Şimdi Ara

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa) (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.683
Cevap
8
Favori
434.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu arada araç:

    2002 model 1.6 focus comfortline; (makyajlı kasa)

    kaza yok boya sadece arka sol çamurluk ve tamponları çok çizikli diye boyatmıştım

    76000 km de 2. sahibiyim

    renk metropolis mavi

    birde ekstradan güvenlik paketi var

    onu dışında tertemiz motor durumu çok iyi tüm bakımları serviste yapıldı kayıtları mevcut

    tekrar teşekkürler
  • Sizin aracın piyasası 16500-17000YTL alıcı fiyatıdır. Daha fazlasını veren olursa satın. bayi, galeri ve aracılar daha da düşük alır.
    makyajlı kasa olmasının avantajı yok, tamponların boyalı olması önemli değil, güvenlik paketi fiyatı çok etkilemez. Renk kötü.
  • quote:

    arkadaşlar aracına 17 jant ve lastik taktıran varmı?
    bunun arabaya etkileri ne oluyo.biraz modifiye etmek istiyorum.jant xenon far stopları ve ön farları filan değiştireceğim.kafamı kurcalayan sadece 17 jant arabayı çok etkilermi çekiş ve yakıt konusunda.


    Şık bir jant seçerseniz 16 jant da yeterli derecede iyi görünür. 17 fazla büyük gelir lastik yanağı inceleceğinden konfor azalır ve jantın zarar görme riski büyür. Eğer arabanız siyah hb değilse içi siyah jantlardan almayın çok çirkin duruyor. ön farlarda angeleye'ler çok güzel uygun fiyatlı bulursan tabi.
  • yeknet
    saol

    ucuzmuş o halde benim araç
  • angel eye baya pahalı ya.460 ytl dediler.piyasası öle imiş.içine xenon da koyunca uçuyo fiyat zaten.
    arabamın rengi gri.siyah değil.
  • makyajlı kasa f1 lerde , farında titreme olan var mı?
  • benim focusun (2004 collection) farlarında bir sorun var sanırım. Şöyle ki far ayarını "0" olarak ayarlasamda gece görüşü çok kötü diyebilirim. Sağ tarafdaki far daha uzağı gösterirken, sol taraftaki far biraz daha yakını gösteriyor. Yani atıyorum sol tarafta 20 metrede aydınlık oluşuyorsa, sağ tarafta 25 metrede aydınlık oluşuyor. Sol taraftaki aydınlık az olduğu içinde uzunları yakmak zorunda kalıyorum sürekli. Diğer araçlarda rahatsız olup sellektör yapıyor

    Sizin focuslarda durum nasıl
  • senin durum normal her aracın sağ farı daha uzağı gösterir
  • önündeki aracın sol dikiz aynasına gelmemesi için olmalı. Farı ayarsız o kadar çok araba geziyo ki insan küfür etmemek için kendini zor tutuyor. karşıdan gelen neyse sadece şehirlerarası gidiş-geliş nadir rastgelir, ama arkadan uzunları yakıyorsa aynaları kapatmaktan başka çare kalmıyor. tepe dikizi 2. konuma alırım sol aynayı da elimle kapatırım.
    Focusa genelde tek başıma kullandığım için ayarı 1 ya da 1.5 da kullanırdım. Şehirlerarası gece 0 a alırdım. 3 ve 4 ü kullandığımı hatırlamıyorum o kadar yüklü yolculuk yapmadım herhalde.
  • merhaba arkadaşlar,

    Bu foruma ilk mesajım. Ben de uzun zamandır focuslara bakıyorum. Eşiminde kullanabilmesi için sadece otomatik viteslerle ilgileniyorum. Son günlerde takıldığım iki tane ilan var. Bir tanesi yeni kasa,2005 model,50000km'de,siyah,hb,ghia...arabaya 26500 istiyorlar(tabii galeri fiyatı,ama pazarlıksız diyor) Bu araba yeni kasa olduğu için biraz soğuk bakıyorum, çünkü eski kasaları beğeniyorum, sadece bunun siyah olması cezbetti.

    Dİğer arabada 2003 model(haliyle eski kasa),hb,ghia,83000 km'de, bu araba da siyah...21000 istiyor, bu arabaya baktırdım, 4 yerinde boya var, iki kapıda ve çamurluklarda.Yürüyen aksamda problem yok(muş). Sanırım 20000 ytl'ye düşer, ama baktırdığım adam 83000de arabaya 20000 ytl verilmez dedi. O biraz hevesimi kırdı. Sizin bu iki araba hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.

    Şimdiden teşekkürler.
  • merhaba hoşgeldiniz öncelikle;

    Araç almak düzel bir düşünce ama aradaki fiyat farkı sizin için önemli değilse ben 2005 almanızı tavsiye ederim ne kadar yeni araç o kadar dertsiz baş gibi geliyor bana ama eski kasa hayranıyım diye bir takıntınız var ise o fiyatlara otoamtik çok focus var bence biraz daha araştırın derim internetten falan bakmanız fikir sahibi olmanız konusunda yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

    şimdiden hayırlısı olsun iyi günler.
  • Arkadaşlar merhaba,5 yıldır 99 ambienta Gp kullanıyorduk,temmuzda sattık..şimdi ya 2005 corolla sol ya da yine 2005 focus ghia düşünüyoruz.Hangisini tavsiye edersiniz? (sedan olacak ve ilerde lpg taktırma ihtimali de olabilir(babamı ikna edebilirsem))

  • Bahsetmek istediğim bir konu var,formun ortalarında bir kaç arkadaş focus'ta rölantinin oynama yaptıgını,hatta bir tanesi rölanti valfini söküp temizlediğini(ki ben de yapmıştım aynısını,bi süre sonra oynama devam etmişti) anlatmış..bu sorunu yaşayan kişi sayısı çok diye düşündüğümden ve bizim de başımızdan geçtiğinden resim üzerinde değiştirdiğimiz boruyu göstermek istedim,aynı arızadan yakınan olursa o borunun çatlak olup olmadıgını kontrol ettirsin,servisin pek aklına gelmiyor(çünkü 2-3 kez ayrı ayrı gitmiştim servise,valfi temizleyip göndermişlerdi) kırmızı okla görülen rölanti valfidir,çıkarıp temizleyebilirsiniz...çatlak boru sarı okla gösterdiğim yerde(sarı noktalı ana boruların altında) yer almakta ve el sokulup çıkarılabilmektedir,işte bu bizim değiştirttiğimiz borudur ve tüm soruna bu boru sebepmiş(yırtıktı ve motora fazladan hava gidiyordu bu yüzden de motor devrinde oynama oluyordu).




  • Kimse uğramıyor sanırım foruma:))

    Öğrenmek istediğim iki şey var 2005 model eski kasa focus lastik ebatı 195 midir?(Ambienta'da 185'ti)

    2005 yeni kasanın motoru 100bg sanırım.Bu hangi yıl 115'e çıkarıldı?Ve 100 bg olan yeni kasa focusun ağırlıgı artırıldı sanırım,100bg az mı kalıyor,motora göre ağır mıdır araç? Teşekkürler
  • eski kasa focus ghia ve collection lastik ebadı : 195/60/15
    eski kasa focus comfort ve amb. ebadı : 185/65/14
    2005 yeni kasa ghialar 115 hp idi ilk 2005 te çıktı
    trendler ve ghiaların otomatikleri 100 hp
    evet 100 hp az kalıyor
  • Çok teşekkür ederim okyaypay

    Peki 2005 öncesi focusların hepsi 100bg,lastik ebatları ise farklı,bu fark ghia'nın çekişini

    hissedilir derecede etkiliyor mu?(ghia ile ambienta kıyaslaması mesela)

    Ayrıca fabrika verilerine göre 100km'de yakışları aynıydı diye hatırlıyorum,lastik

    büyüyünce yakışı artması gerekmiyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 24 Ağustos 2007; 21:17:45 >
  • yuvarlanma çevreleri aşaağı yukarı aynı sayılır , gözardı edilebilir bir fark var arada, hesaplardım şimdi de uğraşamıycam sorry
    çekiş etkilenmiyor yani
    yanlız not olarak geçiyim
    lastik ve jant ebadı değiştirildiği zaman aracı wds ye bağlatıp yeni lastik ebatlarını ecu ya yazdırmanız gerekir yoksa km saati hatalı gösterir.
  • tekrar teşekkürler ederim hocam,sağolun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okyaypay
    yuvarlanma çevreleri aşaağı yukarı aynı sayılır , gözardı edilebilir bir fark var arada, hesaplardım şimdi de uğraşamıycam sorry

    Ben senin yerine kesaplarım..: % 3,17
  • eyvallah
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.