Şimdi Ara

FM 2010 Taktik Saçmalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tavsiyem kendinize has bir antrenman programı hazırlamanız ve deplesman ile ev olmak üzeri 2 adet taktik yapmanız. Hazırlık kampı boyunca bu 2 taktik üzerinde durun ki takım alışabilsin. Uzun vadede iyi sonuçlar alman mümkün.
  • vay bu antreman programı nasıl hazırlanıyo bn bi türlü beceremedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sun&Set

    vay bu antreman programı nasıl hazırlanıyo bn bi türlü beceremedim

    Hiç sorma hocam 2005den beri oynuyorum hala beceremedim
  • @mehmet @ahmet

    championship manager 98-99 dan beri oynadığım ve vazgeçemediğim tek oyun.
    Bolic,Moldovan,Ucheli Fenerbahçe
    Popesculu,Filipesculu Galatasaray
    Amakochi,Del solar lı Beşiktaş (98-99 bi deneyin biraz nostalji olur.Tabi yaşınızı bilmeden yorum yapıyorum)

    FM 2010 oynuyorsanız;
    Biraz işler değişmiş fm 2010'da, artık herşeyi kendiniz ayarlamanız gerekiyor.Kornerlerdeki organizasyona kadar.Eğer buralarda değişiklik yapmazsanız gol bulmanızda bir o kadar zor oluyor.
    Nottingham Forest(ingiltere 2,3 ligler çok zevkli 3 günde bir maç yapıyorsunuz)Hacken,Gana ve Bosna takımlarıyla oynarken öğrendiğim bir kaç noktayı yazıyım.Ayrıca tavsiyem küçük bütçeli ve küme düşmeye oynayan takımları seçin çünkü çok daha zevkli ve bir o kadar da stresli oluyor.Milan-İnter-Real-Manu,Fb,Gs,Bjk gibi takımları alınca para desen var,oyuncu desen var antrenör almana gerek yok olsa bile boşta olan iyi bir antrenör hemen takımınıza geliyor.Ama diğer takımlarda transfer bütçesi 250 k($) larda,antrenörler sürünüyor,oyuncu gelmez antrenör gelmez,serbest bir oyuncuya teklif yaparsın maaşı yüksek tutamadığından gelmek istemez.

    Antreman programı için;
    Öncelikle oyuncuları mevkilerine göre ayırıp çalıştırın.Mesela ben defans,ortasaha-forvet gibi üç yeni program açıyorum ayrıca genç oyuncular için esktra programlar yapıyorum.Sonra antrenörleri ayarlayın antrenörlerin hangi özelliği yüksek ise o alanla ilgili antremanı yaptırın.4 yıldız olduğu takdirde oyuncuların o anterman la ilgili özelliği sürekli yeşil ok şeklinde olacaktır.
    Sezon öncesi hazırlık maçlarına kadar kondisyon antremanlarını yüksek yapın.Sezon içinde bunu minumuma düşürün yoksa galip gelme şansınız ve skoru koruma şansınız çok zor.Ayrıca kupa maçlarına rezerve kadrosundan ve yedeklerinizden oluşturun.Çünkü sürekli aynı kadroyla oynayınca oyuncuların performanslarında çok belirgin düşüş oluyor.Bunu özellike 24 takımla oynanan ingiltere ikinci liginde fark ettim.

    Hazırlık maçlarını bolca yapın.Önce düşük takımlarla başlayın bolca taktik ve oyuncu deneyin.Sonra iyi takımlarla maç yapın ve küçük takımlara karşı şahlanan oyuncuların gerçek halini görün.Sezon içinde bazı arkadaşların tavsiye ettiği gibi aynı taktikle çıkmak işe yaramaz.Dizilişiniz aynı olsa bile oyun anlayışında (mesela çok pres özelliği yerine daha çok kapanma özelliğini seçin veya karşınızda ezeli rakibiniz varsa mutlaka çok daha disiplinli oynayın) değişikliklere gidin.Ayrıca yardımcı antrenörleriniz iyiyse rakip ile ilgili tavsiyeleri uygulayın adam markajı dışında.Bunu özellikle belirttim çünkü adam markajı çok riskli,bir oyuncuyu iki adamla tutsanız bile çok rahat gol atar.
    Nedenine gelince; birincisi eğer tutmak istediğiniz oyuncunun özellikleri (bazen özellikleri dışında oyuncunun yıldız olma durumu vb.de işin içine giriyor) sizin oyuncunuzdan iyiyse oyuncunuz 4 lü notlarla oyunu bitirir.İkinci ve daha önemli neden ise rakip takımın yaptığı ve fmdeki önemli değişiklerden biri rakip takımda taktiğini sadece dizilişi değiştirmekle bitirmiyor oyuncuların yerleriylede oynuyor.o yüzden adam markajını bence yapmayın.
    Kornerlere gelince,kornerde mutlaka uzun ve kafa özelliği yüksek oyuncuları(genelde defans) mutlaka ileri yollayın.Ön direğe atak veya arka direğe atak vb. değişiklikler yaparak korneri de bu oyuncuların bulunduğu yere atın.Bolca gol atacaktır tabi birazda yeteneğine bağlı(örnek olarak N.Forest da izlandalı 1.92 ve kafa özelliği 17 olan sıguordson(isim yanlış oldu) adında bir oyuncu aldım ve bende kornerden hiç gol atamamıştım ama bundan sonra bolca gol attım daha doğrusu kaçırdım kendisi biraz kazmaydı.

    Taktikte temponuz,oyuna yayılışınız,zaman geçirme sıklığı çok belirleyici olabiliyor,aynı zamanda oyunculara birebir verilen kendi alanında pres,tamsaha pres gibi özelliklere çok dikkat edin.Byük takımlarla yaprken zaman geçirme özelliğini kullanın ,öndeyseniz dar alanda kısa pas yaparak zaman geçirin bu tattikği yapınca oyuncuların uygulaması ve 2d de bunu görmek çok zevkli oluyor.Ayrıca benim çok dikkat ettiğim tamsaha pres ve kendi bölgesinde pres özelliğide çok önemli bunu deneyip kendinizde görün.Eğer kendi sahasında pres e ayarlarsanız ve önde olup kapanmaya çalşıyorsanız çok işe yarıyor çünkü genelde top rakipte oluyor bu durumlarda ve sizin oyuncularınız kendi sahalarında kalarak burda pres yapıyor ve rakip top keybediyor aynı zamanda pas yapmalarına engel oluyor.Diğerinde ise oyuncu pres yapmak için örneğin orta saha oyuncusu öne çıkıyor ve diğer takım sizin sahanızda istediği gibi pas yapıyo, işte bu yüzden rakip sahada pas hatası yapıyorsun @mehmet.
    Ben 4 takımlada aynı taktiği kullandım fakat maça göre ve maçtaki duruma göre rotasyona gittim.
    Son bir not:Kenar talimatlarını mutlaka kullanın özellikle berabera durmdaysanız ve siz daha kuvvetli takımsanız tüm haklarıyla atak ve daha fazla risk al seçeneklerini seçin ve son dakiklarda öne geçme şansınız yüksek.ayrıca buradaki oyunu soğut seçenekleride çok işe yarıyor.
    -------ST
    AML-------AMR
    ----MC-MC
    -----DMC
    DL-DC-DC-DR yenik duruma düştüğümde mantaliteyi atağa aldığımda işe yaramıyorsa dmc yi hangi oyuncunuz iyiyse amc veya st pozisyonlarına alıyorum.öndeysem çakılı hale getiriyorum ve savunma yaptıyorum defans 5 kişi gibi oluyor.Dmc çok kaliteli olmalı bu taktikte.
    çok uzun oldu ama oynaığdım takımların hepsiyle çokca başarı elde ettim özellikle n.Forest da ilk aldığımda çok zorlanmama rağmen ikinci sezonda premier lige çıktım,4 sezonda premier ligede şampiyon oldum uefayı aldım.hacken le ikinci sezonda şampiyon oldum sonra isveç liginde takım saıyısının az olmasından bıraktım,Bosnayla elemerden çıktım ama tunuvada başarlılı olamadım ,Ghana ile dünya kupasında 2010 (nasıl kabul ettiler beni bilmiyorum) yarı final oynadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AhMeT.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sun&Set

    vay bu antreman programı nasıl hazırlanıyo bn bi türlü beceremedim

    Hiç sorma hocam 2005den beri oynuyorum hala beceremedim



    Türkçe yama yok mu ?




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.