Şimdi Ara

FM 2020 | GALATASARAY'LILAR DERNEĞİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
4
Favori
15.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • An itibariyle ilk sezonu bitirdim. Lig ve kupayı şampiyon olarak tamamladık ama ligde 3 puanla zor şampiyon olduk, Başakşehir dişli rakipti. Ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen ekibi olduk.

    Falcao uzun süren sakatlıklara rağmen 18 golle gol kralı oldu, Babel 11 golle asist kralı oldu. Asist olarak sezon ortası aldığım bek Rafael 13 maçta 9 asistte imza atarak ligde en çok asist yapan 2. oyuncu oldu, tavsiye ederim.

    Avrupada ise şlde gruptan çıkıp Barcelona ile karşılaştık ama hezimete uğrayarak evimize döndük.
  • Ocak ayını Fatih Hocadan başka bekleyenler de vardı. Bknz: Ben

    Takımı ilk aldığımda herkes nerede oynuyorsa oynattım pek de talimat vermedim. İlk yarı ligi 2.bitirip CL'den elendik çoğu kişi gibi.
    Aralık ayının sonu geldiğinde başladık takıma neşteri vurmaya.

    Linnes- 2.5
    Belhanda- 15
    Babel- 4.6
    Feghouli - 11.5
    Donk-Mariano-Nagatomo'yu serbest bırakıp Andone'nin kiralık sözleşmeyi fesh ettik. Güzel transfer ve maaş bütçesi birikti ve başladık adam aramaya. Sırasıyla gelenler.

    Cenk Tosun Türk olması sebebiyle 2 yıllık kiraladım. Maaş fazla olabilir lakin katkı vereceğini ve iyi yedek olacak her zaman.
    Robert Skov Skov'u bilenler bilir. Takımı kiralık teklif ettim ve gayet uygun rakama kiraladım. Sadece maaşını ödeyeceğiz ve 2 yıllığına bizde.
    E.Palacios Yine FM19'dan bilinen bir oyuncu. 2.sezon Lemina ve Seri'nin gideceğini düşünerek 6.75 gibi bir rakama takıma kattık.
    Birger Meling FFP ensemizdeyken böyle ucuz oyunculara her daim ihtiyaç var.2M dolar gibi bir rakama aldım ve maaşı da uygun. Henüz genç ilerde gelişim gösterirse satarız.
    Rick Van Drongelen Stoperde acilen ihtiyacımız varken genç ve ucuz olmasından ötürü 7.5 gibi rakama aldık. Eli ayağı da düzgün tek handikapı konsantrasyonu. Artık onu da hoş göreceğiz.
    Izquierdo Donk'u sattıktan sonra Babel triplere girdi yakın arkadaşını sattık diye. Bizde hazır satmaya yer arıyorken tribini çekmeden postaladım. Yerine 2 yıllığına kiraladım. Geçmiş serilerden biliyorum ve 9.75 opsiyonu var,katkı verirse kullanırız.
    Gilberto Linnes'i satınca sağ beksiz kaldık. Ne düzgün kiralayacağım adam vardı ne de uygun fiyatlı oyuncu. En son taramamızda Gilberto'yu bulduk. Özellikleri ortalama umarım katkı verir.


    Gelelim Taktiğimize

    Klasik 4-3-3 düşündüm. Taktikteki amacım. Kanatlar ve bekler ileri çıktığında sol ve sağ içteki orta saha oyuncularım yanaşarak üçgeni kurup oradan paslaşarak ya kanada inip orta yapacak ya da ters ayaklı kanat oyuncumuz içeri kesecek. Bunun için orta sahalara geniş oyna talimatı ve bekleri daha çok ileri çıkarıp oyunu genişletip orta yapacağız.

    Oyuna başlarken topu stoperlere verip oyun kuruyoruz. İlerleyen dönemlerde defanstan kısa pasla çık diyebilirim analiz ettikten sonra. Göbekten oynayıp direk paslarla çıkıyoruz. 3'li orta saha oynadığımız ve amacımız oyunu genişletmek olduğu için oyunu biraz geniş alanda oynuyoruz.
    Orta sahada Leminayı oynatmamda ki amaç süpriz koşuları ve forveti 2lemesi ve gol bulması. Nitekim takımdaki en golcü oyuncu.Kenara yakın oyun kurucularda işlerini yapacaklar.


    FM 2020 | GALATASARAY'LILAR DERNEĞİ

    -Fotodaki diziliş ortada. Herkes adamını almış. Falcao yardımcı forvet rolünde olmasından ötürü geriye geli markajını yapmış. Fotodaki pozisyonda stoperin tek yapması gereken uzun vurmak. Bizim istediğimiz de bu. Vurduğu topları toplayıp atağı başlatmak. Lakin burada stoperlerimiz adamı kaçırdı gol yedi. Luyindamaya bundan sonra sıkı markaj görevi verdim. Zaten kesici oynuyor umarım daha da yapışır rakip forvete.


    Şimdilik taktik bu şekilde. Takımın hepsi yepyeni. Günler geçtikçe takım uyumu artıp taktiğe yatkınlık da artacaktır. Taktiği deneme yanılma ile değiştirebilirim. Maçları uzun izliyorum oyuncuların ne yaptığını görmek için.
    Sizinde transferler ve taktikler hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.




  • MA11 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ben de Palaciosu aldım ama 5.5 serbest kalma maddesi vardı bende. Onun dışında takımı komple yeniledim, başarılı olmalarına rağmen. Bir tek kiralık aldığım kanat adamlarından tatmin olmadım ama idare edeceğim artık. Genelde Fm19 dan beğendiğim, aldığım adamları aldım. Bakalım bu seride nasıllar?

    Genç bir sağ bek yıldız adayı çıktı. 16 yaşında 2.lige kiraladım önümüzdeki sene ben oynatacağım.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Takımı yeniledim diye sanırım bu sezon 3. oldum.

    Taktiğin oturması oyuncu uyumu derken biraz dalgalı performans gösterdik. CL yerine Avrupa Ligine gitmemiz maddi açıdan kötü oldu ama takımın bence gerçekte de bir Avrupa Ligi mücadelesine ihtiyacı var. Avrupa Fatihinin tekrardan esmesi gerek.Yeni transferlerden bahsedersek;

    Cenk Tosun 10(7) Toplam 17 maç 8 gol
    Sol bek Meling 17 maçta 12 asist yaparak beni bile şaşırttı.Adamı 1.8M dolara aldım birde.
    Gilberto 13 maçta 2 asist yaptı. Meling kadar oynamadı ama standartı korudu.
    Skov ile İzquerdo da güzel işler yaptı.

    Takıma Emre Akbaba dönüyor.Liverpool'dan Allan'a bede3lsiz aldım. Lemina gidince yerine oynayacak. Ayrıca Luyindama'nın talipleri var. Onun gideceğini düşünerek Luis Abram'ı aldım. Kiralıklar dönünce takımın son haline bakacağız artık. Bu sezon hedef Avrupada yarı final ligde şampiyonluk.




  • MA11 kullanıcısına yanıt
    Ben daha 2. sezonun başındayım ama bu sezon durum kritik. Şu an için 4 puan geride 3.yüm. Bu oyunda işleri biraz daha zor yapmışlar gibi görünüyor. Fener ligden koptu, küme düşmemeye oynuyorken bir td daha değiştirdi ama diğerleri liderlik yarışında. Anlaşılan öyle yönetilen takımı her sene şampiyon yapmak kolay olmayacak. Takım uyumu falan etkili gibi.

    Emre'yi yolladım ama Luyindamayı da sözleşmesine zam isteyip sonra benim önerdiğim fiyatı kabul etmeyip olay çıkardığı için postaladım. Marcao ile birlikte gerçekte nispeten ucuza oynadıkları için oyunun başında zam istemeleri normal. Marcao ile makul zam konusunda anlaştık.

    Ben de bu sezon şlden alye düştüm, bakalım ne olacak?
  • Kariyeri güncelleyip yaz transfer dönemini bitirene kadar canım çıktı ancak şimdi dikkatle inceleyebildim herşeyi.

    @MA11 Bakıyorumda temizliğe başlamışsın hocam, iyidir iyi Cenk'ten umarım verim alabilirsin, bende çok fazla iş yapacağını düşünmediğim için almayıp Enes'i aldım.
    Şuan Başakşehir'e kiralandı bakalım yakından takip edecem, sizdeki performansınıda merak ediyorum. Şimdi gördüm ikinci mesajı 17'de 8 yapmış.

    Meling'den valla çok iyi verim almışsın. Üff Allan'ı nasıl aldın hocam, servet vermişsindir adama
    Bi ara takımın as kadrosunu da paylaş merak ettim doğrusu.


    @captain_turkiye Barcelona çıkması kötü olmuş ama sanırım şuana kadar Şampiyonlar Liginde ilk sezondan grubu çıkabilen tek sen varsın, valla bravo.
    Palacios'tan haberim olsaydı valla bende alırdım Benim kariyerde Hoffenhaim'e 6.5e gitmiş. Şuan piyasa değeri 25, fiyat sordum 40 milyon çektiler

    Luyindama bende de sorun çıkardı. Hatam takım kaptanı yapmakla başladı aslında. Adama güvenip kaptan yaptık 2 gün geçmedi hoca sözleşme yenileyek mi diye başım etini yedi 1 ay boyunca.
    Sonra tehdit etmeye başladı falan dedim tamam lan ama çok fena kinlendim Ocak'ta Çinlilere kakalarım bi şekilde.


    Kariyer gidişatlarınızı burdan paylaşın oyuncu performansları falan bi görelim. Şuan mesela Palacios'u kaçırdığıma fena yanıyorum.
    Size tavsiye edebileceğim Türk oyuncu olarak Emre Kılınç var. Adam Neymar vari oynuyor. Ne yapıp edip alın derim, bende harika performans gösterdi.
    Aşağıya bilgilerini atıyorum

    FM 2020 | GALATASARAY'LILAR DERNEĞİFM 2020 | GALATASARAY'LILAR DERNEĞİFM 2020 | GALATASARAY'LILAR DERNEĞİ




  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Emre'yi sivas küme düştüğü için 2.8e düşme maddesini kullanarak aldım. Gruptan ilk sezon çıktım ama 2. sezon fena tokatladılar 3.lük garanti 5. maç sonunda.

    2. sezonda 1.kaptan Muslera 2. kaptan Uğur Demirok oldu bende. Yardımcı önerisiydi tamam dedim. Zaten takımda başka adam kalmadı.

    Devre arası James Rodriguez inadından vazgeçerse alacağım oyuncu olacak. Palacios'u kaçırdın ama henrique'yi aldın sen. Şimdi gözlemci 20-30 arasına alınır diyor.




  • Çok iyi fiyata almışsın hocam. Mönchengladbach'tı sanırım 10 mu 12 milyon euro mu ne teklif etti ilk sezon sonunda. Türk oyuncu kıtlığında elim titredi hayır derken. Aslında ilerisi için Cengiz Ünder ve Deniz Türüç'ü düşünüyordum sağlı sollu ama para yok. Heralde ancak 4.sezonda falan alabilirim.

    Olsun hocam Avrupa'da çeyrek final görürsün bence rahat. Palacios var boru mu

    Evet Henrique baya güzel oldu. Tek moral kaynağım o oldu. Ama senin Palacios'u görseydim şuan merkez tandemim Henrique Palacios olurdu

    Umarım Avrupa'da iyi sonuçlara imza atarsın, James'i boşver hocam adamın maaşı min 6-7 olur değmez. Tabi bonserissiz alacaksan başka




  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    James bonservissiz. 18 milyon fazladan maaş bütçesi var. İlkay'ı kiralayacaktım inter kaptı.

    Emre şimdilik Serdar Gürler ile yedek ama madem iyi oynuyor diyorsun daha çok şans vereyim.

    Avrupada bakalım artık, rakiplere göre gideriz ama senin başarınla çıtayı çok yüksek koydun.
  • Uu direk al hocam James'i. Forma satışlarını 2ye katlasın Emre Kılınç valla geçen sezonun Nzonzi'den sonra en verim aldığım oyuncusuydu. Bana mı denk geldi bilmiyorum ama bu sezonada güzel başladı. Türkiye Süper Kupasında ilk golü sanırım o atmıştı.

    Valla Lazio'yu nasıl yendim ben bile halen daha inanamıyorum ama FM'yi bu yüzden deli gibi sevmiyormuyuz. Dün bütün gün Man'u maçını falan düşündüm işte

    İlk 11 kim olsun kime ne rol versem diye düşünüp durdum. Valla oyun falan değil bu hastalık / tutku.

    Zaten zor tutuyorum açıp 1-2 maç atmamak için kendimi. Sabah 7de uyanacaz birde, neyse benden bu akşamlık bu kadar hocam, kal sağlıcakla.

    Avrupadan güzel haberlerini bekliyorum.




  • Kadro temizliği son sürat sürüyor. Mali durumda gayet iyi durumda. Kasada 20/20 transfer ve maaş bütçesi var. Kadroyu da kurdum,paraya ya dokunmam ya da gençlere yatırım sağlarım. Asıl kadroyu FFP bittikten sonra kuracağım. Her mevkiye nokta atışı tecrübelilerle CL'ye kafa tutacağız.

    FM 2020 | GALATASARAY'LILAR DERNEĞİ 4-3-3 oynatmamda ki amamç fotodaki gibi her kanatta üçgeni kurmak. Kanattan atağa çıkarken 3 kişi olup sayısal üstünlüğü sağlıyoruz.

    FM 2020 | GALATASARAY'LILAR DERNEĞİ Burada Lemina topu istediğimiz gibi bek oyunsuna oynuyor.Meling ortayı kesiyor ve Skov içeri koşu atarak golü buluyor.Lemina sola oynamasa sağ tarafındaki Nzonzi'ye oradan da sağ beke oynardı. Göbekta top çevirip kanattan iniyoruz. Meling'in yaptığı çoğu asisti de bu şekilde.

    FM 2020 | GALATASARAY'LILAR DERNEĞİ Taktiğimizin ve kadromuzun son hali. Bence lig için yeterli Avrupa da gittiğimiz yere kadar. İlk 11'e bu sene Quarta,Diagne,Akbaba ve Kenedy'i monte ettim. Takım uyu hızla artacaktır.
    Taktiğin bence tek zayıf yönü ileri çıkınca stoperlerin yalnız kalması. Zorlu deplasman maçlarında önlerine bir DM koymayı düşünebilirim.

    Falcao'yu maaşının tamamını ödetmek üzere kiraladık. Kiralık dönen Maicon'u 6M bonservisle verdik. Marcao ve Luyindama toplamda 20M gibi rakama gittiler. Yarın devam edeceğim artık kariyere şimdi güzel bir uyku.




  • @MA11 Taktik şablonu güzel görünüyor hocam. Benimde tek forvtli sistemlerde en sevdiğim formasyonlardan biri. Orta saha oyunculara göre zaten 2 dm 1 cm, 2 cm 1 dm veya 2 cm 1 am gibi kurgulanabiliyor. Sen 3 cm olarak kullansanda Emre Akbaba amc gibi oynuyor anladığım. Avrupa'da dediğin gibi güçlü rakiplere karşı 1 ön libero gerekebilir.

    Maicon'u güzel fiyata satmışsın. Bende Marcao'yu 15e okuttum Çinlilere
  • FM 2020 | GALATASARAY'LILAR DERNEĞİ

    2. sezon ortası kadromuz bu şekilde. Stoperde Paulo Diaz oynuyor Marcao yerine genelde. Ne yazık ki James Rodriguez'i Arsenela kaptırdık. @- The Stig -
    Ara sezonda transfer yapmadık.

    Ligde seriye bağlamamız sayesinde liderlik koltuğunu geri aldık. Avrupa liginde ise kendi liginde orta sıralarda olan Schalke 04 ile karşılaşacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 13 Kasım 2019; 21:19:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye



    2. sezon ortası kadromuz bu şekilde. Stoperde Paulo Diaz oynuyor Marcao yerine genelde. Ne yazık ki James Rodriguez'i Arsenela kaptırdık. @- The Stig -
    Ara sezonda transfer yapmadık.

    Ligde seriye bağlamamız sayesinde liderlik koltuğunu geri aldık. Avrupa liginde ise kendi liginde orta sıralarda olan Schalke 04 ile karşılaşacağız.
    Cufre ve hakimi nasil? Kac yildiz ability ve potansiyelleri? Ne kadara aldin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uAslAnkara kullanıcısına yanıt
    Cufre ability 3, potansiyel 3.5 yıldız. 6.5 milyona aldım.

    Hakimi 4.5, 4.5 yıldız. 2 senelik kiralık.

    Genel olarak ikisinden de memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 13 Kasım 2019; 21:48:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Cufre ability 3, potansiyel 3.5 yıldız. 6.5 milyona aldım.

    Hakimi 4.5, 4.5 yıldız. 2 senelik kiralık.

    Genel olarak ikisinden de memnunum.
    Super sagol. Biraz emreder gibi sormusum sonradan farkettim kusura bakma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uAslAnkara kullanıcısına yanıt
    Sorun değil. Hakimi takımda yıldız konumunda, kiralık iyi kaptım. Ffp cezası bitene kadar bu şekilde kiralık idare edeceğiz. Yalnız genelde masaya oturmaya bile yanaşmıyorlar.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Bence beklere hucum rolü verin,kanatlar destek kalsın. Almada'yı ofansif oyun kurucu destek rolünde oynatın derim. Nzonzi'ye savun rolü,Palacios'a ise defansif oyun kurucu destek.

    Taktikde top sizdeyken nasıl bir oyun oynatmak istediğinizi pek anlayamadım hocam.Az ve öz talimat verin. Bence taktikte çelişen şeyler var . Bilgim kadarıyla kendimce yorum yaparsam eğer;

    Geçiş oyununda kontraya kalk demişssiniz ama tempo düşük. Düşük tempoyla bence kontraya çıkılmaz. İlerde pas oyunu düşünüyorsanız dağılımı koru gider bence. Koşu yoluna pası kaldırıp,paslamayı bir tık arttırın.

    Şimdilik bunlar gözüme çarpıyor. Siz nasıl bir taktik istiyorsunuz yazarsanız görüş alışverişinde bulunabiliriz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MA11 -- 13 Kasım 2019; 22:4:49 >




  • MA11 kullanıcısına yanıt
    İnternette bulduğum bir taktiği kendime göre modifiye ettim.

    Almada gizli forvet iyi oynuyor, skora katkı veriyor diye öyle oynatıyorum. Defansif oyun kurucu rolünü Nzonzi gidince Palacios alacak kısmetse. Yanına da iki yönlü orta saha iyi gider dedim, öyle adamım var.

    Taktik olarak taktik maktik yok bam bam bam oynatmaya çalışıyorum. Bol paslı, bol pozisyonlu, bol gollü. Şimdilik en çok gol atan, en az gol yiyen, bol pozisyona giren bir takım olduk.

    Biraz önerilerine göre modifiye ettim, bakalım nasıl olacak?

    Bu taktik dışında zor maçlar için ön liberolu taktiğim var ama takımda nzonzi dışında oraya adam yok doğru dürüst.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 13 Kasım 2019; 22:51:10 >
  • Schalke'yi evde yeneriz bence ama deplasman zor olabilir. Umarım turu zorlanmadan geçeriz

    James kendi kaybeder, bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.