Şimdi Ara

Ford Courier,Doblo,Kangoo hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 3 model arasında kaldım benim için yakıt önemli ve başımı ağrıtmayacak araç arıyorum.yılda 2-3 defa memlekete gideceğim 550km yol . özellikle giderken muğla taraflarında yaşadığım için dağlık bölge çekişte başımı ağrıtmasın istiyorum.Şuanki aracım 2014 clio 1.2 o yüzden malzeme kalitesi olarak pek bi beklentim yok ,trim sesleri olsun alışkınım yani.Önerileriniz nedir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca ben sıfır olacaksa 1.6 Doblo alırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."

2009 Renault kangoo 1.5 dci panelvan 85 hp.
    2017 Renault Megane sedan 1.5 dci edc icon 110 hp.
  • Hocam merhaba.

Bu sınıfın en yakışıklısı tartışmasız Ford Kurye fakat Kuryenin 75 bg lik olanının performansi pekte iyi değil. Comnect kullanan bi arkadaşım pek beğenmemişti performansini ki kendisi o kadar da performans meraklisi biri değildir. Ben aracin 1.6 tdci olanini kullandim bi sorun görmedim performans olarak.

Eğer performans cok önemliyse 1.6 mjet Doblolar öncelikli olmali sizin için.

Fakat ben oyumu Reno Kangoo icin kullaniyorum. 1.5 dci 90 bg performansi gayet yeterli ic hacmi genis ve bu 3 u icinden en az yakani bu araç olur. Kullandim gidişini beğendim.

Bence Kangoo yu düşün

Aynı aracın 90 ps versiyonunu kullanan forumdaşımız var.Çağıralım

Bu Hesap İki Kişi Tarafından Kullanılmaktadır.
  • Doblo yakittan,
    Courier ic hacimden,
    Connect fiyattan dolayi iptal..

Yol tutmasin ama her yola da vurayim derseniz kangoo 110lugu da çıkmış, 90lik bile virajlarda tehlike, o napar bilemem

• cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar dediğim gibi cliomu satıp üstüne para ekleyip 2.el almayı düşünüyorum , sıfırda alınır pahalı geldi açıkcası :) dobloları araştırdım ama yakıt tüketim değerleri diğerlerine göre çok buldum o yüzden eledim aklımda ford daha ağır basıyor kafamda 1.6 tdci versiyonu düşünüyorum yakıt olarakta fabrika değerleri iyi gözüküyor , ama bi yanımda kangoo diyor 2si arasında kaldım :D birde bu araçların vergisi nedir acaba? hiç ticari ile ilgim olmadığı için mazur görün :) saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir26 -- 23 Kasım 2015; 18:57:33 >

Orijinalden alıntı: lawyer.66

Courier 1.6 titanium plus sahibiyim. Kesinlikle ticari havasında değil. Zaten ticari olarak da kullanmıyorum. Fiyat performans olarak şuan rakibi yok bana göre.

hocam bende tit plus donanımı düşünüyorum .yakıt değerleriniz nasıl ? vergi ne kadar ödüyorsunuz ? birde arka koltuktaki ortadaki kısım sorun yaratıyormu 3 kişi otursa ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kadir26

Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 3 model arasında kaldım benim için yakıt önemli ve başımı ağrıtmayacak araç arıyorum.yılda 2-3 defa memlekete gideceğim 550km yol . özellikle giderken muğla taraflarında yaşadığım için dağlık bölge çekişte başımı ağrıtmasın istiyorum.Şuanki aracım 2014 clio 1.2 o yüzden malzeme kalitesi olarak pek bi beklentim yok ,trim sesleri olsun alışkınım yani.Önerileriniz nedir ?

Courier titanium sahibi olarak her türlü soruyu cevaplayabilirim elimden geldiğince.

Bu da courier hakkında daha önceden yazmış olduğum mini bir inceleme yazısı:
    quote:

Bu aracı alanların çoğu zaten aile aracı olarak kullanıyor, ben de dahil. Fiyatına göre en donanımlı ve dizel araç buydu ve tereddütsüz gittim aldım. Yakıt konusunda hiç üzmedi. Kontrollü kullanımda gayet az yakıyor. Sert kullanımda her araç gibi yakıt artabiliyor. Aracı kullanan biri olarak iyi ve kötü yönlerini objektif olarak yazayım.

Fiyatına göre sunduğu donanımlar ve 95 beygirlik 1.6 dizel motoru(titanium ve titanium plusta var bu motor) çok cazip.

4 donanım seviyesi var. Boştan doluya: Trend(1.5tdci 75 ps),Deluxe(1.5tdci 75 ps), Titanium(1.6tdci 95 ps) ve Titanium plus(1.6tdci 95 ps). Bendeki titanium versiyonu. Plus versiyonunda eksta olarak start-stop, koltuk ısıtma, ısıtmalı ön cam gibi özellikler vardı aradaki farkı vermeyi ben gerekli görmedim. Ama en düşük titanium versiyonun alınmasından yanayım, dış görünüşte bile baya fark ediyor.

Dış görünüşü kendi sınıfında tasarım olarak tek bence, çok dikkat çekiyor ve hoş görünüyor. Karartılmış arka camlar ve tavan barları çelik jantlar aracın albenisini artırıyor. Renk olarak en hoşuma gideni benim de sahip olduğum venedik kırmızısı rengi. Ancak metalik gri de hiç fena durmuyor. Beyaz çok klasik ben bu araca yakıştıramıyorum.

Boyutları çok büyük değil ve size otomobil kullanıyormuş gibi hissettiriyor(otomobil gibi ancak otomobilin aynısı kesinlikle değil.)

Kullanılan malzeme sınıfındaki diğer araçlara göre kaliteli.(Ancak sert plastik bu sınıfta standart olduğundan trim sesi takıntınız varsa bu araçtan vazgeçin. Belli belirsiz bir sürü yerden tıkırtı gelebiliyor.)

Araçta arka tarafta bağımsız süspansiyon kullanılmış. Ancak aracın süspansiyonları baya sert ve en ufak tümsekte sarsıyor çukurda falan beşik gibi sağa sola sallanıyor.

Aracın direksiyon tepkileri yeterli ancak çok hisli diyemeyiz. Frenler konusunda da bir problem yok frenlemesi gayet iyi.(önler disk arkalar kampana)

Motor performansı olarak, kalkışlarda biraz hantal gibi gelebiliyor, devrini aldığında öne atılması falan gayet hoş. Sonuçta drag yarışı yapmayacağımız için bana göre yeterli bir performans sunuyor. 5. vites 3000 devirde 140 üzeri hızlar çok rahat görülüyor ki bu uzun yolda bir avantaj. Daha düşük devirde daha sessiz bir yolculuk sağlıyor. Sollamalarda üzmüyor. Yokuş performansı olarak ne çok iyi ne çok kötü diyebilirim. Ama yeterli bir performans bence.

Kabin yalıtımı üst düzey değil ama sınıf standartlarının üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Lastiklerin sertliğine bağlı olarak yol sesi alıyor. Yumuşak lastik ile bu azaltılabilir. Rahatsız edici bir durum oluşturmuyor. Uzun yola çıktım kaç kere ve beni bu manada üzmedi.

Yükseklik ayarlı direksiyon ve koltuk sayesinde istediğiniz sürüş pozisyonunu ayarlayıp rahat bir sürüş yapabiliyorsunuz.

Uzun yolda hız sabitleyici kolay kullanımı ile en iyi dostunuz olabilir(yakıt tasarrufunda baya katkısı oluyor).

Far açmayı silecek çalıştırmayı unuttum desem yalan olmaz. Başka araca binince far açmak falan garip geliyor artık:) Far ve yağmur sensörleri bu manada güzel oluyor.

Hız sınırları daha düşük doğru ancak uzun yolda zaten 100 km + 10 km gibi bir sınır var ve aile kullanımı için uzun yolda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ancak büyük şehirde yaşıyorsanız (istanbul gibi) köprüden geçme problemi var.

Muayene her yıl yapılıyor ben sorun etmedim sorun edilecek bir durum olduğunu da düşünmüyorum.

Arka yaşam alanı ve bagaj mesafesinden bahsedersek, araç ruhsatta 3+1 olarak geçiyor. Yani arka taraf 2 kişilik. Koltuğun ortasında yüksekçe bir sünger var. Normalin üzerinde boyutlara sahip(80 kg ve üstü) 3 yetişkin rahat oturamıyor. Normal insanlar 3 kişi rahat oturur. Baş mesafesinde sorun yok gayet yüksek ve ferah. Bagaj olarak normal, ancak büyük bir bagaja sahip olduğunu söyleyemem. Arka camlar mandallı ve çok az açılıyor(yani neredeyse açılmıyor).

Arka kapı sürgüleri akıcı ve rahat, yumuşak bir kapanma hissi var.

Son olarak aracın yan rüzgarlardan etkilendiğini belirtmeliyim. Yani dengeyi bozmuyor ancak hissettiriyor.

Sonuç olarak her özelliği mükemmel bir araç beklentisindeyseniz bu araç size göre olmayabilir. Ancak standart kullanıcı için fiyat/performans bakımından az yakan, güzel görünen gayet uygun bir araç. Çıktığından beri tercih edilen ve iyi satış rakamlarına ulaşmış bir araç. Benim kanaatimce artıları eksilerinden daha çok. Her sorana objektif olarak anlatmaya çalışıyorum ve soranların çoğu bu aracı mantıklı buldu ve aldı. Size önerim, aracı bayide test edin ve mutlaka test sürüşüne çıkın. Siz de gönlünüze göre bulduğunuz aracı alırsınız umarım.

• ford
  • 1.5 courierler var is yerinde; cekisi pek ehli, atmosferik gibi hızlanıyor; oyle tork patlamasi falan yok. Arka koltukta 3.kisiye eziyet.bir de on ve capraz görüş acilari kotu.bunlarin haricinde malzeme kalitesi ve özellikle de yol tutus direksiyon guzel..

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.