Şimdi Ara

/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] (1154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23.476
Cevap
149
Favori
1.414.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11521153115411551156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar besiktasi aldim takimda forvet yok mali durumda iyi degil yok mu soyle ucuza guzel bi forvet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Finn Balor

    Merhabalar. Biraz yeniyim bu oyunda ve merak ettiğim şey -aslında hatırlamadığım- oyuna başlarken bir zorluk seviyesi seçiyor muyduk? Çünkü Wolves ile bir kariyer başlattım ve ilk senemde ligi 3.sırada bitirdim. Avrupa Ligi'nde ise finaldeyim. Tamam Wolves zayıf bir takım değil ancak City ve Liverpool hariç zorlandığım rakip olmadı. Transfer yapmayı da pek becerebilen birisi değilim. 3-4 takviye dışında kadro aynı. Orta sıralarda bitiririm diye yola çıkmışken, daha ilk sezonda bu kadar yüksekte olmak biraz garip geldi işin açıkçası. Ama cidden çok zevkliymiş. Seneler sonra ilk kez oynadım. Bir de kulüp başkanının Portekizli oyuncu fetişi olmasa daha da iyi olurdu Kimi almak istesem, Portekizli değil diye veto ediyorlar.
    Portekiz yine iyi hocam ben Salzburg kariyerine başlayacaktım kulüp vizyonuna baktım Mali'den oyuncu transfer edilmesi diye bir şey vardı Ki doğru bir şey aslında Wolwes Portekiz'den çok oyuncu alıyor Salzburg da Mali'den.
    İlk seneden çok iyi performans sergilenme olayı biraz kolaylaştırıyor oyunu evet. Bunu dengelemek için sanırım sakatlıkları kullanmaya çalışmışlar. Çok sık sakatlık oluyor hele ki sağlık ekibinin kalitesini arttırmazsanız. Başarılı olmak daha zor olsa da bir çok kişi zor diye bırakabilirdi oyunu. Yine de keşke biraz daha dengeli olsaydı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnuviel37

    Küçük takım çalıştırırken en büyük sorun oyuncuları elde tutmak oluyor. Hepsi büyük takımlara gitmek istiyor. Beşiktaş kariyerimde bir ara stoperime 10m maaş verdiğim oldu. İyi oyuncu bulmak kolay olmuyor. Neyse ki daha iyi ve gencini buldum da zor da olsa sattım kurtuldum maaş yükünden. İlk sezonlar zaten tutamıyordum. 1 sezon oynat sonra mecburen sat şeklindeydi.
    Aynen hiç unutmam alt yapimdan nadiren ilk defa wonderkids cıkarmiştim.. Sözleşmesini yenilememiştim nerden baksan 1 senesi vardi.. Adam'a Barcelona talip oldugu günden beri.. ne yüzüme bakti... üstüne üstlük Klübü kariştirdi.. Ortaligin icine etti.. Ben direndim Canimi dişime taktim.. Barcelona bi ücret teklif etti.. Yönetim Gollum gibi... Sözleşmeyi elimden aldi.. otomatikmen Barcelona ile anlaştilar.. O gün. dondum şok oldum resmen :D Bende istifa ettim. Sinirden ahaha




  • oynadığım en berbat fm serisi.
  • Young Sinatra kullanıcısına yanıt
    O da iyiymiş hocam Para olsa alacağım Renato falan ama bütçe yok. Fazla zamanım yok diye ve orta seviye diye Wolves ile başladım ama ilk senede Avrupa Ligi'ni kazanmak da biraz garip geldi. Belki zorlaşır 2.sezonda. Cidden sakatlık çok sık oluyor. Rotasyonum da fazla olmadığı için sıkışık takvimde biraz zorlandım açıkçası.
  • Seviyeli bir şekilde , keyifle ''Football Manager'' hikayelerimizi paylaşabileceğimiz , whatsapp grubu oluşturdum.

    İletişim : PM

    İlgili arkadaşları bekleriz ...
  • Bilenler çoktur ama yine şu adamı atayım şurayahttps://www.youtube.com/channel/UCWUCWx5HNWSuzwGxwVczGPQ
    Oyunu yalayıp yutmuş. Özellikle oyuncu rolleri konusunda baya bir yararlanıyorum videolarından. Yatkınlığı kırmızı olan bir oyuncuyu sürekli o mevkide kullanarak zamanla nasıl o rolde natural hale geldiğini falan gösteriyor. Oyunun size yaptığı önerilere göre oynamak zorunda olmadığınızı çok iyi anlatıyor.
  • beyler oyunda yenilip duruyorum nerede hata yapiyorum acaba? denizlispor bile 5 6 atiyor oyundan sogudum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt
    oyun saçmalıktan ibaret çünkü vakit kaybı tamamen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4F3

    beyler oyunda yenilip duruyorum nerede hata yapiyorum acaba? denizlispor bile 5 6 atiyor oyundan sogudum
    Hocam takımda yapmanız gereken ilk iş Takım Rapor -> Kıyasla bölümünden takımınızın ligin ortalamasına kıyasla güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek. Böylelikle en güçlü ve en zayıf yönlerinizi belirleyebilirsiniz. 2. yapmanız gereken şey takımdaki en yetenekli, kilit oyuncu olabilecek oyuncu veya oyuncuları belirlemek. Bunları yaptıktan sonra takım için doğru taktiği bulmanız kolaylaşacak. Oyun sisteminizi (topa hükmetmek, kanat oyunu, kontra atak vs.) seçtikten talimatlarla oynamayın çünkü talimatları seçtiğiniz oyun sistemi belirliyor. Aslında o oyun sistemleri tamamen takım talimatlarıyla alakalı. Yani başta topa hükmetmeyi seçseniz bile yaptığınız 1-2 değişiklikle o oyun anlayışının dışına çıkabilirsiniz. Sonra takımın performansına bakın. Talimatlarda zaman içinde ufak ufak değişiklikler yaparsınız. Taktiği seçtikten sonra talimatlarla fazla oynamayın yani. Basit tutun taktiği. Maça göre de bu talimatlar üzerinde ufak değişiklikler yapabilirsiniz ilerde savunma çizgisini ilerde veya geride kurmak gibi. Daha ilerki aşamada bireysel talimatlara da başlayabilirsiniz hatta.




  • Yeni kariyere başladım bu arada oyunu keşfetme yolculuğumda. Bu sefer de zengin ve büyük bir kulüp deneyimlemek istedim. Manchester is red diyerek Manu'nun başına geçtim. Zengin olmak ne güzelmiş Gelir gelmez sol beke Ismaily, sağ kanada Thauvin'i getirdim. Matic ve Mata'yı yolladım. Yine de takımda çokça eksikler vardı ama sezona başladık. En iyi oyuncularım Pogba ve Fernandes olduğu için orta saha ikilisine onları koydum. Sağa Thauvin forvete Martial-Rashford ikilisi solda ise bir türlü istikrarı sağlayamadım. Lige iyi girdik yine de üst üste kazanıyoruz. Bazı noktalarda tökezledik deplasmanda 19. Newcastle'a 4-2 yenildikten sonra 4-3-3 ve 4-2-1-3 gibi sistemleri denemeye başladım. Orta sahadaki alternatif eksikliği canımı sıkıyordu Fred, Perreira, McTominay benim oyuncularım değiller. Zaten takımın yetenek seviyesi en düşük adamları bunlar. Arada Lingard'ı gizli forvet denedim ondan da tat alamadım. İyi kötü devre arasına attım kendimi. Sezon başı transfer bütçesini eritmiştim büyük oranda. Yönetimden de şöyle 3-5 ateşlesinler diye transfer bütçesi talebinde bulundum 120 milyon attılar üstüme Bir de Perreira, Lingard ve Phil Jones'u sattım. Golovin, Florentino Luis, Duvan Zapata ve biraz da geleceğe yatırım için Yari Verschaeren'i aldım. Zapata ilk maçında Manchester City karşısında 1-0 gerideyken 55. dakikada oyuna girip 2 asist 1 gol ile oynayarak 3-1 kazandırdı maçı bize. Tabii ben maçtan önce de Guardiola'ya saplamıştım basın toplatısında, maç sonrasında ona haddini bildirdim işte falan diyorum, iyice çirkinleşiyorum yani. Bu sezon 3 maçta da rahat yendik City'yi. Bütün psikolojik üstünlüğü almış durumdayız. Şu an işler iyi gidiyor. 1 maç eksikle lider Liverpool'un 1 puan gerisindeyim, ligin bitimine 9 maçımız kaldı, biri Liverpool deplasmanı Uefa avrupa ligi çeyrek finalinde ise Rakip Chelsea. Ligde şampiyonluk beklentim çok yok sezon öncesi bizden beklenti 5. olmamızdı.
    Diğer transfer döneminde ilk hedefim Dybala olacak sanırım. Ama daha öncesinde yapmam gereken şuan Inter'de kiralık olan, neredeyse kulübü üzerine yaptığımız Sanchez'i göndermeye çalışmak. Aylık 2 milyon maaşı var. Manu yetkilileri içki masasında vermiş galiba sözleşmeyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Young Sinatra -- 4 Eylül 2020; 16:32:55 >




  • lynx1907 kullanıcısına yanıt
    hocam ,Mobile kullanıcıları alıyor musun?:)
    5302470088
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Young Sinatra

    Yeni kariyere başladım bu arada oyunu keşfetme yolculuğumda. Bu sefer de zengin ve büyük bir kulüp deneyimlemek istedim. Manchester is red diyerek Manu'nun başına geçtim. Zengin olmak ne güzelmiş Gelir gelmez sol beke Ismaily, sağ kanada Thauvin'i getirdim. Matic ve Mata'yı yolladım. Yine de takımda çokça eksikler vardı ama sezona başladık. En iyi oyuncularım Pogba ve Fernandes olduğu için orta saha ikilisine onları koydum. Sağa Thauvin forvete Martial-Rashford ikilisi solda ise bir türlü istikrarı sağlayamadım. Lige iyi girdik yine de üst üste kazanıyoruz. Bazı noktalarda tökezledik deplasmanda 19. Newcastle'a 4-2 yenildikten sonra 4-3-3 ve 4-2-1-3 gibi sistemleri denemeye başladım. Orta sahadaki alternatif eksikliği canımı sıkıyordu Fred, Perreira, McTominay benim oyuncularım değiller. Zaten takımın yetenek seviyesi en düşük adamları bunlar. Arada Lingard'ı gizli forvet denedim ondan da tat alamadım. İyi kötü devre arasına attım kendimi. Sezon başı transfer bütçesini eritmiştim büyük oranda. Yönetimden de şöyle 3-5 ateşlesinler diye transfer bütçesi talebinde bulundum 120 milyon attılar üstüme Bir de Perreira, Lingard ve Phil Jones'u sattım. Golovin, Florentino Luis, Duvan Zapata ve biraz da geleceğe yatırım için Yari Verschaeren'i aldım. Zapata ilk maçında Manchester City karşısında 1-0 gerideyken 55. dakikada oyuna girip 2 asist 1 gol ile oynayarak 3-1 kazandırdı maçı bize. Tabii ben maçtan önce de Guardiola'ya saplamıştım basın toplatısında, maç sonrasında ona haddini bildirdim işte falan diyorum, iyice çirkinleşiyorum yani. Bu sezon 3 maçta da rahat yendik City'yi. Bütün psikolojik üstünlüğü almış durumdayız. Şu an işler iyi gidiyor. 1 maç eksikle lider Liverpool'un 1 puan gerisindeyim, ligin bitimine 9 maçımız kaldı, biri Liverpool deplasmanı Uefa avrupa ligi çeyrek finalinde ise Rakip Chelsea. Ligde şampiyonluk beklentim çok yok sezon öncesi bizden beklenti 5. olmamızdı.
    Diğer transfer döneminde ilk hedefim Dybala olacak sanırım. Ama daha öncesinde yapmam gereken şuan Inter'de kiralık olan, neredeyse kulübü üzerine yaptığımız Sanchez'i göndermeye çalışmak. Aylık 2 milyon maaşı var. Manu yetkilileri içki masasında vermiş galiba sözleşmeyi.
    acil devam bekliyoruz kariyer bölümündende devam edebilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ninika

    acil devam bekliyoruz kariyer bölümündende devam edebilirsin.

    Alıntıları Göster
    Konuyu çok baymak istemiyorum hocam ama sezonu bitirmemin ardından kısa bir özet daha geçeyim
    ********
    Sezonu 4 kupayla bitirdik Lig, FA Cup, Caraboa Cup ve Uefa avrupa ligini aldık. Liverpool deplasmanından aldığım 1-1'lik sonuç sayesinde olduk şampiyon. Yenilsek iş ikili averaja, yada averaja bile kalabilirdi.
    Transfer sezonundayım. İlk hedefim olan Dybala için Liverpool çok hızlı davrandı ve kaptı. Ben boş durur muyum gittim Lautaro Martinez'e. Menajeri çok tehlikeli birisi ama. İnanılmaz bir kontrat istedi. İlk görüşmeden sonuç alamadık. Bunun üzerine ben tabii sürekli teklif yapıyorum Inter'e. Bir yandan Pogba'yı basının önüne atıp transferi desteklemesini söylüyorum. Transfer bütçemin çok büyük kısmını götürecekti bu transfer. Martinez'den cevap beklerken almayı çok istediğim sözleşmesinin bitimine 1 sene kalmış Tonali sadece 30 milyon euroya Napoli'ye gitti. Önceki sezon devre arasında 70-80 milyon gibi rakamlar talep etmişti kulübü. Sözleşmesinin son senesine girince oyuncuyu bu kadar ucuza kapatabileceğimizi de öğrenmiş oldum acı yoldan. Neyse ki Martinez'de mutlu sona ulaştım. Yeni sezonda Martial-Zapata-Martinez forvet üçlüm olacaklar. Beklentim 100 gol Transferin son günlerinde kalan bütçemle defansif oyun kurucu açığımı kapatmak için Bennacer ile anlaştım. Bir Tonali değil ama idare eder. Florentino'yu arada dinlendireyim yeter. İngiltere'deki maç yoğunluğu inanılmaz seviyede. Her bölgede en az 2 alternatif olmadan ilerlemek büyük risk.
    Yeni sezonda hedef elbette şampiyonlar ligi. Çünkü Pogba'ya PSG talip oldu. Takımda kalman için ne yapabilirim dedim şampiyonlar ligini alalım dedi bizim deli oğlan. Dedim tamam sen kal alırız. Kupayı alamazsak işler karışacak sezon sonunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Young Sinatra -- 4 Eylül 2020; 16:33:12 >




  • Başkan, analizlarin ,oyunu okuyuşun ve anlatım biçimin harika,tebrik ederim.Resmen oynuyormuş hissi verdin,Pogba reis ile CL de başarılar deliyoruz,ve sabırsızlık ile gelişmeleri takip ediyorum.
  • şl ni alamazsan pogbadan dayağı yersin :)
  • Young Sinatra kullanıcısına yanıt
    İngiltere fikstürü çok sıkışık oluyor ama oynaması aşırı zevkli. Transferler çok maliyetli ve yıllık maaşlar çok yüksek diğer liglere göre. Ben 2015'te Leeds United ile kariyer yapmıştım. O zaman şöyle bir kural vardı:

    "Bir ingiliz takımı, başka bir ingiliz takımının oyuncusuna sözleşme bitimine 6 ay kala da olsa imza attıramıyordu."

    Bir de bende 4M maaş alan futbolcu ingiltere dışında başka bir takıma 20-30M bedele gittiğinde 2-2.5M maaş alıyordu. Sadece bende mi diye baktım, diğer ingiliz kulüplerinde de öyle. Arsenal'de 6-7M maaş alan başka lige gittiğinde 4 civarı alıyordu. Maaş olayı ingilterede garip geldi bana.

    Ama alt liglerden takım çıkartmak zevkli. Premier lige çıktım diye 78M transfer bütçesi vermişlerdi de "oha" demiştim.

    Canım çekti şimdi FM 20 indirip başlayasım var yeniden. 16'dan sonra doğru düzgün oynamadım.
  • Galatasaray ile ilk sezonun bitimine yakın kasamda olan ve kışın harcamayıp sakladığım 4 milyon euro transfer bütçesi bir anda sıfırlandı. Ardından lig bitti ve yaz transfer dönemi geldi ancak yönetim bir sürü reklam, turnuva vs gelirlerine rağmen herhangi bir transfer bütçesi vermedi. Bu bir bug mu yoksa FFP'den dolayı mı böyle oluyor bilen var mı?

    Not: Herhangi bir sınırı da aşmadım ne maaş bütçesi ne de kar zarar tablosunda tüm sezon boyunca yükümlülüklere uydum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbullu01

    Galatasaray ile ilk sezonun bitimine yakın kasamda olan ve kışın harcamayıp sakladığım 4 milyon euro transfer bütçesi bir anda sıfırlandı. Ardından lig bitti ve yaz transfer dönemi geldi ancak yönetim bir sürü reklam, turnuva vs gelirlerine rağmen herhangi bir transfer bütçesi vermedi. Bu bir bug mu yoksa FFP'den dolayı mı böyle oluyor bilen var mı?

    Not: Herhangi bir sınırı da aşmadım ne maaş bütçesi ne de kar zarar tablosunda tüm sezon boyunca yükümlülüklere uydum.
    ffp den dolayı para sıfırlanıyor o parayı külüp kullanabilir ama transfer yapamıyorsun senin oyuncu alman için oyuncu satman lazım yada maaş bütçesini aşmadan bonservisi olmayan adamlara yöneleceksin başka bir yöntemi yok malesef :(
  • şu transfer sezonu bitse de yeni kariyer açsak kuruduk ya
  • 
Sayfa: önceki 11521153115411551156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.