Şimdi Ara

/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] (968. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23.476
Cevap
149
Favori
1.414.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 966967968969970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • twich yayıncılarına bakıyorum herkes çok ilginç takımlar almış, biri gitmiş İ.Medelin takımını almıi Escorbar için şampiyon olacağız yazmış, sırp liginden takıp alıp şl'de takılanlar var, Çin'den takım alanlar var aslında denemek lazım 18 yıldır hep Türkiye-İngiltere-İspanya-İtalya ligleri oynuyorum daha Fransa liginden hiç takım almadım ezberleri bozmak lazım.
  • Ülke liglerinin en üst liglerinde açılan her kariyer kolaydır. Zorlu ve rekabet dolu kariyer yapmak isteyenler için İngiltere, Almanya ve İtalya'nın en az 3 alt ligini öneririm
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    fm 2017 de torino eğlenceli oluyordu onları da deneyebilirsin.
  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Ana ligi zorlu geçen italya ve ingiltere var sanırsam bir de la liga var gibi ama ingiltere 2. liglerinden takımlara da bakıcam
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    La liga da real barça ve atm den başka zorlayacak takım yok o yüzden tavsiye etmem, serie a da ise 5 tane doğrudan rakibin oluyor. Alt liglerden ise spor toto 2.ligi tavsiye ederim, 18 takımdan 12 sinin şampiyon olabilecek gücü var çekişme gani gani.
  • Yukardaki yoruma katılıyorum İspanya ve Fransa - Sırasıyla İngiltere, İtalya ve Almanya'ya göre çok daha basit kalıyor.

    FM'deki en zorlu lig kesinlikle İngiltere. Hele ki alt liglerden bir takımla geliyorsanız. Daha önce ki oynadığım çoğu FM oyununa göre FM18'de Premier Lig çok daha zorlaşmış bunun nedeni 1 milyar euronun üzerinde Premier Lig takımlarının transfer yapması Adamlarda'ki maddi olanak La Liga + Serie A + Bundesliga
  • Arkadaşlar merhaba konuyla alakalı olmayabilir ama ben bu oyunu nereden nasıl indirebilirim artık kırıldı mı fm 2018 bosuna ındırmım yanı full oyunu cevaplarsanız cok sevınırım sımdıden tesekkurler :)
  • Önerinize göre seria veya ingiltere liginden 2. lig takımıyla başlamak istiyorum. Seria ve ingiltere 2. liginden hangi takımları önerebilirsiniz?
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Serie A da lazio ya da milan öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sensei İtachi kullanıcısına yanıt
    Peki ingiltere 2.ligden hangi takımı önerirsiniz
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    O lige pek hakim değilim ama ben kümede kalma savaşı veren takımlardan birini tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korsan oyun ile ilgili, link istemek veya vermek yasaktır. Uyarılarımıza ve DH kurallarına rağmen bunu tekrarlayan kişiler ceza alacaklardır.
  • 1- Elbette var. Oyuncu rollerinde yer alan talimatlar ile takım talimatları farklı vede zıt olabilir.
    Örneneğin takım talimatında ''Oyun Anlayışı-Hücum'' - '' Takım Yapısı-Dengeli'' olduğunda
    Stoperlerinizi 'KESİCİ' yaparsanız mevkilerinden ayrılabilirler. Fakat 'Stoperi-Savunma' yaptığınızda, ''Oyun Anlayışı-Yüklen'' olsada Savunma rolündeki stoperler 'SAVUNMA ÇİZGİSİNİ' geçmeyeceklerdir.

    2- Oyuncu talimatından bakıp görebilirsiniz. FM18'de Çakılı stoper yoktur. Standart Stoper, Pasör Stoper ve Defansif Stoper vardır.
    Aralarındaki fark KESİCİ ve TOPARLAYICI rollerdeki Stoperler mevkilerinden ayrılabilmesidir. Ve Kesici ile Toparlayıcı arasında ise pres farkı vardır.

    3- Bi üst maddedeki olay burda da geçerlidir. İç Forvet oynatılan oyuncunun Destek veya Hücum rolü hem takım taktiğini hemde oyuncunun rolünü etkiler.
    İç Forvet Destek oynatılan oyuncu değiştirilemez 'Daha Fazla Riskli Pas' talimatı olduğundan, eğer takım talimatında kısa paslı ve rakip alana paslaşarak gir talimatı var ise çok fazla pas hatası yapacağından takım talimatını olumsuz etkilier. Ancak!
    İç Forver Hücum oynatılan oyuncuda ise takım talimatında kısa pas veya rakip alana paslaşarak gir talimatına daha uygun olacağından doğru tercih olacaktır.
    Yani Takım Talimatında daha tempolu ve hızlı bir oyun tercih ediliyorsa, İç Forver Destek olarak kullanılmalı yada Takım Talimatlarında düşük tempolu ayağa paslı bir oyun tercih ediliyorsa İç Forvet Hücum rolünde kullanılmalıdır.

    4- Aralarında ki tek fark 'Bek-Hücum' rolünde değiştirilemez 'Daha Sık Orta Yap' talimatı olmasıdır.
    'Kanat Bek-Destek' rolünde 'Daha Sık Orta Yap' talimatı istenirse seçilir. Bu iki rol arasında daha avantajlı rol Kanat Bek-Destek'tir.

    5- Gomis'i hatta istediğiniz herhangi bir forveti her rolde başarılı olarak kullanmak mümkün. Önemli olan oyuncunun bireysel özelliklerinin oyuncu rolüne sonrada takım talimatları ve taktik şablona uymasıdır.

    Son olarak oyundaki hiçbir roldeki mavi veya beyaz özelliklere takılmayın. Bir oyuncunun defansta başarılı olması için gereken 4 ana özellik vardır.
    Pozisyon Alma, Markaj, Top Kapma ve Karar Verme. Buna ek Kafa Vuruşu, Agresiflik, Cesaret, Konsantrasyon, Önsezi, Soğukkanlılık ve Çalışkanlık gelir.
    Yani seçtiğiniz roldeki özelliklerde mavi veya beyaz belirti yok diye bu özellikler önemsiz olmuyor.

    Taktik elinizdeki oyunculara göre yapılır. Yada taktiğinize göre oyuncu transfer edilir. Transfer edecek durumunuz yok ve eldekilerle bişeyler yapmak zorundaysanız 4231 veya en sevdiğiniz taktiği kullanmayı unutun. Oyuncularınızın özelliklerine göre oyuncu rolleri ve takım talimatları seçin.




  • Belli ki kafan karışmış ben daha fazla bişey söyleyip karıştırmak istemem. Bu yüzden sana ufak bir sorum var


    Soru şu; Futbolda sağ bek veya sol bek dendiğinde hatırladığın yada aklına ilk gelen isimler kimler? (tabi burda yaşında önemi var)

    Eğer cevaplarında şu isimlerden bazıları var ise demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın

    - Roberto Carlos, Philipp Lahm, Darijo Srna, Ashley Cole, Dani Alves, Cafu, Thuram, Zanetti

    - Günümüzde Marcelo, David Alaba, Kyle Walker, Joshua Kimmich, Sidibe, Kurzawa, Mendy, Alex Sandro


    Yani futbolda beklerin her zaman önceliği defanstan öte takıma hücumda yardım etmesi olmuştur/olacaktır. Bunu iyi yapan oyuncular her zaman ön plana çıkmış ve başarılı olmuşlardır.
    Türk beklerden akla gelenler Gökhan Gönül, Sabri, İbrahim Üzülmez, Hakan Ünsal, Ümit Davala, Caner, Fatih Akyel, Ergün Penbe'dir.

    Bu yüzden taktiğin ne olursa olsun önceliğin takımına hücum yönünde yarar sağlayacak ve elbette defansta da sırıtmayacak bir oyuncu olmalıdır.


    Soruna gelecek olursak, vereceğin oyuncu rolu Kanat Bekte olur, sadece Bek'te olur. Önemli olan senin vermiş olduğun talimatlar ve bu talimatları yerine getirebilecek özellikleri taşımasıdır.

    Benim bir bekte aradığım öncelikli özellik şunlardır. Markaj, Orta Yapma, Pas, Top Kapma, Çalışkanlık, Konsantrasyon, Pozisyon Alma, Takım Oyunu, Dayanıklılık.

    FM'de dikkat etmen gereken şey oyuncu talimatlarıdır




  • Asistandan gelen hiçbir öneriyi dikkate alma vede asla uygulama. Takım talimatlarından ziyade önemli olanlar önce oyuncu talimatlarıdır sonra takım talimatları gelir

    Şöyle düşün; Futbol bir müzik. Oyuncular ise birer enstrüman. Tüm oyuncular aynı enstrümanı çalarsa lezzetli bi müzik ortaya çıkmaz bu yüzden öncelik çeşit çeşit enstrümanların olması.

    Yani oyunculara verdiğin ve genel anlamda oyuncuların uygulayacakları talimatlar nedir. (yani elimizdeki enstrümanlar nelerdir) Bunları belirledikten sonra takım talimatı yani çalacağımız müziği belirleriz






  • Adana Demirsporu 2.sezonda rekor puanla Süperlige çıkarttıktan sonra bir hayli teklif geldi Ligue 1 olsun Bundesliga olsun vs. En ciddi olan Leeds'ti. Süperligte mi kalsam İngiltere alt ligine mi gitsem derken Leeds'i eski günlerine döndürme hedefiyle orada aldım soluğu.

    Bildiğiniz gibi tam bir cadı kazanı Championship. Çoğu takım birbirine denk ve aradan sıyrılmak için iyi bir oyun kurgusu, taktik vs oturtmak gerek. Sezon başı göreve gelmeme rağmen malesef ki benden önce takımın belkide en iyi 4-5 oyuncusunu satmışlar. Yerlerini doldurmak için kafa patlattık 3 aşağı 5 yukarı doldurduk gibi. Özellikle free olarak eski Evertonlı forvet Ulloa'yı transfer etmem en önemlisi oldu. Ligte 23.haftayı geride bıraktım 23 maç 19 golle müthiş katkı sağladı. Ligte de 3.durumdayız. Şu ligte playoffa kalmak berbat bir şey olur muhtemelen. Benden önceki 2 sezonda playofftan çıkamamışlar zaten :) Ne yapıp edip ilk 2 yapmak şart.

    Yalnız FM gerçekten hastalık kıvamında bir oyun. 16 yıldır oynarım arada bir açmayayım diyorum fazla kitlediği için. Oyun öyle bir bela ki konsolumu açtırtmıyor resmen.




  • İngiltere ligleri kadar zevkli bir lig sistemi yok
  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Hocam size bir şey danışmam lazım :) Ben Middlesbrough takımını aldım ilk sezonda üst lige yükseldim iyi gidiyorum 2008 den beri oynuyorum ama akıl akıldan üstündür sorunum şu. Ben 4-1-2-2-1 şeklinde oynuyorum yani ön libero lu sistem. Kanatları ise iç forvet oynatıyorum. Şimdi üstte yazmışsınız ama tekrar sormak istiyorum hücumda etkili olmasını istiyorum beklerimin hücumda yüksek bir katkısı olsun istiyorum ama defansı da tamamen boşlamasın tabi bunun için kanat bek destek rolünü mü önerirsiniz veya çok yönlü bek hücum rolünü mü? BU şekilde sorma nedenim bekleri ceza sahasında görmek istiyorum ve daha az orta yapmasını istiyorum.

    Diğer sorum ise ortadaki 2 göbekteki adamımın tekini hücumda etkili olmasını istiyorum hücum rolü orta saha göbekte ve mezzala rolünde var. Bu oyuncudan da istediğim ceza sahasına girmesi asist yapması gol yapması ve yanındaki adamın ise hücumdan çok geride durması dönen topları alması arkayı toplaması çünkü onun arkasında da zaten ön libero var. Toparlayacak olursak göbekte ki 2 adamın rolünü nasıl yapmalıyım? osg hücum mu, mez hücum mu veya yanındaki adam osg destek mi veya dok destek mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RiorraW

    Hocam size bir şey danışmam lazım :) Ben Middlesbrough takımını aldım ilk sezonda üst lige yükseldim iyi gidiyorum 2008 den beri oynuyorum ama akıl akıldan üstündür sorunum şu. Ben 4-1-2-2-1 şeklinde oynuyorum yani ön libero lu sistem. Kanatları ise iç forvet oynatıyorum. Şimdi üstte yazmışsınız ama tekrar sormak istiyorum hücumda etkili olmasını istiyorum beklerimin hücumda yüksek bir katkısı olsun istiyorum ama defansı da tamamen boşlamasın tabi bunun için kanat bek destek rolünü mü önerirsiniz veya çok yönlü bek hücum rolünü mü? BU şekilde sorma nedenim bekleri ceza sahasında görmek istiyorum ve daha az orta yapmasını istiyorum.

    Diğer sorum ise ortadaki 2 göbekteki adamımın tekini hücumda etkili olmasını istiyorum hücum rolü orta saha göbekte ve mezzala rolünde var. Bu oyuncudan da istediğim ceza sahasına girmesi asist yapması gol yapması ve yanındaki adamın ise hücumdan çok geride durması dönen topları alması arkayı toplaması çünkü onun arkasında da zaten ön libero var. Toparlayacak olursak göbekte ki 2 adamın rolünü nasıl yapmalıyım? osg hücum mu, mez hücum mu veya yanındaki adam osg destek mi veya dok destek mi?
    Taktiğinizin diziliş şablonunu ve talimatlarını bir ss ile atarsanız kurduğunuz kombinasyonu inceleyip, ortadaki CM tandemi için vereceğim tavsiye daha isabetli ve doğru olur.




  • Valla abi bir oneride benim icin ver oynadigim taktik 4231 sence en iyi taktik ne olur? Talimatlari nasil kullanmaliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 966967968969970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.