı emniyeti durunuz diyor.Zaten durmaktan başka bi şanşım yok motor ısısı olmuş 120 derece araba desen gitmiyor.Hemen aracın içinde bulunan broşürden yardım hattını aradım hava zaten sıcak asfaltın üstündesin hava 30 derece ise oluyor 40 derece.Bi 8 e basın 3 e basın derken 10 dk da müşteri hizmetlerine baglandım.Adam sagolsun anlattı aracın devirdaim pompasını söyledi içinde normalde antifiriz gibi bişey bulunuyormuş.Bomboş hiçbirşey kalmamış tamam hata benim arabanın motordan dumanlar çıkıyor adam yol yardıma yönlendiriyorum dedi bekliyorum bekliyorum açan yok beynime güneş geçti trafik oldu bi dünya.Tamam fordlar güzel araçlar ama servis sıkıntısı var.Hem bu 2. sefer yapıyor babamada otobanda yapmıştı adama 5 saat servisi beklemişti.Arabayı park ettim eve geldim bakalım ne olucak




  • veyselkayhan V kullanıcısına yanıt
    Servislerin hepsi aynı
  • Merhabalar

    Ailemiz büyüdüğü için daha geniş olan bu araca bakınıyorum mesele şu ki mevcut aracım fiesta 1,0 ecoboost powershift şanzıman çok çok memnunum
    1,6 ile 1,5 ecoboost arasında yakıt tüketimi dışında başka bir fark var mı
    İnternette ecoboost motor yağ yakma problemi gördüm ben yaşamadım bana biraz üfürükten geldi ama neyse ben 18000 km dir bu motorda hiç sorun
    yaşamadım umarım yaşmamda
    Şanzımanda herhangi bir sorun yaşayan oldu mu
    Cevaplarınız için teşekkürler
  • Arkadaşlar bende 2011 model 62000 km de selective model (cam tavansız) araç alarak aranıza katıldım.
    Araçla ilgili sormak istediğim birkaç konu var. Tüm sayfaları okudum fakat istediğim cevapları bulamadım.

    Başka bir yerde mi tartışıyorsunuz yoksa ilk sahipleri arabalarını satıp yeni modeli mi aldı bilemiyorum ama konu başı boş bırakılmış.
    Forumda arattığımda sadece bu konu çıkıyor.
    Başka bir konu başlığı varsa veya forum yönlendirirseniz sevinirim.
  • newcherry N kullanıcısına yanıt
    Sorularınıza cevap bulabilmek için öncelikle soruyu sormak gerekiyor.

    Bu aracın yoğun olarak satıldığı yıl 2011'dir. Ondan sonra ki yıllarda gerek ötv artışları, gerekse Ford'un benzinli 1.6motor model çıkararak, 2.0 model dizel aracı fahiş fiyatlara yükseltmesi satışları sıfırladı. Yeni katılım olmaması haliyle ilgili forum sitelerinin de pasif kalmasına yol açıyor. Bu modelin devamı Ecoboost Kugadır ve onunda aktif bir sayfası var. Eğer yardımcı olacağım bir konu varsa 2011 model Kuga Titanium kullanıcısı olarak cevap verebilirim.
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Biz aracı hiç araştırmadan tesadüfen aldık alalı 10 gün anca olmuştur fakat şimdiden çok memnunuz.
    Dediğiniz gibi soru sormak lazım ama emin olamadım bir önce ki mesaj 2016 yılının olunca. Forumda soru sorsak cevaplayacak birileri var mı diye yoklamak istedim :)

    1-İlk olarak usb port ile ilgili bir sorum olacak taktığım hiçbir flash belleği görmüyor hatta okumuyor bile ama telefonumu bağladığımda şarj ediyor. Usb bellek bir tane 32GB, 4GB ve 1GB şeklinde 3 adet denedim. her birinde de şarkıları klasör oluşturmadan attım, music diye bir klasör oluşturdum ona attım, Ford1 diye bir klasör oluşturup ona attım sonuç değişmedi. zaten flash belleği taktığım zaman üzerinde ki led yanıp sönmüyor. Yoksa bu giriş sadece ipod için mi?

    2-Zaten benim oğlanlar DVD navigasyonlu bir sistem istiyorlar fakat daha önceki sayfalarda da okuduğum üzere uygun bir cihaz pek yok gibi windows işletim sistemi olanlar genelde direksiyonda ki kolu desteklemiyor, android olanlarda yeni dönemde var ama deneyen pek görmedim. Farklı bir çözüm ya da gelişme var mı? Gerçi usb işini çözersem orijinal kalması taraftarıyım. Aküden fazla akım çekiyormuş birde radyo çekim gücü düşüyor diyorlar.

    3-Gündüz led farının araca çok yakıştığını hatta daha yeni nesil bir araçmış gibi gösterdiğini düşünüyorum. Yurt dışında takılan bir aksesuar varken türkiye de yokmuş. İstanbul da cevizli servisinde yurt dışından getirtip takan arkadaşlar olmuş fakat çok yüksek fiyatlara doğal olarak. Bende bu tarz bir uygulama yapmak istiyorum. Bildiğiniz yapan birileri veya bir yerler var mı?

    4-Araç bakımına kalan süreyi gösteren bir menü var mı? 60.000 bakımı yapıldı denildi fakat serviste en son 45.000 bakımı yapılmış. Özel bir serviste yapılmış olabilir eğer öyle ise bunu anlayabileceğim bir bilgi veya servis ekranı var mı?

    5-Kilit tuşuna uzun bastığım zaman aynaları katlayan bir ayar var mı?

    6-AVM girişlerinde bagajı içeriden açmanın bir yöntemi var mı?

    7-Araç belli bir km hıza ulaştığında kapıları otomatik kilitleme ayarı var mı? Bir önce ki arabam focusta kapı kilidi sefer aç kapa yapıp kontak açıp kapatıp tekrar 3 sefer kapı kilidi aç kapa yaparak aktif ediliyordu denedim olmadı. Bunda sadece bagajı kilitliyor belli bir hızı geçince sanırım.

    Cevap ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.




  • newcherry N kullanıcısına yanıt
    Sorularınıza madde madde cevap vermeye çalışayım;
    1.Aracınızda Usb bluetooth özelliği olduğundan emin olun. Bu özellik ilk dönemler extra bedel ödenerek alınabiliyordu. Bu özelliğin olmadığı araçlarda yine usb girişi bulunuyor ama bir işe yaramıyor.
    2. Valla bunlar sıkıntılı konular ve tartışmaya açık. getirisine götürüsüne bakmak gerekiyor. Bir sürü kablo önden arkaya arkadan öne gidecek, işin ehli olmayan ustalar bir yerleri yaparken bir yerleri bozacak, sıkıntılı mevzuu.
    3.Gündüz led farları bu topicde de tartışılmıştı. Yollarda gündüz farı takılmış Kugalarda gördüm ama kimin yaptığıyla ilgili bir bilgim yok.
    4. Böyle bir özellik yok.
    5. Kilit tuşu derken uzaktan kumanda dakini kastediyorsanız, böyle bir özelliği yok.
    6.İçerden bagajı açmanın en iyi yöntemi uzaktan kumandanızın bagaj açma düğmesini kullanmanız. Bunu dışında bir düğme veya ayar yok.
    7. Yine bu özellik Kuga'da yok.
    Pek yardımcı olamadım ama idare edin.




  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    cevaplar için teşekkür ederim.
    Bluetooth özelliği var birde bir kitapçık gibi bir şey var bu sesle kontrol ve işte ipod bağlantısı ile ilgili bilgilerin olduğu. Orada usb bağlantısından da bahsetmiş.
    Birde bu kolçağın oradaki 12v çakmak girişinde akım yok ama çevresinde ki ışık yanıyor aynı şekilde kol dayamanın arka kısında ki 12v çamak girişinde de akım yok. Sigortadan kaynaklı diye düşünüyorum. Acaba usb de sigorta yüzden mi çalışmıyor, ama telefonumu şarj ediyor ilginç.
    Yakın zamanda aracın aküsü bitmiş teybi yerinden çıkartıp sanırım kodu girmişler. Çıkartmak içinde baya bir çaba sarf edip ön göğüsü zedelemişler. Acaba bu işlem esnasında mı usb ye ait bir kablo soket çıkmış olabilir mi bilemiyorum. Anlaşılan bir elektrikçi yolu gözüküyor bize :)

    Aynaları kapatmayı anahtarda ki kilit tuşuna uzun basarak kast etmiştim. İnternette yurt dışında ki bir kaç videoda gördüm. Hatta yazılım atılarak sanırım radyo isimleri hız ve devir göstergelerinin ortasında ki bilgi ekranında gösteriliyordu. Belki bu tarz bir yöntemle yapılıyordur.

    Bagaj açma işine kendimce şöyle bir çözüm buldum. Araç durduktan sonra şoför kapısında ki kilit ile aç kapa yapıyorum bu sayede bagaj kilidi açılmış oluyor. Ya da ön kapılardan birini açmak gerekiyor.

    Bence bu aracın eksik kalmış birkaç özelliği var.
    1-) Anahtarsız giriş.
    2-) Otomatik açılıp kapanan bagaj kapağı. Bagaj üzerinde ki açma düğmesine tekrar basılarak çalışan.
    3-) Kör nokta uyarı sistemi. Arka park sensörü yardımı ile çalışan.
    4-) Aynaların anahtardan uzun basıldığında otomatik açılıp kapanması.
    5-) Gündüz LED farları.
    6-) Navigasyon sistemi.

    Bu eksik dediğim özelliklerin bir çoğu yurt dışındaki kuga modellerinde de var. Hatta yanlış bilmiyorsam C-Max modellerinde olan özellikler.
    C-Max ile aynı platformda üretiliyor diye biliyorum bu araçlar ve bir çok parçası uyumlu birbirine, zaten forumlarda da c-max in parçalarını kullanarak çözüm üretme çalışıyorlar.
    Bende açıkçası anahtarsız giriş, gündüz farları ve belki otomatik bagaj kapağı için bir şey düşünebilirim. Tabi orijinal parçalar vasıtası ile.




  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.