Şimdi Ara

FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
3
Favori
10.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her sene(son 3 senedir)olduğu gibi bu seneki kariyerimi de paylaşmaya karar verdim

    FM 2017 de iş güç derken kariyerle ilgilenememiştim ve bırakmak zorunda kalmıştım ama bu sene hedeflerime ulaşmayı ve bırakmamayı hedefliyorum.

    Hedeflerim neler diye soracak olursanız;

    - Süper ligde kalıcı olmak

    - Avrupa'da ülkemizi başarıyla temsil etmek

    - Süper lig şampiyonu olmak

    Tabi bunları gerçekleştirmek senelerimi alıcak ve bu yüzden uzun soluklu bir kariyer olacak. Tabi siz de biraz yorum yaparsanız uzun soluklu olabilir ancak, duvarlara yazdığımı hissedersem kariyeri oynasam bile burada paylaşmam doğal olarak. Neyse konuya gireyim;

    Bu hedeflerim doğrultusunda oturdum kadroyu inceledim ve küme düşmesek iyidir dedim, bir de yönetim üst sıralara yerleşme hedefi koymuş sanırım geçen sene play off potasına girilmesinden dolayı. Maaş ve transfer bütçesinin olmaması yüzünden bu seneyi eldeki kadroyla geçirmeyi düşünürken aklıma bir fikir geldi, takımdaki çöpleri temizleyip yerlerine daha kaliteli oyuncular alma fikri geldi, bu çöpleri nasıl olsa BAL takımları alır diye düşünerek kolları sıvadım ve şöyle bir transfer politikası çizdim:

    - Taktiğe uymayan oyuncular gönderilecek

    - Eksik mevkiler(öncelikli olarak kiralık oyuncularla) doldurulacak

    - Çöp diye tabir ettiğimiz oyuncular gönderilecek(en kötü kiralanarak maaş bütçesinde yer açılacak)

    - Yaş kuralı yüzünden transferde öncelik 17-21 yaş arasındaki oyunculara verilecek

    - Kiralanan oyuncular opsiyonlu olarak kiralanacak

    Bir de ben eldeki kadroya göre taktik yapmayı sevmeyen, kendi taktiğime göre kadro yapmayı seven bir td olduğum için transfer listesi epey kabarık oldu;

    1 Sağ Bek
    2 Stoper
    1 Sol Bek
    2 Göbek Orta Saha
    1 Sağ Kanat
    2 Ofansif Orta Saha
    2 Sol Kanat
    2 Santrafor

    Şimdilik resim eklemeyeceğim ama hazırlık kampından sonra sizi resime doyuracağım hiç şüpheniz olmasın, hazırlık kampında görüşürüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei İtachi -- 29 Ekim 2018; 11:2:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 2.Sezon 4.Bölüm: Maç Kazanamazsak Yenilmezlik Serisi Ne İşe Yarar Ki?



    Son haftalarda oyuncularda ilginç(aslında alıştım böyle şeylere)bir tutukluk var, tek kale oynuyoruz maçları ama sonuca gidemiyoruz, maçların çoğunu ya 1-0 kazanıyoruz ya da kazanamıyoruz. 1-0 kazandığımız maçları da ite kaka kazanıyoruz, ya bir penaltı oluyor ya savunmadan sekiyor öyle gol oluyor, ya da hiçbiri olmuyor bir puana razı oluyoruz.







    Adliyespor maçında abartmıyorum bırakın isabetli şutu şut dahi çektirmedik hatta rakip takım orta sahayı geçemedi bile. Nasıl 1-0 olarak kaldı anlayamadım, günümüzde olsaydık rahat 7 8 tane atardık.



    Tavşanlı Linyitspor maçında ise az daha yenilmezlik serimiz bitiyordu. 90+1 da ileriye şişirdikleri top defans oyuncularımın öyle aval aval bakması yüzünden pas oldu ve 1-1 oldu ve 90+5 te de bir penaltı kazandılar ama neyseki kalecim Can çok iyi bir iş çıkardı ve penaltıyı kurtardı.



    Cizrespor maçında da 90+ da penaltı kazandık, epey pozisyona girdik ama sonuç çıkaramadık.



    Çorum Belediyesi en kritik maçlarımdan biriydi, nedense hep çekiniyorum şu takımdan ama sanırım olayı kaptım, geniş alanlar vermezsek kitlenip kalıyorlar, ilk yarı bunu çok iyi yaptık ama 2.yarı çok yüklendiler rakip hücumcularla baş edemedik ama yine de kazandık. Uzun zamandır forma şansı vermediğim Anıl Dilaver hattrick yaparak sonraki 3 hafta da oynama şansı kazandı.



    Niğde Belediyesi maçında basiretimiz bağlanmış gibiydi, bir sürü pozisyona girdik ama bir türlü topu ağlarla buluşturamadık, rakip takım da net pozisyonlar yakaladı ama biz kesinlikle daha üstün bir futbol ortaya koyduk, bir de penaltımız verilmedi ama işimiz penaltıya kalmadan kazanmalıydık.



    Sultanbeyli Belediyesi maçı da bir önceki maçın kopyası gibiydi, yine basiretimiz bağlandı.



    Osmaniyespor F.K maçı da bir önceki maçın kopyası gibiydi.



    Aydınspor maçında ilk yarı dengeli bir oyun oldu ama biz daha iyi pozisyonlar bulduk bir de sanırım biraz reaksiyon göstermeye başladı takım, böylelikle ilk yarıyı 2-0 önde kapattık, ikinci yarı çok stresli ve uzun bir ikinci yarıydı. Rakip takım sanki viyana kuşatması yaptı bize ama bir türlü golü bulamadılar, biz de takım halinde çok iyi savunma yaptık ve zor bir deplasmandan 3 puanla ayrıldık, bu arada 3.ligin tartışmasız en zor deplasmanlarından biri Aydınspor deplasmanı bence.



    Bağlar Belediyesi kesinlikle kazanmamız gereken bir maçtı ve kesinlikle kazandık, çok etkili bir futbol ortaya koyduk ve 3 golle 3 puanı cebimize koyduk.







    Ligde yenilmezlik serimiz sürüyor ama çok fazla kredimiz kalmadı o yüzden dikkatli olmamız gerekiyor. Tarsus İdman Yurdu müthiş takipçiliğini sürdürüyor, ama onlar da puan kaybediyor. Bu arada Çorum Belediyesi bizim maçtan sonra inanılmaz bir reaksiyon göstererek 5 maçta 13 puan toplamış ama çabaları boşa, 8 hafta kalmış ve arada 7 puan var ama neyse büyük konuşmayayım. Şampiyonluk yolunda sadece bir rakibim kaldı, onlarla 33.haftada bir maçım var beraberlik bile bizim için avantaj ama onların sahasında kupa kaldırmam harika bir olay olur. Bu arada düşme hattında da müthiş bir mücadele var, 6 tane takım ateş hattında gerçi 1 tanesi düşmeyi garantilemiş nerdeyse. Neyse 5 tane takım düşmemek için kıyasıya çekişiyorlar, umarım komşu takım Tekirdağspor düşmez. Sonraki 4 haftalık zor bir fikstürüm var, bu fikstürü iyi geçirirsem şampiyonluk şansım epey artar.







    Son haftalardaki ölü performansımıza rağmen en çok gol atma ünvanı bizde, aynı zamanda en az gol yiyen takımlardan biri olmaya da adayız.







    Bu sene savunmamız güven veriyor gerçekten, tabi savunmaya yaptığım nokta atışı transferin de bunda etkisi olmuş.







    Bu sezon da gol kralı çıkaramayacağız aman neyse şampiyon olalım da bu tarz istatistikleirn pek te önemi yok ama olsun istatistikleri seviyorum ben.







    Sonunda zarara girmeyi başarmışız :) Ama en yakın zamanda mali açıdan düzlüğe çıkacağımıza dair inancım tam







    Yine takımda mutsuz oyuncu var, iki maç oynatmadım hemen ağlamaya başlamış, nüfuzlu bir arkadaş olduğundan oynatmak durumunda kaldım, aslında epey forma şansı verdim ama hep oynat diyor, neyse biraz daha oynatalım bakalım. Bu bölümlük benden bu kadar sonraki bölümde görüşürüz
  • Hayırlı olsun, başarılar dilerim.
  • Basarilar hocam takipteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.Sezon 1.Bölüm: Uzun Bir Maratonun Başlangıcı

    Hazırlık kampını bitirdik, oyuna başladığımda 8 tane hazırlık maçı vardı ama 4 tanesi lig ile çakıştığından(yani ligden 3 gün sonra hazırlık maçı yapmak saçma olur)onları iptal ettim ve geriye 4 hazırlık maçı kaldı.



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    4 hazırlık maçının takımı tam anlamıyla tanımaya yeteceğini düşünmesem de buna mecbur kaldım çok erken başlatmışlar ligi, hazırlık maçında takım beklediğimden iyi sonuçlar aldı hatta sanki uzun zamandır bu taktikle oynuyorlarmış gibi oynadılar, 3 tane dizilişim ancak kadronun müsait olmaması sebebiyle sadece 1.taktiği kullanabildim. 2.nci ve 3.ncü dizilişi de test etmek isterdim ama olmadı. Bu sezon bu dizilişlerle oynamaya karar verdim, her dizilişin kendine özgü bir oyun planı da var elbette:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Bu sezon bu dizilişlerle maçlara çıkacağız, direktifleri paylaşmıyorum meslek sırrı :)



    Gelelim bu sezon ligdeki rakiplerimize:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    En çok ilgimi çeken şey ise geçen sezon amatörden yükselen uşaksporun şampiyonluğuna 7 oran verilmiş olması, ben ise düşeceğini öngörüyorum tam aksine. Diğer düşme adaylarım ise karaköprü belediyesi ve tekirdağspor. Oranlara baklıacak olursa 7 takım şampiyonluk yarışında, 8,9,10.uncu sıradaki takımlar ise playoff potasını zorlayabilecek gibi görünüyor, ligin ilk kısmını fazla yara almadan atlatırsam play off potasına girebilirim ama şampiyonluğu bu sezon bana bırakmayacaklarını düşünüyorum ama hiç belli olmaz tabi. Düşme hattını değerlendirecek olursak(bütün değerlendirmelerimi oranlar üzerinden yapıyorum) 5 tane takım güzel çekişecek gibi görünüyor ama ben elaziz belediyesinin ve arsinsporun hatta birlik nakliyat düzyurtsporun da play off potasını zorlayacağını, uşaksporun düşme hattında olacağını düşünüyorum. Birlik nakliyat ve arsinspor önceki fm serilerinde beni baya kanser ettiler, bir de bayburt gençlik spor var ama neyseki bu ligde değil o takım.



    İlk 3 hafta fikstürümüz zor rakiplerden oluşuyor, 4.hafta ise uşakspor bize sürpiz yapabilir çünkü hem yeni yükseldiler onun bir hırsı olacaktır hem de öncesinde kupa maçı var, yorgun olacağım, özellikle kadroda fazla eksik olacağı için beni iki kat etkileyecek, umarım transferlerimi tamamlayabilirim. Bu dört haftalık fikstürde en az 5 puan almayı hedefliyorum. Transferlerimi tamamlayabilirsem sezonun geri kalanını rahat bir şekilde geçirebilirim ama tamamlayamazsam eksik bölgeler başımı çok ağrıtır ve sezon bitmek bilmez. Gelelim transfer ve mali konulara:



    Çer çöp diye tabir ettiğimiz oyuncuları yollayarak maaş bütçesini biraz olsun açabildim ama yine de tercihimi kiralık oyunculardan yana kullanacağım:

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    4 tane oyuncuyla yollarımızı ayırdık ve bu süreçte 1 sağ bek 1 stoper ve 1 sol bek transfer edebildim, lig döneminde görüşürüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei İtachi -- 16 Mart 2018; 1:11:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bekliyorum hocam guzel bir sezon olacak insallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarılar hocam, hala kariyer paylaşımı görmek güzel
  • 1.Sezon 2.Bölüm: 3.Ligde Şimşek Çaktı



    Ligde tam 8 maç oynadık ve liderlik tahtına oturmayı şimdilik başardık ama önemli olan sezon sonuna kadar bunu devam ettirmek, neden bunu söylüyorum; şimdilik iyi gidiyoruz ama kadromuz gerçekten dar ve sezonun ileri kısımlarında sıkıntı yaşayabiliriz o yüzden hedef mutlak şampiyonluk olursa abartmış olurum ama olmayacak şey değil tabiki de. Gelelim maçlara:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Sultanbeyli Belediyesi maçım ilk resmi maçımdı ve bu yüzden heyecanlıydım da. İlk golü erken bulunca biraz rahatlama geldi ancak hemen karşılık verdiler ama karşı takımda bir sorun vardı, bariz bir şekilde bizden yorgunlardı, ben de bunu kullanarak şok presler yapın talimatı verdim ve 3-1 kazandık, 2.golden sonra takım bariz bir şekilde rahatladı.



    Çorum Belediyesi maçında 1-0 öndeyken maçı 2-1 e çevirdiler, her türlü önlemi almama rağmen ve gol atmak için elimden gelen herşeyi yapmama rağmen skoru değiştiremedim bir de rakip 61.dakika da 10 kişi kalmasına rağmen maçtan puan ya da puanlar çıkaramadım.



    Payassporda ise 89.dakikaya kadar 2-1 geride olmama rağmen, 1 puana bile razı olmama rağmen 3 puanı kazanmayı başardık.



    Uşakspor maçında da 2-1 geriye düştük ve Sinan Pektemek'in golüyle en azından 1 puanı aldık.



    Birlik Nakliyat Düzyurtspor maçında ise 3-1 geriye düştük, nasıl olsa kaybedecek birşey yok ya rezil oluruz ya da vezir oluruz diyerek takımı komple ileri çıkarıp hücum yapma şeklini değiştirdim ve 25 dakikada 5 gol attık, bu arada ZTK maçı diye kadronun çoğunu rotasyon oyuncularından oluşturduk.



    Kızılcabölükspor maçında ise 1-0 geriye düştüğümüz maçta harika bir galibiyet aldık, 2.golü attıktan sonra takım iyice rahatladı ve rakibi gol attığına pişman ettik.



    Arsinspor maçında ise golü erken bulmamız bizi rahatlattı, rakibe top göstermedik desem yeridir ama 2.golü atana kadar diken üstünde izledim maçı, rakip takım 77.dakikaya kadar çok iyi kitledi savunmayı, Kızılcabölükspor maçını iyi analiz etmişler, son müdahaleler yerinde olmasaydı bir 6 gol de bunlara atacaktım. 60.dakika da son vuruşları yapamamamıza daha fazla dayanamayıp takımın hücum şeklini değiştirdim 77.dakika da Sefa Narin savunmanın arasından çok iyi kaçarak şık bir plase ile 2.golü attı, 90.dakikada da bir penaltı kazandık ve 3-0 oldu, bu arada 85.dakikada da onlar penaltı kazanmıştı ama kaçırdılar.



    Keçiörengücü maçı için ise söyleyecek bir sözüm yok, zaten rotasyon kadrosuyla çıkmıştım ve kalite farkı maçı kazandı.



    Birlik Nakliyat Düzyurtspor bu kez de ligde rakibimiz oldu, her iki takım da kontrollü oynadı bir de benim kadromda 3 tane önemli sakatlık oldu ve 3.bölgede sıkıntılar yaşadık.



    Cizrespor maçında ise çok ilginç bir maç oldu, neden bilmiyorum ama rakip sadece bir yedekle çıkmış o da 17 yaşındaki bir kaleci, bir de üstüne üstlük stoperlerden biri 25.dakika da sakatlanınca kaleciyi stoper oynatmak zorunda kaldılar. Ben de bu fırsatı değerlendirmek adına bir taktik yaptım ama az daha 2 puana mâl oluyordu, çift forvete dönerek son anda 3 puanı aldım. Yediğinden çok at stratejisini benimsemişler ama olmadı, yine de gerçekten tebrik ediyorum rakip takımı mükemmel mücadele ettiler sanki şampiyonlar ligi finalindeymiş gibi oynadılar. Gelelim lig tablosuna:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Şimdilik lig tablosu için yaptığım çoğu tahminlerimi yedim, Tekirdağspor çok iyi başladı, play off potasında olur dediğim takımların çoğu düşme hattında, Uşakspor da şimdilik iyi gidiyor, nakliyat takımı da gayet iyi. Kendi takımıma gelirsek zorlu ilk 4 haftadan 7 puan çıkarttım bence gayet iyi, hedef 5 puandı ve evet son dakika golleri olmasaydı 3 puanım olucaktı ve büyük ihtimalle ilk 4 haftanın sonrasındaki 4 haftaya da etkisi olacaktı ve bu sıralamada olamayacaktık.



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Yine her zamanki gibi en çok golü atan takım olmuşuz, yediğimizden çok atma taktiği şimdilik güzel gidiyor, tabi bu cümlem savunmayı boşverdiğimiz anlamına gelmesin ama önceliğim tabiki de hücum. En çok gol yeme sıralamasında ise 8.olmuşuz, fena değil bence.



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Tabi en çok golü atan takım olmamıza rağmen gol kralı bizde değil şimdilik, 12 gol atan Adliyesporun 8 golünü Volkan Pala atarak gol krallığına yerleşmiş, sonraki hafta Adliyesporla maçımız var bu arada, o gol kralı bizden çıkacak o kadar.



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    6 tane yeni transfer yapmama rağmen hala kadrodaki eksiklikleri tamamlayamadım, maaş bütçesini aşınca yeni transfer yapamaz oldum ve kadroda eksikler kaldı haliyle, taktiğe uymayan ve yetersiz oyuncuların bazılarını göndermeyi başardım. Şimdi eksikler nelermiş bakalım:



    1 Stoper

    1 Göbek Orta Saha

    1 Sağ Kanat

    2 Ofansif Orta Saha

    1 Sol Kanat

    1 Santrafor



    Eksikleri en azından devre arası tamamlamaya, en kötü ihtimalle azaltmaya çalışacağım. Bu kadar dar kadro ciddi anlamda sıkıntı yaratabilir, aslında çok dar değil ama çoğu yedek bile oturabilecek kapasitede değil bu yüzden çok dar:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Bu da maaş bütçemiz. Şimdi sırada mali durumumuz var, bu sezon sportif başarı göstersek bile mali başarı gösterebileceğimizi düşünmüyorum çünkü epey borçlanmış kulüp, mali olarak düzlüğe çıkmamız biraz sürecek gibi gözüküyor:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Ve son olarak ta takımdaki atmosferi atıp gidiyorum:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Takımda bir tane mutsuz oyuncunun sebebi ise oyuncuya yanlışlıkla istediği forma numarasını vermemem, cidden unuttum forma numarası sözünü, özür de diledim kaptanlardan da konuşmasını rica ettim ama değişen birşey yok, ama en azından mutsuz olsa bile takımı ayağa kaldırmıyor, bir de nüfuzlu oyuncular kategorisinde.



    Bu bölümlük bu kadar gelecek bölümde transferler yapılan maçlar ve daha fazlası sizlerle, görüşürüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Corum belediye maci haric ilk 8 haftayi cok iyi gecmissin hocam.

    Maddi durum baya kotu. Maas butcesini son kurusa kadar kullanmissin Umarim guzel basladigimiz sezonun sonuda guzel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezona giriş harika olmuş. Kulüp maddi açıdan resmen bunalımdaymış baya zorlu bir mücadelede olacak.

    Keşke kupada 1-2 tur daha gidilebilseymiş maddi açıdan güzel gelir olurdu. Sağlık olsun umarım ligde performans başladığı gibi devam eder.
  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Karşımızdaki rakip bizden bir üst ligdeydi, oyunu kitleyip kazanmayı planladım, aslında 60 a kadar iyi kitledim oyunu ama 25 metreden gol yiyince plan bozuldu, biraz risk alayım dedim ve 4 lendim. Bem de mali açıdan devam etmeyi istedim ama öncelik lig olduğu için yarı rotasyon takımıyla çıktım ve sonuç bu oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık olsun, lig daha önemli şu aşamada. Sezon sonu umarım eldeki oyuncular çok fazla ücret istemezler
  • 1.Sezon 3.Bölüm: Gol Makinesi Değil Çamaşır Makinesi



    Tam tahmin ettiğim sıkıntılar baş gösterdi, kadronun darlığı başımıza bela oldu üstüne bazı oyuncuların hırsları kayboldu. 2 tane stoper oyuncum sakatlanınca tek stoperim kaldı ve orta sahadan devşirme stoper yaratmak zorunda kaldım. Takımı sabote etmeyi şöyle söyleyeyim, mesela hücum oyuncusuna bir arapası atılıyor ya forvet oyuncusu resmen yürüyor. Diyelim bir şekilde gol pozisyonuna girdiler, garip garip vuruşlar yapıyorlar, saçma sapan yerlerde ofsayta yakalanıyorlar, savunma ve orta saha oyuncuları ellerinden geleni yapıyor(devşirme stoperim zorlanıyor biraz hissedebiliyorum ama yine de aşinalığı çok olmamasına rağmen elinden geleni yapıyor). Bir de kanat oyuncuları aynı şeyi yapıyorlar, rakip bek oyuncusunu geçiyorlar yerden ortalasalar gol olucak ama ısrarla havadan orta açıyorlar bir de boş olan oyuncuya değil de markajda olan oyuncuya açıyorlar, gol makinesi takımı resmen çamaşır makinesine çevirdiler gerçekten tebrik ediyorum onları. Neyse yeteri kadar ağladım artık asıl konuya gireyim, öncelikle fikstüre bakalım:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    8 haftalık harika bir periyodun ardından kabus gibi geçen haftaların başlangıcı olan Adliyespor maçı ile başlayalım:



    Adliyespor maçında oyun çok dengeli gidiyordu, bizim pozisyonlarımız daha barizdi ama rakip takım da pozisyona girebiliyordu. Sinanla Sefa birer tane bariz gol şansını kaçırınca üstüne gol yiyince takımda kayışlar koptu. Gol geç geldiği için şuursuzca saldırdım ama rakip takım iyi kitledi oyunu ve 2.nci golü attılar, 89.dakika da penaltı kazandık ama sadece bir averaj arttırmaktan başka işe yaramadı malesef



    Tarsus İdman Yurdu maçına aslında çok güzel başladım, golü de erken buldum ama ikinci golü atamayınca patladım ve saçma sapan bir gol yedim(hani şu orta açılan topların doğrudan kaleye yönlendiği) başka da gol atamayınca böyle bitti, evimizde bu şekil oynamak cidden kabul edilemez.



    Aydınspor 1923 maçını cidden haketmedim, ilk yarı kaleye bırakın isabetli şutu şut bile çekemedik, hiçbirşey yaptırmadılar. Ama ikinci yarı zayıf noktalarını çözüp 3 tane gol attım ama attığımdan çok gol yiyince bu maça da 0 puan yazdık



    Karacabey Birlikspor maçında aslında fevkalade bir savunma yaptık, 2 gol de duran toplardan geldi, yine de yediğimizden fazla atmalıydık.



    Tekirdağspor maçında gerçek anlamda yaralı bir Kocaelispor vardı, skorun 2-0 olduğuna bakmayın, her iki yarıda da tek kale oynadık, maç boyunca isabetli şutları olmadı. 7-8 tane yemediklerine şükretsinler cidden neler kaçtı görseniz kafanızda saç kalmaz.



    Karaköprü Belediyesi maçını rahat kazanacağımızı düşünüyordum ama oyuncularda aşırı isteksizlik vardı, golü de savunmamızın topu ıskalaması sonucu yedik. Ama bu takıma en az 3 tane atmalıydık.



    Osmaniyespor F.K maçı da Aydınspor 1923 maçının kopyası gibiydi tek farkı gol atamamamız ve daha az yememiz, cidden berbat oynadık.



    Elaziz Belediyesi maçı mutlaka kazanmamız gereken bir maç, yani bu maçta 3 puan alamazsak işimiz epey zor olucaktı. Oyuna kötü başladık ama 30.dakikadan sonra yaptığım değişiklikler etkili oldu ve kontrol bize geçti ama golü atana kadar üstümüzde epey baskı vardı, 82.dakika da kaleciden dönen topu ağlarla buluşturduk, 84.dakikada ise kornerden bir gol bulduk ve rahatladık.



    Tepecik Belediyespor maçında ise oyun çok dengede gitti aynı Adliyespor maçındaki gibi. 1.dakika da rakibin sol beki hatalı geri pas sonucu kendi kalesine attı ve rahatladık ama 27.dakikada aynı hatayı bizim stoper yaptı. 90+2 de Mehmet Avcı'nın insan üstü pası sonucunda kazandık.



    Lig Tablosu:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Aslında bakarsanız hala şampiyonluk şansımız var ama ligin ikinci yarısında iyi form tutmamız ve üstümüzdeki takımları kesinlikle yenmeliyiz. Tabi sakatlık sorunları yaşarsam bu biraz zor olabilir. Bu sene hedefimiz şampiyonluk değil ama olursak hayır demem. Sırada mali tablomuz var:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Kulüp kâra geçmiş gibi duruyor ama benle alakası yok, yönetim nakit girdisi yaptığı için böyle gözüküyor, yine de maaş ve transfer bütçemi arttırmadılar. Eldeki kadronun gayet iyi olduğunu ve benden de hedeflerime ulaşmamı istediler, hoca gel sen geç takımın başına o zaman bu kadar dar bir kadroyu yönet bakalım :) Son olarak takım dinamikleri var



    Takım Dinamikleri:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Anıl'ın forma numarası yüzünden olan mutsuzluğunu sonunda çözdüm ama bu seferde Sefa Narin ağlamaya başladı. Takım içi atmosfer kötüymüş, ah diyemedim orda takımı öyle sabote edersen tabiki de atmosferimiz düşer. Kendi yetmiyormuş gibi 8 tane oyuncuyu da etkilemiş ama şuanda ağlayan sadece o var. Son bir istatistik daha atacağım şimdi aklıma geldi:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Bu kadar kötü halimizle bile en çok gol atan takım ünvanını korumuşuz, maç başına 2 gol fena değil bence bu kadroyla. Ama gol kralı hâla bizde değil, Sinan Pektemek efsane olabilecekken kestane olmayı tercih edince böyle bir sonuç ortaya çıktı:



    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]



    Bu bölümlük bu kadar, diğer bölümlerde böyle ağlamayı değil de şampiyonluk hesapları yaptığım bir bölüm olmasını umuyorum, sonraki bölümde görüşürüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2.bolumde biraz kotu sonuclar alsakta onumuzde cok mac var.

    En azindan playoff potasindan uzaklasmamamiz gerek tabi bunda sakatliklarinda etkisi olmus belli ki. Duzluge cikacaz insallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haderslev kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam stoper sakatlıkları ve hücumcuların kazmalığı belimi biraz büktü ama son 2 maç bana umut verdi, en iyi stoperim henüz iyileşmese de bir tanesi iyileşti en azından düzgün savunma yapabilmeye başladık. Takımda potansiyel var ama biraz özgüven lazım sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidişat aslında hiçte fena değil. Son 9 maçta yaşanılan belli aksilikler yüzünden puan kayıpları olmuş ama telafi edilmeyecek puanlar değil.
  • Başarılar hocam devamını bekliyoruz. Bende Karşıyaka ile başladım aynı maddi sıkıntılar , kadro darlığı ve -6 puan ile başlamak bayağı zor oluyor.
  • Karşıyaka da zor bir kariyer, hem kadro iyi değil hem de -puanla başlanıyor. 3.lige düşmenin en büyük adayı sanırsam. Bir de fm de en çok puan cezasını hangi takım yemiş biliyormusunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sensei İtachi

    Karşıyaka da zor bir kariyer, hem kadro iyi değil hem de -puanla başlanıyor. 3.lige düşmenin en büyük adayı sanırsam. Bir de fm de en çok puan cezasını hangi takım yemiş biliyormusunuz

    Hocam aslında kadro o kadar da kötü değil bu lige göre isim olarak. 9 galibiyet 5 beraberlik 1 mağlubiyet ile başladım. Takım içi atmosferde bayağı iyi durumda. Tek kötü yanım oynatmayacağım oyuncuları gönderemedim. 3 tane bonservissiz imza attırdım biri Engin Baytar
    En çok puan cezası alan takımı bilmiyorum hocam. 2.lig de büyük ihtimalle Karşıyaka
  • 1.Sezon 4.Bölüm: Hâla İddiamız Var

    Başlığı bu şekilde atınca kötü bir dönem geçiriyormuşuz gibi oldu ama şuanki durum için en uygun başlığın hangisi olduğunu bilemedim ve her ne kadar iyi gitsekte puan farkını fazla kapatamadığımız için bu başlığı uygun gördüm, bu arada sakatlıklar şu zamanlarda artmaya başladı, buna dikkat etmeliyiz, imkansıza yakın birşey oldu ve 3 tane sol bekim aynı anda sakatlandı ve aynı sürelerde iyileşecekler, ben de bu esnada bakalım nasıl bir yol izleyeceğim çok merak ediyorum. Bu arada güzel şeyler de olmadı değil, başkanımızdan rica ettim ve bana birazcık maaş bütçesi verdi, birazcık dememe bakmayın ofansif orta saha haricindeki bütün eksiklikleri doldurdum. Yaptığım takviyeler artan sakatlık sürecinde işime yarayacak gibi görünüyor. Bölümün özetini yaptığımıza göre gelelim asıl meselelere:

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    Sezonun ikinci yarısının ilk maçı olan Sultanbeyli Belediyesi maçıyla başlayalım:

    Sultanbeyli Belediyesi maçında en baştan beri kontrol bizdeydi, doğru düzgün top yüzü göstermedik. 4-5 tane de atabilirdik ama olmadı

    Çorum Belediyesi maçı bizim için rövanş maçıydı, ikili averaj adına üstünlük sağlamak için en az 2 tane atmalıydık ama olmadı, en azından 3 puanla döndük, bu arada rakip tek yedekle çıkmış, dolayısıyla değişiklik yapamadılar ama çok iyi mücadele ettiler, tek yedekle çıkan takımlar karşımızda iyi oynuyorlar nedense.

    Payasspor maçı aslında çok rahat bir maçtı bizim için doğru düzgün pozisyon bile vermedik, çok net bir pozisyon bulmasakta 1-0 bitmesi bizim için yeterliydi ama 82.dakikada köşe vuruşu ile golü buldular, bizde 2.golü haketmedik, 3 puan alamasak bile ikili averajda üstünüz

    Uşakspor maçı ise resmen bizde soğuk duş etkisi yarattı. Kolay bir maç olmayacağı kesindi ama bu kadar kötü bir maçı da beklemiyordum açıkçası, rakip 4,6 ve 10.dakikalarda gol attı. İlk golü yediğimizde neyse çeviririz dedim, aynı golü ikinci kez yiyince önlem alayım dedim, bu sefer de aynısını diğer kanattan yedim. 5 gol yesek de Can Yücelin performansı çok iyidi, 10 tane yemediğimize şükredelim, aynı savunma hattıyla çıktım herzamankinden ama bu maç şok etkisi oldu bize, ne yaparsam yapayım savunmaya önlem alamadım. Tam anlamıyla hezimet oldu bizim için. İkili averaj üstünlüğünü de kaptırdık bu arada.

    Kızılcabölükspor maçında ise takım geçen maçın etkisinden kurtulamamış gibiydi ama rakip takım bizden daha beterdi, golsüz biter diye düşündüm ama 89.dakikada gelen gol ile 3 puanı aldık, neyse ki geçen haftanın etkisinden kurtulduk, puan kaybetseydik yeniden kötü bir döneme girebilirdik.

    Arsinspor maçında takım ritmini buldu gibiydi, erken gelen gol ile rahatladık ancak 75 te sürpiz bir gol yedik, kaleci ilginç bir hata yaptı ama 82.dakika da penaltıyı gole çevirdik ve 3 puanı almayı bildik

    Birlik Nakliyat Düzyurtspor maçında ise tarihi bir fark atabilirdik, ilk yarıyı 4-1 önde kapattık ama ikinci yarıda çok iyi bir reaksiyon göstererek 30 dakika da 3 gol atarak 4-4 yaptılar skoru ama biz de 2 tane köşe vuruşu organizasyonuyla 2 gol bulduk ve 6-4 kazandık, en azından puan kaybetmedik.

    Cizrespor maçında rakibimiz geçen maç olduğu gibi tek yedekle çıkmış ama bu sefer maçta santraforum ve sol bekim sakatlandı, stoperim 89.dakika da kırmızı gördü, 90. dakika da ve 94. dakika da golü yedik. 10 kişi kalınca ataklara karşılık veremedik ve sonuç bu oldu, ilk defa 89.dakika aleyhimize işledi.

    Adliyespor maçı da kolay geçti bizim için, gol krallığında bulunan Volkan Pala kaleye isabetli şut bile çekemedi. Maçta bariz bir şekilde üstündük ama bir türlü gol gelmedi, ta ki 89.dakikada kazandığımız bir penaltıya kadar. Bu arada bu 89.dakikada bir keramet var nedense hep kritik goller 89.dakika da geliyor. Uzatma dakikalarında bir kontraatakla 2-0 ı bulduk, en güzeli de ikili averajda üstün olmamız oldu.

    Gelelim lig tablosuna:

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    Ligin ikinci yarısı o kadar puan toplamama rağmen hala liderle aramda 4 puan fark var, ilk 5 sıradaki takımlar hariç diğer takımların şampiyonluk şansı kalmadı gibi birşey. Bizim de eğer formumuz belirgin bir şekilde düşmezse play off ları garantiledik diyebilirim çünkü alt sıralardan zorlayabilecek bir takım yok. Ama buraya kadar gelmişken ben play off lara razı olmak istemiyorum. İkili averajlarda Adliyespor ve Payassporun üstündeyiz, Çorum Belediyesiyle eşitiz, Uşaksporun altındayız.

    Bu arada şampiyonluk oranları değişmiş:

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    Aslında ben bu resmi devre arasında atacaktım ama unuttum, bu arada bizim oran sezon başladığında 66 idi, yaptığım takviyeler sonrası 26 ya yükselmişti şimdi takviye yapmama rağmen 31 e düşürmüşler, yoksa. Şaka bir yana en dikkat çeken kısım ise uşaksporun 4.50 oranı olması, bu arada şampiyonluk oranları güncel formlara göre değil kadro kalitesine göre veriliyor öyle olsaydı benim şampiyonluk şansıma muhtemelen 16 ya da 21 oran felan verilirdi. Takviyelerde yaptım aslında ama çok iyi oyuncular katamadım kadroya, rakiplerim daha iyi transferler yapmış görünüşe göre.

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    Gördüğünüz üzere aynı mevkideki 3 oyuncum birden sakatlandı bir de hepsi aynı gün iyileşecek, bakalım sol beklerimin yokluğunda nasıl bir yol izleyeceğim. Şimdi de transfer dosyasını açalım:

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    Devre arasının son günlerinde maaş bütçesini arttırma isteğime şuanki formum nedeniyle olumlu yanıt verdi başkanımız. Ben de çok kaliteli olmasa da en azından kadroya genişlik kattım, yine de Kocaelispor'da oynayabilecek oyuncuları kiraladım/transfer ettim, kırmızı dikdörtgen içindekiler devre arası transferleri. Takıma 1 stoper 1 santrafor 1 sağ kanat 1 sol kanat almama rağmen hala 10 numara pozisyonunda iki eksik var, o bölge için düşündüğüm isimler vardı ancak biriyle maaş konusunda anlaşamadık, biriyle bonservis ücretinde anlaşamadık biri de gelmek istemedi, hedefleriyle bağdaşmıyomuş kamile bak hele :) İyi dedim sen bilirsin.

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    Mali durumumuz yine yakıyor,(!) bu seneyi ve gelecek birkaç seneyi böyle fasfakir geçireceğiz gibi gözüküyor, önce sportif başarıyı yakalayım da ardından mâli başarı da gelir elbette.

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    Şuan ki maaş ve transfer bütçem bu da, bu arada yönetim bana baya güveniyormuş bunu öğrenmiş oldum ve onlara teşekkürlerimi ileterek güvenlerini boşa çıkarmamayı umuyorum :)

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    Ve bu da son resmimiz dermişim, şu gol istatistiklerini paylaşmazsam ölürüm herhalde, ama bu sefer gol yeme istatistiğini de paylaşacağım adaletli olsun ama ondan önce takım dinamikleri ile ilgili bir foto atmak istiyorum, aa atmışım;

    Sanırım hiçbir zaman hayalimdeki gibi herkesin musmutlu olduğu bir takım olamayacağız illa birileri bir bahane bulup huzursuzluk çıkaracak. Şuanki kalecim gayet iyiken neden seni oynatayım ki, neyse hem nüfuzsuz hem de hiçbir arkadaş grubunun içinde olmadığı için kimse bana yüklenmedi, o zaman kendi kendine otursun ağlasın ne diyeyim

    Ve beklenen istatistikler:

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    FM 2018 Kocaelispor Kariyerim[Kariyer Sonlandı]

    Yine en çok golü atan biziz ama malesef gol yememe konusunda ise iddiamız yok. Biraz az gol yemeyi başarabilsek çok rahat şampiyon olabiliriz ama olmuyor işte malesef. Bu bölümlük benden bu kadar, gelecek bölümde şampiyon belirli olmuş olucak, eğer şampiyon olursak birdahakine yeni sezonda görüşeceğiz, play off maçları olursa bir mini bölümümüz olucak, görüşmek üzere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei İtachi -- 24 Mart 2018; 0:59:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi gidiyorsun hocam bence sıkıntı yok. Sadece cizre mağlubiyetine üzüldüm. Biraz kontra oyununa yönelebilirsin. Düşme potasında olanlar çok saldırarak çıkıyorlar son haftalarda. Atılan gollerde bayağı iyisin, en çok golü atmak hiç bir zaman kolay olmamıştır bizim gibi takımlar için. Ben umutluyum , önümüzde ki sezon Kocaelispor Ptt 1.lig de
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.