Şimdi Ara

FOLYOLU , DÜŞÜK AWGLİ İNDOOR KABLO?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evin içinde kullanacağım shieldli , düşük awgli ve olabildiğince hafif(dış kaplaması falan ince, içindede bükülmesin diye plastiklerden olmayan) bir kablo öneriniz var mı ? İhtiyacımı hangi cat kablo türü karşılar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agmerhamto -- 15 Haziran 2017; 13:53:8 >



  • Cat7 karşılar
  • yüksek awg kablonun kolay kopmasına neden olur . bence bulabildiğiniz en düşük awg li kablo alın ki kablonun kalınlığı artsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULTILIX

    yüksek awg kablonun kolay kopmasına neden olur . bence bulabildiğiniz en düşük awg li kablo alın ki kablonun kalınlığı artsın

    Akşam akşam salaklığıma denk gelmiş , dediğiniz gibi düşük awgli arıyordum yüksek awg yazmışım
  • cat5e. bulabilirsen commscope. hem sağlam hemde çok yumuşak. folyoyu anlamadım ama. folyo, elektrik kabloları ile aynı tava kullanılırsa sinyal de dalgalanma olmasın diye kullanılır. elektik kablosu derken de daha çok anında büyük yükler çeken cihazların beslemelerini kastediyorum. bir apartmanın asansörünü örnek alalım. asansör çalışmadıgı sürece hatta elektrik vardır ancak yanından geçen data kablosuna etkisi yok denecek kadar azdır. asansör çalışmaya basladıgında asansörün besleme değerleri anlık olarak tavan yaptıgı için bu bizim data hattımızı da etkiler. folyo/örgü bu yüzden kullanılır. bir anda çok yüksek güçler geçen aletlerin/motorların besleme hatları ile çelimsiz data hatları aynı yerden gitmek zorunda ise shieldli (cat6a,cat7) kablo kullanıyoruz. bu kabloları da uygun olarak sonlandırıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRhackSH -- 16 Haziran 2017; 9:12:29 >
  • Hocam usb uzatması olarak kullanıcam 3-4 metre lazım almışken en iyisini alayım diyorum ve özellikle folyolu istiyorum.
  • yu ka rı
  • ev icinde neden boyle bir ihtiyaciniz var acaba ? kaliteli bir CAT5e kablo ile rahatlikla gigabit e cikarsiniz. eviniz civarinda cok yukse elektriksel parazit yok ise, mesafeniz cok fazla degil ise (100+ metre) ihtiyaciniz olmayacaktir. tabi evin eletrik tesisatini yeniliyor iseniz ve ileriye donuk , ilerde ucuzladiginda 10G kullanabileceginiz bir kablo istiyor iseniz cat7 onermis arkadaslar, bu taraftan devam edin .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agmerhamto

    Hocam usb uzatması olarak kullanıcam 3-4 metre lazım almışken en iyisini alayım diyorum ve özellikle folyolu istiyorum.

    Merhaba;

    Arkadaşlarında kafası karıştı şimdi...

    Folyolu USB kabloya mı yoksa UTP Cat Ethernet kabloya mı ihtiyacın var?

    Daha da açıklayıcı olması adına hangi cihazlar arasında kullanacağını da yazabilir misin?


    Kolay gelsin.
  • Tabi ki , cat kablonun ucuna usb soketi lehimleyeceğim , bunlada wifi adaptör uzatması yapacağım.5 voltla ve wifi ile ilgili olduğundan özellikle düşük awg + folyolu önerilerinizi istemiştim.
  • Merhaba;

    Aradığın özelliklerde ve kalitede ki network kabloları 300 - 1000m lik makaralarda satılıyor; size lazım olan 3 -4m kaboyu ancak toptancı ve ya büyük elektrik malzemeri satan yerlerde bulabilirsin.

    Bu iş bayağı zahmetli olacak sana kablo temini, lehim, izolasyon, görüntü....

    Madem 3-4m işini görecek hazır filitreli (shielded)ve güçlendirilmiş usb kablolar işini görmez mi?

    http://urun.n11.com/kablolar/5m-metre-usb-uzatma-kablosu-guclendirilmis-cipli-usb-uzatma-kablo-P148835884?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIj5aOxJHP1AIVcADTCh16HA32EAQYBiABEgKlTvD_BwE&gclsrc=aw.ds

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/gabble-usb-uzatma-kablosu-5-metre-filtreli-kaliteli-siyah-renk-289335798

    http://urun.n11.com/usb-aksesuarlari/guclendirilmis-usb-uzatma-kablosu-5-metre-hd212-P181096025?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIj5aOxJHP1AIVcADTCh16HA32EAQYBSABEgJj2vD_BwE&gclsrc=aw.ds


    Kolay gelsin.




  • Lehim malzemem ve tecrübem var , max 10 liraya işi güzelce çözerim diye düşünmüştüm.Peki istediğim özellikteki kablonun cat çeşidi nedir ?
  • Merhaba;

    Bildiğim kadarı ile usb kabloların network kabloları gibi sınıflandırılması yok.


    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.