Şimdi Ara

/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] (1134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
23.476
Cevap
149
Favori
1.414.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11321133113411351136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    Ben Konyaspor ile takımda önemli bir transfer yokken şampiyon oldum ama beta'daydı o zaman oyun. Oyunun kendi içindeki gegenpres taktiğini kullanmıştım. Şimdi başkalarının yaptığı hazır taktik kullansan bile başarı gelmiyor. Bazısı hile gibi görüyor hazır taktiği de durum bu. Sadece bir tane hazır taktik denemedim, birden fazla denedim ama çok iyi bir taktiğe rastlamadım şu ana kadar. Bu bir açıdan iyi, geçen seneki taç taktiği gibi kullanıp da size bir sürü başarı kazandıracak bir durum yok ama diğer yandan da bu kadar zorlaması oyuncu için iyi değil bence. Çoğu oyuncu bıkar ve başka oyuna geçer.

    Sadece genç oyuncularla ilgili değil de genel olarak oyuncularla ilgili profilde göremediğimiz gizli özellikler var, önemli maçları oynama gibi mesela. Onunla ilgili olabilir bu dediğiniz. Bu durumu gözlemciler belirtiyor gelen raporda.

    Menajer oluştururken kariyere göre ayarlıyorum ben, journeyman yapacaksam sıfırdan başlıyorum ama diğer türlü belirli bir takım seçeceksem o takıma uygun lisans seçiyorum, bir sıkıntı olmuyor böylece. Tabii galibiyet kazanmadan hiçbir şey olmaz, galibiyet şart. Takım dinamiklerinde oyuncuların size destek olması da gerekiyor.

    Moral olayı kesinlikle önemli ama ben iyi bir taktiği bir tık öne koyuyorum yine de. (Her ne kadar bu sene öyle bir taktiğe denk gelemesem de) Ben oynamak istiyorum diyene güle güle diyorum da burada doğru cevabı bulmak gerekiyor hep o da zorluyor bazen. Gelenlere doğru cevap vermek ve takımın sizin yanınızda olması önemli. Sözleşme isteyene veriyorum mecburen sözleşmeyi genelde. Önemsiz bir oyuncu ise sallıyorum, giderse gitsin çok sorun değil. Takımda etkili bir takım lideri de çözebiliyor sorunu bazen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 29 Mart 2020; 13:35:52 >




  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    Genç oyuncuların hata yapması kısmına katılıyorum. Ben her kariyerimde kadroyu gençleştiririm. Bir süre sonra 21-22 yaş ortalamasına rahat indiririm. Şimdiki kariyerimde de ligde pek olmuyor ama avrupa maçlarında dev takımların peşinden koştuğu dünya yıldızı olarak görülen tekniği falan çok iyi olan oyuncum hiç olmayacak hata yapıyor ve gol yiyorum. Takımda kazma diyebileceğim ve hata yapsa şaşırmayacağım adamlar var onlar değil de hep en iyi oyuncularım yapıyor bu hataları. Üzerinde baskı yok, normal yana ya da geriye pas verecek ya da boştaki topu alacak ama öyle saçmalıyorlar ki deliriyorum bazen.

    Oyuncu uyumları da gerçekten çok önemli. Özellikle avrupa ligini alınca kadroyla çok oynamamak için önemli oyuncularımla sözleşme imzalayıp serbest kalma maddelerini kaldırdım. Bu şekilde gelen teklifleri geri çevirebiliyorum. Bir de ilk açtığım Tokatspor kariyeri ile tüm oyuncular ilgili içeriğini açtım ve onu da aktif ettim. Bu sayede oyuncular gitmek istiyorum diye daha az diretiyorlar.

    Bir süre sonra hangi takımda olursan ol para harcayamayacak hale geliyorsun. 2019 oynarken Beşiktaş'tan sonra Real Madrid'e geçtim. 3-4 yıl içinde genç ve dinamik güzel bir kadro oluşturdum. Daha sonra her transfer dönemini boş geçmeye başladım neredeyse. İlk 11 zaten çok iyi ve yerlerine başka oyuncu almaya gerek yok. Mesela elinde Lewa varken hangi forveti almak istersin ki? Ya da Mbappe varken onun yerine başkasını almaya çalışır mısın? 400m üstü bütçem olmuştu ama harcayamıyordum ve her sene artıyordu bu bütçe.

    Türkiye'de sağlam regen bulmak zaten büyük sıkıntı. Şansa bazen çıkıyor ama süper ligdeki diğer takımlarda çıkarsa almak çok zor oluyor. Ya alt ligde olacak ya da senin alt yapından çıkacak başka yolu yok. Yine önceki kariyerimde açtığım kendi oğlunu oluşturma ile bu kariyerime kendi oğlumu oluşturarak başladım. Santrafor mevkisinde ve özellikle mental özellikleri yüksek olarak oluşturdum. Sonrasında antrenmanlar ile yeteneklerini de arttırmış oldum bir de sol açık pozisyonu eğitimi verdim. Şu an büyük takımlar peşinde ama oğlum olması sebebi ile ben başka takıma geçmeden takım değiştiremeyecek.

    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]

    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]

    İlk seneler komple forvet rolüyle santrafor olarak oynattım ama geçen sezon ile birlikte kanat forvet olarak sol açıkta oynadı. Altyapıdan başka mevkiler ararken santrafor çıkınca böyle bir yola girdim. Henüz potansiyeline ulaşmasına çok var.

    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]

    Zamanla bulduğum ve hızlı gelişen bazı oyuncuların profilleri de şöyle:

    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]
    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]
    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]
    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]
    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]




  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    Profilde görmediğimiz özellikler de etken tabi ki ama bu durumu Real Madrid'i yönetirken de yaşadım. Genç bir kadro oluşturuyorum ama süper star olsa da önemli maçlarda oynamayı sevse de üzerinde baskı olmamasına rağmen basit bir pası bile atamadığı oluyor. Genç olması dışında bir açıklama getiremiyorum bu duruma artık.

    Taktik konusu çok ayrı bir yerde. Ben yıllardır kendi taktiğimi kullanırım. Her yeni oyunda aynı taktiği yükler ve zamanla üzerinde değişiklik yaparım. Tabi bazı kronik sorunlar çıkarsa taktiğimde başka taktiklere ve yorumlara bakar düzeltme yaparım ama bundan öteye geçmez. Yine de direkt netten taktik alıp oynayanlar da olabilir ben hile görmem bunu ama kullanmam orası ayrı. Şu an kullandığım taktikte oyuncu uyumu da oluştuktan sonra genel olarak sorun yaşamıyorum. Tabi oynadığım lig ve takımlar da bunda etkilidir her yerde işe yarar diyemem. Genel olarak maçlarda oyun üstünlüğünü alırım ve hücum gücüm sayesinde rakibi kaleme pek yaklaştırmam. Ama tabi bazen oyun üstünlüğünü alamadığım ya da özellikle büyük takımlara karşı yetersiz kaldığım olur ama genel olarak sahada istediğimi alırım. Oyuncular kazmaya bağlamaz ise de skor da istediğim gibi olur. Denemek isteyen olursa https://mega.nz/#!hJYmDKBb!aEABhq11CY4cURS-SIHPy1jfLqRvBWPZHjfJrRPi9AE buradan indirip deneyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnuviel37 -- 29 Mart 2020; 14:7:17 >




  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    Ben genç oyunculara direkt dikkat etmedim açıkçası çünkü yaşını almış futbolcular da hata yapıyor. Oyunda şöyle bir saçma "highlight" var mesela, stopere top geliyor havadan. Stoperin kafa özelliği ne kadar iyi olursa olsun o topu rakibe atıyor. Yaş fark etmiyor.

    Benim hazır taktiklerle ilgili örnek vermem bi' kesimin bunu hile olarak görmesi ve hile ise hazır taktik, hile ile bile başarılı olamadığını söylemek. Benim anlatmak istediğim bu yoksa ben Konyaspor, Olimpik Marsilya, Fenerbahçe, Pendikspor, West Ham gibi farklı takımlarla oynadım ve kendi taktiğimle Konyaspor'da ve Olimpik Marsilya'da şampiyonluk gördüm ama avrupada başarı yok tabii. Maç motorunu dengesiz buluyorum ve güncelleme geldi diye yine bir bakayım dedim. Kariyer açıp duruma bakıyorum sonra salıyorum oyunu bir sonraki güncellemeye kadar, gerçi son güncellemenin maç motoruna bir etkisi yokmuş. Teknik bir nedenden dolayı bu kadar yüksek boyutta imiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 29 Mart 2020; 14:52:50 >




  • gfblugano35

    Siz bilirsiniz artık. Ben kalıp savaşmayı tercih edeceğim ŞL'yi alana kadar. Bakalım kaç yıl sürecek


    Black_Wolf14

    İlk yıl Galatasaray'la da başarılı olunuyor transfer yokken. Ne zaman takımı değiştirmeye başlıyorum takım dağılıyor. Zaten takımda çok gelen giden olunca Team Cohesion ın dağılması fikri buradan aklıma geldi. Galatasaray ile hiç transfer yapmadan ilk sezon ŞL'de çeyrek bile oynanır. Gerisi için kalite yetmiyor tabii

    Ben de tam tersi morali taktikten üste koyuyorum. FM'yi ilk oynamaya başladığım zamanlar (2007) taktik önemliydi. Antrenman paketleri, taktikler hazırlanırdı ve bunun oyuna direkt etkisini görebilirdik. Oyunu bir anda değiştiriyordu. Şimdi öyle değil, antrenman ve taktik etkileri oyun içinde bayağı düştü. Tutup 0-0-10 oynayın demiyorum ama eli yüzü düzgün bir taktik yapılırsa oyuncuların moralleri ile birleşince iyi başarılar elde edilebilir. Oyunun hazır verdiği taktikler bile yeter, başkasının yaptıklarına gerek yok. Antrenmanı zaten yardımcıya bırakmayan yoktur artık


    tnuviel37

    Gençlerin yaptığı hatalar yüzünden kaç turdan elendim... Gerçekten çok sinir bozucu Ben de genç olması dışında bir açıklama getiremedim. Hatta ilk yılında ŞL'de çok hata yapan kalecim, ikinci veya üçüncü yılında ŞL'de maç almaya başlamıştı. ŞL'de yılın takımına da girmişti ki sırf Türk olduğu için oynatıyordum aslında o kadar yetenekli de değildi. Yani gizli özellikten falan olduğunu da sanmıyorum, 2 yılda bu kadar fark yaşanamaz. Tecrübeyle ilgili bir ayar çekmişler bence ya da bana denk geldi bu kadar tesadüf, bilemiyorum.




  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    O stoper hatasını ben de çok gördüm ve evet onda genç yaşlı fark etmiyor. Asıl genç yaşlı fark ettiren hatalar pas vermede ya da boştaki topu almada oluyor genelde. En yetenekli orta sahan baskı altında değilken gidiyor basit bir yan pası yapamayıp rakibe veriyor ve gol yediriyor ya da hücumdayken atılan bir orta rakip tarafından senin sahana doğru gelişi güzel uzaklaştırılıyor. Çok rahat geride bekleyen oyuncun alıp kontrol edebilecek iken aheste aheste topa gidiyor ve çok uzaktan koşup gelen rakip oyuncuya kaptırıyor topu ve sonuç kaleciyle karşı karşıya kalan rakip. bunun örnekleri çok fazla bende.

    Taktik konusunda başkalarının yaşadığı boyutta sorun yaşamadım pek fazla. Belki detaylarla uğraşacak zamanım olmadığından genelde touch versiyonunda ve maçları 2d olarak oynamam olabilir bilemeyeceğim. işin içinde yazılım olunca mutlaka çözüm yolu bulunur sorunlara diye düşünüyorum. Taktik kadar ona uygun oyuncu grubu ve oyuncular arası uyum derken bir çok etmen var.

    Bir de bazı farklı durumlar da olabiliyor. Örneğin gözlemci raporlarına çok bel bağlıyoruz genelde. Evet bu çok önemli özellikle ekibimiz o konuda çok iyi ise tabi ki güveneceğiz. Ama işler farklı ilerleyebiliyor. Son dönemdeki oyunlarda ben de gözlemcilere genel olarak hep uysam da eskiden (fm 2008 ve cm 2003-2004 özellikle) gözlemci raporu alırdım ve ne derse desin ben kendimce iş yapardım. Alınmaya değmez denilen kaç tane oyuncu almışımdır ve bir çoğu fazlaca katkı vermiştir. Sonuçta taktiğimizi en iyi biz biliyoruz ve hangi mevkide hangi özelliklerde futbolcu gerekir bunu da biz biliriz. Eskiden her mevkiden ne istediğim net belliydi ve o özelliklere göre oyuncu toplardım. Şimdi taktiksel kısım o kadar ayrıntılı hale geldi ki artık vakit harcamamak için kolaya kaçıyor gözlemcilerin raporu ne derse ona göre davranıyorum.




  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    Aynen 2008 de ne antrenman programları yapardık. Şimdi de genel antrenmanları yardımcıya bırakıyorum ama genç oyuncular için bireysel antrenmanları kendim yapıyorum. Oynatmayı düşündüğüm mevki ve rol için bir de eksik yanlarına ekstradan program uyguluyorum. En çok da o dönem kullandığım taktiği yeni versiyona geçiremedim ona yanıyorum. Vakit de yok ki uğraşıp şimdiki oyuna uygun hale getireyim. 3-4-1-2 düzeninde hücum futbolu ile tam istediğim oyunu oynatabiliyordum. 3-0 geriye düşsem bile o taktiğimde rahat olabiliyordum. Maç içinde patlama yaptığımız anlar oluyordu ve o sıra da 3-4 gol bulmak sorun olmuyordu ki kardeşim gayet iyi biliyor bunu.
  • Oyunun içine etmişler kibar tabirler(gerçek tabiri anladınız...) Her duran toptan gol mü yenir arkadaş bu nasıl aptallıktır? Her türlü taktiği denedim işe yaramıyor. 30 şutum var rakibin 5 şutu maç 2-2 bitiyor, 2 golü duran toptan yiyorum. Böyle oyunun.. neyse
  • hergün 8-10 kişilik online draft oynayan grubumuz var. gelmek isteyrn dmden numarasını bırakabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Daha önce yazıldıysa kusura bakmayın. Oyunda sözleşmesi sona erecek olan Türk oyuncuları 6 ay öncesinden imza attıramıyorum ama yurt dışı takımlar sözleşme öneriyor. Genel olarak bu şekilde mi yoksa ben de mi sıkıntı var.
  • WakaWakas W kullanıcısına yanıt
    Antrenman kısmında korner savunması çalıştırınca faydası oluyor.Takım korner dizilişide ayarlanabiliyor ben faydasını gördüm
  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    Afedersiniz de temanız hangi tema ?
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    O az yıldızlılar mentörlükle falan yıldız kazanabiliyor 1 bazen 1 buçuk. Mesela altyapıdan çocuk çıkıyor, onu oynatınca yükseliyor potansiyeli. raporu veren kişinin 18-17 potansiyel anlama seviyesi. Ama sen diyorsan 4 yıldız üstü ben onu bilmiyorum 2 yıldızlı görünen eleman şimdi 3 yıldız potansiyelli görünüyor 4. yıldız da karanlıkta. Kararlılık, çalışkanlık gibi özellikler teknik vs'den önemli. atıyorum ortasaha çıktı teknik 12, pas 14, ilk dokunuş 15 bu kararlılık 11, bu adam gelişebilir, mentörlükle, kadronun yapısına göre kararlılık birden 15'e fırlıyor, bir de şans verirsen mental özellikler yükseliyor. bazen 18 oluyor, yaşlandıkça 13-14'e düşüyor. Kendini geliştirmeye hevesli oyuncuların yetenekleri birden patlıyor.
  • freudunpiposu F kullanıcısına yanıt
    Özel bir tema kullanmıyorum. Touch versiyonun kendi teması.
  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    Tablet oyun böyle, o zaman, öyle anlıyorum sağl olun.
  • freudunpiposu F kullanıcısına yanıt
    PC den oynuyorum aslında ama daha az ayrıntı için touch versiyonu tercih ediyorum. Sezonları daha hızlı geçebiliyorum bu şekilde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luke_skywalker_8

    Merhaba,

    Daha önce yazıldıysa kusura bakmayın. Oyunda sözleşmesi sona erecek olan Türk oyuncuları 6 ay öncesinden imza attıramıyorum ama yurt dışı takımlar sözleşme öneriyor. Genel olarak bu şekilde mi yoksa ben de mi sıkıntı var.
    Türkiye'deki kural neticesinde oyunda da öyle. O sorun değil maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnuviel37

    PC den oynuyorum aslında ama daha az ayrıntı için touch versiyonu tercih ediyorum. Sezonları daha hızlı geçebiliyorum bu şekilde.
    touch versiyonun arka planı ne olarak geçiyor ... sizin arka plan çok hoş hem görsel olarak hem gözüde yormuyor adı nedir acaba ??? mutlaka pc versiyonu vardır onun...
  • Ninika N kullanıcısına yanıt
    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnuviel37

    bu temayı oyuna kurabiliyormuyuz acaba deneyen varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 11321133113411351136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.