Şimdi Ara

Ford Ka doğru tercih mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
41.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ford KA genelde bayanların bindiği bayanların tercih ettiği bir arabadır..
    bir erkeğin ford KA içindeki görüntüsü bana göre çok iticidir...
    2 kapılı spor araba almaksa niyetiniz megane coupe, hyundai coupe falan düşünün.
    yada benim kullandığım ( 2 nci arabam ) MAZDA LANTIS düşünün..
    dışarıda bir bakın bakalım kaç bayan KA kullanıyor kaç erkek..
    wspor arabaysa amaç paraya kıyın
  • arkadasım her zaman ford dogru araba ama ford ka alma twsiye etmem parcası fazla yook ve pahalı her tanırcı ve serwiste bakmıyoo...işin zor olur alırsan...ben g.osmanpasada ford yedek parcası sattım bızde 1 tane filan parcası vardı oda stop lambası ona göre iyi düsün
  • arkadaşım ben aracımın bakımlarını bu haftasonu yaptırdım(ankara şaşmaz oto sanayi de)..gayet de rahat bulunuyo parçaları hiç sorun olmadı istenilen her parçaya ulaşabildik ve de fiyatları da diger ford ürünlerine göre daha ucuzdu..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Doma

    arkadaşım ben aracımın bakımlarını bu haftasonu yaptırdım(ankara şaşmaz oto sanayi de)..gayet de rahat bulunuyo parçaları hiç sorun olmadı istenilen her parçaya ulaşabildik ve de fiyatları da diger ford ürünlerine göre daha ucuzdu..



    arkadasım ankarayla ist bir tutma.....istanbulda arz talep denilen kavram tamımıyle gecerli.....burda neye talep varsa o satılır...ben ford yedek parcası sattım iyi biliyorum......sen aksaray piyasasını biliyormusun yada hiç duydun mu.....
  • arkadaşım sen yedek parça satıyor olablirsin ama ka parçalarını siz alıp satmıyorsanızda diğer parçacıların satmıyor anlamına gelmez böyle mantığıda kabul etmek yanlış olur kanaatindeyim.ben 4 senedir ka kullanıcısıyım bir şeye ihtiyaç duyduğum zaman parça sıkıntım olmadı ve rahatlıklada buldum.bulamadığım parçalar içinse 3 gün süre veriyorlar ve hemen getiriyorlar.bence parça problemi olmayan araba ama ford olduğu için orjinal parçaları diğer yerli arabalara oranla biraz daha pahalı.ama orjinali kadar iyi bir marka var look.eğer bu marka parçalardan taktırırsan fiyat %50 daha az.gayette uzun süre götürüyor bu parçalar.birde bu arabalar bayan arabasıymış gibi ön yargı var.arkadaşlar böyle bir mantık yok bu arabalar fabrika çıkışında yok bu araç bayan yok bu araç erkek yok bu araç delikanlı arabası diyemi üretiliyor.bu mantıktan kurtulalım bende eşimle beraber kullanıyorum siz erkeğe yakıştırmıyor olabilirsiniz olabilir ama böyle yönlendirmeler yanlış ve yanlı yönlendirmelerdir.benim o arabaya param yetti ve aldım.herkes istediği aracı alabilir ve kullanabilir.tercih meselesi.ben arabamdan gayet memnunum her almak isteyenede tavsiye ederim.lütfen yanlış bilgilendirmeyelim .




  • tamam kardes biz senle anlasamayacaz...
  • valla bence ford ka alma. niye dersen araba biraz arabaya benzemeli az yakıyo diye ka alıp araba kullanma zevkinden kendini mahrum etme.
    corsalara bak bide bence yada getzlere 1.3 leri az yakıyor.
  • bende ciddi ciddi KA düşünüyorum ama dediğinizde de haklısınız. araba biraz araba olmalı. bugün kaldırımdan inen bir araba gördüm. tekerlek lastiklerine binen basıncı falan izledimde aynı kaldırımdan KA ile inmeye kalksak (araba dolu iken) lastikler patlardı gibime geliyor.
  • arkadasım ka biraz nazik araba türkiye yollarında zor olur .... hemde istanbul yollarında cok zorr o arabaaa..
  • ya bizim bi akraba da ford ka 2001 model olması lazım yanlış hatırlamıyosam fordun en kötü modeli diyebilirim arabayla bolu ya gidip geldim 130 u geçemedim bi türlü yol tutuşu filan hiç yok Allah'a emanet giden bir araba, parçası ve serviside pahalı olması lazım herşeyi ithal, ikinci elde de zor satılıyo ancak meraklısına
  • quote:

    Orjinalden alıntı: adanali_45

    ya bizim bi akraba da ford ka 2001 model olması lazım yanlış hatırlamıyosam fordun en kötü modeli diyebilirim arabayla bolu ya gidip geldim 130 u geçemedim bi türlü yol tutuşu filan hiç yok Allah'a emanet giden bir araba, parçası ve serviside pahalı olması lazım herşeyi ithal, ikinci elde de zor satılıyo ancak meraklısına



    EWET ARKADASIM AYNEN DEDİGİN GİBİ PARCASI VE SERVİSİ PAHALI ..... AMA BAZI ARKADASLAR HALA ANLAMAK İSTEMİYOLAR....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: adanali_45

    ya bizim bi akraba da ford ka 2001 model olması lazım yanlış hatırlamıyosam fordun en kötü modeli diyebilirim arabayla bolu ya gidip geldim 130 u geçemedim bi türlü yol tutuşu filan hiç yok Allah'a emanet giden bir araba, parçası ve serviside pahalı olması lazım herşeyi ithal, ikinci elde de zor satılıyo ancak meraklısına

    hoca sen o arabaya git bi baktır yol tutmuyomuş ha ford ka yol tutmuyomuş ha 130 u geçmiyomuş ha çok komiksin ya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aa.aslan

    valla bence ford ka alma. niye dersen araba biraz arabaya benzemeli az yakıyo diye ka alıp araba kullanma zevkinden kendini mahrum etme.
    corsalara bak bide bence yada getzlere 1.3 leri az yakıyor.

    8 milyara getz varsa alsın tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 05ülgen -- 18 Aralık 2006; 23:24:24 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: black swan

    Az yakan, az sorun çıkaran, uygun fiyatlı bir araba peşindeyim, araştırmalarım sonucu KA uygun geldi.

    Bu arabayı alırken nelere dikkat etmem lazım, motor, yürüyen ve kaportada nelere dikkat etmeli?

    Kilometreler genelde düşük, bunlar oynama mı yoksa genelde fazla kullanılmamış araçlar mı?

    Servis sıklığı ve masrafları nasıldır?

    Hangi fiyatlar uygundur? 98-99 için 8-9 milyar arası fiyatlar verilmiş genelde, klimalı modeller de ise yaklaşık 1 milyar oynuyor. 100.000'den yüksek kmde almak mantıklı mı?

    hocam bak ben bu arabayı iki buçuk yıl kullandım sen beni dinle bu araba genelde bayanlarda olduğu için düşük km araba rahat bulursun ford ka nın en önemli özelliği iyi yol tutmasıdır konforludur yüksek hızda yola yapışır arka koltuk diz mesafesi bagaj neredeyse olmadığı için yeterlidir kullanmayan arkadaşlar dışarıdan arabaya bakıp kafadan yorum yazıyorlar olumsuz yönlerine gelince bakımı 7500km de bir orjinal parçası çok pahalıdır ama yan sanayisi ucuzdur rahat temin edilir iki kişilik bir aileye yeter ama üç kişide bile bagaj sıkıntısı yaşarsın ama bana sorarsan o fiyata 97 model mondeo alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 05ülgen -- 18 Aralık 2006; 23:40:10 >




  • bende düşünüyorum
  • Biz de 98 model kırmızısı var. Br arkadaş yazmış 130 u göremedim diye o araçta bir sıkıntı var heralde. Bizimkiyle benzinde 170 lpgde 150 yi gördüm.
  • Merhabalar,
    işim gereği (satış) farklı şirketlerde farklı araç tipleri kullandım. Ford Fiesta (2010 öncesi kasa), Renault Clio, Renault Symbol, Opel Corsa vs. 4 yıldır da Linea kullanıyorum. Eşime de 3 yıl evvel 2001 model Ford Ka aldım. Okula giderken kullanıyor neredeyse hergün 8-10 km yol gidip geliyor. Ford Ka'da her araç gibi çeşitli arızalar veriyor. 0 km de kullanmaya başladığı şirket araçları da daha 10bine gelmeden arıza yapıyor. Ford Ka'da arıza yapıyor. Otomobil her halükarda masraf demek, bir kere bunu bir kenara not edin. 0 km olursa garantiden değiştirirsiniz ama her servise girdiğinde 300-400 TL'den 1000 TL ye kadar değişen oranda para alırlar. Neyse Ford Ka tüm arkadaşların belirttiği üzere aile arabası değil, 2 kişiyseniz ideal. Parçası yok değil. Rahat rahat parçalarını bulursunuz. Orjinalleri pahalı oluyor, yan sanayiler tabi ki daha ucuz. Bu 3 yıl zarfında aracın torpidosunun arkasından içeri su alma problemi yaşadık. Ön salıncaklardan birini değiştirdik, direksiyon pompasını değiştirdik. En büyük masrafı direksiyon pompası çıkarttı. Orjinal taktırdım, takmasıyla beraber 600 TL'ye mal oldu 2012 yazında.
    Araç gayet konforlu, Otomatik camlar, klima, arka bagaj düğmesi var. Yazları İstanbul-Isparta-Antalya-Muğla-Isparta-İstanbul gezileri yapıyoruz. Hiç yolda bırakmadı. Memnunum. 0 araç almazsam eşime, değiştirmeyi düşünmüyorum.




  • bana kalırsa burada ka hakkında yazanlar ka lar hakkında bilgileri olmayan kişiler..ford ka arabasını ya çoook seversiniz,fanı olursunuz.yada buradaki gibi bilmeden ön yargılı yazılar yazarsınız..bi kere araç 1.3 motor ve bide lpg si warsa kesinlikle yakıt cimrisi..elektrikli camları.airbag i.abs si.kliması olan 8-10 milyarlık araba yok... ford ka lar yol tutuşuyla ün yapmış araçlardır..dıştan küçücük,içine binildiğinde aaa ne büyükmüş içi denilir :) ben bunları bizzat yaşıyorum... parçaları çok ucuz değildir ama herhangi bir almancı tamirci (mercedes.opel) araclardan anlar..2 kişi veya tek kişi için ideal bir arabadır..araç gerçekten çok seridir ve kullananlar bilir çok keyifli bir arabadır..şimdi size bunu kesin alın kimseye bakmayın diyemem ama..burada bu araç hakkında ne olur bilgisi olanlar yazsın.
  • Haftaya KA alacam yorumlar gerçekten şaşırtıcı ama almazsam içimde kalacağını biliyorum o yüzden alacam. Bazı arkadaşlar arabanın görünüşünü beğenmedikleri için almayın diyorlar. Ben arabanın görünüşünü özellikle çok beğenenlerdenim hep küçük araba sevmişimdir. Hayalim ise rüzgarlık, paspas ve koltuk sırt kısmına KA yazdırıcam. Rüzgarlık ne kadar etki eder ve Benzinli kullanmayı tercih ediyorum çok yakar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Yakın zamanda 98 ya da 99 Ford Ka almayı düşünüyorum. Yine yakın zamanda almış ya da halen kullanmakta olan varsa deneyimlerini/önerilerini fiyat dahil paylaşabilirse sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.