Şimdi Ara

Ford focus mu ? Kia Sportage mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , iki aracın modelide fiyatıda aynı o yüzden arada kaldım. 2012-2013model ,full donanım ,70-75 arası fiyatları. Tek fark focus binek dizel , sportage suv benzinli. Ben sportage almak istiyorum ama markasının kia olmasından dolayı çekincelerim var çevrem kalitesizdir ,zor satılır ,çok yakar , parçası zor bulunur diyor. Focusda güzel ama sıradan binek bir araç beni hiç heycanlandırmıyor işde kafa arıtmaz ,parçası heryerde var , satışı çok kolay , az yakar vs. Bu arada hangisini alırsam alayım kahverengi alıcam o yüzden mantıken focusda alsam satması gene zor olucak kimse beyazdan başka tenk istemiyor biliyorsunuzki. Gönlüm sportage diyor ama bide sizlere sormak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tam bilgim olmamakla birlikte Focus Dizelin yakacağı 6,1 Litre falan. Sportage da 12 Litreden az yakar mı sanmıyorum. Fiyatları eşit desek benzinle mazotun. Yaptığınız her kilometrede 2 kat yakıt tüketim farkı vardır.

    Bu bence daha önemli bir mevzuu herşeyden önce.
  • Hoşuna giden aracı al derim. Ayrıca Kia'ya kalitesiz , zor satılır diyenlere de aldırmadı. Bugün artık tüm markalar birbirine denk kalitede araçlar üretiyor . O yüzden Sportage al geç. Focus alırsan aklında hep Kia kalıcak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları kolay bazıları zor satılır ama her aracın bir alıcısı vardır. Tabiki focus daha kolay satılır ancak sportage'da bir şekilde satılır.
    Suv tarzı araçların kullanım maliyetleri bineklere göre fazla oluyor. Lastikleri pahalı , yıkatması pahalı vs.
    Yakıt masrafı önemliyse kesinlikle focus tercih edilmeli. Benzinli sportage ile dizel focus yakıtta kıyaslanmaz bile.
    Focus darlığı ile Sportage genişliği ile nam salmış araçlardır.
    Sportage yüksek sürüş pozisyonu ile keyif verirken focus sürüş dinamikleri ile keyif verir.
    Sportage ilk çıktığında oldukça fazla satıldı. Hem usta hem de parça konusunda sıkıntı yaratmaz.
    Ne amaçla kullanacağınız da önemli. Sert kullanırım , aralara girerim, sportif sürüşü severim diyen biri için focus idealken aile arabası olsun , geniş olsun diyen için Sportage idealdir.
    Ekonomik açıdan bakarsak focus öndedir diğer konularda şartlar eşit gibi.
    Bence mantık focus diyor gönül sportage'dan yana.Tabiki mantıklı seçimler pişman etmez ama bir defa geldiğimiz hayatta her şeye ekonomik bakarak da yaşanan hayattan ne kadar keyif alınır. Sanırım Sportage alıp bir süre kullanıp yakıttan illallah edince de satıp focusa geçmek en tatmin edici seçenek olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • sportage yakıt tükeminden sonra bütün heveslerinizi kursağınızda bırakabilir.
    araç yelpazenizi biraz genişletebilirsiniz.
    Asx mesela
  • Sportage focusun yaklasık 2 katı kadar yakacaktır, buna razıysanız sportage tabı kı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çizginin dışında çıkmak isteyen birisi için sportage daha iyi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sportage sayılmaz diyene kulak asma. O sınıfın referans aracı qasqai ve sportage dır. En çok satılan model bu ikisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kia Rio 2007 kullanıcısı olarak yaşına göre gayet memnunum araçtan motorun sessizliği yol tutuşu bana iyi geliyor.
    Ayrıca benim aracımda çoğu parçası motor da dahil Hyundai buda parçasının kolay bulunacağı anlamına geliyor. Tabi Sportage de durum farklı olabilir bir bilgim yok.
    Görünüş olarak çok hoşuma gidiyor ama bugün km77 videosunu görünce tüm sevgim gitti.
    Araçta ne aradığınıza bağlı ben aile aracı olarak kullanacağım hızla işim yok yakıtta düşünüyorum derseniz Sportage
    Ama yollarda yılan gibi gitsin diyorsan focus, az da yakarsın.
    Bahsettiğim video;https://youtu.be/iA-IiKjyEf8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 7 Mart 2019; 20:11:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize teşekkür ederim sportage ile ilgili neyseki alınmaz gübi yorumlar gelmedi içim rahat bir şekilde alıp denemek istiyorum çok hevesliyim çünkü. Yakıt olarakda tüplü tercih edicem yada tüpü kendim illaki taktırıcam yoksa binilmez. Şuan fiesta kullanıyorum 2011 1.4 benzinli 7.5 ltre farbrika verisi sportage ın fabrika verisi 8.1 o yüzden tüplü olursa yakıt sorunu yaşayacağımı sanmıyorum dizel focusdan 5-10 krş fazla yakacaktır. Çok sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sportage'a tüp takmaya 10 bin lira civarında istiyorlar. Amorti etmek yıllar sürer. Tüplü alırım derseniz uygun fiyatli bulmak zor olur. Satıcı zaten tüp parasını fiyata ekliyor. Atmosferik motorlar için üretilmiş standart kit takılı bir sportage'a aman yanaşmayın yada taktırmayı düşünmeyin. Sanayiden çıkamazsınız. Sportage GDI motor kullanır, sıvı sistem LPG kiti ve iyi bir işçilik gerektirir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Astra j turbo ile 6.6L, sportage ile 9.5L tüketim yapmıştık aynı yolda, ikisi de Manuel :) araba basınca gitmiyor, iyi yanları oyuncakları ve motor sesinin hiç olmaması. 2013 concept plus dı sanırım donanım seviyesi. Lpg olayını arkadaşlar söylemiş, karma sistem kullanmanız gerekli, kısa dönem binip satacaksanız pek uygun bir araç değil sizin için bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satış hızında focus öndedir. Ama bunu artık aşın yahu.
    Bence gönlünden geçeni al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genis yuksek arac istiyorsaniz ford cmax toyota verso gibi mpv araclara da bakabilirsiniz kendinizi iki modelle sinirlamayin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel Focus tabiki dostum fazla düşünecek bir konu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş sportage alcak ve sonra pişman olacak gibi hissediyorum.

    bende ilk araçlarımı bakarken hep bir hevesle bakardım ve şunu farkettim aradan biraz zaman geçip daha sakin kafa ile düşündüğümde aslında o aracı çokta istemediğimi. arkadaşta bu durumu yaşıyor olabilir.
  • Aylık 10bin km yaptığınızı varsayarsak yıllık 3000 3500 tl fazladan yakıta para vereceksiniz sportage güzel araçtır kalitesine laf edende araçtan anlamıyordur fakat gdi motor çok verimsiz ve saçma bir motor fsi mantığıyla aynıdır çalışma prensibi güzel hb şeker kırmızısı focus da her türlü çok farklı duruyor karakterli bir araç ben olsam focusu seçerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk aracım 2011 titanyum fiesta 2 yıldır kullanıyorum ama küçük gelmeye başladı. Fiestayla mutluydum ama çok yakıyordu gittim hemen 1700 e tüp taktırdım zaten 10 ay kullanınca kendini amorti etti. Neyse sportage alırsam da tüp taktırıcam kendi tüpçüm Ankarada çok tanınmış iyi bir yer isim yapmış ona sordum atiker fast modüllü tüpü 3200 e takarım demiştide peşin ödemede biraz daha düşer.

    O yüzdendirki focusun içi kullanımı fiestayla aynı konsolu falan benzer tasarımı var. Zaten sıkıldım fiestadan benzerini alasım gelmiyor ama focusdan başkada alıcak araba bulamıyorum astra j de olabilir oda güzel ama jetta leon i30 falan eski kasa ediyor 70 liraya ondan istemiyorum.

    Sportage da yaşayacağım tek pişmanlık eğer konsol plastiği hındai accent gibi çıkarsa , kapıları şahin kapısı gibi dandik olursa o zaman üzülürüm. Gerçi bindim bikaç kere içine kısa süreli inceledim içime sindi kalitesiz bir görüntü ve hissi yoktu. Yakıtta dediğim 3000 tlye modüllü atiker taktırırsam 40 krş yakar ideal iş ev arası git gel 16 km zaten çok yakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedric... -- 8 Mart 2019; 18:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2013 model dizel sedan manuel vites focus sahibiyim.kagana takılanı sorabilirsin.bence araç güzel az yakıyor mazot ne yakmış yakmamış umrumda değil şeklinde kullabıyorum.ortalama 6 lt tüketim var.1 depo mazota 1000 km gidiyor uzun yolda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.