Şimdi Ara

FORD FOCUS TDCI TITANIUM İLE HUKUK MÜCADELEM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
4.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;
    Uzun zamandan beri sessizliğimi koruyorum.Fakat sabrım tükendi.Bu nedenle başına bu tür olaylar gelen arkadaşlarımıza yardım amaçlı olarak hangi aşamaları izlediğimi ve mahkeme kararlarının bir kopyalarını burada yayınlama kararını aldım.Çünkü Ford Türkiye ile aracı satın aldığım bayii olan ARKAS OTOMOTİV karşıyaka , beni yıldırmak için ellerinden geleni halen yapmaktadırlar.Sonuç olarak bir markayı satın alıyorsanız öncelikle aracı satın aldığınız bayii ile satış sonrası hizmetlerini iyice araştırdıktan sonra karar vermenizi tavsiye ediyorum.Hukuk süreci 5 yıldan beri halen devam eden ve dahada uzuyacağı görünen hukuk mücadelemin sonucunda adaletin tecelli edeceğine inancımı halen kaybetmediğimide belirtmek isterim.
    Bundan sonra şu başlık altında "FORD FOCUS TDCI TITANIUM İLE HUKUK MÜCADELEM"Başlığı altında size ayıplı olarak satılan araçlarınız için hakkınızı nasıl arayacağınız hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.
    Esenlikler diler "0" km olarak bayiden araba satın alırken adınıza trafik tescili yapılması öncesinde satın aldığınız arabaya mutlaka detaylı bir ekspertiz yaptırmanızı öneririm.

    Önceki Konu başlığımıda incelemeniz için;

    http://forum.donanimhaber.com/m_43574211/tm.htm

    NOT:BU BAŞLIK ALTINDA YAZILANLAR İLE YUKARIDA LİNKİNİ VERDİĞİM BAŞLIKTA GEÇEN OLAYLAR TAMAMEN GERÇEK OLUP KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME AMACINI TAŞIMAKTADIR.HERHANGİBİR KAMUKURUMU,ÖZEL KURUM,FİRMA VE 3.SAHISLARI KARALAMA VE KÖTÜLEME AMACINI TAŞIMAMAKTADIR.BU BELGELERİN ÖRNEK OLARAK KULLANILMASI DURUMUNDA OLASI MADDİ ve MANEVİ KAYBIN SORUMLULUĞU KULLANAN SAHSA AİT OLUP ŞAHSIMDAN HERHANGİBİR HAK TALEBİNDE BULUNAMAYACAĞINI KABUL VE TAAHHÜT ETMİŞ OLUR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcomp -- 21 Mart 2015; 16:47:14 >







  • Merhaba Arkadaşlar,
    Aşağıda göreceğiniz gibi ayıplı olan aracın misli ile değiştirilmesi için ilgili Tüketici mahkemesine dava açtım ve davayı kazandım.Davayı kazandıktan sonra karşı taraf olan ford Türkiye ile ARKAS Otomotiv kararı temyize gönderdiler.Temyiz sonrası Karşı taraf kararın ONANMASI üzerine tekrar kararı yagıtaya göndererek Karar Düzeltme talebinde bulundular.Karar yerinde olduğun için karşı tarafın karar düzeltme talepleri RED edilerek Karar Kesinleşti.Bu işlemler davanın acılmasından sonra yaklaşık 1,5 yıl gibi bir zaman aldı.Kesinleşen karar üzerine Karşı taraf olan FORD Türkiye ile ARKAS OTOMOTİV ile iletişime geçtim.Amacım açtığım davanın hüküm kısmında yazdığı gibi aracın ayıpsız misli ile değiştirilme işleminin nezaman yapılacağını sorduğumda şu cevabı aldım."Hakkınızı almak için icra kanalına başvurunuz,size yeni bir arac veremeyeceğiz.Çünkü Ford Türkiye bu durumlarda sorun yaratıyor diyerek" Hukuk yoluna devam etmem gerektiği bilgisi verildi.Bunun üzerine icra takibi başlattım.Asıl curcuna bundan sonra başladı.
    Mahkeme Kararını aşağıda sizlerle paylaşıyor konunun devamınıda yakın zamanda sizlere belgeleriyle aktarmaya devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcomp -- 24 Mart 2020; 17:46:19 >




  • Merhaba arkadaşlar;
    Kaldığımız yerden devam ediyorum.İcra takibi aşamasında önce bir talep açıyorsunuz.Bu taleple adliyede bir icra dairesine alacağınıza kavuşmak için tevzi işlemi tamamlandıktan sonra bir dilekçe ile birlikte ilgili icra müdürlüğüne mahkemenin kararı ile örnek No:2 ve örnek No4-5 ile talepte bulunarak icra emri hazırlıyorsunuz.Dikkat burası önemli icra emirinde mahkeme kararında yazılanların hepsi değil sadece Hüküm kısmındaki yazan maddelerin icrasını talep ediyorsunuz.Tabiki bende böyle yaparak aşağıdaki örnek no:2,4-5 numaralı icra emirlerini hazırlayarak ve onaylanması mütakip borçluya ödeme emrini icra müdürlüğü vasıtaysıyla taahhütlü gönderdim.Bu icra emrine borçu 7 gün içinde cevap vermek veya yetkili icra hukuk mahkemesine itiraz etmek zorunda.Tabiki her zamanki gibi karşı taraf ARKAS OTOMOTİV gönderdiğim icra emrine ilama aykırılık gerekçesi ile ilgili icra hukuk mahkemesine dava açtı.Malum bana ayıpsız misli FORD FOCUS MCA TITANIUM SD marka aracı vermeye niyetleri olmadığı için.Bu işlemden sonra icra hukuk mahkemesi ARKAS OTOMOTİV'e gönderdiğim icra emrini ilama uygun olduğunu tespit ederek karşı tarafın itirazını RED etti.İcra işlemine devam edilebilmesi için takip dosyasını icra müdürlüğüne geri gönderdi.Bunun üzerine ARKAS OTOMOTİV türlü desiseler yaparak elinde mahkeme kararının hüküm kısmında belirtilen aracımın ayıpsız mislinin olmadığını beyan ederek beni yıldırmak için uzun soluklu olacak bir hukuk mücadelesinin yoluna soktu.Zaten tüm curcunada bundan sonra başladı.Aşağıda göreceğiniz üzere ödeme emirleri ile ARKAS OTOMOTİV'in verdiği hakikate muhalif beyanların bir örneğini göreceksiniz. Neden hakikate muhalif olduğunu ileride göreceğiniz haciz tutanağında ayıpsız misli aracın yedinde olduğunu ispatladığım için. Şunu da hatırlatmamda fayda var gönderilen bir icra emrine karşı itirazınızdan sonra hakikate muhalif beyanda bulunmak suç olup hapis cezası verilebilmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcomp -- 24 Mart 2020; 17:46:52 >




  • Arkadaşlar,
    Burada ise ARKAS otomotive gönderdiğim icra emrine avukatlarının itirazları sonucu olan mahkeme kararını paylaşıyorum. Dikkat ederseniz Mahkeme kararında teslimi emredilen aracın FORD FOCUS MCA TITANIUM SD marka olduğu net olarak anlaşılmaktadır. Bu nedenle icra takibi aşamasında ARKAS OTOMOTİV'in bana teslim etmesi gereken aracın markası ve modeli mahkeme kararında belirtildiği gibi ve örnek 2.nolu icra emrinde de görünen ve bu şekliyle kesinleşen takipte FORD marka FOCUS model MCA TITANIUM SD tipi bir araç olması gerekirken türlü desiselerle icra dairesine verdiği beyanlarda takip konusu aracın halen 2010 model olduğunu iddia ederek ve bu şekilde işlem yapılmasını sağlayarak bana aracın 2.el değerini ödemek suretiyle dosyayı kapatmaya çalışmışlardır. Bende bu desiseleri ispatlamak için araştırma yaparak birçok delil elde ettim.Bu belgeleri sırasıyla burada paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcomp -- 24 Mart 2020; 17:47:27 >




  • Bu karardan sonra türlü desiseler yapılmaya devam edilmiş ve takip konusu aracın 2.el değerini ticaret odasından tespit edilme işlemi için işlem yapılmıştır. Gönderilen müzekkere örneğini ve sonucunun bir kopyası aşağıdadır. Bende bu durum karşısında icra dairesine itirazda bulunarak mahkeme ilamının hüküm kısmındaki gibi yeni bir müzekkere daha yazdırdım. Ayrıca icra mahkemesine şikayette bulundum. Bu şikayetime duruşma günü almak için yaklaşık 5 ay çabaladım. Bu arada dava dosyasından bazı evrakların kaybolduğuna tespit ettim.Ayrıca ticaret odasına ARKAS OTOMOTİV'in talebiyle yazılan müzekkerenin cevabı 1 ay sonra geldi. Fakat benim talebimle yazılan ve konunun devamında da anlatacağım mahkeme kararıyla yazılan 2.müzekkerenin de cevabı ne hikmetse halen gelmiş değil. Yorumu sizlere bırakıyor önümüzdeki günlerde diğer belgeleri de paylaşmaya devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcomp -- 24 Mart 2020; 17:48:2 >
  • helal olsun kardeşim, mücadele her yerde mücadeledir. millet olarak alıştırdılar bizi koyun gibi gütmeye, İnşallah sonuç lehine olmuştur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytacmetin

    helal olsun kardeşim, mücadele her yerde mücadeledir. millet olarak alıştırdılar bizi koyun gibi gütmeye, İnşallah sonuç lehine olmuştur.

    Desteğin için çok teşekkür ederim. Daha tam olarak sonuçlanmadı. Halen mücadele ediyorum. Adamların çevresi geniş hep engel çıkarıyorlar. Yani süründürmeye devam ediyorlar. Seri yapı var yani. .Yarın müsait olursam şok ve emsal niteliğindeki diğer belgeleri de paylaşacağım. O zaman seri yapı derken ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.
    ilgin için tekrar teşekkür ederim.

    Arkadaşlar yorum yazmaktan çekinmeyin. Biliyorsunuz ki forumlar yorumlar üzerine kuruludur. Yorum ve farklı bakış acıları ile doğruyu daha kolay bulabiliriz.




  • Gercekten buyuk takdir ettim sizi cogu kisi bu kadar uzun suren bir davada ayni istikrari gosteremez. İnsallah bu ugraslarinizin karsiligini alirsiniz. Ayrica dunya devi bir markaninda olaylari bu asamaya getirdigine inanmakta zorluk cekiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasil bir lanet ulkede yasiyoruz ya?
    ABD de yasadim. Bir urunu sevmediniz, adamlar sorgusuz mal iadesi yapiyorlar. Bir de bunlar musluman olacaklar. Gerci Arkas :)
    Neyse Arkadasim merakla sonucu bekliyoruz, ben de yeni Focus dusunuyordum. Cizdim bunlari. Japonlar en iyisidir.
    Seni takdir ediyorum. Haklarimizi ararsak bir gun biz de medeni bir ulke olabilecegiz.
  • Arkadaşlar bu gün kaldığımız yerden devam ediyoruz. İş yoğunluğumdan dolayı bugün vakit bulabildim. Bu nedenle sizlerden özür diliyorum.
    Biliyorsunuz ki 2.Tüketici Mahkemesi kararının hüküm kısmında bahsedilen ve benim talep ettiğim FORD FOCUS MCA TITANIUM SD marka aracın borçlunun yedinde varlığının araştırılması yapıldıktan sonra mahkeme kararının hüküm kısmında gecen İİK.24 maddesi hükümlerinin uygulanması gerekmektedir. Fakat karşı tarafın avukatları Tüketici Mahkemesinin kararını kendi menfaatleri çerçevesinde yorum yaparak ve birçok desiseler yoluyla bana takip konusu aracın 2.el değerini ödeyerek borçtan kurtulmayı amaçlamışlardır. Bu durumda yapmanız gereken icra dairesindeki görevliyi ikna etmektir. Nasıl derseniz benim mahkeme kararında gecen aracımın FORD marka FOCUS model olduğunu ispatlamam gerekiyordu. Bunu aşağıdaki belgelerle ispatladıktan sonra icra dairesine ARKAS OTOMOTİV'in elinde mahkeme kararının hüküm kısmında geçen misli aracın yedinde olup, olmadığının tespitini istedim. Burası çok önemli takibi bilerek izmir Adliyesinde açmıştım. Adres itibari ile ARKAS'ın Showroomu karşıkayada olduğu için Karşıyaka icra müdürlüğüne talimat yazdırdım.İcra takibini karşıyakada açmış olsaydım önüme birçok engel çıkacaktı. Karşıkaya icra dairesine yazdırılan talimatı icra dairesi aynen uygulamak zorunda çünkü kanun gereği kıvırma gibi bir şansı yok. İlk iki belgeyi incelediğinizde aracınızın marka ve modelini göreceksiniz. AT uygunluk belgesi olmadan motorlu araçlar trafiğe çıkamazlar. Bu belgeleri mutlaka saklayın, bir gün gerekebilir. Emisyon belgesinde de aracın Markası FORD ve Modelinin FOCUS olduğu net bir şekilde görülmektedir. yani ARKAS OTOMOTİV yetkililerinin iddia ettiği gibi takip konusu aracın 2010 model olmadığı kanıtlanmış olmaktadır.Zaten bununla ilgilide bir mahkeme görüldü. Onunda kararı var ve de EMSAL niteliğini taşıyor. :)

    Görüyorsunuz ki Karşıyaka icra dairesinide biraz arşınladıktan sonra ARKAS OTOMOTİV showroomuna zorda olsa keşif maksatlı HACZE gittim. Birdahiki sefere talimat yazışmalarının geri kalanı ile EMSAL NİTELİĞİNDEKİ ŞOK HACİZ TUTANAĞINI burada paylaşacağım.

    Esenlikler diler yorum yazan arkadaşlara, yorumları için ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım bizde bir gün medeni ülkelerin bulunduğu mertebeye ulaşabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcomp -- 24 Mart 2020; 17:48:32 >




  • Merhaba Arkadaşlar,
    Bugün talimat dosyasındaki diğer yazışmalar ile haciz tutanağı tutulduğu sırada yaşadığım deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım. Önce şunu belirtmeliyim ki ben avukat değilim ve hukuk okumadım. Bu durum benim için çok farklı bir deneğim oldu. Haciz işlemi için gerekli olan harcı yatırdıktan sonra ARKAS OTOMOTİV'in showroomuna haciz memuru ile gittim. Showrooma girdiğimizde yetkililer bize avukatlarının gelmeleri için beklememizi söylediler. Borçlunun avukatını beklerken şirket yetkilisi arkadaşla sohbet etmeye başladık sohbet sırasında bir yetkili" Siz buraya hacze nasıl geldiğimiz? Gelmemeniz gerekiyordu, biz gerekeni yaptık" gibi cümleler sarf ettiler. Ben ve icra memuru şok içinde bunları dinledik. Daha sonra ARKAS OTOMOTİV'in avukatı geldi ve Haciz Tutanağı tanzim edilmeye başlandı. Haciz Tutanağını incelediğinizde göreceksiniz ki Tutanağın başındaki beyanlarında FORD FOCUS MCA TITANIUM SD marka aracın mislinin bayilerinde olmadığını beyan ediyorlar. Bu beyanları tutanağa geçtikten sonra keşif başlıyor. Ve ellerinde ayıpsız misli olmadığı beyan edilen aracın ellerinde var olduğu tespit ediliyor ve motor ile şasi numaraları ile birlikte tutanağa geçiriliyor.

    Bu olaydan sonra hukuk mücadelem daha da sertleşme başlayarak resmen HUKUKİ KATLİYAM denilebilecek bir süreç içine giriyorum. Zaten asıl aksiyonda buradan sonra başlıyor.

    Aşağıda paylaştığım HACİZ TUTANAĞI EMSAL belge niteliğini taşımakta olup, bu hukuki mücadelenin İZMİR ile sınırları içinde çözüme ulaşmayacağını bana gösterdi. Bu nedenle daha çok hırslanarak bu yola baş koymaya karar verdim.

    konunun devamında gelişen olaylarla birlikte benim 5 ayda alamadığım duruşma gününü ne hikmetse ARKAS OTOMOTİV avukatları gıyabımda mahkemeler gördürmek suretiyle 1 gün içinde karşı taarruza geçerek işlemler yaptı. Bunları da ilerleyen günlerde sizlere belgeleri ile neler yaptığımı anlatacağım. Yorumu sizlere bırakıyor esenlikler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcomp -- 24 Mart 2020; 17:49:0 >




  • Başarılar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardımcınız olsun bu yolda hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkede güzel şeylerde olabileceğine olan ümidimi arttıran ender azimli insanlardansınız. bu durumu ve belgelerinizi basınla paylaşmanız mümkünmü? başınıza böyle bir şey yaparsanız yasal bir sıkıntı açılır mı? çünkü her halükarda haklı görünüyorsunuz... bence basın işin içine girerse geri adım atarlar...
  • yorucu ve sıkıcı bir durum. bütün dengeniz, sinirleriniz alt üst olmuştur muhtemelen. bu işleri bir avukata bıraksaydınız daha mı iyi olurdu. adamlar size çirkeflik yapabilir, pek yüzyüze gelmeseniz bence daha iyi. bana bir ford servisindeki usta söylemişti. bu focusların dizel motorları sorunlu diye.
  • Hocam çok geçmiş olsun öncelikle . Çok sıkıntılı ve uzun bir dönemden geçmişsiniz , ki bu ARKAS otomotivin çakallıkları yüzünden iş dahada uzayacak gibi duruyor. Ama umarım vaz geçmeden sonuna kadar götürüp hakkınızı alırsınız .
  • Valla helal olsun, umarım kısa sürede yeni aracınıza kavuşursunuz.
  • Saatlerdir okuyorum, hayretler içindeyim, merakla mevzunun devamını bekliyorum, Allah yardımcınız olsun...
  • Allah'ım önce sabır sonra kolaylıklar sağlasın. Ezilen hep halk oluyor ama bu sefer inşallah sonuç değişir. Kahrolsun bu düzen.
  • Selam arkadaşlar,
    Tüm iyi dilekler için teşekkür ederim.Fırsat bulamadığım için konuyu devam ettiremedim.Süreç halen devam etmekte diğer belgeleride burada paylaşacağım.Lütfen takip edin.Ve son olan olay ise kanınızı donduracak nitelikte :)
    Alacaklı olduğum icra dosyasında teslim mecburiyetim olmayan aracıma haciz kondu ve aracım kapatıldı.Varın gerisini siz düşünün. Bakalım daha neler olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcomp -- 18 Mayıs 2015; 14:53:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.