|
Araba aldığı zaman, o markaya ortak olduğunu sanan bir tayfa var. Bu parayla marayla da ilgili değil, kültürle vizyonla ilgili, iki kuşak öncesinin çarıklısı eline hasbelkader milyonlar da geçse en fazla çarıklı milyoner olabiliyor, sonrada satın aldığı her şeye tapıyor. Elektriklinin geleceği olsa ne olacak olmasa ne olacak? Kaç yıl yaşayacaksınız da o geleceği görebileceksiniz? Ben bugün (bu yılki vergi düzenlemesinden önce daha da avantajlıydı) elektrikli alarak aynı fiyat seviyesindeki içten yanmalıya göre; Daha konforlu, daha donanımlı, daha performanslı, daha teknolojik... bir arabaya bilebiliyor muyum? Evet, bu kadar işte. 10-20 sene sonra hidrojen mi daha avantajlı hale geldi, nükleer mi daha avantajlı hale geldi... gider onu da alırım. Bile bile daha azına razı olmam. Araba al-satında üç kuruş kar etme peşinde koşacak kadar da düşmem. Bu vizyona sahip olmayıp kendi parasıyla kendine eziyet eden adam, aynı paraya daha azını aldığını hazmedemeyip külüstürleri övüyor işte. Kimsenin Corolla'ya bok attığı yok, hazımsızlığından dolayı Corolla/Civic gibi arabalara tapanları eleştiriyor insanlar. Bu arabalar üretim amaçları düşünüldüğünde gayet makul arabalar aslında, ama üretim amaçları da; Dar gelirli de araba sayılabilecek bir şey alabilsin, City Car'lara muhtaç kalmasın. Bir nevi günümüzün şahin'i broadway'i yani. Türkiye'de vergi yüzünden fiyatları şişince, kendilerinden üst segmentteki elektriklilere denk hale gelemiyorlar. Bunlara tapan adamların elektrikliye sallaması komik. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı