Şimdi Ara

FORD FOCUS ARACIMDA KISALAR KENDİLİĞİNDEN YANIYOR. UZUN FARLAR YANMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ford Focus Mk3 Kasa 2013 1.6tdci manuel Trendx aracımda araca kontak verdiğimde kısalar kendiliğinden yanıyor. Araç bilgisayarında da yandığına dair işaret çıkıyor. Far anahtarında kapalı olmasına rağmen yanıyor. Yani far anahtarı inaktif durumda kalıyor. Bu sırada selektör, sis farı ve uzun farlar kullanılmıyor. Arada bir seyahat ederken 5 dakikalığına normale dönüyor ve far anahtarı da komutlarını yerine getiriyor ama sonra tekrar sorun kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Yapılan şeyler:

*Yolcu koltuğu önündeki bcm modülü üzerindeki pinler sökülüp kontak spreyi ile temizlenip takıldı

*Far anahtarının içi sökülüp kontrol edildi, kartı temizlendi.

*Araç bilgisayarına bağlandığında anormal bir durumla karşılaşılmadı.

Bazı yerli ve yabancı forumlarda sorunu yaşayan gördüm ama herhangi bir çözümü yazan olmamış, Kimilerinde kendiliğinden sorun ortadan kalkmış. Aracımı güvenmediğim oto elektrik ustalarına emanet etmek istemediğim için bu ve bu tarz sorun yaşayan kişilerden çözüm bekliyorum.

• Hocam özelden de yazmışsın buradan cevap vermek istedim belki başkasının da işine yarar ilerde. Modeline kadar aynı araçta aynı problemi yaşadım. Benim sorunum yolcu bölümü torpido altında Bcm beyninin arkasındaki kablo tesisatında çıktı. Orada bir temassızlık oksitlenme vs var muhtemelen. Oraya bir baktır ama dediğin gibi bilmeyen kendini usta zanneden dangalaklardan uzak dur. Ben bu ….lar yüzünden çıkma Bcm beyni almak zorunda kaldım. Şu an elimde 2 tane programlanmış sağlam Bcm beyni var :) Ben yetkili servise kadar gittim sorunu servisten ayrılma bir oto elektrikçisi çözdü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam evet. Bu sabah ben de yolcu bölmesindeki bcm kısmında birkaç tesisat kablosuna bakayım dedim. Oradaki kırmızı renkli kabloyu oynatınca düzeldi. Sanırım bir temassızlık söz konusu. Yarın gidip işinin ehli bir ustaya güzelce ayar çektireceğim. Yaşayan birçok kişi gördüm onlara da yardımcı olsun bu başlık. Teşekkürler... 

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.