Şimdi Ara

Focus II Hakkında Bilmek, Öğrenmek İstediğiniz Herşey (Makyajsız+Makyajlı Kasa) (476. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22.073
Cevap
29
Favori
1.972.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EmRaHSaRaL

    Arkdaşlar ben arabadan sanki soğumaya başlıyorum, artık dakkada bir sorun çıkmaya başlıyor ön takımdan.Geçen rot mili bozulmuştu garantiden değişildi, güya o zaman ön takımı tamamiyle kontrol etmişlerdi, şuanda sol önden acaip bir tak tuk sesi geliyor ve bu beni ciddi anlamda rahatsız ediyor.Öyle bir seski tahammül edemiyorum.SErvisler rot balans konusunda çok zayıf kalıyor.Üst üste gidip rot balans yaptırıldığı halde haledaha araç 130-140 artası direksiyon da titreşmeler oluyor...Bunlarda yetmemiş gibi bu sorun bir senedir var altını çiziyorum.Aracı çalıştırdığım anda ön tarafta küt diye bir ses geliyor arkadaşlar sanki bir şeyler birbirine vuruyor neden oluyor anlamış değilim artık, servise kaç defa söylenmesine rağmen adam gibi bir çözüm bulamıyorlar.Kısaca şunu diyebiliriz, ford servisleri birşeyden çaktıkları yok.İşin yoksa şimdi bir daha servise git, ömrümüz servislerde geçecek valla.
    ESKİ FOCUSUMUZU ARAR OLDUK.YALAN YOK.

    ALLAH sabır versin ist daysan sana bozkurt servisini öneririm merterdeki hüseyin ustaya aracın sorununu söylüyorsun adam sana neyin degişecegini bakmadan söylüye biliyor çogu zaman bende bugün servisteydim benim aracın önündende lak luk diye sesler geliyordu amasörtakozlarındanmış pazartesi degişecekler benimkinin garantisi bittigi için ücretli tahminen 140 00ytl sana bir yerdaha önere bilirim ist maslakta sanayide özel servis ışıksan otomotiv 0212 276 20 09 (3hat) hulusi yılkın araçtan soguma meselesine gelince sana katılıyorum bu güne kadar hiçbir aracımla yolda kalmazken cmax mef sönsürü sorunuyla beni yolda baya korkutmuştu ardından klimadan gelen kötü koku filtre degişimi arkasından yine menf sönsürü şimdide ön amasör takozları ve bunlar 4 ay gibi kısa bir sürede oldu ben aracı ikinci el aldım arkadaşımdan ev alacagı için satmıştı evinide aldı ama gel gelelim bu araç benimde canımı sıkmaya başladı böyle giderse ya fiesta yada opele kayacagım daha önceki araçlarım şahin ( ilk göz agrım uno citroen mitsubişi lancer fiesta ve son olarak polo içlerinde en uzun kullandıgım ve en sorunsuzu citroen saxo idi uzattım kusura bakmayın görüşürüz




  • walla hakkaten tavsiyelerin için sağolasın, en azından benim için bi faydası olmuştur, aklımın bi kenarına yazmak adına, ama arkadaş trabzonda :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Knightcop

    walla hakkaten tavsiyelerin için sağolasın, en azından benim için bi faydası olmuştur, aklımın bi kenarına yazmak adına, ama arkadaş trabzonda :D

    faydası olursa sevinirim
  • Tavsiye ve iyi dilekleriniz için tşk ederim arkadaşlar.Sağolun.

    quote:

    Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

    Geçmiş olsun EmRaHSaRaL, servisini değiştirme imkanın yok mu? Ya da güvenebileceğin özel bir serviste kontrol ücreti vererek arızanın kesin nedenini tespit ettirip Ford Merkez'e şikayet etmeyi denesen durumu?


    TRCaPiTaL servisi değiştirme imkanım var tabiki, ayrıca kendim zaten sanayi içinde olduğumdan Özel servislere gösterebilirim aslında, bir bakacam olmazsa öyle yapacağım artık.Trabzon'da oturuyorum Rize'de ki servise devamlı götürüyorum hem yakın olduğundan hemde 3 focusumuzuda ordan aldığımız için devamlı oraya götürüyoruz.Sanırım bundan sonra öyle olmayacak.En azından adam gibi hizmet verene kadar..Tşkler İlker Abi.




  • bu sayfanın bile pr si 4 olmuş amma yazmışınız tebrikler kirletmedim dimi topikinizi
  • dizel focus ve c max kullanıcılarına fikir verir düşüncesi ile yazıyorum:

    VW Golf 1.4 TSİ 140 HP MOTORU TEST ETMİŞ BULUNMAKTAYIM.
    Araç vw golf tsi 140 hp 220 nm.
    Son hız 207 km (katalogda yazan değer.)
    Bu aracın benim c max kadar atak olmayacağını düşünmekte idim( ön yargım).
    Ancak araç çok seri. Tabi bunda 200 kg kadar hafif olması ve 30 hp güçlü olması etkili.
    1000 d/dk dan itibaren çekiş gücü ayağının altında hissediliyor. kesintisiz olarak 6000 devire kadar sürüyor.
    Bizim c max tdci nin 1750 devirde 2. viteste yarattığı güç patlamasına benzer etki(arkasından tekme yemiş gibi fırlaması) aynen var hatta bu etki daha üst devirlere kadar da aynen sürüyor.
    Vites geçişleri fena değil 6 vites olması onlarla çokça uğraşmanıza yol açıyor.
    performans olarak iddialarında haklı olduğu ortaya çıkıyor.
    Gelelim herkesin merak ettiği tüketime:
    Satış yetkilisi arkadaş yan koltuktaydı ondan rica ettim: yol bilgisayarını anlık tüketimi gösterecek şekilde ayarlar mısın? dedim. Ayarladı 2. viteste 20 km hızda iken dip gaz yapıp beklemeye koyuldum. 5000 devire doğru tırmanırken yol bilgisayarı 37 lt ! rakamını göstermekte idi.
    Yani ekstrem koşullarda tüketim değeri de hacminden beklenmeyecek ölçülerde ! ! !
    Bu araç performanslı kullanımlarda ş. dışı 130-150 km bandında pekiala 11-12 LT/100 km değerlerini görebilir diye düşündüm.


    Sonuç olarak: PERFORMANSTA VW DEDİĞİNİ YAPMIŞ VE İYİ İŞ ÇIKARMIŞ.
    Tüketim konusunda ise emin olun bizim dizeller hala RAKİPSİZ.
    Bizim 1.6 lt lik motor asla 9 lt tüketimi, motoru çatlatsan da görmez. Ama aynı şeyi vw ile yapsan 11-12 lt yi görmek içten bile değil.

    korkacak birşey yok herkes sakin olabilr.(FORD CEPHESİ)




  • quote:

    Bizim 1.6 lt lik motor asla 9 lt tüketimi görmez
    demişsin.
    Sanırım gazı köklediğinde bile bu ortalamayı tutturamayız,daha az yakarız demek istiyorsun.

    Gazı köklemiyorum ama şehir içi (İstanbul kullanımı) yoğun trafikte 10-11 ,hafif trafikte 8-9 ortalamasını tutturuyor bizim araç.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mudu

    arkadaşlar gören varmı bılmıyorum ama bugun seyrettıgım yenı james bond filminde james bond bahamaya geldıgınde kullandıgı araba resımlerını gordugumuz yenı ford mondeo.araba gercekten cok hos gozukuyor..


    İlgili görüntüler için bknz.http://www.youtube.com/watch?v=UyGUSHFQf_w

    Bu arada Mondeo'ya binen artık kendini James Bond zanneder. Eskiden daha ulaşılması zor arabaları James Bond'un arabası yaparlardı.




  • egeliefe benım arabada yakıt konusunda aynı artık bende takmıyorum kafaya napıım.hergun 5 km sıkısık trafıkte sanırım hangı araba olursa olsun bu kadar yakar ben artık buna ınandım.uzun yolda acık trafıkte tuketım fabrıka verılerıne kadar dusuyo ama sıkısık trafıkte ne yaparsam yapayım farketmıyo.1 depoyla ancak 550-600 km yapabılıyorum
  • quote:

    egeliefe benım arabada yakıt konusunda aynı artık bende takmıyorum kafaya napıım.hergun 5 km sıkısık trafıkte sanırım hangı araba olursa olsun bu kadar yakar ben artık buna ınandım.uzun yolda acık trafıkte tuketım fabrıka verılerıne kadar dusuyo ama sıkısık trafıkte ne yaparsam yapayım farketmıyo.1 depoyla ancak 550-600 km yapabılıyorum


    Eski yazılarından hatırlıyorum.Hafta içi hemen hemen aynı şekilde araba kullanıyoruz:
    Sabahları soğuk motor ile orta-sıkışık trafikle 5 km.,akşamları da soğuk motor ile orta-sıkışık trafikle 5 km. yol yapıyoruz.
    Hafta sonu ise nisbeten daha açık trafikte 20-30 km.yol yaptığım oluyor.
    Hafta içi ile hafta sonu gerçekten çok farkediyor.

    Bir de 7.000 km.'yi geçtik ve bu da yakıt tüketimini 100 km.'de 1-2 litre geriletti.
    (Bir faktör'de biz dizel kullanmaya alışmış olabiliriz)

    Dediğin gibi uzun yolda fabrika verilerini tutturabiliyorum nerdeyse.
    Ama full depo İstanbul içi 500-550 km.anca götürüyor.




  • benım arac 17.000 km ye geldı egelıefe.ben saga solada cok gıdıp gelıyorum arabayla o yuzden 1 senesı dolmadan bu kılometreye geldım.gecen yaz gumushaneye gıdıp gelmıstım arabayla.sadece gıdıs gelıs ve oralarda dolasma 3500 km fılan oldu.bırde bılen arkadaslara bır sorum olacak ben arabanın bıraz sagını solunu cızdım kaportada cızıkler fılan var boyatayım dıyorum kasko dan bazıları dıyorkı boyatma arabanın degerı duser kaza yapmıs sanırlar fılan.ıyıde yanı ben arabayı hep boylemı kullanıcam kı.dıyorum vereyım boyaya bı guzel boyansın guzel guzel kullanayım.sızler ne dersınız ben arabayı boyatınca pırıl pırıl olunca arabanın degerımı dusecek yanı sımdı
  • Evet malesef boyattığın anda senin arabanın ikinci el değeri emsallerine göre 2 milyar falan düşer. Ha 10 sene kullanacaksan zaten arabanın değeri pul oluyor, 1-2 parça boyatmakta sakınca yok ama şayet 2-3 sene kullanıp değiştiririm diyorsan boyatma bence. Zaten bu devirde kullanılmış araba satmak çok zorlaştı, millet herşeyine bir kulp takıyor, fiyat düşürüyor. Bir de boyanmış olursa yandın demektir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mudu

    bırde bılen arkadaslara bır sorum olacak ben arabanın bıraz sagını solunu cızdım kaportada cızıkler fılan var boyatayım dıyorum kasko dan bazıları dıyorkı boyatma arabanın degerı duser kaza yapmıs sanırlar fılan.ıyıde yanı ben arabayı hep boylemı kullanıcam kı.dıyorum vereyım boyaya bı guzel boyansın guzel guzel kullanayım.sızler ne dersınız ben arabayı boyatınca pırıl pırıl olunca arabanın degerımı dusecek yanı sımdı



    Kaza nedeniyle boya yapmayla çiziği rötuş boyası atmanın farkını anlayamayan olacaksa satma zaten ona arabanı. Tabii ki ben bu tip şeyleri yaptırmak taraftarıyım. Binlerce lira verip arabamızın güzel olmasını, güzel gözükmesini istiyoruz. Zamanla doğal olarak bu tip küçük hasarlar oluyor kaçınılmaz şekilde. Ben arabamın tamponunda en az 6-7 küçük yeri kaskodan boyattım, satarken "bu araba kazalı, boya yapılmış" diyen bir sivri çıkarsa zekasından şüphe ederim onu, zaten iyi gözle de bakmam.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

    quote:

    Orjinalden alıntı: mudu

    arkadaşlar gören varmı bılmıyorum ama bugun seyrettıgım yenı james bond filminde james bond bahamaya geldıgınde kullandıgı araba resımlerını gordugumuz yenı ford mondeo.araba gercekten cok hos gozukuyor..


    İlgili görüntüler için bknz.http://www.youtube.com/watch?v=UyGUSHFQf_w

    Bu arada Mondeo'ya binen artık kendini James Bond zanneder. Eskiden daha ulaşılması zor arabaları James Bond'un arabası yaparlardı.


    verdiğin video silinmiş
    http://www.youtube.com/watch?v=JRAVMCnhni4 bunu buldum ama bu da focusun reklamı çıktı, casino royale'nin fragmanı




  • quote:

    Orjinalden alıntı: egeliefe

    quote:

    egeliefe benım arabada yakıt konusunda aynı artık bende takmıyorum kafaya napıım.hergun 5 km sıkısık trafıkte sanırım hangı araba olursa olsun bu kadar yakar ben artık buna ınandım.uzun yolda acık trafıkte tuketım fabrıka verılerıne kadar dusuyo ama sıkısık trafıkte ne yaparsam yapayım farketmıyo.1 depoyla ancak 550-600 km yapabılıyorum


    Eski yazılarından hatırlıyorum.Hafta içi hemen hemen aynı şekilde araba kullanıyoruz:
    Sabahları soğuk motor ile orta-sıkışık trafikle 5 km.,akşamları da soğuk motor ile orta-sıkışık trafikle 5 km. yol yapıyoruz.
    Hafta sonu ise nisbeten daha açık trafikte 20-30 km.yol yaptığım oluyor.
    Hafta içi ile hafta sonu gerçekten çok farkediyor.

    Bir de 7.000 km.'yi geçtik ve bu da yakıt tüketimini 100 km.'de 1-2 litre geriletti.
    (Bir faktör'de biz dizel kullanmaya alışmış olabiliriz)

    Dediğin gibi uzun yolda fabrika verilerini tutturabiliyorum nerdeyse.
    Ama full depo İstanbul içi 500-550 km.anca götürüyor.

    walla aynen benim de öyle, aşırı sıkışık trafikte, sabah ve akşam 10ar km yol gidiyom, ve bir depo mazotla 550-580km taş çatlasın yol gidiyom. bölümden başka bi arkadaş var, 650km yol gidiyom diyo, hem de köklüyom diyo. Nası oluyo bu iş yaa? sinirlerimi bozmuyo değil, hadi 650km gidiyosun, bi de kökleye kökleye gidiyom demez mi. başka istanbulda olan var mı bu şekilde, dizel kullananlar ne kadar gidiyolar bir depoyla?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Knightcop

    quote:

    Orjinalden alıntı: egeliefe

    quote:

    egeliefe benım arabada yakıt konusunda aynı artık bende takmıyorum kafaya napıım.hergun 5 km sıkısık trafıkte sanırım hangı araba olursa olsun bu kadar yakar ben artık buna ınandım.uzun yolda acık trafıkte tuketım fabrıka verılerıne kadar dusuyo ama sıkısık trafıkte ne yaparsam yapayım farketmıyo.1 depoyla ancak 550-600 km yapabılıyorum


    Eski yazılarından hatırlıyorum.Hafta içi hemen hemen aynı şekilde araba kullanıyoruz:
    Sabahları soğuk motor ile orta-sıkışık trafikle 5 km.,akşamları da soğuk motor ile orta-sıkışık trafikle 5 km. yol yapıyoruz.
    Hafta sonu ise nisbeten daha açık trafikte 20-30 km.yol yaptığım oluyor.
    Hafta içi ile hafta sonu gerçekten çok farkediyor.

    Bir de 7.000 km.'yi geçtik ve bu da yakıt tüketimini 100 km.'de 1-2 litre geriletti.
    (Bir faktör'de biz dizel kullanmaya alışmış olabiliriz)

    Dediğin gibi uzun yolda fabrika verilerini tutturabiliyorum nerdeyse.
    Ama full depo İstanbul içi 500-550 km.anca götürüyor.

    walla aynen benim de öyle, aşırı sıkışık trafikte, sabah ve akşam 10ar km yol gidiyom, ve bir depo mazotla 550-580km taş çatlasın yol gidiyom. bölümden başka bi arkadaş var, 650km yol gidiyom diyo, hem de köklüyom diyo. Nası oluyo bu iş yaa? sinirlerimi bozmuyo değil, hadi 650km gidiyosun, bi de kökleye kökleye gidiyom demez mi. başka istanbulda olan var mı bu şekilde, dizel kullananlar ne kadar gidiyolar bir depoyla?



    günlük 30 km gidiş geliş toplam son depo 585 de bitti kullanım olarak hep sakın kullanıyom 3000 hiç geçmeden dün yine fulledim bakalım ne gidicek yanlız mekan konya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conpetan -- 22 Kasım 2006; 22:34:07 >




  • Sevgili dostlar 1.6 tdci ghia sedan demir gri 2005 model arabamı satıyorum biliyorsunuz bir alıcı çıktı 33.000 fiyat verdi bende 35000 istedim ne dersiniz ,33 000 de cok azgibi duruyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

    quote:

    Orjinalden alıntı: mudu

    bırde bılen arkadaslara bır sorum olacak ben arabanın bıraz sagını solunu cızdım kaportada cızıkler fılan var boyatayım dıyorum kasko dan bazıları dıyorkı boyatma arabanın degerı duser kaza yapmıs sanırlar fılan.ıyıde yanı ben arabayı hep boylemı kullanıcam kı.dıyorum vereyım boyaya bı guzel boyansın guzel guzel kullanayım.sızler ne dersınız ben arabayı boyatınca pırıl pırıl olunca arabanın degerımı dusecek yanı sımdı



    Kaza nedeniyle boya yapmayla çiziği rötuş boyası atmanın farkını anlayamayan olacaksa satma zaten ona arabanı. Tabii ki ben bu tip şeyleri yaptırmak taraftarıyım. Binlerce lira verip arabamızın güzel olmasını, güzel gözükmesini istiyoruz. Zamanla doğal olarak bu tip küçük hasarlar oluyor kaçınılmaz şekilde. Ben arabamın tamponunda en az 6-7 küçük yeri kaskodan boyattım, satarken "bu araba kazalı, boya yapılmış" diyen bir sivri çıkarsa zekasından şüphe ederim onu, zaten iyi gözle de bakmam.


    Zaten tamponun boyasına kimse bakmıyor. Önemli olan kaporta, sac aksam. Araba 2-3 gibi daha yeni sayılabilecek yaşlarda iyi para ediyor. O parayı veren de ince eleyip sık dokuyor. Piyasada sizinkiyle aynı model ve donanımda bir sürü boyasız araba varken siz onlarla aynı fiyata satış yapamazsınız. Çünkü boyalı arabanın değerinin düşeceğine ilişkin yaygın bir kanı var ve alıcı da bunun farkında. Boyalı arabayı alırsa satarken zorlanacağını, ucuza satmak zorunda kalacağını düşünüyor. O yüzden boyalı arabayı satmak için, emsallerine göre fiyatını düşük tutmanız gerekir. Yani boyalı arabanın fiyatı araba kötü olduğu için değil, piyasa koşulları nedeniyle düşer.




  • haklısınız valla bu boya ısı bana oldum olası sacma gelmıstır zaten.bende boyatıcam yılbasından sonra.sagı solu cızık kullanıcama yaptırım pırıp pırıl olsun.
    zaten ben en az 5-6 sene kullanırım bu arabayı.uzun vadelı kullanacagım dıye ford ve dızel aldım.
  • Boyatmadan önce çizikli fotoları çek ki satarken neden boyattığını rahat annlatabilesin...
  • 
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.