Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (330. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.710
Cevap
28
Favori
855.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ESP+TCS hakkında kimseninfikri yokmu ...hiç kimsenin aracında bu donanım yok mu yoksa.. bi kaç gün önce sordum kimse bi yorum yapmadı.. ben merak ediyorum.. ama işlevlerinin önemli olduğunu düşünüyorum kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa sevinirim..

    bir de c-max gerçekten bu kadar iyi bi araçmı demiştim yine bi yorum gelmedii
  • 2004de ESP +TCS li c max almak istemiş ama ellerinde olmaması nedeni ile alamamıştım.
    O tarihlerde 10 araçtan sadece 1 i esp li idi.
    Güvenlikten tasarruf olmaz derim ben.
    Alacaksanın espli olsun derim
  • FENKLİ SELAM......
    esp ve tcs ile ilgili çok güzel bir simülasyonun olduğu bir site buldum..incelediğin zaman ne kadar mükemmel 2 sistem olduğunu anlayacaksın.........(electronic stability program)

    http://www.soylenasil.com/makine/esp3.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmax1973 -- 7 Nisan 2008; 20:51:28 >
  • bu da tcs (traction control system) çalışma prensibi


    http://www.soylenasil.com/makine/tcs5.htm
  • epb nin bence avantajları da var dezavantajları da.......

    AVANTAJLARI...,


    1-lüx bir donanım..ancak lüx araçlarda olan bir özellik
    2-yokuşta kaldığınız zaman el freni yardımı ile kalktığınız belli olmuyor(karizmadan ödünsüz:)
    3-bir de cahil oto hırsızı olursa belki bulması biraz zaman kaybettirir kendisine::::::)
    4-bir de bazı arkadaşların da dediği gib vınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn


    DEZAVANTAJLARI...,


    1-Arka fren balataların çok erkenden bitmesine neden oluyor.normalde ön balatalar erken biterken biz de arkalar önce bitiyor..
    2-devreye girmesi 1-2 sn arasında oluyor ...bu da frenajın biraz geç gerçekleşmesine neden oluyor...((zaten balataların daha erken bitmesinin nedeni de zannediyorum balataların kaliperlere yakın imal edilmiş olması))
    3-eğer bilmeyen biri arabayı epb çekikken kaldırmaya zorlarsa bu aceminin debriyaj baskı balatanın sıyrılmasına neden olması))




  • Dostlar ben GP (Güvenlik Paket) donanımlı c-max kullanıyorum. En büyük faydasını yağmurlu ve karlı havalarda çok bariz hissediyorum. Bazen ani manevralarda araç ESP olmayan araçalara göre daha kontrollu manevra yapdığını fark ediyorsun.
  • Merhaba,

    DMetinD senden ve benden başka kimse yok şu anda.Neyse ben genele sorayım ve fikirlerinizi alayım.Siyah renk araba için Ziebart boya koruma yaptırlmasını tavsiye edermisiniz.
  • Ben arabayı aldığımda yaptırmıştım fiyatı biraz tuzlu ama genede değer bence yaptırdıktan birkaç ay sonra evin önünde sol arka çamurlukta 20 cm yakın keskin bir göçük ve çamurluğun üzeri beyaz lif lif göçükten daha uzun çok sayıda çizgi vardı görünce şok olmuştum boya mahvoldu diye göçüğe dokununca beyaz çizik sandığım şeylerin ziebartın yapmış olduğu boya korumanın olduğunu anladım arabanın boyasında hiç bir şey yoktu sadece kaportada göçük oluşmuştu faydasını ozaman anladım Ama bu boya korumayı her sene tekrar ettirmek gerekiyormuş ben bir sefer yaptırdım fiyatından dolayı boyanın parlaklığını korumak için haftada bir sefer aracımı cilalı oto şampuanı ile kendim yıkıyorum boya parlaklığı ilk günlerindeki gibi
  • Benim aracada aldığım arkadaş yaptırmış tabi faydalıdır muhakkak ama baya bi para ödemiş.Birde her sene yenilenmesi gerekiyormuş.
  • yakında alıcaz sanırım sadece telefonla görüşerek bu bilgileri aldık(ben konuşmadım);

    2004 model
    1.6dizel
    son modeliymiş
    (yakında daha fazla bilgi alıcaz)

    bi kaç sorum olucak;
    1-bu modelde kasa ağır kalıyomuş bu doğrumu?
    2-bu modellerin genelinde kronik bir sorun varmı?
    3-genel olarak önerirmisiniz?



    teşekürler...
  • 1- mpv sınıfı araçlarda kasa biraz daha yüksek vede geniş olduğundan dolayı binek otomobillere göre ilk hızlanmaları biraz daha yavaş oluyor ama tdci motor 2.vitesten itibaren kendini hissettirmeye başlıyor aracı alırsan 1750 ile 2750 devir arasında kullanmaya çalış çünkü turbo bu aralıklarda maximum torku üretiyor yani daha fazla basman sadece keseye zarar

    2-2004 modellerin kronik intercooler borusunda çatlama meydana geliyor ama bu sorunda yeni nesil daha ince bir boru ile giderildi muhtemelen alacağın aracında buda değiştirilmiştir Ayrıca aracını özellikle uzun kullanımdan sonra stop etmeden önce rölantide 1-2 dk. çalıştırıp öyle stop et (turboyu korumak için)bir de aracın içerisinde kasis ve çukurlarda esnemeden dolayı oluşan ufak seslerle karşılaşabilirsin plastik malzeme ve kapı fitillerinden dolayı. Birde kesinlikle yakıtın euro diesel olsun

    3- bence mpv sınıfı araçlarının içinde tdci motoru vede konforundan dolayı alınabilecek en iyi araç




  • Merhaba arkadaşlar ,benim aracımda 2004 ilk gelenlerden kronik sorun olan intercooler borusu servis tarafından ben önermeden garanti kapsamında değiştirildi,şimdiye kadar araç her hangi bir arıza vermemişti ( 51.000 km )yalnız geçtiğimiz haftalarda almış olduğum yakıtın- ki Total den almıştım ( % 99 Total kullanıyorum ) -kötü çıkması teşhisi ile Egr temizlettirdim,fakat arıza ışığı yanmaya devam ediyor ve bu kez egr ye gelen akım yetersizliği olarak görünüyor,kimileri egr nin komple değişmesi gerektiğini söylüyor( yenisi 800.00ytl üzerinde ) kimileride sadece elektik aksamının tamir edilebileceğini söylüyor şu an araçta bundan dolayı herhangi bir problem yok normal performans devam ediyor,buna benzer sorun yaşayanınız varmı?Birde 2004 modellerde program yüklenmesi hakkında bilgisi olan var mı?Kazasız Şürüşler




  • tavsiyen için teşekkür ederim tissot 1853 bende esp + tcsli almayı düşünüyorum ama, bayilerde hazırda bulmak çok zor.. ama bekleyeceğim artık
  • çok teşekkür ederim cmax1973 .. linkler için..... gerçekten simülasyonlar anlatıyo olayı...
    ben şahsen çok istiyorum zaten bu iki özelliği ama.. hernedense bayiler naapacaksın espyi diyolar.. daha bizde bazı şeylerin bilinci yerleşmemiş.. birde bayilerin bu tavrı aslında ellerinde hazır olanı satmaktan kaynaklanıyo..

    ama ben siparişi önceden verecem artık.. renk konusunda kararsızım biraz .. renkle ilgili tavsilerinizi bakliyorum arkadaşlar..
    bundan önceki arçlarım hep beyazdı.. c-max e beyaz gidermi bilmiyorum.. daha hiç beyaz c-max görmedim makyajlı...
  • sonunda biz de yarın teslim alacağımız c-max titanium x paket fırtına gri aracımızı.memnuniyet ve şikayetlerim olursa sizlerle paylaşacağım.
  • hayırlı olsun..... kazasız keyifli sürüşler :))
  • Hayırlı olsun arkadaş, güzel günlerde kullanmanı diliyorum. Senin için sorun olmazsa ne kadara maloldu? selamlar...



    quote:

    Orjinalden alıntı: ramazan3535

    sonunda biz de yarın teslim alacağımız c-max titanium x paket fırtına gri aracımızı.memnuniyet ve şikayetlerim olursa sizlerle paylaşacağım.
  • hayırlı olsun güle güle kullanın. X pakette CC standart değil mi ?
  • hayırlı olsun... kazasız belasız bin..

    göstergeler yeni değil mi .. yani daha derin .. yol bilgisayarı ekranı daha büyük
  • arkadaşlar c-maxımı satıyorum 2005 ghia 1.6 benzinli .46.000 km.kazasız-çiziksiz.forum için özel fiyat 26.000ytl ilgilenirseniz salıya kadar istanbuldayım tuzlada arabayı görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.