Şimdi Ara

Ford Fiesta 1.4 TDCI Comfort Yakıt tüketimi sorunu ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
245
Cevap
4
Favori
241.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • offering O kullanıcısına yanıt
    hocam sizin sinyal kolunun üstünde tuş var ona bastığınızda 100 km de kaç litre yakıyor, kaç km menzili var ve bir sürü daha fonkisyonu var diye biliyorum. benim araç 1 depo ile edirne-ankara arası gidiyor üstünede 100 km menzili kalıyor ancak şehir içinde sapıtıyor böyle, kullanımımla alakası olduğunu düşünmüyorum. mesafem çok kısa
  • arlper kullanıcısına yanıt
    menüden her şeyi görebiliyorum ama resimdeki gibi hepsi tek ekranda görünmüyor. O bakımdan sormuştum teşekkür ederim.
  • Arkadaşalr 2010 tdci fiesta aracım var. bir kaç hafta boyunca aracta fanı veya klimayı çalıştırıdıgımda hafıf hafıf mazot kokusu gelır gıbıydı. pek sorun gıbı gelmemişti bana ancak ıkı gun once aracın kaputtan duman yukseldıgını gordum. cok fazla bı duman yoktu ancak bu hava fıltresının oldugu yerın yanından(sol tarafından) duman cıkıyordu. aracva alttan baktık ve damlatmıs bayagı bır mazot. ustalar ılşk etapta cözemedi. ancak ardından enjektorlerın lasıtıgı varmıs galıba tam bılmyıorum bu konuda bır fıkrım yok, bu lastıklerden kacırıyor olabılecegını soyledıler. ve aracın enjektorleırnın dordunun de lastıklerını degıstırdıler.su an bı mazot kokusu yok aracta. ancak anlık yakıt tuketımı cok cok arttı. arac kalkıslarda oınceden max 13Lt falan gosterırken su an 55lt gosterıyor. duz yolda 4-5 lt arası yazarken su an bu deger 8-9 lt cıvarlarında. aracın elektronık aksamı ıle ılgılı bı r sorun mu var dıye dusunuyorum ancak depodan da bellı arac yakıyor yanı bu degerlerı. canımı cok sıktı. ve bu halıyle aracla 350 km de yol yaptım. aracın sesınde ve cekısınde cok az bı farklılık oldu gıbı geldı ama tam emın de degılım. ama vites devri geldiginde kucukten bı ıslık calar gıbı oluyor arac. hıcbır fıkrım yok ne yapmalyıyım. dırtek goturup servıse mı vereyım . ne onerıırsınız. cevap veren tum arkadaslarıma sonsuz teşekkurlerımı sunuyorum...




  • tafyum kullanıcısına yanıt
    senin sorunun oringlerdeydi yani söleki enjeksiyonların ağzında ufak bir lastik var orjinal araba ile gelenler sorunlumus bunu bizzat ford yetkili servisteki usta söledi ve bununla ilgili çalışma yapan ford yeni lastikler üretmiş garantili araçlarda ücretsiz değiştiriyorlar bu arada arkadaslar 2010 fiesta sı olupda arabası böle hafif pedala dokunsa dahi ileri doğru vuruntu yaparak atlama yapan varmı ben pedala hafif dokununca böle araba ileri atıyor kendini hafifte vuruntu sesi geliyor
  • 2009 1.4 TDCI Fiesta Collection var. Şehiriçi 6.5 - 7 lt/100 km normal bir değer mi? 3000 devire gelmeden vites atarım genelde.

    Konu çok uzun tüm mesajları okuyamadım.
  • Merhaba;

    2014 1.5 Fiesta ile 630 KM yol yaptım, yol bilgisayarı son 30 KM yazdığı için ilk bulduğum benzinliğe girdim. 138 TL'ye depoyu doldurdum. FULL 138 TL iyi geldi. 300 KM kadar şehir içi 330 KM kadar da uzun yoldu.

    Vites geçişlerim 3000 devirde oldu genellikle. Sadece bir defa da orantısız güç kullandım, bir tane BMW Z4 ile E5'te biraz it dalaşı yaptık benim araba ufak tefek olduğu için, makas ata ata, Z4'ü arkada bıraktım.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tafyum

    Arkadaşalr 2010 tdci fiesta aracım var. bir kaç hafta boyunca aracta fanı veya klimayı çalıştırıdıgımda hafıf hafıf mazot kokusu gelır gıbıydı. pek sorun gıbı gelmemişti bana ancak ıkı gun once aracın kaputtan duman yukseldıgını gordum. cok fazla bı duman yoktu ancak bu hava fıltresının oldugu yerın yanından(sol tarafından) duman cıkıyordu. aracva alttan baktık ve damlatmıs bayagı bır mazot. ustalar ılşk etapta cözemedi. ancak ardından enjektorlerın lasıtıgı varmıs galıba tam bılmyıorum bu konuda bır fıkrım yok, bu lastıklerden kacırıyor olabılecegını soyledıler. ve aracın enjektorleırnın dordunun de lastıklerını degıstırdıler.su an bı mazot kokusu yok aracta. ancak anlık yakıt tuketımı cok cok arttı. arac kalkıslarda oınceden max 13Lt falan gosterırken su an 55lt gosterıyor. duz yolda 4-5 lt arası yazarken su an bu deger 8-9 lt cıvarlarında. aracın elektronık aksamı ıle ılgılı bı r sorun mu var dıye dusunuyorum ancak depodan da bellı arac yakıyor yanı bu degerlerı. canımı cok sıktı. ve bu halıyle aracla 350 km de yol yaptım. aracın sesınde ve cekısınde cok az bı farklılık oldu gıbı geldı ama tam emın de degılım. ama vites devri geldiginde kucukten bı ıslık calar gıbı oluyor arac. hıcbır fıkrım yok ne yapmalyıyım. dırtek goturup servıse mı vereyım . ne onerıırsınız. cevap veren tum arkadaslarıma sonsuz teşekkurlerımı sunuyorum...

    Kardeşim bende de 2011 1.4tdcı var. Bende o ıslık sesi rolentiye girerken ve çıkarken daha ziyade oluyordu.
    Aracın yakıt tüketimi artmıştı ve dediğin gibi havalandırmadan veya klimadan mazot kokusu geliyordu.
    Mazot geri dönüş hortumunda delinme varmış o değişti serviste 370 lira ödedim. Belki sende de benzer sorun vardır. inş en kolayca hallolur.




  • beyler bende kendi hesabımı paylaşayım. 2008 fiesta 1.4 TDCİ ım var. balıkesirde tam depo ile bursa istikametine çıktım ( yolu bilen bilir düz ve nispeten engebesi az), aracı yormadan devirli ve ortalama 100-110 km/sa ile gittim ve tam 100. km de tekrar fulledim 15.50 TL verdim. çoook şaşırıdm 16 krş/km . . .

    hadi dedim performansı nasıl. tekrar fulleyip bursa çevre yolunda allah ne verdiyse yardırdım zorladım 180 i zor da olsa gördüm. busefer 100. km de tekrar fulledim yakıt tüketimi 30 krş/ km ye çıktı. helal hoş olsun dedim arabama tekrar aşık oldum.
  • ya bugun kayserıye gıttım 310 km ye 63 tl yaktı bana fazla gıbı geldı fabrıka verısı 3.7 litre 100 km de benımkı 5.4/100 olmus sızce normalmı... 2009 collectıon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azziizz

    ya bugun kayserıye gıttım 310 km ye 63 tl yaktı bana fazla gıbı geldı fabrıka verısı 3.7 litre 100 km de benımkı 5.4/100 olmus sızce normalmı... 2009 collectıon

    Gayet iyi bence, km ye yaklasik 20 kurus yakmis, daha iyisi can sagligi, iyi yolculuklar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • flasource kullanıcısına yanıt
    tesekkurler o zaman kafama takmıyorum:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azziizz

    tesekkurler o zaman kafama takmıyorum:D

    Kayseriye nereden gittiğinizi bilmiyorum ama gittiğiniz yolun düz yol olmadığını dikkate alırsak bence güzel değer 20kr/km.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • flasource kullanıcısına yanıt
    ankara kırıkkale kırsehir kayseri evet yol o kadar da duzgun degıldı ankaradan ıstanbula gıdecem 21 inde bakalım o zaman ne olacak
  • Merhabalar .

    Benimde 2008 model 1.4 tdci ford fiestam var. Arabayı kardeşimden 4-5 ay önce aldım . Biraz acemi olduğum için daha 2 aydır kullanıyorum. Araç ilk geldiği zaman depoyu shell den fullediğimde depo 640 km filan gösteriyordu. O zamanlar hiç merak edip göstergeyi sıfırlamadım. Sonraları biraz farzla yaktığını farkettim ve hesaplamaya başladım. Ankara şehir içi aracı fullediğimde gösterge 580 filan gösteriyor. Fakat 420-450 km arası ancak gidiyor. Biraz fazla dur kalk yapıyorum mecburen şehir içi olduğu için. Yine de bana çok fazla geldi . Genel de 2,5 deviri geçince vites değiştiririm.

    Aşaıda göstergenin fotoları.

     Ford Fiesta 1.4 TDCI Comfort  Yakıt tüketimi sorunu ! Ford Fiesta 1.4 TDCI Comfort  Yakıt tüketimi sorunu !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakteristik61

    Merhabalar .

    Benimde 2008 model 1.4 tdci ford fiestam var. Arabayı kardeşimden 4-5 ay önce aldım . Biraz acemi olduğum için daha 2 aydır kullanıyorum. Araç ilk geldiği zaman depoyu shell den fullediğimde depo 640 km filan gösteriyordu. O zamanlar hiç merak edip göstergeyi sıfırlamadım. Sonraları biraz farzla yaktığını farkettim ve hesaplamaya başladım. Ankara şehir içi aracı fullediğimde gösterge 580 filan gösteriyor. Fakat 420-450 km arası ancak gidiyor. Biraz fazla dur kalk yapıyorum mecburen şehir içi olduğu için. Yine de bana çok fazla geldi . Genel de 2,5 deviri geçince vites değiştiririm.

    Aşaıda göstergenin fotoları.

     Ford Fiesta 1.4 TDCI Comfort  Yakıt tüketimi sorunu ! Ford Fiesta 1.4 TDCI Comfort  Yakıt tüketimi sorunu !

    Hocam bende 2007 model 1.4tdci comfort var. Benim aracımın en kötü hali sizin ki kadar kötü olmadı şu ana kadar çok şükür. Daha iyi bilenler vardır ama bu kadar çok yakması normal değil.

    Benim aracımda da şöyle bir problem var bazen full depo ile 680 km gösteriyor bazen 580 gösteriyor. Bu sanırım pompacının pompa attıktan sonra manuel yolla eklemesi ile olan bir durum diye düşünüyorum fakat şamandıra bunu nasıl algılıyor ?

    Bir de genel yargı araç bilgisayarına güvenmeyin şeklindedir ama araç hep gösterdiği değerde yakıyor. Kullanım şartları değişiyor - ş.içi ş.dışı - ama yok bir şekilde gösterdiği kadar yakmayı beceriyor bazen 0.30 kuruş yakıyorum bazen 0.21 bu arada ki dalgalanma neye göre değişiyor tahmini olan var mı ? Aracım 2007 model olmasına rağmen henüz 43.100 km de onu da belirtmek isterim.




  • Aynen dediğiniz gibi bende kardeşime sormuştum o da en kötü 500 km yaptım şehiriçi demişti. İyice evham yaptım. Usta olmadığından kalfa baktı oda bilgisayar bağladı ve tüm değerler normal dedi. Ne yapsam bilemedim. Başka bir ustaya götüreceğim en yakın zamanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşime 2006 model makyajlı kasa 1,4 TDCI tiptronik vites fiesta aldık. aldığımızda yol bilgisayarı 10.8/100 km gösteriyordu. ağır bakımı yapıldı. tüm filtreleri falan değişti. havalarda ısındı şimdi 9.1/100 KM gösteriyor.

    1-bu tüketim normal mi en son yakıtı shell nitro aldım.

    2-araç çeyrek depo çizgisine gelince yakıt lambası yanıyor 80 km daha gider diyor. ama rakam stabil değil sürekli artılıp eksiliyor. merak ettiğim sıfır yazdıktan sonra daha kaç km gider.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skypowernet

    eşime 2006 model makyajlı kasa 1,4 TDCI tiptronik vites fiesta aldık. aldığımızda yol bilgisayarı 10.8/100 km gösteriyordu. ağır bakımı yapıldı. tüm filtreleri falan değişti. havalarda ısındı şimdi 9.1/100 KM gösteriyor.

    1-bu tüketim normal mi en son yakıtı shell nitro aldım.

    2-araç çeyrek depo çizgisine gelince yakıt lambası yanıyor 80 km daha gider diyor. ama rakam stabil değil sürekli artılıp eksiliyor. merak ettiğim sıfır yazdıktan sonra daha kaç km gider.

    Ben sıfır yazdıktan sonra ne kadar gideri denedim, 30km ye gelince daha fazla riske atmadım petrole yetiştim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • flasource kullanıcısına yanıt
    İşlerin yoğunluğundan geçen hafta ustaya götürmedim.Ankara şaşmaz da bir ustanın adresini aldım bir baktıracağım. Kardeşim geldi geçen hayret etti o da. İyice canım sıkıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün nihayet aracı adamakıllı bir ford ustasına götürdüm. Adam da şaşırdı başta dediklerime. O da cihaz filan bağladı , motoru biraz zorladı ve birşey bulamadı. Hatta motoru çok iyi dedi ve istersen değişelim arabaları dedi Sonra biraz dolaştık ve bana debriyajında yükselme var dedi ve bu da yakıt tüketimine birazcık da olsa etkisi olur dedi. Aynı şekilde lastiklerin kışlık olması ve arka ikisini havasının az olması ve aracı çok kısa mesafede açıp kapatmanda etkili dedi. Ben vitesi 2000-2500 devir arasınd değiştiriyorum deyince o bana 2500-3000 arası değiştir , çünkü 2000 devirde değiştirisen vitesden sonra araç direk 1300-1400 devire düşer ve kendi devirine gelene kadar yakar biraz dedi ve arabaya zarar verirsin dedi. Bi 10000-15000 km git ondan sonra geliirsen bakımını yaparız ve debriyaj ilerlemiş mi ona bakarız dedi ve mobile 1 motor yağını önerdi. Uzun yola çık bir de öyle dene farkı anlarsın dedi. Bu aralar uzun yola çıkasım var da yeni sipariş ettiğim yazlık lastikleri ( continental cpc5 ) bekliyorum. Hayırlısı artık sıkıtı benim kullanmamda demek ki , Allah başka sıkıntı vermesin.

    Bu arada arka bagaj motoru arızalıydı ve anahtar ile çevirmeden açılmıyodu, sanayiye gitmişken orada pazarlık sonucu 50 tl ye tamir ettirip taktırdım motoru , şu an tıkır tıkır. Adanm 2 yıl garanti dedi en az

    Yardımlarınız için teşekkürler , Allah kazasız belasız araç kullanmayı nasip etsin herkese.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.